Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
látom nagyon telebeszélték a fejed az Axellel...hidd el nem véletlenül tépjük a szánkat.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Találtam torát használtan 27-ért. Így már elgondolkodtat a dolog. Torát csak használtan veszek ha az lesz. Majd jövö héten megkérdem eladót mit szol a Torához , de szerintem lefog beszélni róla. Amúgy ha Tóra tartós akkor felõlem lehet nincs vele bajom Ha leállitom 80-ra akkor ugye semmi nem fog elromlanni benne hószútávon? Mert ugy Axelnél fix 80-an lenne ezért kevesebb hiba lehetöség.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
inkább tora, így van.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

en tovabbra is azt mondom hogy ha lehetoseg van ra akkor inkabb Tora, mert ahhoz kepest az axel ipari hulladek, de ugy tunik hiaba mondunk barmit mert mar eldontotted mit akarsz. csak akkor azt nem tudom minek kerdezel... :wtf:

Na jó még gondolkodok rajta. Úgyse most veszek még. Amúgy az én telom na az közelit az ipari hulladékhoz. Csak még mást is veszek is igy már szüküs lesz a keret , de még ki tudja mit hozz a jövõ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en tovabbra is azt mondom hogy ha lehetoseg van ra akkor inkabb Tora, mert ahhoz kepest az axel ipari hulladek, de ugy tunik hiaba mondunk barmit mert mar eldontotted mit akarsz. csak akkor azt nem tudom minek kerdezel... :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

FFD= fluid flow damping, tehát "folyadék áramlásos csillapítás". szóval egy tök egyszerû visszaút csillapítás, amit lehet állítani.
vegyél egy torát, az az ugrálást is jobban bírja.
amúgy abból is van nem állítható 80mm-es meg 100-as is

Nem szoktam ugrálni. Kátyus utakon meg enyhe földutón szoktam menni. És 30ezer feletti összeget arra értetem ha az alatt nem lehet kapni értelmes telot. Axel elite jó lesz nekem ugygondolom.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

FFD-s az mit jelent? Valami jó féle? Amúgy azt szeretném hogy lasaban jöjjön vissza mint mostani telom. Mostani lemegy azt 3-or gyorsabban jön vissza. Eddig aki látta mind szóvá tette és igaz is hogy elég gyengén teljesít én érzem. Próbáltam haver Dart 2-jét és az már egész jó volt. Szerintem Axel elitet veszek. Valamér eladó azt mondta 80-as elég lesz. Nem áltam le vele vitatkozni de lehet hogy megkérdem majd a 100-as miért tartja soknak. Manitout ajánlotta de típusról nem beszéltünk.

FFD= fluid flow damping, tehát "folyadék áramlásos csillapítás". szóval egy tök egyszerû visszaút csillapítás, amit lehet állítani.
vegyél egy torát, az az ugrálást is jobban bírja.
amúgy abból is van nem állítható 80mm-es meg 100-as is

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Telescope: Axel Compban nincs visszaút csillapítás, Elitbe már van, méghozzá FFD-s.

