Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:34
Posted 2007. November 26. - 18:55

XCR LO
felhasználás: maraton, túra
külsõ szár: magnézium
becsúsuószárak: STKM acél
váll: kovácsolt alumínium
nyak: STKM acél
nyak méretek: 1-1/8" A-head
papucs: gyorszáras
fékkonzol: IS 6" + V fék
rugóút: 100 mm
rugózás: spirálrugó
csillapítás: olajpatron
állíthatóság: elõfeszítés, lockout
tömeg: 2190g
igaz, ezekbõl van annyi, h... lehet, nem egy tipusra, évjáratra gondolunk
felhasználás: maraton, túra
külsõ szár: magnézium
becsúsuószárak: STKM acél
váll: kovácsolt alumínium
nyak: STKM acél
nyak méretek: 1-1/8" A-head
papucs: gyorszáras
fékkonzol: IS 6" + V fék
rugóút: 100 mm
rugózás: spirálrugó
csillapítás: olajpatron
állíthatóság: elõfeszítés, lockout
tömeg: 2190g
igaz, ezekbõl van annyi, h... lehet, nem egy tipusra, évjáratra gondolunk
Posted 2007. November 26. - 18:47

Az XCR-ben nincs csillapítás, csak LO, és 2280g vágatlanul, az RS-ben viszont van értelmes csillapítás (HC2), csak LO nincs, viszont a Suntour nagyobb, merevebb teló...
Posted 2007. November 26. - 18:46

ezek alapján elég bátran mernék arra tippelni, hogy az elõzõ tulaj túltöltötte az olajat, szétszedni meg, ha jól emlékszem az RS-ek szerelésére, azért nem lehet, mert az aljánál meg kell kicsit ütögetni, mikor már félig ki van tekerve a csavar
Posted 2007. November 26. - 18:30

a pilotot az elozo tulaj elb@szta. folyik ki belõle az olaj(!) es max 2 centit mozog, azt is gagyin.. minden dzsuvás lesz tõle, szét szedni nem lehet mert össze vannak rohadva a részek..:S Pedig nagy erõkarral próbáltuk 
Lineáris: Az elejen olyan puha mint az út végén.
Progresszív: Egyre keményebb, a végére teljesen felkeményedik

Lineáris: Az elejen olyan puha mint az út végén.
Progresszív: Egyre keményebb, a végére teljesen felkeményedik
Posted 2007. November 26. - 18:10

sztem az elsõ
könnyebb, van csillapítása, és nagy eséllyel szebben mozog
de miért nem jó a pilot? vagy ha városi gép, miért nem merevvilla?
könnyebb, van csillapítása, és nagy eséllyel szebben mozog

de miért nem jó a pilot? vagy ha városi gép, miért nem merevvilla?
Posted 2007. November 26. - 18:06

Posted 2007. November 26. - 17:46

Posted 2007. November 26. - 17:40

Melyiket érdemes venni ebbe:
? ("Mire kéne?" kérdésekkel kíméljetek)
SR Suntour XCR LO Lockout €70.07 Rugóút: 80mm (állítható 100 vagy 120mm is belülrõl) Külsõszár: Magnézium...
-20% 17 520,- Ft Tovább Javasolt fogy.ár.: 21 900,- Ft
Rock Shox '07 Dart 2 80mm fekete €71.99 Rugóút: 80mm Súly (kg): 2,4kg Rugózás: Acél rugó Nyak: 1 1/8 acél AHEAD...
-26% 17 999,- Ft Tovább Javasolt fogy.ár.: 24 260,- Ft

-20% 17 520,- Ft Tovább Javasolt fogy.ár.: 21 900,- Ft

Posted 2007. November 24. - 21:46

Bocsi, szóval "maradok CSAK a lock outnál - mint elvárásnál".Húha, ezt nem tudom.
Én nagyon (!) nem értek a teleszkópokhoz, és ezt hallottam, hogy csak rugós csillapítás az nem jó (bár akitõl hallottam, az xc - versenyzett, lehet hogy alapvetõen magasabb elvárásokban gondolkodik).
Akkor maradok a lock outnál (ha az nincs, akkor inkább a merevvilla)
Posted 2007. November 24. - 21:45

Húha, ezt nem tudom.25-30ezerér, túl nagyok az elvárásaid...
Lock Out még csak-csak, de értelmes levegõs villa... mi baj a rugóssal?
valamint kérdéses, hogy a vázad, miylen villát tud fogadni. 1 1/8" vagy 1" ?
Én nagyon (!) nem értek a teleszkópokhoz, és ezt hallottam, hogy csak rugós csillapítás az nem jó (bár akitõl hallottam, az xc - versenyzett, lehet hogy alapvetõen magasabb elvárásokban gondolkodik).
Akkor maradok a lock outnál (ha az nincs, akkor inkább a merevvilla)
Posted 2007. November 24. - 21:32

