Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

igen, u-turn, acélrugó, mcd-s. a matrica szerint Recon 351.
tisztára olyan az egész, mint a revelation-om, csak acélrugóval.

volt (van?) reve is acélrugós uturnös

kb a matricában meg a széria alunyakban tért el a recontól

aztán lehet 4-5 centit vagva volt az enyémnek 2070 a súlya, és akkor kb reális a különbség
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,067 posts

akkor az alus lesz, az enyém acélnyakkal volt 2070g (márha uturnösrl beszélünk)

igen, u-turn, acélrugó, mcd-s. a matrica szerint Recon 351.
tisztára olyan az egész, mint a revelation-om, csak acélrugóval.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az acél meg az alu nyakak közt több van, mint 80-90 gramm ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

megvételeztem a telót. vágatlan nyakkal 1984gr. ezen kicsit meglepõdtem, többre számítottam kb 100gr-mal. ami viszont érdekes, hogy a nyaka szerintem alu, pedig elvileg acél a mágnes legalábbis nem maradt meg rajta. :)

http://www.sram.com/...ail/recon/#tab1

akkor az alus lesz, az enyém acélnyakkal volt 2070g (márha uturnösrl beszélünk)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha jol tevedek csak a recon SL-nek volt alu nyaka, ami viszont OEM

es a suly is kb passzol az acelnyakas verziohoz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,067 posts
megvételeztem a telót. vágatlan nyakkal 1984gr. ezen kicsit meglepõdtem, többre számítottam kb 100gr-mal. ami viszont érdekes, hogy a nyaka szerintem alu, pedig elvileg acél a mágnes legalábbis nem maradt meg rajta. :)

http://www.sram.com/...ail/recon/#tab1

megint egy f*sz kérdés:
eza villa feketében:
http://bikemarket.hu...keszlet&tid=403

úgy kell kinézzen, mint ez:
http://www.wiggle.co...con351-zoom.jpg

kevésbé fárasztó kérdés:
valakinek tapasztalata a fenti villával, amit megosztana velem, volna-e esetleg? (ha jobb áron is elérhetõ, vagy használható alternatíva van, az is jöhet.:) )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
No,mivel itthon mindenki 50-60ezrezik a használt telójára,marad az új.
1:Manitou Minute absolute 120mm átütõs
2.Fox 120rl
3:Recon 351 uturn

ez kb a szimpatikussági sorrend:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Okés, értem. Az ugrálás nem a fiatalságom miatt van, hanem azért, mert BMX-en nõttem fel, és reflexbõl ugrok lassítás helyett. Ha nem találok ugrásra és XC-re is alkalmas telót olcsón, akkor kénytelen leszek tudatosan leszoktatni magamat a régi berögzöttségekrõl.
Megnézem a Dart-ot. Köszi!

sasolj be rockshox topikba, 30-ért van recon.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Normális telót sajnálok olyan felhasználásra, különösen a Duke nem erre való.

Okés, értem. Az ugrálás nem a fiatalságom miatt van, hanem azért, mert BMX-en nõttem fel, és reflexbõl ugrok lassítás helyett. Ha nem találok ugrásra és XC-re is alkalmas telót olcsón, akkor kénytelen leszek tudatosan leszoktatni magamat a régi berögzöttségekrõl.
Megnézem a Dart-ot. Köszi!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
de mûködött. ami jó.:)
rugós is, levegõs is...amilyen kell.:)

Izomtéridõninja-geológus!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nekem olyan Tora 302 volt, hogy bal szárban rugó, U-turn. jobb szárban olaj, meg raktam bele levegõszelepet. home made.:)

kis hamis:)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
nekem olyan Tora 302 volt, hogy bal szárban rugó, U-turn. jobb szárban olaj, meg raktam bele levegõszelepet. home made.:)

Izomtéridõninja-geológus!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

A Torával szemben is ez a Marzo javasolt? Tényleg nem akarok nagyokat repülni, és a Marzo-ban nincs visszaút csillapítás... :confused:

Ja, és melyik Torára gondoltok? 302, 318?

Normális telót sajnálok olyan felhasználásra, különösen a Duke nem erre való.
Ha nem vagy túl nehéz(nem) és relatív fiatal vagy akkor vegyél egy kemény rugós 80/100as utas Dart2õt oszt jónapot szvsz.
AMíg ilyen ambícióid vannak a Duke sokáig nem tolerálná, egy Dartért nem is kár meg bírja egy-két évig. Aztán vagy ugrabugrálni fogsz és arra építesz gépet, vagy rendesen terepen tekersz és a finom mozgás miatt keresel telót.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

302 solo air?:wtf::D
engem csúnyán átkúrtak akkor, mert a 302-esemben csak rugó, lock meg visszaút csill. van.;)
vagy volna belõle ilyen is, olyan is?:)

mod.:Utánanéztem, találtam Solo Air-t is. Köszi.:)

Ráfújásos Tora nincs.

