Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Persze, ha lenne sok pénzem Fox-ot vennék, de épp ez az. Van mindkettõre pénzem, de ha a mozgása nem jobb a Toranak, akkor nem szívesen adok ki érte több pénzt, hába tudásban és paramétereiben elõnyösebb a Dart-nál.

nagy különbség nincs a tora szépen mozog, a dart meg nem mozog :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Persze, ha lenne sok pénzem Fox-ot vennék, de épp ez az. Van mindkettõre pénzem, de ha a mozgása nem jobb a Toranak, akkor nem szívesen adok ki érte több pénzt, hába tudásban és paramétereiben elõnyösebb a Dart-nál.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ha van pénzed pénzed ,akkor sztem inkább Tora..

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
No még annyit kérdeznék, hogy mennyire nagy a különbség egy Tora 302 és egy Dart 3 között(függetlenül a plusz beállítási lehetõségektõl)? Csak a mozgására lennék kíváncsi. Érdemes a Torara 10e-rel többet költeni? Sajnos a közelünkben a legtöbb boltban csak Manitou és Marzo villákkal szerelik a gépeket így nemtom õket megnyomkodni, nemtom mennyire mozogna jól a 85 kilóm alatt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Keményebb rugó kell bele és gumi a negatív rugó alá (ha egyáltalán van benne). Sokat ne várj egy 98as telótól.

A sebesség mindent megold.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Hali!

Egy regebbi, 1998-bol szarmazo "Schauff" bringara sikerult szert tennem. Felujitom, mivel nagyon le volt robbanva.

A legnagyobb gond a Teleszkoppal van. Ez egy "Suntour XRay" (Kereskedelmi forgalomban szerintem nem lehetett kapni, a "Schauff Xray"-jel egyutt forgalmaztak)
A gond a teloval az, hogy ha felulok akkor a rugout kb 70%-a egybol eltunik (ennyit ul le a gep), a maradek 30% meg joforman semmire nem eleg. A masik gond, ha felrantom menet kozben a bringa elejet akkorat koppan kifele mint egy agyu.

Esetleg tudnatok segiteni?
Egy leiras a szetszedeshez, vagy valami hasonlo mar nagyon nagy segitseg lenne.

Par kepet meg itt talatok:
http://tsipet.freebl...es/DSCF0795.JPG
http://tsipet.freebl...es/DSCF0796.JPG
http://tsipet.freebl...es/DSCF0800.JPG

Udv
Tsipet

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Komolyan megkérdezted, hogy milyen hosszú egy új teló nyaka?! :D

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akinek kell az infó majd
2007es RS J2 nyaka 265 mm.
köbö 3-4 nap után írtak ebike-ék...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
amit en probaltam az valami tragikus volt. nem tudom mellik evjarat.
akkor ugy ereztem, hogy inkabb egy merevvilla, mint ez,
mert az legalabb konnyu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
multkor egy 130-as duro-t nyomogattam, és nagyon jó volt.
a probléma abból ered, hogy nagy a szórás a suntour-ok közt, meg hogy a modellszámozás nem egyértelmû.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
hát ez igen lényegretörõ volt, ezer köszi:)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Sziasztok!

Nemrég eltört a szuperjó RST Gila TNL telóm, megmondom õszintén sosem voltam oda érte, és mikor megtörtént a baj, bevallom örültem neki, 1el több ok arra hogy újat vegyek.
Nézegettem a választékot, és a Duro, Dirt Jumper 3 és a Tora 302-es jöhet szóba. Tudom hogy volt már aki hasonlókat kérdezett és végüla Torát ajánlottátok neki, de nekem jobban tetszik a DJ, csak azért vacilálok vele mert nem tudom jó lesz-e arra amire nekem kell. Erdei túrázásra kellene, de nem szoktam ugrálni. Mit mondtok?
Apropó, nem tudja valaki hogy a Duro-nak és a Tora-nak mi a beépítési magassága?

nezd, a dirt jumpernek a neveben is benne van, hogy mire valo: ugralni.
duro tapasztalataim szerint egy kula, igen szarul mozog, szoval egyertelmu,
hogy ezek kozul tora, az pont arra valo, amire neked kell.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Sziasztok!

