Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
dart 3

rst-rõl általában: a legolcsóbb capa még vfékkes is kotyog pár hónap után,a gila plus szintén, ezt a tipust nem ismerem.én is néztem ezt régebben mert szvsz szép is, lock-os is, bár eddigi rst-ket ismerve visszarúghat.

szerintem ez valami ugribugris emberé lehetett, szvsz igencsak kapott az a teló.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
vagy inkább ez: http://piacter.bikem...=106983&cat=all a tora? a léyneg jol birja a keményebb használatot is (terep, de komolyabb) (sokáig lehetöleg)

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Hi all!
Segitsetek nekem: http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1517
Nah ez miylen teló? olcsó, ettöl félek, hogy nem birná a használatot(város+terep, szoval értitek) legalább 2 évig... Akinek van tapasztalata, vagy halott erröl a tipusrol vmit az irja le plz. Mik a hibái fog e kotyogni hogy mozog iylesmiket szeretnék tudni. Elöre is köszi üdv Zoli ui: Ez vagy a dart 3 lenne a jobb? a darttal az a baj h kicsit nehezebb és csak 28mm a beszuszo d-je...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akkor még felhívom a gyereket hogy akkor mehet e a rendelés.
írtam nekik 2 nappal ezelõtt mailt.még nem válaszoltak:wtf:

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

akármilyen vázba bele tudnád tenni.

;)
ha ezen múlik, rendeld.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
mali mamba vázba menne, de ha kicsi bele, akkor nem rendeljük meg.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
amennyire én idáig tapasztaltam gyárilag minden telónak olyan hosszú a nyaka, hogy akármilyen vázba bele tudnád tenni.

vagy miért kérdezed?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://ebike.hu/term...mplavallas/4447
ez ennyiért gondolom megéri általános felhasználásra(csak arra hogy kimozogja a kátyúkat, meg a padkát, meg a merevvilla a gyereknek égõ...)
a csillapítás nem állítható benne gondolom?
és valaki nem tudja véletlen milyen hosszú a nyaka?

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Csáó!
KÉrdésem az lenne, hogy Duro d-be hogyan kell megfelelõen olajat cserélni és mennyit kell belerakni ha kiszedtem a segédrugót(Kb)?
És még azt is lécci írjátok le h ezt a kenõolajcserét hogy tudom megcsinálni nem kell részletezni csak h azt hol tudom leengedni meg visszatölteni (mert ilyenrõl még nem hallotam)!
válaszotok köszi Zöldfülü

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Pont olyan az állító. Bonyolult lenne a mûtét? Gondolom az olajat le kellene engedni....

De lehet, hogy én voltam f@szkalap. Az új kormánycsapágy alsó tartólapját tettem fel úgy, hogy egy vascsõbe beleejtettem 2-3-szor a villát. Ettõl széteshetett?

nem olyan bonyolult. abból a szárból mindenképpen le kell engedni az olajat, a másikat nem muszáj szétszedni.
alján csavart kitekered, és benyomod (picit megütögeted gumikalapáccsal, hogy felcsússzon) és már jön is az olaj ezerrel. ezután kitekered a tetején a kupakot felborítod és már jön is kifele a tolórúd meg a rugó (ha van abba a felébe is). aztán tolórúd aljába dugd be az állítókát és tekerkesd, hogy lásd mi történik. onnantól már látni fogod minek kell mûködnie. ja és nehogy elhagyd azt a kis bizbaszt, mer mocsok pici! persze lehet, hogy csak beljebb csúszott és akkor csak kiljebb kell piszkálni, de jobb az óvatosság! aztán lehet, hogy mégsem ez a baja, de én mindenképp szétszedném a helyedben.

szerintem attól, hogy beleejtetted párszor a vascsõbe nem lesz baja.

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Okés kösz! Új persely-> új láb:) De még nem tom. Lehet jobban járnék, ha eladnám..

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Új szimeringek, és új olaj..perselyekkel sztem nem lehet mit csinálni.
Amúgy valszeg már olajtól is jobb lesz. Csillibe sae 5w vagy 2.5w, attól függ milyen kemény a rugesz benne, kenésnek meg 5w-s, lehetõleg motorex.
És kenõolajcserét 2havonta érdemes megcsinálni, nem egy nagy cucc, és éves szinten kb ezer forintodba kerül, viszont meghálálja mert mozogni fog utána:)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hello!
Hát lenne nekem egy problémám..
Van egy 05-ös nixon telóm és az a bajom vele, hogy nem mozog elég szépen. A szimmeringek mege a perselyek már kopottak. Az olaj sem a legjobb benne(pedig új) de hidegben NAGYON beáll, alig mozog. Ha jó(pl. motorex) olaj kerülne bele akkor történne lényegbeli vátozás?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Pont olyan az állító. Bonyolult lenne a mûtét? Gondolom az olajat le kellene engedni....

De lehet, hogy én voltam f@szkalap. Az új kormánycsapágy alsó tartólapját tettem fel úgy, hogy egy vascsõbe beleejtettem 2-3-szor a villát. Ettõl széteshetett?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Sziasztok!

Egy ilyen telóm van, tavasszal vettem ujjonan. Vázcsere miatt átállítottam az útját 125 mm-rõl kb. 90-re. Ekkor több elõfeszítés is kellett, gondoltam a csillapításon tekerek egy kicsit, hogy ne rúgjon vissza. Ekkor vettem észre, hogy az állítót körbe lehet tekerni!

Mi a rákolló hullott szét benne? Nem történt vele semmi különös.

nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom akkor a psylo-ba olyan a csillapítás állító (legalábbis akkoriban ilyen volt a legtöbb RS-ba), hogy egy fekete mûanyagot kell tekerni a jobb szár alján, aminek a vége egy imbuszkulcs (talán 2,5ös) és az m1 bele a tolórúd alján lévõ állítóba. ha régen állítottad talán kicsit megszorult és amikor megtekerted elnyalódott a mûanyag amibe az imbusz megy.
ha pedig nem ez a gond, akkor a tolórúd tetején van egy kb 3-5mm hosszú bemarás amiben egy hangyafasznyi kis fémrúd megy jobbra-balra ezzel állítva a csillapítást. ha ez beesik akkor körbeforog.

mástól szerintem nem lehet ilyen hiba

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok!

Egy ilyen telóm van, tavasszal vettem ujjonan. Vázcsere miatt átállítottam az útját 125 mm-rõl kb. 90-re. Ekkor több elõfeszítés is kellett, gondoltam a csillapításon tekerek egy kicsit, hogy ne rúgjon vissza. Ekkor vettem észre, hogy az állítót körbe lehet tekerni!

Mi a rákolló hullott szét benne? Nem történt vele semmi különös.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,099 posts
got it. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Mivel egy reba volt a viszonyítási alap, ahhoz képest semennyire.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,099 posts
csak kérdeztem. nem is konkrétan cserélni gondoltam, inkább csak hogy mennyire éri meg megvételezni, most hogy (viszonylag) olcsó.
akkor ezek szerint semennyire...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

érdemes leher egy RS reba SL-t lecserélni egy manitou super lock out-ra? :chin:

http://speed-way.hu/...owimage.php.jpg

'06-os fekete becsúszósra semmiképpen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.