Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Se az RST, se az SR Suntour nem most kezdett el villát csinálni. Ellenben mit csináltak eddig?:chin: Szerintem egy-két év múlva térjünk vissza a dologra, ha lesznek tartós tapasztalatok ezekrõl az új villákról.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Megnéztem ezeket az RST villákat, és tényleg érezhetö hogy itt azért nagy változás történt, a villák sokkal profibban néznek ki, nem csap arcon a tesco fork feeling, tehát haladás az van, valoszinüleg észbe kaptak hogy le kell rakni valamit az asztalra hogy a piacon maradhassanak.

Mivel ez egy vadonat uj széria, tapasztalat nem hiszem hogy van velük, de tettek egy lépést hogy ne a low-end kategoriába soroljuk öket, ezt értékelhetö...valoszinüleg nem hozzák a Fox/Marzo/Indián/RS szintet, de végülis ez csak egy kezdet, tanulnak az ez évi villák gyermek betegségeiböl, azt ki tudja, jövöre, vagy azután, lehet hogy már versenyképes villákat fognak gyártani.

Szerintem várjuk ki a végét, még valszeg senki sem nyomogatott uj RST-t, én kiváncsi lennék azért...
Ha lenne egy magyar forgalmazo aki ki tudná használni a gyenge dollárt és kissebb bevezetö akciot is hozzá tenne, nem csodálkoznék ha szembe jönne egy RST...

Nekem egy Domain van a gépemben, akkor vettem amikor kijött (magyarán drágáért :D) ha lett volna a Storm, lehet elgondolkodok...CRC-n most 626USD a Domain, a Stormot 400ért hirdetik, ez azért nem elhanyagolhato külömbség..

Nem tudom ki az RST hazai forgalmazoja, de én a helyébe biztos mozgolodnék picit hogy az uj villákrol többet tudjon a közönség...
(Bikemag-ban lehetne teszt,
Nagyobb boltokba villákat küldeni hogy lehessen tapizni,
Reklámozni bikemagban, piactéren hirdetéseket/linkeket elhelyezni,
Bevezetö akciok,
Valamelyik filmvetitésre a MOM-ba kivinni pár bringát az uj telokal hogy lehesen menni egy kört...
Lehetöség van, csak nagyon kétlem hogy bármi ebböl teljesülne...)

Huh jol elszáltam :D
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ez ez RST First teccetõs villa caskhát remote lockkal 330$+mire ideér...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Suntour teló?
Nemrég volt egy kellemes meglepetésben részem. Egy CUBE bringát próbáltam - Overland - amibe bepakoltak egy ócsónaklátszó Suntour telót.
Mondom, "ez meg mi a pöcök?" De elég volt neki egy kis döccenõ, és teszi a dolgát, mint a kisangyal. Aztán ember felvilágosít, hogy ne parázzak, mert ez olajos teló, és bizony mûkszik rendesen.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy telcsiz be a Neuzerbe, érdeklõdj náluk. Nem követem ugyan a technikát Suntournál, de biztos, hogy sok okosságot csináltak már. (Ha csak a tavaji Zedel folytatott tartalmas beszélgetésemre gondolok e témában.)

Amúgy meg nem ártalmas a spórolás! :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Türelmesen gyûjtök tovább.:D

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Jorus, én sem akarok "vitázni" - :D - de RST-t erõszakkal sem tennék már a bicómba.
Kb. 5-6 éve a Bükkben nyekkent el alattam egy. Na azóta a fejemet is elfordítom, ha látok egyet.
És nem alu becsúszói voltak, csak a villavállnáll engedett a kapcsolat. Nagy perec nem lett belõle, csak hosszas cipelés.
Biztos, hogy õk is fejlesztenek, hiszen nem lennének a piacon, ha nem így lenne, meg valószínû, hogy egy-egy szegmensben vannak versenyképes villáik, de ilyen gyalázat még nem fordult elõ egyetlen telóval sem. Nekem.
Marzó, RS és FOX a törzsfejlõdés nálam, és ezek mind beváltották a hozzájuk fûzött reményeket. No csalódás! :)

