Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Ecki

Ecki

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Na ez már sokkal többet ér nekem, hogy ritka.
Szeretem a ritka egyedi cuccokat ami nem jön szembe minden sarkon.

Köszi a segitséget.

Na akkor még egy utolso kérdés.
Mit lenne érdemesebb megvenni?
A Manitout 54 (2002) ért vagy egy 06 os drop off triple t 50 ért?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Mondhatod, h sok, mert milyen régi már, de ebbõl 2-3 van csak az országban, így aki eladja, az szabja az árat, max nem veszi meg senki :) (Darton hirdeti is már egy ideje :) )
Elképesztõen jó villa, merev, és mindennek odaver súlyban (~2600gr.) , egész más érzés, mint amikor valami 3-4 kilós dög van a gép orrában. A TPC+ csillapítás nagyon jól mûködik, viszont a mûanyag kupakok a szerelhetõség szempontjából kevésbé elõnyösek. És az elõnye egyben a hátránya is, hogy a kevés anyag miatt azért egy idõ után megfárad, és megadja magát,míg egy hasonló korú Shivert v. Monstert tovább lehet gyilkolni... (+2 kg súlyért cserébe...)

Ecki

Ecki

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Az árát igazábol kicsit soknak érzem.
Nekem a villa egy magellan deneb be kellene nem atom durva dh ra csak mindennapos használatra.
Lehet, hogy a vázam elõbb megadná magát :S
A kora igazán nem zavarna mert jo állapotban van a kép alapján.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
anno ez volt a legjobb telo a vilagon kb. csak sajna ez kozel 10 [?] eve volt...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ecki

Ecki

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
köszi szépen a válaszokat.
igazábol azért kellett volna ez mert nem akartam kerékagyat is venni....
De mindegy mert mér elkelt
Most abban kérnék segitséget hogy mit is tud ez a villa aki ismeri irjon rola pár sort.

http://piacter.bikem...t=198381&cat=14

köszi

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
ha van rajta garancia akkor vidd vissza a boltba tanácsért, ha viszont nincs, és nem is nagyon értesz a teleszkópokhoz, akkor szerintem ne nagyon kezd bütykölni, "allergiás" rá, vagyis én ugy jártam mikor meg akartam olajozni a szorulás végett.
én mindenképpen szakszervi segitségét ajánlom-akkor hogyha nem csináltad még máskor.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a teleszkópomat mivel kellene kenni, hogy jobban csússzon, eléggé szorul. Valami speckó teleszkópolaj kell hozzá? Én még szilikonspray-re gondoltam esetleg. Minden ötletet szívesen várok.
Köszi!

Elõször is írd ide, miféle szerkezetrõl van szó(márka, típus)!:)

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a teleszkópomat mivel kellene kenni, hogy jobban csússzon, eléggé szorul. Valami speckó teleszkópolaj kell hozzá? Én még szilikonspray-re gondoltam esetleg. Minden ötletet szívesen várok.
Köszi!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Sziasztok
Szeretnék venni egy villát és nem vagyok biztos benne hogy megéri e az árát.
Konkrétan ezt a villát ami igy néz ki mint ez nem találtam a neten.

http://piacter.bikem...t=210596&cat=14

elõre is köszi a segitséget

ilyen boszme villa gyorszarral, ajjaj

----

FÁJVÓ

----

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

....szont van egy alig használt drop off lábam
szemre egyenló távolságra voltak a becsúszók, ...

Úgy emlékszem, hogy a marzó becsúszók alul pár tizeddel vékonyabbak mint felül, emiatt mozognak olyan szépen.
Tehát a duro szár szorulni fog, kivéve ha a marzó alsó perselye rommá van kopva...

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
regebbi modell lehet es/vagy OEM
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ecki

Ecki

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok
Szeretnék venni egy villát és nem vagyok biztos benne hogy megéri e az árát.
Konkrétan ezt a villát ami igy néz ki mint ez nem találtam a neten.

http://piacter.bikem...t=210596&cat=14

elõre is köszi a segitséget

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
minimális széttartása márpedig minden telónak van, csak nem mindegy, hogy mennyi. marzonak nyilván kisebb mint duronak, ezért ha házasítod õket nem biztos, hogy úgy passzolnak mint a sajátjukkal...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
ideális esetben semmi sem tart se szét, se össze. a tolórudak aljára meg esetleg lehet gyártani vmi közdarabot

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ehhez jó nagy mák kell, hogy stimmeljen. legnagyobb necc talán az, hogy a tólórudak alja hogy passzol a marzo lábba. csillapítás akár jó is lehet, az olaj mennyiségén biztos kell változtatni

becsúszók széttartása pedig tuti nem olyan lesz mint egy marzonál...így ebbõl szép mozgás nem igen várható

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

viszont van egy alig használt drop off lábam
szemre egyenló távolságra voltak a becsúszók, azt szeretném megtudni hogy van e esély arra hogy a duró becsúszóit és belsejét beletuszkoljam a dropoff lábba

A szemre egyenlõ, az még nem egyenlõ. Ahogy az elõttem szóló is mondaná, meg kell mérni.
De különbözhet a becsúszók összetartása, a belsõ cuccok alsó rögzítése, magassága, átmérõje, stb. Ez azért elég nagy gányolás, de azért végülis elméletben akár mûködhet is. De ezt tényleg csak a konkrét próba szerelés döntheti el, és akkor fog még jó néhány probléma elõjönni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha megmérnéd nem lenne gyorsabb?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

dömetál

dömetál

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok
elég érdekes kérdés tudom, de sajnos a válság az én pénztárcámat is elérte:)
reped a 32es becsúszójú durom (nemtudom mi a pontos jelzése 10centi úttal)
a lába a fékhídnál reped
viszont van egy alig használt drop off lábam
szemre egyenló távolságra voltak a becsúszók, azt szeretném megtudni hogy van e esély arra hogy a duró becsúszóit és belsejét beletuszkoljam a dropoff lábba
ha bárkinek van ötlete vagy netán csinált ilyet nagyon szívesen várom a válaszokat:)
köszi szépen

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azt tudni kell, hogy az EFS szimmeringek szûkebbek, jobban zárnak, mint a gyáriak. Ez különösen a régebbi Manitou, és az egyébként sem "túl jó" minõségérõl híres Fox-nál érezhetõ a leginkább. A gyakorlati tapasztalatok alapján az RS telókhoz a legjobb és ott nyújtja a legjobb teljesítményt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A héten használtam a fox teleszkópomat efs szimeringgel 13,5 órát, ebbõl 8 órát terepen. Az elsõ öt órában iszonyatosan fájtak az ujjaim, annyira gyengén mozgott (mondjuk ez természetes, mert még nem kopott be), aztán 5 óra után már javult a mozgása, kb. úgy mozgott, mint egy gyári szimeringes reba, most 13,5 óra után egész jól mozog, de a gyári szimeringes mozgástól (még) elmarad. Furcsa, hogy csak az elsõ 2 használat közben jelent, meg az olajgyûrû a becsúszón, ami a gyári fox szimeringnél megszokott. Majd meglátjuk milyen lesz késõbb. Jövõ hétvégén is írok ha változott valami.

A sebesség mindent megold.