Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Szerintem, a te hibádból lehetett a dolog (mivel nem gyári hibás, vagy ilyesmi) ezért nem valószínû, hogy foglalkoznak vele.
Végy Launchot, ha tárcsás vagy. Olcsó, és masszív darab.
Én mást nem tudok mondani.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xotom

xotom

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Komolyabban idén áprilisban kezdtem kerózni, mikoris vettem egy Kellys Quartz bicajt. Egy hete nem vett észre egy autós és kénytelen voltam árokba "menekülni", eredménye a RST Gila TnL teló külsõ szárait összekötõ boltíves valami egyik ágának eltörése lett. Kicsit megdöbbentem, mert ennél többet vártam volna.
Azt nem tudom, hogy lehet-e garanciába reklamálni a törés miatt, vagy be kell nyelni az esemény következményeit.
Tudom, hogy van teló töréses topic, de mint látom 2003 óta nem nagyon van forgalom ott.
Elõre is köszönöm a segítséget ill. tanácsot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Van ez így. Node, VV akkor kérlek javíts ki had tanuljak ebbõl. ;)
mod.: Valóban nem tudom. Ezért is mondtam hogy kérlek világosíts fel. Sajnos még nem tudok mindent. Reméltem elárulod.

Vargánya (ami amúgy egy gombafajta) polgári nevén Varga Zoltán többszörös válogatott országúti versenyzõ, és '94 óta a Velotrade (jelengel Paul Lange Hungary) QC managere. több villát szedett szét és rakott össze mint ahány kilicset megfogtál. csukott szemmel rak össze atomjaiból egy nyolcas agyváltót, és fejbõl mondja, hogy egy '96-os STX hátsóagyba jobb oldalra milyen cikkszámú kónusz kell. nem sok ember él kishazánkban, akinek úgy lehet adni a szavára, mint az övére shimanoval és manitou-val kapcsolatos technikai kérdésekben.
ennek ellenére sem hiszem azt, hogy jó választás motorolaj teleszkópba.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
meg lehet h motorex-el szebben fog mozogni mint a gyárival. Volt lehetõségem 2 ugyanolyan villát kipróbálni, egyikbe gyári másikba nem, és volt külömbség azér

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
értem. az végülis 4 hónapot leszámítva a korából. aszfalton meg döngöltföldön volt használva, szóval annyira nem lehet koszos. na meg egyáltalán nincs belassulva. azért télen majd megejtek egy olajcserét

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

és mik a tünetek?

nekem úgy rémlik hogy ilyenkor belassul a teló:chin:
annyi biztos, hogy ha túl koszos az olaj(mert gondolom nem patyolat tiszta másfél év után), akkor jobban koptatja a belsõ alkatrészeket és a becsúszót.

egy biztos, nem kell(szabad) tõle sajnálni az olajat, mert lételeme:D

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
A motor olajt kenésre találták ki. A csillapításban pedig tulajdonképpen hidraulika olaj van. A kettõ nem azonos tulajdonságokkal bír. A motor olaj magas hõmérsékleten is megörzi kenõ képességét és a nyomást is jól bírja. A tömítéseket nem eszi. (lásd: A moterban is van néhány tömítés és szimmering.) A csillapításba való olaj gyengébb kenési képességekkel bír, ellenben nem annyira hajlamos a habosodásra, jobb az áramlási tulajdonsága. (Bár az 5W-40 moterolaj és az 5W-s teló olaj megegyezõ viszkozitással bír, mégis a teló olaj hígabbnak tûnik.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
és mik a tünetek? :)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

másfél éve nem cseréltem a gáz?

Gondolom a z1-be. Abba annyira nem, de azér amint tudod cseréld ki.
Általában a Marzók tovább bírják egy adaggal.
Ja és motorexet tegyél bele(mocisboltba kapható)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
1500 km-t megyek egy hónapban kb. Túl sokat nem késhettél vele ha összerakása óta ment annyit.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
másfél éve nem cseréltem a gáz?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
kissé elkéstem vele.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem az RS-re 2 hónapot írtak. És most lenne ideje.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
szerintem ez teló függõ.meg nem mindegy, milyen olajat használsz.
én a Manitouban 1-3 havonta cseréltem(mert ilyen idõközönkét kellett pucolni a becsúszó kopása miatt:D).

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
és mikor kell olajat cserélni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem R7-el ugrálok, és nem is a Reconnal.

Egyébként lehet még telóolaj kerül bele, most találkoztam Robbal, és azt mondta nekem, benzinkúton van tán MOL telóolaj. Valamelyik nap megnézem.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

CJ-nek amúgyis tökmindegy

úgyis darabora töri azt a telót ugrálás közben...

R7-nel ugrálni, mivaaa?:wtf:
De biztos nem ugrálni használja:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Mennyi idõs az a R7?
Mer' gondolom a motorolaj károsító hatása nem úgy jelentkezik, hogy beletöltöd, másnapra meg szétrohad benne minden.A bajt már csak akkor veszed észre, amikor már tökmindegy.

)

CJ-nek amúgyis tökmindegy

úgyis darabora töri azt a telót ugrálás közben...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Nálunk itthon van annyi motorolaj, hogy ne akarjak venni telóolajat.

R7-be meg motorolaj ment, més Vargánya is áldását adta rá. ;)

Mennyi idõs az a R7?
Mer' gondolom a motorolaj károsító hatása nem úgy jelentkezik, hogy beletöltöd, másnapra meg szétrohad benne minden.A bajt már csak akkor veszed észre, amikor már tökmindegy.

Amikor én is nagy nyugalommal töltögettem a Blackbe, fingom nem volt róla, hogy ez nem a legjobb.Ugyanakkor nem vettem észre én sem semmit, hogy baja lenne...sõt, még most is mûködik:D
Ja, nekem a bicajboltosok ajánlották...

Tehát én hiszek Salá[ék]nak, és nem barmolok.

mindenkit ugy kezel mintha jo ismerõse lenne....ez CJ

ez sose baj:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mindenkit ugy kezel mintha jo ismerõse lenne....ez CJ