Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2008. April 19. - 14:46

Egyébként sima rugós teló, zsíros kenéssel.
Posted 2008. April 19. - 14:34

Vagy egy álomszép gépem. Alig pár hetes.
A múltkor enyhén megázott a szentem.
Azóta a teló (Suntour XTC) kissé szipog, ciffeg. Talán megfázott??

Neeeem, szó sincs róla! Inkább száraz. Visszavittem a bótba, hogy ugyan zsírozzák már be. Erre kiakarták szúrni a szememet mûszerolajozással!!!
Láttam egybõl, hogy hülyének néznek, hisz bármiféle olaj megeszi a szimeringet! Erre a szemembe hazudta, hogy nem, az csak a WD-40.
Erõsködtem, hogy szedjék szét és zsírozzák be most, mert egyrészt az kell neki, másrészt garanciális.
Mivel szombat volt, azt mondták hagyjam ott.
Mondtam magamban hogy még mitnem, inkább megcsináltatom máshol. Azóta több helyet is végigjártam, de mindenütt az mondták, hogy hagyjam ott. Nem bízom ezekben, ráadásúl szeretném látni, hogyan kell egy telót szétszedni és bezsírozni.
Kérdésem: szerintetek egy teló (Suntour XTC) szétszedése és összeszerelése szakmunka vagy én is megtudnám csinálni?
Válaszokat elõre is köszi.
Posted 2008. April 18. - 18:30

Olajat kellene potolnom a villamban. Adott 1 Drop Off 4 villa, amibol egy kis baleset folytan elfojt olaj, nem tudom mennyi, illetve azt sem hogy mennyi lehet benne. Raadasul fogalmam nincs, hogy meik szarban mennyi olaj kellene legyen. A jobb szar a gyanus nekem , mert csillapitasa az nulla lett, es ebben a szarban lakik azt hiszem a csillapitas . Szoljatok ha tevedek. viszont mint ket oldalon van rugo es olaj is ... nem teljesen ertem hogy csillapitas szempontjabol ez miert jo . Csak egyik oldalon van IRA (tehat a belso csilli allitas) Szoval bal oldalon csak kenes miatt van olaj ? Es kb mennyi olaj kell bele / lab . Esetleg ha valaki tudna linkelni ehez egy robbantott abrat az is jol johet, hogy jobban atlassam mi is van benne. Es meg valami ... az nagyon gaz ha motor bringa teleszkopjaba valo olajat probalok bele tolteni ? az a helyzet hogy viszkozitasarol semmit sem tudni, csak egy tok atlatszo uvegbe van nekem ien

Posted 2008. April 18. - 16:30

köszönöm mindkét fóroumvaló segítséget!!

mûködik

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2008. April 18. - 15:17

Jobb szár alja 8as imbusszal beteker!!! (olaj kifolyik)
kompr tekerõ leszed, rugókat és golyókat nem elveszteni
20 as kulcsal fellazit
tpc kivesz
hosszu vastag stuffot erõsen megfog, tetején lévõ baszt kiteker (függöleges állásban)
kevéske (10-20ml) olaj beletölt(elvileg ugy jó ha a nyomorud nem tud a compr szelepnek ütközni, ergo szépen felkeménydik a végén)
kompr visszateker
tpc vissza bele helyére
villa fejrefordit
25ml olaj belenyom a lábba
8as imbusszal nyomorút visszahajt( olyan mintha lazitanál egy csavart, óramutató járásával ellentétesen) figyelve, hogy miközben tekered kifelé, finoman nyomd a lábat lefelé, compr érdemes betekerni teljesen, ha nagyon benyomnád küllõ menetével ki tudod húzni
tekrentyûket visszarak
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. April 18. - 14:12

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2008. April 18. - 13:47

mekkora kulcs kell hozzá? a rugó oldalon 20as azt megtaláltam,de a másikon ahol a komp. tekerem ott nem..
hazafelé vsezek egyet,szal azért nem tudok kimenni megnézni

Posted 2008. April 18. - 12:06

Szóval az útállitósat vedd
Hali!
Akadt egy kisebb probléma..
Valszeg Marzocchi All Mountain 1 et fogok venni, viszont egy kis technikai tudatlanság miatt problémám merült fel
Az a nagy helyzet, hogy van egy olyan verzió, hogy:
-All mountain 1 SL
-All mountain 1
Szerintem az SL az azt jelenti hogy Levegõs, ahoz ki van írva hogy ATA -->120-160mm rugóút.
A másik villa a pedig ETA ami elvileg azt jelenti hogy Külsõ útállítás, viszont ott mindenhol csak azt látom hogy 160mm. Mintha az nem lenne állítható.
Nem értem, viszont nekem azért kéne hogy álítsam a utat mivel most a 160mm sok lenne a vázamba.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2008. April 18. - 12:03

