Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
sziasztok
aki otthon van marzo 888 ATA WC témában vagy aki ismer olyan embert, az legyen olyan kedves és keressen már meg priviben fontos lenne! thx

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
holnap hozza a srác
csak próbálok számolni, hogy azelõtt mondjam vissza a srácnak, mielõtt elindul, ha a bicóépítés anyagi csõdbe juttatna:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

vanilla?
mert az tényleg van. viszont nekem meg talas kellene

próbálgasd 140-re engedett (ténleg megvetted végül ?) pike-al a mászást, nem biztos fog kelleni a talas
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

október óta figyel a qr15ös vanilla a canyonomban, webshopból.

vanilla?
mert az tényleg van. viszont nekem meg talas kellene

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

2009-es foxok még nem nagyon vannak a factornál sem. még sima sincs rlcbõl

október óta figyel a qr15ös vanilla a canyonomban, webshopból.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de legalabb jol nez ki :)

a marzok sosem arrol voltak hiresek hogy konnyuek.

anno az XC kategoriaban volt a Manitou Xvert, a RS Sid meg a Marzo Z2. es kb a duplaja volt a sulya a masik kettonek. megis vettek az emberek, es boldogan hasznaltak is :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
nem lennének az ideik olyan fosok még ezt is érdemes lenne megnézni
http://www.chainreac...x?ModelID=21565
igaz orrnehezéknek is jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

azért én megkérdeznék valami hozzáértõt hogy a 140-es talast nem lehet e kihúzni 150-re...bár gyanítom 15-ös abból sincs ittho.

2009-es foxok még nem nagyon vannak a factornál sem. még sima sincs rlcbõl

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

nekem is 36 talas volt az elképzelés, jelenleg egy pike dual air van benne. a másik ötlet nekem is a 32 talas volt, csak itthon nincs belõle 15centis, csak 14-es.
egyébként régi enduro, az új nem bejövõs.
minute-re nem költenék, annál többre tartom a pike-ot, az én hülyeségem, de na. az IT egyébként tényleg király dolog. rs-ék is elkezdhetnék már csinálni.
mászásos útállítás miatt a foxok lennének jók. a 15-ös tengelyessel csak az a bajom, hogy 20as kerék van ugye a bringához és kereket nem akarok feltétlen fûzetni. bár ha már lúd alapon lehetne :)
vak is aszonta, hogy meglátjuk, hát majd pénteken meglátjuk. legrosszabb esetben marad a pike.

azért én megkérdeznék valami hozzáértõt hogy a 140-es talast nem lehet e kihúzni 150-re...bár gyanítom 15-ös abból sincs ittho.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem is 36 talas volt az elképzelés, jelenleg egy pike dual air van benne. a másik ötlet nekem is a 32 talas volt, csak itthon nincs belõle 15centis, csak 14-es.
egyébként régi enduro, az új nem bejövõs.
minute-re nem költenék, annál többre tartom a pike-ot, az én hülyeségem, de na. az IT egyébként tényleg király dolog. rs-ék is elkezdhetnék már csinálni.
mászásos útállítás miatt a foxok lennének jók. a 15-ös tengelyessel csak az a bajom, hogy 20as kerék van ugye a bringához és kereket nem akarok feltétlen fûzetni. bár ha már lúd alapon lehetne :)
vak is aszonta, hogy meglátjuk, hát majd pénteken meglátjuk. legrosszabb esetben marad a pike.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az IT-s minute istenkirály
pesze nem acélrugósan istenkirály, meg nem is dual air-esen, csak ugy szimplán jó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Lehet. Régen volt, a fejem meg nem káptalan.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Ja, de azok külön gyártású, 150-ig mozgó változatok voltak. Akkor se értettem õket, de most se a dupla vállas megfejtésükkel.
Nekem ez a 150-170 között mozgok, egyesek által endurónak titulált megoldás a mai napig fából vaskarika.

2006-ban még ay aftermarket 36 is 150-et moygott

amúgz mi a gond a 160-at moygó syimplás telókkal ?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ja, de azok külön gyártású, 150-ig mozgó változatok voltak. Akkor se értettem õket, de most se a dupla vállas megfejtésükkel.
Nekem ez a 150-170 között mozgok, egyesek által endurónak titulált megoldás a mai napig fából vaskarika.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Amit a képen látsz abba a villába kellene azt én készítettem elvileg mind1 milyen kialakitás mert ahoz csinálok akkor befogót .kb mit kostál?

Ha ilyen nagy az átmérõ, és nagy az átmérõkülönbség is, simán csináltathatsz magadnak sajátot, ami pont ideális méret lesz, és olcsó is, és utángyártható. Ilyet vállalnak pl. Óbudán is, bár a pontos cégnévre nem emlékszem. Monsterbe csináltattunk már, az mûködött. Annyi, h ne "gyûrödjön" fel a tömítés, keményebbnek és hosszabbnak kell lennie, emiatt, h tömítsen jól, jó szorosra gyártják, ezek miatt elvileg lehetséges, hogy kevésbé szépen jár benne a becsúszó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. 36 nem ebbe való.:chin:
RS Pike Dual Air, hosszú utas, 32-s Fox-ok, Manitou Minute IT, Magura Thor.

régi enduruba gondolkodtam...abban meg gyári szereltségben is elõfordult

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. 36 nem ebbe való.:chin:
RS Pike Dual Air, hosszú utas, 32-s Fox-ok, Manitou Minute IT, Magura Thor.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

kérdésem lenne a hozzáértõkhöz:
speci enduroba felfele és lefele is tekerésre milyen villát ajánlanátok?
ár nincs megszabva, lehet netrõl rendelõs is.
amit tudnia kell, hogy megbízható legyen, relatíve könnyû és ne legyen dögvész a mászás (útállítás vagy lock)

36 talas

vagy hogz még könzebb legzen a 32 talas 15-ös átcsapós 110/130/150-et moygó változata...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
kérdésem lenne a hozzáértõkhöz:
speci enduroba felfele és lefele is tekerésre milyen villát ajánlanátok?
ár nincs megszabva, lehet netrõl rendelõs is.
amit tudnia kell, hogy megbízható legyen, relatíve könnyû és ne legyen dögvész a mászás (útállítás vagy lock)

UMFbarney

UMFbarney

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok!
Hardy 3mas vázamba érdekelne hogy milyen teleszkópot ajánlotok?
Dirt jumpra meg enyhe street re szeretném használni.
üdv
thx