Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

valaki okos ember segítsen nekem.
új vagy használt villa kellene, max 50ezerig, minimum 21centis nyakkal. hosszú távon bírja a 180as tárcsát, v-fék nem fontos, de jöhet, sok állíthatóság nem feltétel, visszaútcsillapítás legyen. lehetõleg ne legyen nehéz (max 2000gr) se.
rugóútból 10 centi az optimális, színbõl fekete, sötétszürke, piros/bordó.
elõre is köszönöm!

valami recon az apróból
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
valaki okos ember segítsen nekem.
új vagy használt villa kellene, max 50ezerig, minimum 21centis nyakkal. hosszú távon bírja a 180as tárcsát, v-fék nem fontos, de jöhet, sok állíthatóság nem feltétel, visszaútcsillapítás legyen. lehetõleg ne legyen nehéz (max 2000gr) se.
rugóútból 10 centi az optimális, színbõl fekete, sötétszürke, piros/bordó.
elõre is köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
"Olajtábla" - http://www.marzocchi...Sito=mtb&Y=2006 - 7,5W viszkozitású

A technikai részét talán majd elmondják a "technikusok:":)

ealth

ealth

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
háj,
van egy 2006-os marzo marathon race 80mm telóm amiben olajat kéne cserélni.
egy kis segítség kellene hogyan is zajlik ez ill. milyen olaj kell bele.
elõre is köszi

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Nagyon szépen köszönöm a technikai felvilágosítást! :) Akkor már rendelhetem is! :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
a pyxis teamnek is 1 1/8" a fejcsöve, szal haverok a silverrel. amúgy 1,5" méret is van, de én nem tudok róla, hogy xc-re lenne ilyen váz ill. villa

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
teljesen jo lesz. 1.1/8 az a villanyak kulso atmeroje. abba a vazba olyan villa kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Üdv!

Azt szeretném megkérdezni a tapasztaltabb bringásoktól, hogy a teleszkópok nyakának (közép és felsõ kategória) szabványszerûen ugyanakkora az átmérõlye? Mert néztem az adatait a vázamnak, de csak annyi volt a telóhoz írva, hogy "ajánlott 80-100mm-t mozgó teleszkópokkal". Ebbõl arra következtettem, hogy a telók nyakának átmérõlye azonos. Viszont a teló adatoknál az volt a nyakhoz írva, hogy 1 1/8". Ez nem tudom mit jelent, de a kormánycsapágyamnak is ez a mérete.
Hogy konkrét legyek. Van egy '07 Magellan Pyxis Team vázam és akarok hozzá egy '07 Manitou Silver Super teleszkópot. Össze lehet, majd rakni a két alkatrészt, vagy nem biztos a kompatibilitás?
Bocsánat, hogy ilyen alap hülyeségeket kérdezgetek, de ezekkel a méretekkel soha sem voltam jóban. :(
Válaszotokat elõre is köszönöm!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Én arra gondoltam ha csak e-féket behúzom akkor nem emelkedik meg a hátulja, mint régen

És az mér baj?Feltöltött kép
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Nem lett gyengébb, de ha keményebbre állítottad a telót, akkor fékezéskor nem bólint akkorát és ezt te érezheted gyengülésnek.

Én arra gondoltam ha csak e-féket behúzom akkor nem emelkedik meg a hátulja, mint régen+ lassú tempónál nõt a fékút. Viszont 2 fék együtt még mindig nagyon jól szuperál.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

5 fordulatot visszatekertem lágyságból és most már jó nekem. Viszont e-fék kicsit gyengébb lett gondolom villának köze van hozzá. Pedig deore lx nem egy gagyi fék.

Nem lett gyengébb, de ha keményebbre állítottad a telót, akkor fékezéskor nem bólint akkorát és ezt te érezheted gyengülésnek.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaja
rugalmas nagyon a dart2....

hehe lol....tigrincs hozza a formáját

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
5 fordulatot visszatekertem lágyságból és most már jó nekem. Viszont e-fék kicsit gyengébb lett gondolom villának köze van hozzá. Pedig deore lx nem egy gagyi fék.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Amikor a sr suntour-om lecseréltem a 2003-es dirt jumper-emre anyám jegyezte meg,hogy: "Minek cserélted le? Hisz ez is fekete!" :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Végül is eddig volt egy dart kettesem most van egy f80x -em ezek is hasonlítanak egymásra egy sötét szobában:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem egy kategória a két teló.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Hát én úgy tudom, hogy nem sok különbség van Tora és Pike között, átütõtengelyt leszámítva, szárak elég hasonlóak, pike válla kicsit erõsebb lehet, de nem biztos, hogy jól tudom...
írjatok!

de az átütõtengely igen sokat nyoma a latba. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Használd a keresõt vagy olvass vissza! Nagyon sokszor volt már mindkettõrõl szó. ég és föld a 2 villa

szerintem tök hasonlók. mind 2re rá van írva hogy Rock Shox
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Használd a keresõt vagy olvass vissza! Nagyon sokszor volt már mindkettõrõl szó. ég és föld a 2 villa

A sebesség mindent megold.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

én tora-t próbálgattam az sztem szépen mozog nagyon talán szebben is mint a pike
csak ugye az a para h nem dh-fr villa, ezért max kezdõknek vagy 40-50 kilós embereknek jó..

Hát én úgy tudom, hogy nem sok különbség van Tora és Pike között, átütõtengelyt leszámítva, szárak elég hasonlóak, pike válla kicsit erõsebb lehet, de nem biztos, hogy jól tudom...
írjatok!