En sem csalodtam meg a marzocchimban, csak egyszeruen mindenki fikazza a 2007es Drop off 4emet .Gondoltam nezek 1 tobbet tudo, talan finomabb mozgasu telot es itt jott be a kepbe az uj Durolux, erre most megy a fika tovabb, csak Suntour all a celkeresztben. na tessek :) Hat sajna ennel jobbakra nem lesz penze itt egy jonehany embernek. Tehat ien osszegbol kell jo villat vasarolni. Akkor ti mit tennetek ?
...Ez lesz keremszeppen...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jorus, én sem akarok "vitázni" - :D - de RST-t erõszakkal sem tennék már a bicómba.
Kb. 5-6 éve a Bükkben nyekkent el alattam egy. Na azóta a fejemet is elfordítom, ha látok egyet.
És nem alu becsúszói voltak, csak a villavállnáll engedett a kapcsolat. Nagy perec nem lett belõle, csak hosszas cipelés.
Biztos, hogy õk is fejlesztenek, hiszen nem lennének a piacon, ha nem így lenne, meg valószínû, hogy egy-egy szegmensben vannak versenyképes villáik, de ilyen gyalázat még nem fordult elõ egyetlen telóval sem. Nekem.
Marzó, RS és FOX a törzsfejlõdés nálam, és ezek mind beváltották a hozzájuk fûzött reményeket. No csalódás, No para! :)

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Én speciel kíváncsian várom az új RST-ket, mert úgy néz ki történt vmi feléjük, még jó dolgok is kisülhetnek belõle.

Ezeket még nem is láttam. Ahhoz képest tényleg megváltozott az egész.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én speciel kíváncsian várom az új RST-ket, mert úgy néz ki történt vmi feléjük, még jó dolgok is kisülhetnek belõle.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Miért, mi baj az RST-kkel? :) Próbáltál egyet is az újak közül? Nem tûnnek rossznak. Csemegézz: http://www.rstmtb.com/

De azért a Suntour az jobb sztem.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Miért, mi baj az RST-kkel? :) Próbáltál egyet is az újak közül? Nem tûnnek rossznak. Csemegézz: http://www.rstmtb.com/

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

majd egyszer próbálj ki egy bringát amiben olyan teló van ami mozog is szépen meg merev is, és 20k meg 5 év múlva is ezt teszi, és utána nyilatkozz.....egy teló kipróbálása után meg ne vitatkozz olyan dologról amiben -mint mondtad- egyébként nincs tapasztalatod.

Bocsi nem vitatkozni akartam. Csak mindenki fikázza a Suntourt pedig annyira nem olyan szar. Viszont RST telót én sem vennék. Jó majd kipróbálok egy jobbat meg úgyis egy AM telót akarok venni. Abból már nem Suntourt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Szerintem igazad van beatbox. Nem mindenkinek olyan gazdagok a szülei h a segge alá rakják a méregdrága bringát vagy megajándékozzák egy Fox telóval.
Nekem az elsõ telóm egy Suntour Raidon és eddig semmi baj nem volt vele.
Ha ezután lesz vmi baja akkor talán belátom majd h érdemes a drágát megvenni de addig nem.:bananadan

majd egyszer próbálj ki egy bringát amiben olyan teló van ami mozog is szépen meg merev is, és 20k meg 5 év múlva is ezt teszi, és utána nyilatkozz.....egy teló kipróbálása után meg ne vitatkozz olyan dologról amiben -mint mondtad- egyébként nincs tapasztalatod.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Az rendben van, csak nem mindenkinek van penze pl. Fox vackokra, ahogy te mondod ... Ha pl Suntour kihoz fele aron egy Marzo series 66 csucs kategoriaju villat, egy Suntour Durolux 20 neven, en pedig megnyomkodm, teccik a mozgasa, megveszem es hasznalom sokaig,akkor azt hiszem boldog ember leszek, hogy mindezt fele aron teszem a matrica meg hogy mas rajta.. az meg le van szarva ! Tehat ne essek felreertes elvtarsak ! Nem arrol van itt szo , hogy en nem szeretnek egy Marzot, vagy esetleg pont Foxot ... de hat nem mindenkinek val kolbaszbol a keritese ugyebar ... Meg van akinek sokat kell dolgozni erte, meg maser is !

Szerintem igazad van beatbox. Nem mindenkinek olyan gazdagok a szülei h a segge alá rakják a méregdrága bringát vagy megajándékozzák egy Fox telóval.
Nekem az elsõ telóm egy Suntour Raidon és eddig semmi baj nem volt vele.
Ha ezután lesz vmi baja akkor talán belátom majd h érdemes a drágát megvenni de addig nem.:bananadan

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

hát de vmi oka mégis csak van annak hogy én itt a fogason meg sehol még egyik komoyl bicóban se láttam suntourt
az egy dolog hogy beraknak jó cuccokat de 9össze is kell hangolni meg minden és pl néztük múltkor az árakat egy suntour rux annyiba került mint a drop off az ebikeon. ha vki helyelyett inkább suntourt vesz..

