Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De te mit tennél Jani? Fullra betekertem az elõfesz. állítót, hogy kemény legyen, és ugyanúgy mozog. :) De amugy jó buli mert hallom ahogy lötyög benne. :)

A motorolaj nem baj, ha nem szivárog sehol, mert a tárcsára kerülve megviccelhet. Mondjuk én összekevert zsír+olajat raknék bele (az van az mz comp-omban is). Az elõfeszítést megoldhatnád úgy, hogy teszel be valamilyen alátétet, amivel összenyomod a rugót, esetleg még plusz elasztomert is rakhatsz bele. A wd-40 és a tárcsatisztító nem jó, mert a szimmeringeid nem biztos, hogy nem engedik be õket. Sima enyhén nedves ronggyal letörlöd (ahogy Kela írta, csak kicsit gyakrabban) és kész.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
De te mit tennél Jani? Fullra betekertem az elõfesz. állítót, hogy kemény legyen, és ugyanúgy mozog. :) De amugy jó buli mert hallom ahogy lötyög benne. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én meg havonta egyszer enyhén nedves ronggyal letörlöm a becsúszókat..--> eddig egyik telómnál sem panaszkodtak..:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kivagytok nagyon ezzel. Én nem szarakodtam az enyémmel. Vízpumpafogóval lekaptam a kupakot, aztán addig öntöttem bele a motorolajat, amíg nem sajnáltam belõle. Nem tudom hova ment, meg hogy kell-e, nem is izgat. :)
Valamelyik nap meg lefújtam tárcsatiszítóval a becsúszókat, aztán meg WD-40-el. Neki már amikor új volt, akkor is mindegy volt.

Hát igen, vannak hülyék... :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Kivagytok nagyon ezzel. Én nem szarakodtam az enyémmel. Vízpumpafogóval lekaptam a kupakot, aztán addig öntöttem bele a motorolajat, amíg nem sajnáltam belõle. Nem tudom hova ment, meg hogy kell-e, nem is izgat. :)
Valamelyik nap meg lefújtam tárcsatiszítóval a becsúszókat, aztán meg WD-40-el. Neki már amikor új volt, akkor is mindegy volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

amilyen smucig a fogyasztói társadalom, pumpát vehetsz hozzá külön. answer oldalán nem is lesz semmi, mert már rég eladták a monyitut és az oldaluk hbsuspension.com alatt elérhetõ. ott sincs fenn semmi. bikemagban tesztelték pont azt a villát amit keresel. egész pontosan a 2007 szeptember-októberi számban

De az rugós volt.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Manitou Sliver Elite Air FFD-R telóhoz gyárilag jár pumpa, vagy külön kell venni?
vélemény errõl a villáról?

edit: és a gyár weboldalát belinkelné valaki, mert az answer oldalán nincs semmi:(

amilyen smucig a fogyasztói társadalom, pumpát vehetsz hozzá külön. answer oldalán nem is lesz semmi, mert már rég eladták a monyitut és az oldaluk hbsuspension.com alatt elérhetõ. ott sincs fenn semmi. bikemagban tesztelték pont azt a villát amit keresel. egész pontosan a 2007 szeptember-októberi számban

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
Manitou Sliver Elite Air FFD-R telóhoz gyárilag jár pumpa, vagy külön kell venni?
vélemény errõl a villáról?

edit: és a gyár weboldalát belinkelné valaki, mert az answer oldalán nincs semmi:(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én ugyan nem fújtam rá de tényleg ez áll a leírásban...

PIKE, REBA, REVELATION, RECON, TORA – 2006 Használati utasítás:

2-3 csepp teflon bázisú olajat cseppentsünk a becsúszószár és a külsõ villaszár csatlakozásához

Én láttam, hogy szerel Boxxer-t az egyik tervezõ/szerelõ emberük. Annál még én is jobban és alaposabban megcsinálom. Sala császár lenne náluk.
Innentõl kezdve nekem azt mondhatnak, amit akarnak.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
kicsit késöbb "öregszik" a szimering de más gyakorlati haszna nincs. + hamarabb fogod úgyis kicserélni, minthogy ebbõl problémád lenne.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nem lehet, hogy az olajzáró szimering fölötti szivacsgyûrûnek kell beszívnia a teflonos cuccot? mert elvileg onnan sem jöhet ki. a becsúszóról meg lehúzza a porlehúzó és így nem tapad rá a becsúszóra a pudva. ezért írnak csak 2-3 cseppet, több nem fér el ott.
legalábbis más logikus magyarázatot nem tudok mondani amiért a gyártó ajánlaná...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szimmering az olaj bentartására szolgál.
namost ha bentartja az olajat akkor hiába fujsz rá bármit az nem fog bejutni
mert ha bejutna akkor a bentlévõ olaj (ami elég nagy nyomáson van összenyomodáskor ) az szépen locsogna kifelé
namost ha nem jut be akkor mi a náthás rákér fujkálod rá? Azért hogy szépen összegyüjtse a koszt?

ennyi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.

ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát.

Anális inkább hanyagoljuk a témát... :D
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
SR Suntour is javasolja (Manitou, Marzo, Fox: passz).

Sala, elmagyarázod miért is nem jó ez? De tényleg...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
Én ugyan nem fújtam rá de tényleg ez áll a leírásban...

PIKE, REBA, REVELATION, RECON, TORA – 2006 Használati utasítás:

2-3 csepp teflon bázisú olajat cseppentsünk a becsúszószár és a külsõ villaszár csatlakozásához

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.

ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Ja akkor meg a Rock Shox mért ajánlja h. a szimeringet és a becsúszót fújjuk le valamilyen teflonos olajjal.

Felõlem... (Autószerelõként nem vitatkozhatok kerékpáros témában... Asse' tudom, mi az a szimmering.)
Durung forever!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ne kezdjétek már megint.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ja akkor meg a Rock Shox mért ajánlja h. a szimeringet és a becsúszót fújjuk le valamilyen teflonos olajjal.
www.sintesibikes.com

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Uraim... Józan paraszti ész... Ha feltaláltak egy szerkezetet, ami az olaj benntartására szolgál és elnevezték szimmeringnek, talán akkor bírja is nem?
Durung forever!