Mivel nekem szólt a post...
Ez mind szép és jó - neked.
De én egyrészt nem Mo-n élek. Másrészt harminc év bringázás van a hátam mögött különbözõ szakágakban (+ közel egy évtizednyi a kereskedelemben), így bocsáss meg, de egy "kicsit" több tapasztalatom van, mint neked.
Mindezeken felül nem ártana kimászni a korlátok közül és tudomásul venni, hogy nem csak Fox-ból és Rock Shox-ból, netán Manitou-ból áll a világ. Amennyiben megteheti, számtalan alternatíva közül választhat az ember és ennek semmi köze a májérkodáshoz vagy a meggondolatlan pénz szóráshoz.
Mindent lehet, csak akarni kell. Lehetnek persze korlátozó tényezõk, de ezek sem leküzdhetetlenek. Az ember gondolkodó lény, így el tudja dönteni, hogy elfogadhatók e számára ezek a korlátok vagy sem és ennek függvényében tud ésszerû döntést hozni. És ez független attól, hogy éppen hol él az ember.
ha külföldön élsz, akkor egy kicsit könnyebb helyzetben vagy. kis hazánkba csak külföldrõl kerülhet magura villa, mivel forgalmazója nincsen- de ugye az se jelent semmit, lásd mali- és így a garanciás ügyintézés is kissé problémás, ezért nem rendeltem én sem egy wotant. utánanéztem és kérdeztem a villának, és sajnos elég gyakran szokott velük probléma lenni. ez normális garanciás háttérrel sem egy pozitívum, de jelen helyzetben szerintem csak vesz olyan meghibásodásra eléggé hajlamos és garanciás háttérrel nem rendelkezõ villát, aki szopatni akarja magát, illetve van egy másik villája, amit arra az idõre bele tud rakni a bringába.
a tapasztalatodat nem vitatom, csak ha több elég komoly tapasztalattal rendelkezõ bolt és ember azt mondja, hogy szívni fogok vele, akkor adok a szavukra és inkább olyat veszek, aminek könnyen tudom orvosolni az esetleges bajait.
a májerséget pedig félreértetted. nem a ráköltött pénzösszegrõl van szó, hanem arról, hogy a thor az egy más kinézetû pike duplaannyiért. ami nem baj, ha valakinek ez tetszik, meg van rá pénze, vegye. nem sajnálom tõle(d), de a márkanév által jelentett pluszon (májerfaktor) kívül nem ad többet. erre vonatkozott a megjegyzésem.