Most megint csak nem a drop off kategoriajarol beszelunk ... Habar a Rux lehet foljebb helyezkedik el. mindenkepp tobb minden allithato rajta es joval erosebb darab is. csak hat nem marzo-t ir rajta.. ja ami meg nekem pl nem teccik benne, hogy nem atutos.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát de vmi oka mégis csak van annak hogy én itt a fogason meg sehol még egyik komoyl bicóban se láttam suntourt
az egy dolog hogy beraknak jó cuccokat de 9össze is kell hangolni meg minden és pl néztük múltkor az árakat egy suntour rux annyiba került mint a drop off az ebikeon. ha vki helyelyett inkább suntourt vesz..

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Az rendben van, csak nem mindenkinek van penze pl. Fox vackokra, ahogy te mondod ... Ha pl Suntour kihoz fele aron egy Marzo series 66 csucs kategoriaju villat, egy Suntour Durolux 20 neven, en pedig megnyomkodm, teccik a mozgasa, megveszem es hasznalom sokaig,akkor azt hiszem boldog ember leszek, hogy mindezt fele aron teszem a matrica meg hogy mas rajta.. az meg le van szarva !

Félreértessz, nem mondtam egy szóval se hogy ne vegye(vegyed) meg, ha van türelme, pénze kisérletezni örömmel fogom olvasni hogy 1-2év használat után is milyen franko még a teló, DE én már ebben az életben sokszor megtapasztaltam hogy az olcsó lesz mindig a drága, mert álltalában hosszútávra nem válik be. Én inkább nem kisérletezek, spórolok inkább tovább és veszem a beváltat.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Nézd, ha ennyire szkeptikus vagy a nevesebb gyártókkal szemben, akkor nyugodtan válalj be egy suntour csúcskategóriás villát, és mi epedve fogjuk várni a hosszútávú tapasztalataid megosztását, miközben mi nyüglõdünk a Manitou,marzo,RS, fox,stb. vackainkal...:)
Azért azt látni kell hogy bizonyos márkák presztizse alapvetõen a felhasználók megelégedettségének a következtében alakult ki, és annyi ember nem téved,szerintem:chin:

Az rendben van, csak nem mindenkinek van penze pl. Fox vackokra, ahogy te mondod ... Ha pl Suntour kihoz fele aron egy Marzo series 66 csucs kategoriaju villat, egy Suntour Durolux 20 neven, en pedig megnyomkodm, teccik a mozgasa, megveszem es hasznalom sokaig,akkor azt hiszem boldog ember leszek, hogy mindezt fele aron teszem a matrica meg hogy mas rajta.. az meg le van szarva ! Tehat ne essek felreertes elvtarsak ! Nem arrol van itt szo , hogy en nem szeretnek egy Marzot, vagy esetleg pont Foxot ... de hat nem mindenkinek val kolbaszbol a keritese ugyebar ... Meg van akinek sokat kell dolgozni erte, meg maser is !

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Honnan tudod h a Suntour olyan szar?
Próbáltad már vagy csak azért mert még kezdõk?
:mad::rocketman

Nézd, ha ennyire szkeptikus vagy a nevesebb gyártókkal szemben, akkor nyugodtan válalj be egy suntour csúcskategóriás villát, és mi epedve fogjuk várni a hosszútávú tapasztalataid megosztását, miközben mi nyüglõdünk a Manitou,marzo,RS, fox,stb. vackainkal...:)
Azért azt látni kell hogy bizonyos márkák presztizse alapvetõen a felhasználók megelégedettségének a következtében alakult ki, és annyi ember nem téved,szerintem:chin:

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

jo ez kicsit igy erõs volt de ahogy elnézem az olcsó suntourok pl duro semmit nem mozog
a drágábak árából mmeg már van rendes teló is pl marzo akkor inkább azt érdemes.. semivel nem olcsobbak a komolyabb kategóriás suntourok ahogy elnéztem.

hat valoszinuleg nagyon regi, vagy nagyon szetk*rt Durot probaltal, vagy nem tudom, de egeszen szepen mozog 1 duro egeszen olcson ! Es ha hasonlo arban lesz a Durolux ... hat lattam kepet rola szetszedve es :scared: WOW ... igen, a Drop Off ot siman lecserelnem ra ! Egy 2007 - 2008 as 66et meg meggondolnek :)