Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hát sajnos az anyagias világ áldozatai vagyunk.
Mindegyik teleszkópgyártó saját szimeringet gyárt.
Esély 0 hogy magyar boltba kapsz, de szoktak árulni néha külföldön.

Nekem marzo villánál amit már szétgyepáltm, kiszedtem a felsõ szimeringet, kicsit megsértettem a lábon a belsõ peremet ( mm alatti karc) és emiatt használat közben dõlt belõle az olaj, de FBS megoldotta:) Ezt a megoldást sajnos nem lehet alkalmazni a csúszó felületén.

Az alsó dupla szimering meg bele van sütve vagy ragasztva, mert akárhogy feszegettem nem jött ki, aztán mérges lettem és fogóval kezdtem el húzni, darabokban jött ki, a pereme meg benne maradt. 2002-3-as évjárat lehetet, cigány már el is vitte lomtalanításkor :)

Téged sem az agyadért fognak megölni az tuti....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Hát sajnos az anyagias világ áldozatai vagyunk.
Mindegyik teleszkópgyártó saját szimeringet gyárt.
Esély 0 hogy magyar boltba kapsz, de szoktak árulni néha külföldön.

Nekem marzo villánál amit már szétgyepáltm, kiszedtem a felsõ szimeringet, kicsit megsértettem a lábon a belsõ peremet ( mm alatti karc) és emiatt használat közben dõlt belõle az olaj, de FBS megoldotta:) Ezt a megoldást sajnos nem lehet alkalmazni a csúszó felületén.

Az alsó dupla szimering meg bele van sütve vagy ragasztva, mert akárhogy feszegettem nem jött ki, aztán mérges lettem és fogóval kezdtem el húzni, darabokban jött ki, a pereme meg benne maradt. 2002-3-as évjárat lehetet, cigány már el is vitte lomtalanításkor :)

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem, ugyanis szeretnék beszerezni olajzáró szimeringet a 2006os Marzocchi 888VF-emhez. (35ös becsúszók)
Lehetséges ez a határokon belül, vagy mindenképp rendelni kell valami külföldi oldalról?
Ha lehet itthon, akkor hol hogyan honnan stb.? :)
Szoval aki tud valami infóval szolgálni (pl. thez :) ) az írjon!
Elõre is köszönöm

Üdv

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Miért nem viszed be egy szervízbe?

Csütörtökön délelõtt viszem. Csak addig is szeretnék képben lenni. Meg abban bíztam, hogy bõven kapok majd tippeket, infót innét is. Tudod, több szem - több csipa:).

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Miért nem viszed be egy szervízbe?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Üdv! A következõ kérdésem/problémám volna:
Gyakran szoktam elengedett kormánnyal menni, fõleg hosszabb távokon, hogy kicsit a derekamat pihentessem. Nem is volt ezzel semmi gondom idáig (egy kivétellel, mikor egy kóbor focilabda eltalálta az elsõ kerekemet:)), de az új bicajom eleje gyakran szitálni kezd, ha elengedem a kormányt. A jelenség véletlenszerûen jön elõ, nem függ az út minõségétõl, és érzésem szerint a sebességtõl sem.

Okozhatja-e ezt a teló? Egy Suntour trekking telóról van szó, amelynek a lockoutja nem mûködik, és amúgy is elég gagyi, rugalmas darab (egy egyébként jó minõségû kerékpáron) ?? Tapasztalt-e valaki hasonlót? Mert én az eddigi bringáimon soha... Ha nem a teló, akkor mi a rosseb okozhatja?

Köszi

Na ba.meg, ez napról-napra rosszabb. Harminc fölött automatikusan szitálni kezd, de úgy, hogy halálfélelmem van a gépen. Most már komolyan gondolkodom egy telócserén, az sem érdekel, ha színében nem passzol a Cube-hoz, és nem fér bele a gariba sem. Csak hát minõségi trekking telóhoz jutni... Ráadásul lyukas híddal kellene, amire a BM világítás felmegy. És ha jól emlékszem a Manitou Luxok (amikben bízom) nem ilyenek.

Mit gondoltok? A teló okozza? Nem akarnék feleslegesen venni egyet. Éppen eléggé elkeseredtem, hogy egy negyedmillás Cube vásárlása után ilyen gondokkal kell szembesülnöm. Meglehetõsen nagy csalódás. Inkább vettem volna Kogát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hello Fiuk!

