Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Dirterr

Dirterr

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Csak megkérdezném hogy meik a jobb SR Suntour XCT-V2 vagy egy
merev villa

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Köszi a válaszokat!
Még a kedvenc boltommal is egyeztetek, csak nem akarom, hogy azt lássák, hogy velük szereltetem be, de nem ott veszem, mert mondjuk e-bike 20%-kal olcsóbban adja. Ezért vetõdött fel az otthoni szerelés. De ha õk is jó áron adják, akkor megcsináltatom velük. Igazából jó lenne 100 huf alatt maradni, de ha kicsivel túl megy az sem baj. Csak félek, hogy az én amatõr felhasználásomhoz felesleges a drágább, de ha az olcsók (ami nekem van) tényleg ennyire vackok, akkor nincs mit tenni :)

ezzel nem szokott probléma lenni. ha 100ig gondolkozol, érdemes rebát is nézned, újan is 80 körül vannak már. boltban is. amatõr vagy vagy sem, megérzed azt a mozgásbeli különbséget, ha a súlybelit annyira nem is.
esetleg nézhetsz használt villákat, bár az ugye mindig lutri, de nekem 4 volt és egyikkel sem volt baj. (egy öt éves villánál szerintem a repedezett szimmering nem probléma, hanem az idõ vasfoga)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hatlapfejú csavarra teszel egy anyát, betekered, anyát ráhúzod, aztán arra egy bitfejes csavarhúzó, és ütöd lefele. Csak ha lefele szûkül a villanyak,( kitudja...)akkor kicsit többet fogsz vele szívni. Egyébként ha újat veszel bele újat tegyél bele. Pár forintos tétel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

miért is?

nem igényel nagy tudást, hogy levágj 1 csövet egyenesen aztán beleüss egy rózsát...

nemnagy munka és nemis drága, meg a szervizbe van szerszám a rózsaberakáshoz. Énis raktam már be rózsát , lehet hogy velem vana baj de elég sokáig tartott hogy egyenes legyen

bmwop

bmwop

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi a válaszokat!
Még a kedvenc boltommal is egyeztetek, csak nem akarom, hogy azt lássák, hogy velük szereltetem be, de nem ott veszem, mert mondjuk e-bike 20%-kal olcsóbban adja. Ezért vetõdött fel az otthoni szerelés. De ha õk is jó áron adják, akkor megcsináltatom velük. Igazából jó lenne 100 huf alatt maradni, de ha kicsivel túl megy az sem baj. Csak félek, hogy az én amatõr felhasználásomhoz felesleges a drágább, de ha az olcsók (ami nekem van) tényleg ennyire vackok, akkor nincs mit tenni :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

A nyak méretre szabását ésa rózsa berakását én a szervizre biznám

miért is?

nem igényel nagy tudást, hogy levágj 1 csövet egyenesen aztán beleüss egy rózsát...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
azis kérdés hogy mennyit szánsz rá?
A nyak méretre szabását ésa rózsa berakását én a szervizre biznám
ittvan pár alternatíva árral:
http://ebike.hu/term...mplavallas/867/
http://ebike.hu/term...plavallas/2878/
http://ebike.hu/term...lavallas/10411/
http://ebike.hu/term...plavallas/2128/
http://ebike.hu/term...plavallas/3984/
http://ebike.hu/term...plavallas/2646/
http://ebike.hu/term...plavallas/2651/
http://ebike.hu/term...plavallas/2650/

meg még van pár, ezcsak néhány.És ezeket ráérsz évente egyszer generálozni.Sõt szerintem a marzónál 2 évente is elég

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
létezik 1,5 colos fejcsõ is, de ebben a kategóriában tudtommal nincs ilyan villa. úgyhogy tutira kompatibilis lesz hozzá. a fejcsõbõl majd vszínûleg le kell vágni. ja és egy diót is vegyél hozzá, mert azt a régibõl nem tudod kiszedni (épen).

bmwop

bmwop

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi mindenkinek!
Valóban nem akarok ugrálni, arra a vázam sem az igazi, inkább az XC.
Mellesleg, ha cserénék megveszem az újat és szervizbe nem akarom vinni, mert ott nem csinálják meg egybõl csak idõre/késõbb mert nekem napi használatra kell, akkor csak simán kiveszem a régit és berakom az újat, azaz ezek kompatibilisek egymással, vagy létezik több átmérõ mint pl. a nyeregcsöveknél?

Amúgy a marzo-nak melyek az XC-s villái?

mod: lemaradt az elõzõ hozzászólás, így az uccsó kérdés már csak részben aktuális. Köszi!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Azért szerintem az XC-s Marzocchi-kat is nézd meg.

pl.: http://marzocchi.com...60&IDAnno=55897

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Köszi a választ! Azért akarok inkább R7-est, mert az elég könnyû. De az ugye levegõs. Szóval a marzók (abban tán a dj3 a szimpatikus) olajosak és jobban bírják, bár nehezebbek? pl a dj3 az majdnem dupla olyan nehéz mint az R7, de vajon tárcsával a tartóssága milyen lehet ezeknek van annyival az R7 rosszabb?

