Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
rst cápa t5ön lehet v fék tartó tüskét cserélni.. (kérdés van-e hosszabb, én nem tudom)...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Szaisztok! Csinálgatom a párom bicóját, van rajta egy RST Capa t5-ös teló.A gondom a következõ: átcseréltem rajta a V-féket (Artek), egy shimano deore-t raktam fel, de a tartócsonkon nem megy fel teljesen, hanem kb kilátszik kb 3 mm a csonkon. Ráhúzni a csavart rátudtam, nem szorul teljesen jól mûködik, csak attól félek nehogy tartós használat esetén elszálljon. Ilyen tartócsonkot tudok cserélni? Vagy cseréljem le a telót? :)
" A Cube el van vetve! "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
No hirtelen megoldódott a merevvilla dolog..Huszonezres karbon helyett vettem egy Authort, ez sorrendben a harmadik ilyen villám, és idáig mindig bevált, ráadásul kb. húsz ezret spóroltam így, plusz van V-fék csonk is, élettartam különbséget ne is firtassuk, cserébe ~500 gr. többletért.

klay

klay

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
bocs hogy ehhez a témához írok, de úgy látom a tuning topic kissé kihalt, és itt látom vágjátok a recon villákat :)
nekem van egy '07es 327 soloair (100mm) és sajna eddigi tuásom szerint sehogy sem lehet lockoutot varázsolni rá (rájöttem h nem ártna néha erõs mászásoknál a merev villa...)
nem tudtok vmi egyéb megoldást, "tuningot", okosságot? de semmiképpen nem akarom naon szétbarkácsolni! :(
van egy 6lapfejû mûanyag csavar a jobb villaszár tetején (csillapítás oldal) ... ott nem lehet vmit tenni hogy legyen nekem lockoutom? :)
Elõre is köszönöm!
Üdv.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
tényleg! eszembe se jutott, hogy ott nézzem :)

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

én az ideit néztem, lehet hogy bikemarton a tavalyi van, de szerintem inkább elírás, mert nekem úgy rémlik, hogy az is ennyit ficcen. de kérdezd meg õket, az a biztos

A 130-at mozgó recon az AM kategóriában van a rockshox.com-on, és azok számmal vannak jelölve.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
az én stucnim (holzfeller) 42mm magas. a másik gépen meg egy bike+ stucni van ami 50mm. szal ha homlokcsõ+kormánycspágy+5cm gondoltál akkor az lehet, hogy necces, attól függ milyen stucnid van...inkább kérd meg anyut, hogy a stucnit is mérje le;)

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
mivel nem vagyok otthon nagyon nehez pontosan lemernem...Anyukam odasetalt a vazhoz es lemerte elvileg, ami a leheto legpontosabb megoldas jelen pillanatban...de akor kb ha +5 centit rarakok akkor annak jonak illene lennie...
okes. koszi!
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

ha kb 17 centi a homlokcso kormanycsapaggyal egyutt, akkor kb mennyit kell ratenni a telo nyakara hogy kenyelmes legyen integralt stucnival vagy anelkul?

kb 17 centi? mérd le pontosan kormánycsapággyal együtt, majd a stucnit is és rakj hozzá még legalább egy 1cm-es hézagolót. a minimum meg annyi, hogy a stucni felsõ csavarjánál is rátakarjon a stucni a nyakra, ami pár mm-el lehet lejjebb mint a stucni teteje. de inkább hagyjál rá...

Nos igen, én is a bikemarketon nézegettem és ott a RockShox Recon 351 Solo Air PopLoc-ra 80/100/130-at ír és ráadásul még csak nem is rugós... aztán lehet hogy elírás, én aztán tényleg nem értek hozzá

én az ideit néztem, lehet hogy bikemarton a tavalyi van, de szerintem inkább elírás, mert nekem úgy rémlik, hogy az is ennyit ficcen. de kérdezd meg õket, az a biztos

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
azt tudom...akkor a kerdes inkabb az hogy mi a minimum?:D

Most kostolgatok egy 2007es 888at egy kona stinky primobol es fosok hogy nem lesz eleg a nyaka a faithembe aminek meglepoen rohadt hosszu a homlokcsove...
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sajnos azt tapasztalom - a környezetben mûködõ bringások esetén - hogyha jó a merevség akkor épp a mozgás nem az igazi, vagy épp kevés rajta az állítási lehetõség.

az állítási lehetõség nem sokat számít ha jól be van lõve gyárilag. az emberek nagy része szerintem csak egyszer állítja be, és utána úgyhagyja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
egyéni ízlés kérdése..
inkább többet tegyél rá, teheted a stucni fölé és alá is..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
ha kb 17 centi a homlokcso kormanycsapaggyal egyutt, akkor kb mennyit kell ratenni a telo nyakara hogy kenyelmes legyen integralt stucnival vagy anelkul?
wannabe...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

A számozottak eltérõ évjáratúak. Persze idén is van kivétel - nem képesek megmaradni egy egységes jelölési rendszernél.

volt egy jó rendszer, szerencsére visszatértek ehhez.

ez legalább tiszta, nem úgy mint a hülye számozás.
:clap:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nos igen, én is a bikemarketon nézegettem és ott a RockShox Recon 351 Solo Air PopLoc-ra 80/100/130-at ír és ráadásul még csak nem is rugós... aztán lehet hogy elírás, én aztán tényleg nem értek hozzá :)
Meghát kicsit zavaró, hogy a gyártó lapon xc, sl, race néven futnak a tipusok, itt meg 327, 351...
na majd kiokosítom magam valahogy.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!

tavaly/tavalyelõtt számozva voltak 318/351, idén van race/sl/xc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A számozottak eltérõ évjáratúak. Persze idén is van kivétel - nem képesek megmaradni egy egységes jelölési rendszernél.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
327- lock out nélküli
351- lock out-os..
Ezen levegõs modellek rugóútját távtartókkal lehet módosítani..

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Nos igen, én is a bikemarketon nézegettem és ott a RockShox Recon 351 Solo Air PopLoc-ra 80/100/130-at ír és ráadásul még csak nem is rugós... aztán lehet hogy elírás, én aztán tényleg nem értek hozzá :)
Meghát kicsit zavaró, hogy a gyártó lapon xc, sl, race néven futnak a tipusok, itt meg 327, 351...
na majd kiokosítom magam valahogy.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

recon 80/100, a tora tud 130mm-t

http://www.sram.com/...try/recon/#tab1

levegõssel kapcsolatban 1et értek az elõttem felszólaltakkal.

van/volt 130-at mozgó recon is -sajnálom is hogy eladtam- igaz az rúgós uturnös :) de a régebbieket úgy emléxem ki lehetett húzni 130-ra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

8) zsír

Köszi Kela, Magoo! Itt valóban olcsóbbak.
Lehet félreértetelek Magoo, de a racon 80-130 között állítható, ennél nagyobb nem igen kell :)
Egy kérdés... szakmailag: a levegõs macerásabb jószág karbantartás-beállítás szempontjából vagy lényegtelen és ugyan az a nehézségi szint, mint a rugós esetén?
Illetve ezek az RS féle "kódok" mint a PopLock a lock outot takarja? (Ami kormányról állítható azt jelölik valahogy?)

recon 80/100, a tora tud 130mm-t

http://www.sram.com/...try/recon/#tab1

levegõssel kapcsolatban 1et értek az elõttem felszólaltakkal.