Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
http://www.sram.com/...pring_chart.pdf

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hát ezen a rugón van két piros festékcsepp meg egy fekete fólia. Ezek szerint standard rugó lehet benne ?

Igen.

A sebesség mindent megold.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Hát ezen a rugón van két piros festékcsepp meg egy fekete fólia. Ezek szerint standard rugó lehet benne ?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Toránál nem tudom hogy van pontosan megjelölve de általában egy kb. ecsetvonásnyi festék a jelölés valahol a rugón.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

Nézd meg az adott teló manual-ját.

thx

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
A torámban hogy tudom meg, hogy milyen rugó van ? Mi az aminek pirosnak,feketének,kéknek vagy sárgának kell lennie ? A rugón lévõ fóliának vagy a rugónak ? Bocs a láma kérdésért, csak nem vagyok biztos benne :)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

udv,teleszkopokat mien surun kell szervizelni (uzemora,km,)?

Nézd meg az adott teló manual-ját.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
udv,teleszkopokat mien surun kell szervizelni (uzemora,km,)?

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
[quote name='Y72']Az attól is függ melyik fajtából van: levegõs vagy rugós? Ha rugós simán lehet hogy belül a rugó súrlódik a becsúszóban, mert oldalirányban is ki akarna térni az összenyomás hatására. Nekem legalábbis azért ad ki olyan hangot. Marzó perselyek meg teflonozva (vagy hasonló) vannak (újakat nem ismerem) szóval emiatt fémes hang elvileg nem lehetséges.
quote]

Szia! Rugós, egy 07'-es 888VF-rõl van szó.Nem hinném, hogy a rugó súrlódása okozza, mert picit tapad is a becsúszó, bár ez lehet, h a szoros szimering miatt van, de én inkább a persely-becsúszó kapcsolatra tippelnék. Tegnap kivittem elsõ útjára, gyönyörûen teszi dolgát, bicózás közben nem is hallani, csak ha így a szobában nyomkodom... olyan hangja van, mint ha nagyon sima felületû fémeket húznál egymáson, ezért is gondolom azt, amit írtam feljebb. Na mindegy, sztem így marad, ezen nem fogok fennakadni, m más "baja" (ha ez egyáltalán az...) nincs.
köszi, üdv
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Na de csak olcsó meg csak RST.

Azt vágom én is, hogy arra találták ki. :)
Tam, köszi az Axonos dolgot, érdekes mindenesetre.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elvileg arra van kitalalva
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
RST Launch alkalmas lenne dirtelni? Nem kellene csõrösöket kibírnia, mert nem vagyok suta, csak hogy ne legyen komolyabb baja.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez az utolso szerias axon mar sokkal jobb. es konnyebb is

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Éjááá kolbááász, What the f*ck is this?

http://www.srsuntour...d=296&type=news

Hát külsõre nagyon tetszetõs.

sr axon légrugós, olajcsillapítású villa, 80 vagy 100mm úttal. 2005 óta van, az elsõk szarok voltak, eresztettek, az újabbakról nem tudok semmi ilyen jellegû dolgot. ja, nem könnyû a régi, majd 2kiló volt...

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Az attól is függ melyik fajtából van: levegõs vagy rugós? Ha rugós simán lehet hogy belül a rugó súrlódik a becsúszóban, mert oldalirányban is ki akarna térni az összenyomás hatására. Nekem legalábbis azért ad ki olyan hangot. Marzó perselyek meg teflonozva (vagy hasonló) vannak (újakat nem ismerem) szóval emiatt fémes hang elvileg nem lehetséges.

sala-nak meg köszönöm a bókot, de ha nem tennék meg ilyen õrültségeket, akkor nem élvezném az életem.

Sziasztok!
Ma kaptam meg az új Marzó telómat, s mivel még újonan sose vettem telót, ezért érdeklõdnéka következõrõl:
az normális, h a becsúszó mozgatása közben a persellyel való érintkezés miatt ilyen "dörzsölõdõs" érzésem van? Illetve a hangja is olyan finoman fémes. Ez ilyen bajáratós dolog, ha jól sejtem: pár kilcsi, aztán összekopnak a fémek. Jól gondolom?
elõre is köszi
üdv

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Éjááá kolbááász, What the f*ck is this?

http://www.srsuntour...d=296&type=news

Hát külsõre nagyon tetszetõs.

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
Köszönöm szépen a választ! Azt, h megválaszoltam, nem tudom, csak gondolok rá :) Ilyen finoman lehet érezni, hallani ezt a fémes súrlódást, meg kicsit meg is fogja avillát, tehát kicsit "tapad" is tõle, de egyébként tökéletes.

Annyit hozzá tennék a másik témához, h a barátom azt mondta, h a persely körüli rész megvastagítása (+a perselyé) volt a cél, mivel a becsúszó ott adja át a terhelést a lábaknak, vica versa. Régebben sok villa tört el a perselyeknél, ez lenen a megoldás rá. Nekem Domainom volt, ezért is beszélgettünk erõl anno...
üdv
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Tényleg ekkora ökörséget kérdeztem, hogy senki nem válaszol rá? :(
káár :scared:

Nem hinném.Vagy nem tudhassuk a választ, vagy már a kérdésedben megválaszoltad a feltett kérdést.:)De szerintem jól gondolod.Minden új telónak be kell kopnia.Legjobb tudomásom szerint legalábbis...;)Bár nem tudom milyen fémes hangra gondolsz.:chin:

Az a dudor a Rebán engem is elgondolkoztat...Vagy csak parasztvakítás, vagy a hõtágulást(már ha az anyag tulajdonságai engedik) kihasználva besúvasztottak oda valamit.Engem nagyon érdekelne, hogy az csak dizájn, vagy valami gyakorlati haszna is van-e?

Amit DéBé írt az valószínûbbnek tûnik(nekem), mint az én hõtágulásos katyvaszom.

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
Tényleg ekkora ökörséget kérdeztem, hogy senki nem válaszol rá? :(
káár :scared:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a kepen egy sid van, szoval azert mondtam karbon

a képen reba van ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.