Azért szerintem az XC-s Marzocchi-kat is nézd meg.
www.sintesibikes.com

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Köszi a választ! Azért akarok inkább R7-est, mert az elég könnyû. De az ugye levegõs. Szóval a marzók (abban tán a dj3 a szimpatikus) olajosak és jobban bírják, bár nehezebbek? pl a dj3 az majdnem dupla olyan nehéz mint az R7, de vajon tárcsával a tartóssága milyen lehet ezeknek van annyival az R7 rosszabb?

R7 és dj3 teljesen más felhasználásra való, ha nem akarsz ugrálgatni, akkor felejtsd el a dj3at. R7 is biztos sokkal tartósabb lesz a mostani villádnál. tora-t érdemes még megnézni.

bmwop

bmwop

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

igen, egy jobb telo sokaig jol fog mozogni. A marzocchik peldaul annyira igenytelenek, hogy ha evente egyszer kiontod beloluk az olajat, es ontesz bele ujat, akkor elmennek a vegtelensegig. [kis tulzassal] a becsuszo kopasat valoszinuleg a tarcsafek okozza, csavargatja a telot. Es gyenge minosegu a villa... gondolkodj cserelesben

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

A marzocchik peldaul annyira igenytelenek, hogy ha evente egyszer kiontod beloluk az olajat, es ontesz bele ujat, akkor elmennek a vegtelensegig. [kis tulzassal]

Ahh ez de szép, és de igaz...kész öröm fejreállitani a telot és halgatni ahogy csurog benne a pár deci olaj..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen, egy jobb telo sokaig jol fog mozogni. A marzocchik peldaul annyira igenytelenek, hogy ha evente egyszer kiontod beloluk az olajat, es ontesz bele ujat, akkor elmennek a vegtelensegig. [kis tulzassal] a becsuszo kopasat valoszinuleg a tarcsafek okozza, csavargatja a telot. Es gyenge minosegu a villa... gondolkodj cserelesben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bmwop

bmwop

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

van egy kicsivel több mint 1 éves teleszkópom, már kétszer is szétszedtem (kb. félévente) tisztítás céljából. Az vettem észre, hogy a becsúszó hátsó részén (azon az oldalon, ahol a rugó is van) van egy kis terület, ami nagyon el van kopva (érdes az egész), kb. 3x2 cm. Próbáltam ezt kicsiszolgatni, kicsit simább is lett, de nem az igazi, érezni, hogy ott van (ugye már kicsit be is van mélyedve). Ez egy olcsó SR Suntour XCM villa, ez volt gyárilag, 160-as tárcsával. Érdekes, hogy pucolás és bezsirzás után 2 napig nagyon, de nagyon szépen mozgott, minden úthibát elnyelt. De utána újra a régi lett, kevéssé és lassan mozgó.

A kérdésem az lenne, hogy az lehetséges-e, hogy a becsúszót kiszedem és 180 fokkal elforgatva visszarakom, mert a becsúszó másik oldalán még ott a festék is, azaz, gondolom az az oldal nincs súrlódás alatt?

Másik kérdésem, hogy egy jobb/drágább teló sokáig szépen mozog, ill. az kopik-e így mint ez? Egy R7-es ben gondolkoznék, ha ez a forgatósdi nem vállik be.
Nem is értem hogyan keletkezett ez, mert nem is durvultam vele.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Manitou Sliver Elite Air FFD-R telóhoz gyárilag jár pumpa, vagy külön kell venni?
vélemény errõl a villáról?

edit: és a gyár weboldalát belinkelné valaki, mert az answer oldalán nincs semmi:(

egyetlen manitou villához sem jár pumpa. és nem azért, mert a g*ci nagyker/kisker kilopja és külön árulja :D hanem tényleg nem jár. ez van, sry.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Rock Shox revelation 426 dual air 130mm [bar kevesebbnek tunik, epp 13centi becsuszo log ki] 1737 gramm - sajat meres, vagatlan nyakkal.

akkor nekünk könnyebb van :)

426- 1675g + pop lock kar

air uturnös - 1735 g

vágtlan nyakkal

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Rock Shox revelation 426 dual air 130mm [bar kevesebbnek tunik, epp 13centi becsuszo log ki] 1737 gramm - sajat meres, vagatlan nyakkal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dr.gonzo

dr.gonzo

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
udv

ma tunningolas volt (ismet ), egy r7 levegos oldalat belepakoltam egy trace be (mindeketto 100) eddig muxik,
jo lesz ez igy ?? ))

ja mi motorex vel szoktuk locsolni a becsuszot (bar az nem ocso) (vagy esetleg ecceru muszerolaj), belulre meg zsir/olaj keverek