Nemrég eltört a szuperjó RST Gila TNL telóm, megmondom õszintén sosem voltam oda érte, és mikor megtörtént a baj, bevallom örültem neki, 1el több ok arra hogy újat vegyek.
Nézegettem a választékot, és a Duro, Dirt Jumper 3 és a Tora 302-es jöhet szóba. Tudom hogy volt már aki hasonlókat kérdezett és végüla Torát ajánlottátok neki, de nekem jobban tetszik a DJ, csak azért vacilálok vele mert nem tudom jó lesz-e arra amire nekem kell. Erdei túrázásra kellene, de nem szoktam ugrálni. Mit mondtok?
Apropó, nem tudja valaki hogy a Duro-nak és a Tora-nak mi a beépítési magassága?

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Ezen a telón gondolkodom:
http://piacter.bikem...=106854&cat=all
Kérdem a hozzáértõket, hogy szerintük megéri-e megvenni és mennyiért? Egy hasonló geometriájú vázba csusszanna bele...ha normális állapotban van, ideális dirt/street felhasználásra? Ez melyik évjáratú Flick? Csakhogy neten utánanézzek a specifikációknak...elõre is THX a válaszokat! :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
és akkor jön hogy nem rendeltetésszerû használat, és csókolom:p
ezért sajnálom a jó dirteseket, mert a sok csökkentagyú hülye ugrálós miatt, aki már tud egy bunny-t, vagy egy 180-at, akkor már õk a királyak.sajnos nem egy ilyet ismerek.
de ez itt fél off bocsi

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ilyen szempontból meg is értelek, hiszen majd vinnék sokan egy esetleges rontás utáni garancia érvényesítésre...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

szegény Torat a súlya miatt elég gyakran használják durvulásra:confused:

épp ezért nem lesz 100-as átütõs minute jövõre itthon.
mindenki ugrálni használná....
pedig egy g*cijó villa, másfél kiló és átütõtengely. 170 grammos hope 20mm-eres aggyal mennyivel nehezebb, mint egy normál villa + sima agy kombó? max 100g-al. de merevségben ég-és-föld.
de hiába van rajta a "cc/am" matrica, a sok csökkentértelmû azt hinné rá, hogy egy király dirt villa ami nem 2,5 kiló, tehát trendi. (a profik azzal mennek)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
szegény Torat a súlya miatt elég gyakran használják durvulásra:confused:

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

azt egyik se fogja bírni ha csak nem vagy 40kg

szerintem dart 3-at inkább, az biztos tartósabb mint az rst vagy ha az tora a képen akkor azt. de kapsz újat is majdnem annyiért:
http://ebike.hu/term...mplavallas/2651

ja most látom, hogy 24ezer a használt tora, azt hittem a 35ezer vonatkozik rá. ha jó állapotban van akkor én azt veném, de félõ, hogy keményen volt használva, mert a kerék amit hirdet még mellette, nem egy cc-s kerék. de persze, lehet, hogy nem gyanabban a bringában volt.

Kösz a választ, nem nekem kéne, de ezek közt szerintem is a Tora a legjobb.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

a léyneg jol birja a keményebb használatot is (terep, de komolyabb) (sokáig lehetöleg)

azt egyik se fogja bírni ha csak nem vagy 40kg

szerintem dart 3-at inkább, az biztos tartósabb mint az rst vagy ha az tora a képen akkor azt. de kapsz újat is majdnem annyiért:
http://ebike.hu/term...mplavallas/2651

ja most látom, hogy 24ezer a használt tora, azt hittem a 35ezer vonatkozik rá. ha jó állapotban van akkor én azt veném, de félõ, hogy keményen volt használva, mert a kerék amit hirdet még mellette, nem egy cc-s kerék. de persze, lehet, hogy nem gyanabban a bringában volt.