Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Az egyik csavart nem lehet meghúzni, de meglazítani sem, vagyis csak forog körbe, ki sem jön a helyébõl. Érdemes ezzel mojolni vagy hagyjam így nem lesz baja/bajom? A teló benyomásos módszert még nem próbáltam...
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hello!

Igazából nem akarom szétszedni, csak mojoltam vele, csak az a probléma, hogy az egyiket nem tudom meghúzni, olyan mintha "üresmenetben" lenne, tekerem, de nem változik semmi...nehogy menetközben elhagyjam a telót :)

Nem kell parázni ha valamelyiket nem tudtad totál meghúzni, valószínûleg a csavarral a nyomórúd is. Próbáld meg valamennyire lenyomott állapotban meghúzni a csavart, annakidején az RST-mnél így ment a dolog.

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Csá

Hát az gáz :S
Elszakadt a menet? Az úgy nem biztonságos....
Esetleg kereshetsz neten használt alkatrészt, elég gyakran adnak el rst-ket

Hm...köszi a tippet, még megnézem azért a gépet...

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Hello!

Igazából nem akarom szétszedni, csak mojoltam vele, csak az a probléma, hogy az egyiket nem tudom meghúzni, olyan mintha "üresmenetben" lenne, tekerem, de nem változik semmi...nehogy menetközben elhagyjam a telót :)

Csá

Hát az gáz :S
Elszakadt a menet? Az úgy nem biztonságos....
Esetleg kereshetsz neten használt alkatrészt, elég gyakran adnak el rst-ket

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Igen, ha teljesen leszeded azt a két csavart, és a fék bowdenjét róla, akkor le tudod húzni a külsõ szárat a becsúszóról. Hogy érted, h próbálkoztál? Lecsavartad , vagy nem is mozdult meg?

Hello!

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Sziasztok!

Biztosan buta kérdés, de:

egy sima egyszerû RST teleszkópom van és a teló kétszárának a végén van egy-egy imbuszos csavar. Miért vannak ott? Ha kicsavarom szétszedhetõ a teleszkóp?? Merthogy próbálkoztam kicsavarásával, de nem történt semmi...

Igen, ha teljesen leszeded azt a két csavart, és a fék bowdenjét róla, akkor le tudod húzni a külsõ szárat a becsúszóról. Hogy érted, h próbálkoztál? Lecsavartad , vagy nem is mozdult meg?

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Sziasztok!

Biztosan buta kérdés, de:

egy sima egyszerû RST teleszkópom van és a teló kétszárának a végén van egy-egy imbuszos csavar. Miért vannak ott? Ha kicsavarom szétszedhetõ a teleszkóp?? Merthogy próbálkoztam kicsavarásával, de nem történt semmi...

minoalovag

minoalovag

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

vásároltam szilikonsprét teleszkóp ápolás céljából. (RS Pike)
mi a helyes eljárás? becsúszokon "végigfolyatni", vagy a szimeringhez nyomni vagy ?!

Szia!
Szerintem ha tiszta olajat használsz attól jobb nincs!!!
Hogy miért? Mert ezekben a spray-kben vannak nem is olyan egyszerû adalékok, amik bizony árthatnak!
Mibõl is van a becsúszó?
Nekem a CrMo acélvázat is átrohasztotta egy csavarlazító, az üléscsvázcsõ közepén teljes kerestmetszetben rohadt a váz majd tört, a salzkammergut trophy elõtt egy nappal.
Legyetek óvatosak!

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
:):) Hát ez jó. :rofl:

Nah jóvan akkor meggyõztetek Tora lesz. Köszi mindenkinek. És ha addig nem beszélnénk Kellemes Ünnepeket minden fórumosnak!!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
dartot felejtsd el
nekem is ezt kellett volna,sztem.
:-)
Most raktam bele a bicóba, de már beépítés elõtt szét kellett szednem, me csontszáraz volt az egész
városban mászka eddig OK, aztán szombaton tortúra 65ön kiderül, mit szól hozzám/ 85kg/ :-)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
Kamisama: nezd, a dart egy teleszkopnak latszo rugalmas orrsuly, a tora meg egy telo, mozog, utontart, csillapit, stb....
Slate-et nem ismerem, lehet, h jo, rob a megmondhatoja :)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
egyébként a két slate között mi a különbség? mivel jobb az elitnél a super lockout?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Komolyan megkérdezted, hogy milyen hosszú egy új teló nyaka?! :D

miért ne?
olyan hosszú volt a mali fejcsöve meg olyan hülye nagy stucni van rajta, hogy azért csak megkérdem.
de hogy megnyugodj, elég lesz:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én továbbra is a torát javaslom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ja, közben rájöttem honnan. :)

elvileg minden boltból aki kapcsolatban áll velünk :) ugyanis ez a hivatalosan ajánlott akciós fogyasztói ár.
súlyban és tudásban is kb egál a torával.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Ja, közben rájöttem honnan. :)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Aha, és a Slate jobb vagy egyforma a Torával? Nomeg, honnan tudok ilyen áron kérni? Tõled? Bocs ha értetlenkedek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a dart-ot egy jóféle lángolt kolbász is veri merevségben.
amugy most van ám akciósan manitou slate csak kérni kell :)
elite ffd-r 80/100 mm fekete 25900 huf,
super tpc+ lockout 80/100 mm fekete 34900 huf

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
:) Hát, szerintem ez kicsit túlzás, de jót nevettem rajta. Akkor maradok a Tora mellett.
Valamelyik Bikemagban nem volt véletlenül Tora teszt? Ha volt elküldené esetleg valaki beszkennelve vagy lefényképezve? Ezer köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Dart szebben mozog jobbra-balra, elõre-hátra. :)

A sebesség mindent megold.