FFD-s az mit jelent? Valami jó féle? Amúgy azt szeretném hogy lasaban jöjjön vissza mint mostani telom. Mostani lemegy azt 3-or gyorsabban jön vissza. Eddig aki látta mind szóvá tette és igaz is hogy elég gyengén teljesít én érzem. Próbáltam haver Dart 2-jét és az már egész jó volt. Szerintem Axel elitet veszek. Valamér eladó azt mondta 80-as elég lesz. Nem áltam le vele vitatkozni de lehet hogy megkérdem majd a 100-as miért tartja soknak. Manitout ajánlotta de típusról nem beszéltünk.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Telescope: Axel Compban nincs visszaút csillapítás, Elitbe már van, méghozzá FFD-s.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
na hello
visszakaptam garanciális javításból az 55öt. ezúttal patronos csillapítás helyett beraktak nyílt olajfürdõs csilit, aszonták jobb az. én ennek eleinte örültem is, mivel gondoltam h a nyílt olajos csillapítás csak jobb lehet.
beraktam a bicóba,a kkor mûködött viszonylag rendesen egy ideig, viszont pályán egyszercsak elment belõle a csillapítás, majd ismét elkezd mûködni, és ez így megy végig, és engem meg qrvára idegesített már.
mi lehet ennek az oka? lehet ezzel vmit csinálni? esetleg több olaj?
több ismerõs mondta lehet azért van mert levegõ megy át a csillapítórendszeren és azért van ez, viszont akkor ha egy ideig állna a villa, akkor utána normálisan újra mûködnie kéne, de van amikor a pályán bekapcsol néha.
esetleg vissza kéne vinni megint gariba? az a baj nincs kedvem megint 1 hónapot várni mire megcsinálják.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Tamaska, szerinted mennyi idõ kell a torának, hogy "bekopjon/bepuhuljon" a rugója ? Az enyém 3 hónapos piros rugóval (80 kiló vagyok ), elegendõ olajjal és nem mozog valami jól. Az út feléig megy be max ha rátehénkedek álló helyzetben. Menet közben meg olyan 1/3 rugóutat mozog max. Szóval jó teló merev mint a beton meg minden, csak az a fránya rugóút nem akar fain lenni. (o-gyûrûk meg minden ilyen jó rajta ) Válaszodat elõre is köszönöm !

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Szeva!

Sajna elkezdett kotyogni a boxxerem ;-( még nem szétesés-filling, de ha behúzom a féket és mozgatom, érezhetõ... Így szezon végére ez nem is lenne baj, de itt most még van a kék+ dh, utána volna még 1 dh-edzés, azután meg tervbe van véve egy saujhelyi kiruccanás... Sztetek biorni fogja, vagy csak a versenyre menjek?
Esetleg tud vki szerezni SOS-be becsúszóperselyt?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

jobban jarsz egy toraval mint egy axel-lel. es nem mind 130-as, van 100-as is. az meg hogy allithato vagy nem... hat maximum nem hasznalod az allitokat. kesz. viszont erosebb, tartosabb, es szebben mozog mint barmilyen axel vagy dart

Azért kell egyszerû teleszkóp mert haveroknak sora esnek szét a kûlünféle dolgaik a telon, hiába nem használják.Pl RS Judy-n kiugrott a lockout meg leesett a poplock azt szegény csomot bütykölte amire jó lett. Másén meg letöröt a rúgóút állitó kar.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

RS torával az a gond hogy nem akarok 130-as telót és olyat se akarok amin állitható a rúgóút. Nekem egyszerü teló kell. Nem kell lockout meg poplock max visszaút csillapitás de az se muszály hogy legyen.

jobban jarsz egy toraval mint egy axel-lel. es nem mind 130-as, van 100-as is. az meg hogy allithato vagy nem... hat maximum nem hasznalod az allitokat. kesz. viszont erosebb, tartosabb, es szebben mozog mint barmilyen axel vagy dart
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
RS villákhoz (Reba) külön kapható-e mûanyag távtartó,hézagoló amivel az utat tudom belülrõl állítani?

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Marzocchi 05 MZ Comp-ról mi a véleményetek? és Marzoochi 08 Dirt Jumper 3-ról?

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

de ha max 40, akkor annyiért van rock shox tora.

RS torával az a gond hogy nem akarok 130-as telót és olyat se akarok amin állitható a rúgóút. Nekem egyszerü teló kell. Nem kell lockout meg poplock max visszaút csillapitás de az se muszály hogy legyen.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Ezek közül akkor már az Axel Comp. Volt, és jó teló.
Használt jöhet szóba?

Igen használtról is lehet szó.Axel elite-ba van álitható visszaút csilapitás? Comp-ba is van?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
de ha max 40, akkor annyiért van rock shox tora.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ezek közül akkor már az Axel Comp. Volt, és jó teló.
Használt jöhet szóba?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960