Posted 2007. November 24. - 21:11

meg trekking nagy kerék, ha nem tfék akkor eleve csak trekking villa amibõl igen szûk a választék, vagy esetleg adapter a fékhez...
de itthon asszem amúgyis csak a rst trekking villa kapható, szal nem enhéz válogatni
de itthon asszem amúgyis csak a rst trekking villa kapható, szal nem enhéz válogatni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. November 24. - 21:03

25-30ezerér, túl nagyok az elvárásaid...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. November 24. - 20:45

Sziasztok!
Egy trekkingem van, amivel csomagostúrázni szoktam. Ezentúl szeretnék a cajggal terepre is menni (amennyit elbír, trekkingterepgumival), és ehhez szeretnék telót venni, max 25 - 30 ezerig. Milyet vegyek? Lock out, és a nem rugós rugózás minimumfeltétel.
Köszi!
Egy trekkingem van, amivel csomagostúrázni szoktam. Ezentúl szeretnék a cajggal terepre is menni (amennyit elbír, trekkingterepgumival), és ehhez szeretnék telót venni, max 25 - 30 ezerig. Milyet vegyek? Lock out, és a nem rugós rugózás minimumfeltétel.
Köszi!
Posted 2007. November 22. - 17:02

Hello!Dirt jam comp-om van és azt szeretném kérdezni h megoldható e h kihuzzam 120mm-re,mert a marzo oldalán az útjánál az írják h 100vagy 120mm.Ha lehet hogyan kell?
Válaszaitokat elõre is köszönöm!

Válaszaitokat elõre is köszönöm!
Posted 2007. November 22. - 02:41

Sziasztok. Még új vagyok itt, és kicsit szokatlan a fórum, de remélem hamar belejövök. Azért írok mert azt szeretném megkérdezni nincs valakinek elfekvõben, ismerõsének elfekvõben Shiver DC perselyszett-je? Amennyiben van vay esetleg infóval rendelkezik honnan tudok szereszni az ne habozzon és ossza meg velem. Elõre is köszönöm.
Üdv.
Üdv.
Posted 2007. November 21. - 21:30

XCR felejtös, nekem volt egy ideig, senkinek sem ájálom...belefolyt a viz, esöben 15 perc alatt olyan volt mint egy merev villa...
Posted 2007. November 21. - 19:28

sanyiturt semmiképpen ne vegyél.én ilyen árban megnézném a marzo mx compot talán, vagy valami manitou axelt.vagy dart 2 v 3 ha találsz ennyiért
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. November 21. - 15:46

áhoj!
lehet, hogy nem ez a legmegfelelõbb hely erre,de más topikot nemtaláltam ahová mehetne
barátom telóvásárlás elõtt áll,egy suntour xcm-et küldött padlóra:S;sajnos nemsok lové van a vásárlásra,olyan 20-25 ezer kb
-90+ körüli a srác súlyban
-v és tárcsafékszem legyen a telón-jelenleg v féket használ,de késõbb váltana tárcsafékre
-hobby mtb,tekerésre kell
namármost ilyen árkategóriában milyen telót érdemes venni?rs dart sorozat valamelyik tagja vagy talán egy suntour xcr??aki tud valamit ajánlani,megköszönném
lehet, hogy nem ez a legmegfelelõbb hely erre,de más topikot nemtaláltam ahová mehetne
barátom telóvásárlás elõtt áll,egy suntour xcm-et küldött padlóra:S;sajnos nemsok lové van a vásárlásra,olyan 20-25 ezer kb
-90+ körüli a srác súlyban
-v és tárcsafékszem legyen a telón-jelenleg v féket használ,de késõbb váltana tárcsafékre
-hobby mtb,tekerésre kell
namármost ilyen árkategóriában milyen telót érdemes venni?rs dart sorozat valamelyik tagja vagy talán egy suntour xcr??aki tud valamit ajánlani,megköszönném
Posted 2007. November 20. - 19:55

hy
Szeretnék egy telót enduro / light dirt használatra, ami 100-110 körüli úttal rendelkezik. Eddig a DJ3/2 , régi drop-off (összehúzva), és az rs torára gondoltam. Segítsetek! Kössz
ui.:73 kg vagyok
Szeretnék egy telót enduro / light dirt használatra, ami 100-110 körüli úttal rendelkezik. Eddig a DJ3/2 , régi drop-off (összehúzva), és az rs torára gondoltam. Segítsetek! Kössz
ui.:73 kg vagyok