Hogy a rákba raktál szelepet? A visszaútra fújtál rá? Mert ugye az nem klasszikus ráfújásos, azzal a progresszivitást tudod állítani max.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nem. mas tema

azert ezt igy kijelenteni eleg meredek... ennyi erovel a cannondale egy mas kinezetu magellan triplaannyiert. erzed ;)

pike láb a fékhidat kivéve, tengely. tudásra ugyanaz. erre értettem. egyébként kurva jó kis villa, kellene, de inkább a nagytesó, a wotan.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem. mas tema

hanem arról, hogy a thor az egy más kinézetû pike duplaannyiért. ami nem baj, ha valakinek ez tetszik, meg van rá pénze, vegye. nem sajnálom tõle(d), de a márkanév által jelentett pluszon (májerfaktor) kívül nem ad többet. erre vonatkozott a megjegyzésem

azert ezt igy kijelenteni eleg meredek... ennyi erovel a cannondale egy mas kinezetu magellan triplaannyiert. erzed ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

mielott barmit vennel... privi ment ;)

esetlen vag künn a boltban valami uturn recon/revelation vagy 120 átütõs minute?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Mivel nekem szólt a post...
Ez mind szép és jó - neked.
De én egyrészt nem Mo-n élek. Másrészt harminc év bringázás van a hátam mögött különbözõ szakágakban (+ közel egy évtizednyi a kereskedelemben), így bocsáss meg, de egy "kicsit" több tapasztalatom van, mint neked.
Mindezeken felül nem ártana kimászni a korlátok közül és tudomásul venni, hogy nem csak Fox-ból és Rock Shox-ból, netán Manitou-ból áll a világ. Amennyiben megteheti, számtalan alternatíva közül választhat az ember és ennek semmi köze a májérkodáshoz vagy a meggondolatlan pénz szóráshoz.
Mindent lehet, csak akarni kell. Lehetnek persze korlátozó tényezõk, de ezek sem leküzdhetetlenek. Az ember gondolkodó lény, így el tudja dönteni, hogy elfogadhatók e számára ezek a korlátok vagy sem és ennek függvényében tud ésszerû döntést hozni. És ez független attól, hogy éppen hol él az ember.

ha külföldön élsz, akkor egy kicsit könnyebb helyzetben vagy. kis hazánkba csak külföldrõl kerülhet magura villa, mivel forgalmazója nincsen- de ugye az se jelent semmit, lásd mali- és így a garanciás ügyintézés is kissé problémás, ezért nem rendeltem én sem egy wotant. utánanéztem és kérdeztem a villának, és sajnos elég gyakran szokott velük probléma lenni. ez normális garanciás háttérrel sem egy pozitívum, de jelen helyzetben szerintem csak vesz olyan meghibásodásra eléggé hajlamos és garanciás háttérrel nem rendelkezõ villát, aki szopatni akarja magát, illetve van egy másik villája, amit arra az idõre bele tud rakni a bringába.
a tapasztalatodat nem vitatom, csak ha több elég komoly tapasztalattal rendelkezõ bolt és ember azt mondja, hogy szívni fogok vele, akkor adok a szavukra és inkább olyat veszek, aminek könnyen tudom orvosolni az esetleges bajait.
a májerséget pedig félreértetted. nem a ráköltött pénzösszegrõl van szó, hanem arról, hogy a thor az egy más kinézetû pike duplaannyiért. ami nem baj, ha valakinek ez tetszik, meg van rá pénze, vegye. nem sajnálom tõle(d), de a márkanév által jelentett pluszon (májerfaktor) kívül nem ad többet. erre vonatkozott a megjegyzésem.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

ez szép meg jó, egy év után szervizeled magadnak a villát. de ha garanciás idõn belül mondja be az unalmast, akkor szopóka van, egy hónapig nincs villád kb, amíg kint üdül angliában/németországban. ami fõleg szezonban lehet szívderítõ. és ahogy murphy bácsi mondta, ami elromolhat, az el is romlik.
na meg ennyi pénzért itthon is olyan villát lehet kapni, ami mindent tud, max nem olyan májer, de egy fox vagy rs sem olyan, hogy szégyellni kell. szerintem.
ennyi pénzbõl (illetve bõven kevesebbõl) van itthon fox 32 talas rlc, pike 454 air / air u-turn, illetve a már emlegetett minute it.
és ezekhez van alkatrész, van garanciás háttér, ami szerintem egy ilyen értékû villánál nagyon nem elhanyagolható szempont.

Mivel nekem szólt a post...
Ez mind szép és jó - neked.
De én egyrészt nem Mo-n élek. Másrészt harminc év bringázás van a hátam mögött különbözõ szakágakban (+ közel egy évtizednyi a kereskedelemben), így bocsáss meg, de egy "kicsit" több tapasztalatom van, mint neked.
Mindezeken felül nem ártana kimászni a korlátok közül és tudomásul venni, hogy nem csak Fox-ból és Rock Shox-ból, netán Manitou-ból áll a világ. Amennyiben megteheti, számtalan alternatíva közül választhat az ember és ennek semmi köze a májérkodáshoz vagy a meggondolatlan pénz szóráshoz.
Mindent lehet, csak akarni kell. Lehetnek persze korlátozó tényezõk, de ezek sem leküzdhetetlenek. Az ember gondolkodó lény, így el tudja dönteni, hogy elfogadhatók e számára ezek a korlátok vagy sem és ennek függvényében tud ésszerû döntést hozni. És ez független attól, hogy éppen hol él az ember.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

na de uturn, nem air-uturn :)

Jogos:)
rugóst már próbáltam,levegõst még nem