Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Üdv! A következõ kérdésem/problémám volna:
Gyakran szoktam elengedett kormánnyal menni, fõleg hosszabb távokon, hogy kicsit a derekamat pihentessem. Nem is volt ezzel semmi gondom idáig (egy kivétellel, mikor egy kóbor focilabda eltalálta az elsõ kerekemet:)), de az új bicajom eleje gyakran szitálni kezd, ha elengedem a kormányt. A jelenség véletlenszerûen jön elõ, nem függ az út minõségétõl, és érzésem szerint a sebességtõl sem.

Okozhatja-e ezt a teló? Egy Suntour trekking telóról van szó, amelynek a lockoutja nem mûködik, és amúgy is elég gagyi, rugalmas darab (egy egyébként jó minõségû kerékpáron) ?? Tapasztalt-e valaki hasonlót? Mert én az eddigi bringáimon soha... Ha nem a teló, akkor mi a rosseb okozhatja?

Köszi

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
kösz a segítséget!
Jani

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

a boxxerbe 270 forintért vettem én is, de csak az alsó duplaajkas olajlehúzót lehet megvenni, a felsõ külsõ rugófeszítéses porzárót sehol nem kapsz.

EFS, saláéknál :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a boxxerbe 270 forintért vettem én is, de csak az alsó duplaajkas olajlehúzót lehet megvenni, a felsõ külsõ rugófeszítéses porzárót sehol nem kapsz.
és az alsó is magasabb mint a gyári, de szerencsére elfér. (mert a szabvány nem pont akkora, mint ami a villában van)
szóval a csapágybolt sem mindig tuti segítség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Szerintem ez az egész cécó tök felesleges . Tényleg bemész csapágyboltba beviszed a régit és pár fillérért kapsz egy ujat..anno boxxeromnak oránn száján dõlt az olaj csapágyboltba vattem bele , othon beleraktam és panasz nem volt rá.. teljesen jol szuperált... sztem tök felesleges 8 vagy 10 ezret kiadni egy "nevesebbért " de persze te érzed és te döntesz......

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vagy megkerded salat, es o megmondja hogy mekkora kell bele, es hogy hol kaphato. vagy hogy neki van e
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Természetesen külföldi oldalakra gondoltam. 15-20 font, 30euró áron biztos találsz gyárit...

Nem tudom a méreteit, a marzo honlapon nincs szervíz manuál. De megéri elmenni egy szimeringeshez (skf csapágy bolt Üllõi út) pár száz forintért kapsz.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Ez a szinte tuti hogy tudnak adni valami olyasmit annyira nem bíztató. Inkább direkt belevalot szeretnék szerezni!
Itthoni kereskedésbõl lehet rendelni? Vagy teis a külföldi oldalakra céloztál a rendelésnél?!
Jani

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Kiveszed a régi, kopottat, elviszed egy csapágy/szimering kereskedésbe és nagy valószínüséggel tudnak adni, mert "szönte tuti", hogy szabvány.
De rendelhetsz netrõl rengeteg félét.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem, ugyanis szeretnék beszerezni olajzáró szimeringet a 2006os Marzocchi 888VF-emhez. (35ös becsúszók)
Lehetséges ez a határokon belül, vagy mindenképp rendelni kell valami külföldi oldalról?
Ha lehet itthon, akkor hol hogyan honnan stb.? :)
Szoval aki tud valami infóval szolgálni (pl. thez :) ) az írjon!
Elõre is köszönöm

Üdv
Jani

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
meg kb itthon beszerezhetetlen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem simán van annyi h lemondasz róla egybõl..nemtom mennyi volt a villa, de sztem egy ilyen komplett csillapítás van v 25-30 ropi..lényeg h nem éri meg.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
az engem is érdekelne hogy ha netán mégse sikerül a csillapítópatront kicseréltetni gariban akkor m,ennyiért lehetne szerezni és honan?(amit ugyan elvittem elõtte Salához és egyértelmûen rámondta hogy azt cserélni kell ha nem nyúltam bele márpedig semmit nem buheráltam rajta)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
voltam bent a boltba...eredmény:egész bringa felmegy...majd ott eldöntik;azt nemtudom,hogy bringából bontott-e,én egy ilyen telot kértem és kaptam is,nemkötötték az orromra,hogy honnét és hogyan szerezték be

edit:ha nem lesz garis,akkor kb mennyi lehet hozzá az alkatrész?(eggyúttal akkor olajat és szimeringeket is cseréltetnék benne-higabb olaj,meg EFS szimering)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

a gariügybben a forgalmazonálz normális hogy lassan 3 hete szervizbe van az 55r típusu telom és még semmit nem hallottam rola? kb mennyi idõ alatt cserélik vissza mert lassan kezdek ideges lenni emiatt

Elvileg a boltban kell verned az asztalt (vagy ahol vetted), te nem vagy elvileg semmilyen kapcsolatban a "forgalmazóval".

/2000 körül volt ilyen húzódó ügyem, ahol a pár hónapos scott-on megrepedt a lengõkar. Hónapokig(!) nem történt semmi (a "disztribútor" nagyívben leszart), a bolt javasolta(!), hogy jelentsem fel a boltot(!) a fogyasztóvédelemnél, hátha így történik valami. Ezt természetesen nem tettem, mert nagyon jóban voltam/vagyok velük.

Ekkor írtam egy kör emailt az összes európai scott disztribútornak (weblapokról leszedtem a kontaktokat), eredmény:
- Baráti letolás, hogy nem illik ilyen körlevelet küldeni, és zaklatni, de együtt éreznek velem.
- Egy héten belül a boltban 3-4 lengõkar, a maradék még mindig ott rohad talán nekik./

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Javasolnám a fogyasztóvedelem.hu oldal tanulmányozását. A "fogyasztóvédelem " szó emlegetése sokatt szokott lendíteni a dolgok menetén.

a gariügybben a forgalmazonálz normális hogy lassan 3 hete szervizbe van az 55r típusu telom és még semmit nem hallottam rola? kb mennyi idõ alatt cserélik vissza mert lassan kezdek ideges lenni emiatt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
garancia - normál esetben komplett bringával él csak...(ugye ugye szakszerü,etc - persze csak a nem nyilvánvaló sérüléseknél)
na meg igazolva, hogy boltban lett beszerelve...
idõ: nincs kötelezõ idõtartam, csak törekedni kell a 15 munkanapra. de ez jelenthet 4 hónapot is.

tippem van, mikor és hogy fogod visszakapni :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

holnap elválik...általában hogy zajlik egy ilyen ügyintézés?boltba megnézik és döntenek,vagy felküldik a forgalmazóhoz?elég a villa vagy netán az egész bringa?

ha a forgalmazótól származik akkor kb elfelejtheted.

akkor van esélyed ha bringából bontott volt, -mondjuk a faktortól- õk meg szokták oldani.

amúgy elég a villa.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
holnap elválik...általában hogy zajlik egy ilyen ügyintézés?boltba megnézik és döntenek,vagy felküldik a forgalmazóhoz?elég a villa vagy netán az egész bringa?