Hali!
Valszeg Marzocchi All Mountain 1 et fogok venni, viszont egy kis technikai tudatlanság miatt problémám merült fel
-All mountain 1 SL
-All mountain 1
Szerintem az SL az azt jelenti hogy Levegõs, ahoz ki van írva hogy ATA -->120-160mm rugóút.
A másik villa a pedig ETA ami elvileg azt jelenti hogy Külsõ útállítás, viszont ott mindenhol csak azt látom hogy 160mm. Mintha az nem lenne állítható.
Nem értem, viszont nekem azért kéne hogy álítsam a utat mivel most a 160mm sok lenne a vázamba.
[ATTACH]494[/ATTACH]
Posted 2008. April 18. - 11:32

Posted 2008. April 18. - 11:01

-All mountain 1 SL
-All mountain 1
Posted 2008. April 17. - 22:56

Varom a valaszt a Drop off proba utangondolom más is szembesült már azzal a problémával, hogy nem tudott sárvédõt tenni a telójára a vastag váll miatt. egyik haveromnak is ez volt a gondja a torával. gyorskötözõvel tudta csak rögzíteni az sks sárvédõt. több sárvédõt is próbáltunk, de egyiket se lehetett rá normálisan rögzíteni. most végre találtunk egyet ami jó lett rá:
http://ebike.hu/term...szkopra-e/4693/
nekem nagyon tetszik, egy kis kar oldalra mozgatásával lehet föl le rakni a sárvédõt. a héten rápróbáljuk egy dropp off-ra is, mert az is elég nehéz eset a vastag nyak miatt.
gondoltam hátha hasznára válik másnak is ez az info.

Posted 2008. April 17. - 22:15

http://ebike.hu/term...szkopra-e/4693/
nekem nagyon tetszik, egy kis kar oldalra mozgatásával lehet föl le rakni a sárvédõt. a héten rápróbáljuk egy dropp off-ra is, mert az is elég nehéz eset a vastag nyak miatt.
gondoltam hátha hasznára válik másnak is ez az info.
Posted 2008. April 14. - 14:55

A villa mozgási útjának mérésére használt gyorskötözõnek hol lehet olyan rugalmas és formatartó típusát kapni, ami mintegy "nem teljes gyûrû" pattintható rá a szárakra?
Üdv és elõre is köszi az infókat :prosze:!
Posted 2008. April 12. - 16:58

Viszont ez sose volt jó ötlet, hogy kis vázba akarsz olyan telót venni, amit késõbb majd nagyban akarsz használni....
Ez szerintem megvalósítható...jó nem a legolcsóbb kategóriában..gondolok pl új 66 os marzóra ami 140-180mm között állítható. Hardyba becsapnám 140be , freddybe meg 180. Ez ebben a formában jó ötlet-szerintem.
Telókat ebay-en szoktam nézegetni..például Manitoukat olcsón kínálják, Fox-ot is néha látni normális áron.
Meg amivel mostanában szemezek az az 55-ös marzó
Posted 2008. April 12. - 11:21

Nixon: nagyon szépen mozog, jó az útállítása és a visszaút, de a keménységét csak rugócserével tudod szabályozni, a puha rugó 60-max. 65kg-ig jó, mert a kompresszió sz@rt sem ér..

Z1: szintén szépen mozog, de a végére bekeményedik, asszem van levegõráfújás is, az ETA csak arra jó, h drágábban el tudják adni, a visszaútból szintén nem éreztem semmit és elég körülményes volt tekergetni az állító kupakot is:) Amúgy ez is nagyon jó, szintén merev, nem is túl nehéz(~2,4kg) és a becsúszója sem kopik, tehát szebb..
Használtan hasonló árban vannak, szerintem mind2 nagyon megéri.. Ja és nekem is Hardyban volt/van.

Posted 2008. April 12. - 01:34

Posted 2008. April 12. - 00:36

Posted 2008. April 12. - 00:35

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. April 12. - 00:32

És amúgy Manitoukat hogyhogy nem mondtátok?
nem kérdezted

Nekem travis van.
3 kiló igaz, de 1.5, 180mm, TPC.
nem érzek kivetnivalót a mozgásában, és egyántalán nem problémás.
2007-es.
Viszont ez sose volt jó ötlet, hogy kis vázba akarsz olyan telót venni, amit késõbb majd nagyban akarsz használni....