El bírtok olyat képzelni, hogy valaki nem BP-en, (esetleg Londonban)de még csak nem is városban él, hanem valahol vidéken ahová a legközelebbi bringabolt 50 kilométerre van, de még ott se értenek a teleszkópokhoz meg egyébb modern technikához ? Tudom van posta, meg vonat, meg autó.... Szóval nem kellene rögtön leugatni a valakit aki segítséget kér!

es megis milyen segitseget tudsz elkepzelni? erre nincs ilyen tav-gyogyitos gyorsmegoldas, hogy pl csavard meg a kupakot a tetejen es elmulik. ezer dolog lehet.

valaki aki [es ismet nem bantasbol mondom] annyit ert a teleszkopokhoz mint adott emberunk, es annyit tud elmondani hogy "kopog" a villa? ez nem olyan mint ha azt mondana hogy ugral a lanc mi a teendo.

keves az info, keves a szaktudas, valoszinuleg a szerszam is, a legokosabb dolog amit tehet, hogy elviszi szervizbe. No es ha a legkozelebbi szerviz 50+ km-re van, akkoris.

amikor besz*rt az 5th element rugostagom, akkor az orszagban nem volt senki aki vallalta volna a javitasat. Igy elvittem magammal Svajcba, es megjavittattam ott. nem volt olcso, nem volt kozel, de ez volt az egyetlen ertelmes megoldas. [nem kifejezetten ezert mentem el oda, csak utba ejtettuk]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hello Fiuk!

El bírtok olyat képzelni, hogy valaki nem BP-en, (esetleg Londonban)de még csak nem is városban él, hanem valahol vidéken ahová a legközelebbi bringabolt 50 kilométerre van, de még ott se értenek a teleszkópokhoz meg egyébb modern technikához ? Tudom van posta, meg vonat, meg autó.... Szóval nem kellene rögtön leugatni a valakit aki segítséget kér!

Igen , lehetnek kivételek
De sajnos az esetek többségében olyan tizenéves pöcsökröl van szó, akiknek még egy csavar-anya kapcsolat is bonyolult...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Hello Fiuk!

daralhatjuk a f*st meg oldalakon at, a legokosabb akkoris volna ha valami hozzaerto latna. eloben. nem interneten keresztul

szal itt most ezt jo volna abbahagyni ebben a formaban

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
daralhatjuk a f*st meg oldalakon at, a legokosabb akkoris volna ha valami hozzaerto latna. eloben. nem interneten keresztul

szal itt most ezt jo volna abbahagyni ebben a formaban
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de alkalmazhatjuk a távgyógyítós találgatós dolgot, csak semmi értelme (mondjuk zörög a rugó)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha értesz hozzá, töltesz le szerviz leírást, kis konyharuha kiterít, szerszámok elõ, lekucorodik, szétszed, megvizsgál, hibát megállapít, felfed, orvosol, összeszerel, olajjal feltölt, megtöröl, konyharuha összehajt, örül.
Ha nem értesz hozzá, alapvetõen célszerû szervizbe vinni.

Lásd be, ez, hogy "kopog" elég tág fogalom.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Hát akkor thanx!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
mert zárva az ajtó?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
OK!Vettem,de mé kopog???

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Úgy hívják, hogy persely, de nincs köze a csapágyakhoz.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Szia!Ez így van-mármint a "hozzáértés"-, hát ezért is várnék vmi használhatót, egyébként meg a 4 db alsó szárban lévõ bushing vmirõl írtam, hogy nem kotyog. Amúgy mûködik, a csillapítás is ok, de még mindig zavar a kopogás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg jo hogy a csapagyai nem lognak, mivel nincs benne egy se. nem bantaskepp mondom, de ha ennyit ertesz a villakhoz inkabb vidd szervizbe.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Sziasztok!Van egy kis nyûgöm a fenti villámmal:hirtelen bemozgáskor, vagy mikor csak úgy megynyomkodom kopogó hangot ad ki. A csapágyai nem lógnak, nem kóvályog semmit. Nem is a kormánycsapágytól jön a hang, olajjal fel van töltve stb. Várom a lehetséges "okokat".Köszi

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

mert még új a bicajod, és nem szoktad meg. ha technikai gond lenne, akkor mindig csinálná, nem csak néha.

Bárcsak ez lenne a gond...! De volt már jónéhány bicajom, és új korában sem csinálta ezt egyik sem.

Csütörtökön viszem szervizbe a mûködésképtelen LO miatt (gariban persze), talán utána javul a helyzet.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
mert még új a bicajod, és nem szoktad meg. ha technikai gond lenne, akkor mindig csinálná, nem csak néha.