Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2007. December 16. - 11:46

rst-rõl általában: a legolcsóbb capa még vfékkes is kotyog pár hónap után,a gila plus szintén, ezt a tipust nem ismerem.én is néztem ezt régebben mert szvsz szép is, lock-os is, bár eddigi rst-ket ismerve visszarúghat.
szerintem ez valami ugribugris emberé lehetett, szvsz igencsak kapott az a teló.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. December 16. - 01:57

Posted 2007. December 16. - 01:38

Segitsetek nekem: http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1517
Nah ez miylen teló? olcsó, ettöl félek, hogy nem birná a használatot(város+terep, szoval értitek) legalább 2 évig... Akinek van tapasztalata, vagy halott erröl a tipusrol vmit az irja le plz. Mik a hibái fog e kotyogni hogy mozog iylesmiket szeretnék tudni. Elöre is köszi üdv Zoli ui: Ez vagy a dart 3 lenne a jobb? a darttal az a baj h kicsit nehezebb és csak 28mm a beszuszo d-je...
Posted 2007. December 15. - 20:14

írtam nekik 2 nappal ezelõtt mailt.még nem válaszoltak:wtf:
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2007. December 15. - 17:23

akármilyen vázba bele tudnád tenni.

ha ezen múlik, rendeld.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. December 15. - 17:22

Posted 2007. December 15. - 16:40

vagy miért kérdezed?
Posted 2007. December 15. - 16:36

ez ennyiért gondolom megéri általános felhasználásra(csak arra hogy kimozogja a kátyúkat, meg a padkát, meg a merevvilla a gyereknek égõ...)
a csillapítás nem állítható benne gondolom?
és valaki nem tudja véletlen milyen hosszú a nyaka?
Posted 2007. December 13. - 23:25

KÉrdésem az lenne, hogy Duro d-be hogyan kell megfelelõen olajat cserélni és mennyit kell belerakni ha kiszedtem a segédrugót(Kb)?
És még azt is lécci írjátok le h ezt a kenõolajcserét hogy tudom megcsinálni nem kell részletezni csak h azt hol tudom leengedni meg visszatölteni (mert ilyenrõl még nem hallotam)!
válaszotok köszi Zöldfülü
Posted 2007. December 08. - 00:24

Pont olyan az állító. Bonyolult lenne a mûtét? Gondolom az olajat le kellene engedni....
De lehet, hogy én voltam f@szkalap. Az új kormánycsapágy alsó tartólapját tettem fel úgy, hogy egy vascsõbe beleejtettem 2-3-szor a villát. Ettõl széteshetett?
nem olyan bonyolult. abból a szárból mindenképpen le kell engedni az olajat, a másikat nem muszáj szétszedni.
alján csavart kitekered, és benyomod (picit megütögeted gumikalapáccsal, hogy felcsússzon) és már jön is az olaj ezerrel. ezután kitekered a tetején a kupakot felborítod és már jön is kifele a tolórúd meg a rugó (ha van abba a felébe is). aztán tolórúd aljába dugd be az állítókát és tekerkesd, hogy lásd mi történik. onnantól már látni fogod minek kell mûködnie. ja és nehogy elhagyd azt a kis bizbaszt, mer mocsok pici! persze lehet, hogy csak beljebb csúszott és akkor csak kiljebb kell piszkálni, de jobb az óvatosság! aztán lehet, hogy mégsem ez a baja, de én mindenképp szétszedném a helyedben.
szerintem attól, hogy beleejtetted párszor a vascsõbe nem lesz baja.
Posted 2007. December 07. - 21:44

Posted 2007. December 07. - 21:40

Amúgy valszeg már olajtól is jobb lesz. Csillibe sae 5w vagy 2.5w, attól függ milyen kemény a rugesz benne, kenésnek meg 5w-s, lehetõleg motorex.
És kenõolajcserét 2havonta érdemes megcsinálni, nem egy nagy cucc, és éves szinten kb ezer forintodba kerül, viszont meghálálja mert mozogni fog utána:)
Posted 2007. December 07. - 21:10

Hát lenne nekem egy problémám..
Van egy 05-ös nixon telóm és az a bajom vele, hogy nem mozog elég szépen. A szimmeringek mege a perselyek már kopottak. Az olaj sem a legjobb benne(pedig új) de hidegben NAGYON beáll, alig mozog. Ha jó(pl. motorex) olaj kerülne bele akkor történne lényegbeli vátozás?
Posted 2007. December 07. - 21:06

De lehet, hogy én voltam f@szkalap. Az új kormánycsapágy alsó tartólapját tettem fel úgy, hogy egy vascsõbe beleejtettem 2-3-szor a villát. Ettõl széteshetett?
Posted 2007. December 07. - 20:55

Sziasztok!
Egy ilyen telóm van, tavasszal vettem ujjonan. Vázcsere miatt átállítottam az útját 125 mm-rõl kb. 90-re. Ekkor több elõfeszítés is kellett, gondoltam a csillapításon tekerek egy kicsit, hogy ne rúgjon vissza. Ekkor vettem észre, hogy az állítót körbe lehet tekerni!
Mi a rákolló hullott szét benne? Nem történt vele semmi különös.
nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom akkor a psylo-ba olyan a csillapítás állító (legalábbis akkoriban ilyen volt a legtöbb RS-ba), hogy egy fekete mûanyagot kell tekerni a jobb szár alján, aminek a vége egy imbuszkulcs (talán 2,5ös) és az m1 bele a tolórúd alján lévõ állítóba. ha régen állítottad talán kicsit megszorult és amikor megtekerted elnyalódott a mûanyag amibe az imbusz megy.
ha pedig nem ez a gond, akkor a tolórúd tetején van egy kb 3-5mm hosszú bemarás amiben egy hangyafasznyi kis fémrúd megy jobbra-balra ezzel állítva a csillapítást. ha ez beesik akkor körbeforog.
mástól szerintem nem lehet ilyen hiba
Posted 2007. December 07. - 20:39

Egy ilyen telóm van, tavasszal vettem ujjonan. Vázcsere miatt átállítottam az útját 125 mm-rõl kb. 90-re. Ekkor több elõfeszítés is kellett, gondoltam a csillapításon tekerek egy kicsit, hogy ne rúgjon vissza. Ekkor vettem észre, hogy az állítót körbe lehet tekerni!
Mi a rákolló hullott szét benne? Nem történt vele semmi különös.
Posted 2007. December 05. - 23:17

Posted 2007. December 05. - 23:11

akkor ezek szerint semennyire...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2007. December 05. - 22:23

'06-os fekete becsúszósra semmiképpen.érdemes leher egy RS reba SL-t lecserélni egy manitou super lock out-ra? :chin:
http://speed-way.hu/...owimage.php.jpg
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.