Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Azt hiszem, abban egyet érthetünk és lezárhatjuk azzal a témát, hogy az említett rugós teleszkópot be kell zsírozni, nem pedig olajozni és a szerviz megint csak nem volt korrekt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A növényi eredetûek általában "száradó" olajok, levegõn oxidálódnak, megváltoznak (lenolaj pl.). Az ásványi (mûszerolaj, alap motorolaj-hajtómûolaj) nem jó bizonyos gumi alkatrészeknek, de az ásványi olajjal mûködõ fékek gumi alkatrészeit nyilván speciális gumiból készítik. A szilikon (szintetikus) meg ápol, s eltakar. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
szerintem a szintetikus olaj nem a legjobb... a növényi olaj sem :) DE az ásványi olaj szerintem nem árt... Hiszen azt használják a hidrás fékekhez is.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Milyen olaj?

amelyik éppen égésben van :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A "bármiféle olaj megeszi a szimmeringet" kijelentés erõsen sántít, de az igaz, hogy nem mûszer- vagy motorolaj kell a teleszkóp kenéséhez. Bár láttunk már olyat, hogy valaki azt rakott bele.:D

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

Márpedig a guminak az olaj az egyik legnagyobb ellensége!

Bocs, a szilikon olaj kivétel, mert az tényleg védi a gumit. De nem hinném, hogy a mûszer olaj v. motor olaj összetétele a szilikon olajéhoz hasonló.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Milyen olaj?

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

Az olajok nem eszik a szimmeringet.(Erre találták ki.) Ellenben ha valaki elolvasná a WD-40 flakonán található apróbetûs felíratot, elgondolkozna 63%-os petróleum tartalom hatásain. Na az eszi a szimmeringet. (Láncot mosni nagyon jó, csak drága.)
Egy bringaboltot tudok ajánlani, mivel csak oda járok: KS Kistarcsán. Õ is azt fogja mondani, hogy hagyd ott, de õ biztos, hogy becsületesen megcsinálja.

Talán kissé félreérthetõen fogalmaztam. Abban nem kételkedtem, hogy a WD40 valóban tönkreteszi a szimeringet. Abban viszont igen, hogy az olaj nem. A szimering anyaga vagy gumi, vagy valamilyen szilikon származék. Márpedig a guminak az olaj az egyik legnagyobb ellensége!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Sziasztok.

Vagy egy álomszép gépem. Alig pár hetes.
A múltkor enyhén megázott a szentem.
Azóta a teló (Suntour XTC) kissé szipog, ciffeg. Talán megfázott?? :)))
Neeeem, szó sincs róla! Inkább száraz. Visszavittem a bótba, hogy ugyan zsírozzák már be. Erre kiakarták szúrni a szememet mûszerolajozással!!!
Láttam egybõl, hogy hülyének néznek, hisz bármiféle olaj megeszi a szimeringet! Erre a szemembe hazudta, hogy nem, az csak a WD-40.
Erõsködtem, hogy szedjék szét és zsírozzák be most, mert egyrészt az kell neki, másrészt garanciális.
Mivel szombat volt, azt mondták hagyjam ott.
Mondtam magamban hogy még mitnem, inkább megcsináltatom máshol. Azóta több helyet is végigjártam, de mindenütt az mondták, hogy hagyjam ott. Nem bízom ezekben, ráadásúl szeretném látni, hogyan kell egy telót szétszedni és bezsírozni.

Kérdésem: szerintetek egy teló (Suntour XTC) szétszedése és összeszerelése szakmunka vagy én is megtudnám csinálni?

Válaszokat elõre is köszi.

Az olajok nem eszik a szimmeringet.(Erre találták ki.) Ellenben ha valaki elolvasná a WD-40 flakonán található apróbetûs felíratot, elgondolkozna 63%-os petróleum tartalom hatásain. Na az eszi a szimmeringet. (Láncot mosni nagyon jó, csak drága.)
Egy bringaboltot tudok ajánlani, mivel csak oda járok: KS Kistarcsán. Õ is azt fogja mondani, hogy hagyd ott, de õ biztos, hogy becsületesen megcsinálja.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
aha.. mondjuk az jogos..

De rengeteg embert látok, nem levegõs telóval, kötözõvel..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Minek kell gyorskötözõ, vagy bármi más egyéb?

por/koszcsíkból úgyis látod mit mozog...

mondjuk luftos telónál SAG-ot beállítani...azt -pláne egy zsírúj telónál- nem látod a mocsokból
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Minek kell gyorskötözõ, vagy bármi más egyéb?

por/koszcsíkból úgyis látod mit mozog...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
azért egy kábelkötegelõt levágni annyira nem nagy mûvészet...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

van olyan is amikor több méter van összetekerve egy hengerre. leszakít, zsebrerak:)
egyébként a kábelkötegelõ teljesen jó, ha nem kell pákával elolvasztod, semmi sérülés nem lesz

egyszer csússzon meg a kezedben az "eszköz", lesz aztán anyázás. tapasztalat. szerencsére nem saját. rosszul mutat a karc a becsúszón

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

gazdabolt, barkácsáruház van ilyen szöllõkötözö cucc...kb pont jó..igaz vagy 100 db van egy csomagban :)

van olyan is amikor több méter van összetekerve egy hengerre. leszakít, zsebrerak:)
egyébként a kábelkötegelõ teljesen jó, ha nem kell pákával elolvasztod, semmi sérülés nem lesz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
gazdabolt, barkácsáruház van ilyen szöllõkötözö cucc...kb pont jó..igaz vagy 100 db van egy csomagban :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak az màr nem gyorskötözö. Egyèbkènt simàn le lehet vàgni sèrülèsmentesen.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Igazàbòl nem èrtem, hogy mi kell neked. Fogsz egy vèkony gyorskötözöt, pl amit a km-òràkhoz adnak, ès ràrakod, ennyi.

az kell neki, hogy egy C alakú okosságot rá tudjon pattintani, mert ha azt akarod leszedni, kisebb az esélye h összebaszod a becsúszót. szerintem kb ennyi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igazàbòl nem èrtem, hogy mi kell neked. Fogsz egy vèkony gyorskötözöt, pl amit a km-òràkhoz adnak, ès ràrakod, ennyi.

A sebesség mindent megold.

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Nagy hülyeséget kérdeztem :confused: vagy csak senkinek nincs ötlete:(?

Sziasztok!

A villa mozgási útjának mérésére használt gyorskötözõnek hol lehet olyan rugalmas és formatartó típusát kapni, ami mintegy "nem teljes gyûrû" pattintható rá a szárakra?

Üdv és elõre is köszi az infókat :prosze:!