Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2009. April 23. - 11:07
Hatvan-hetvenet szánnék rá.
Posted 2009. April 23. - 11:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2009. April 23. - 10:52
A segítségeteket kérném.
Jelenleg Rock Shox Judy teló van a bringámon(Giant Rincon '06 V-fékes).
Az eredeti SR Suntour volt,azt nagyon szerettem,sokáig bírta.A Judy-t tavaly rakattam be,de nagyon gyász.
Már cseréltek rajta szimeringet is,de megint kezdi ereszteni az olajat.
CC-re,maratonra,hegyen mászkálásra milyen telót tudnátok ajánlani?
Elõre is köszi.
Posted 2009. April 22. - 01:23
Hát a márkája SWK Spinner. Gyárilag van rajta. Nem nagyon hallottam még se róla. Az elején még úgy ahogy mûködött, most sincs nagy gáz vele, de azért szeretném kihozni belõle a lehetõségekhez képest a legjobbat. Szóval mivel kéne kennem?
http://www.pedalpowe...spension/Detail
Hát én sajna debreceni vagyok... Még nem volt benne semmi olajcsere.
akkor bocs, összekevertelek egy másik lallerral
Posted 2009. April 21. - 23:28
azt a telót én pont nem terhelném 100 kiló- valSzeretném megtudni véleményeteket Marzocchi 33 lo telloról ez a kategória
fér a keretbe 50 e.
100 kiló+ maratonokal terhelném
inkább egy rs recon bár 50-ért abból inkább csak használt...
vagy tora
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. April 21. - 22:38
fér a keretbe 50 e.
100 kiló+ maratonokal terhelném
Posted 2009. April 21. - 20:03
Mert én nem látok benne.
Gondolom fontos cucc.....csak javít valamit a mozgáson! Vagy csak simán a jobb kenésrõl gondoskodik és nincs sok köze a mozgáshoz.
Lehet kapni valahol, vagy csak szimeringel együtt?
Posted 2009. April 21. - 16:47
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 21. - 16:26
120as black nem. csak talalj olyat ami meg nincs szetutve es nem recseg. es nem comp, mert az hulladek.
miert nem tora?
mert a Kokkkknak ez van otthon
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2009. April 21. - 02:50
el kell keseritselek, ez egy low-end villa.Hát a márkája SWK Spinner. Gyárilag van rajta. Nem nagyon hallottam még se róla. Az elején még úgy ahogy mûködött, most sincs nagy gáz vele, de azért szeretném kihozni belõle a lehetõségekhez képest a legjobbat. Szóval mivel kéne kennem?
alapos kipucolás és ujrazsirzás segithet rajta, de ez a max amit tenni tudsz vele. zsirból valami olyat, ami nem tapadós.
legjobban a cserével jársz, olcsón tûrhetõ minõséget a suntour és az rst gyárt. azok sem SOKKAL jobbak mint ez, de a következõ két évet kibirják karbantartás mellett. normális, olyan villához ami rendesen mozog, van csillapítása ahhoz 35-40 ezret el kell költened pl tora vagy olcsóbb manitou-k (sliver, slate, axel)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. April 21. - 01:11
miert nem tora?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 21. - 01:02
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2009. April 21. - 00:05
úgy tudom az rs van a háttérben (vagy csak volt)
amúgy ahogy látom a telót nem lesz nagy feladat szétkapni és összerakni...
szerintem
a spinner mogott nem nagyon van senki. eleg nagy ceg, kb mint a suntour, csak a termeles nagy reszet also kategorias OEM villak teszik ki
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 21. - 00:00
valószínûleg kevés benne az olaj
Nem ez lehet a probléma mert pont benne van a csillapitás szárba a 150ml. És mondom most volt összerakva 1x voltam vele hegyen és utána kezdõdött ez a szarság vele. Olajat nem köpte el, mert leöntésnél meg volt a mennyiség amennyit beletettem.
Másnak vmi ötlet?
Azért gondolom h független az csillapitás oldali olajtól mivel akkor is meg van ez a jelenség mikor összerakom, de az olajat még nem töltöm rá és nem fújtam még a rugó oldalba. Tehát nem az a fõ gondom h ott nincs csillapitás azon az 1 centin, csak így próbáltam magyarázni (ez csak egy mellék gond). Csattog meg üt azon a kis úton :S
Posted 2009. April 20. - 22:00
amúgy ahogy látom a telót nem lesz nagy feladat szétkapni és összerakni...
szerintem
Posted 2009. April 20. - 16:57
ha boltban csinalod, akkor ez a muvelet tobbe fog kerulni mint maga a villa
ha otthon csinalod akkor pedig fennall a veszely hogy valamit elrontasz. ettol fuggetlenul nekiugorhatsz, de mivel nem egy elterjedt villa [en meg eletemben nem lattam ilyet kozelrol, pedig par gyarto kinalatat ismerem] sok tanacsott itt nem fogsz kapni.
azt igy ranezesre meg lehet mondani, hogy egy alap kategorias villarol van szo, es azok altalaban vagy sz@rul, vagy sehogy nem szoktak mozogni. sajnos. szoval ha igazi allithato-kontrollalhato mozgasra vagysz ami tartos, es a villa nem ko nehez es meg nez is valahogy ki, akkor el kell koltened ugy 30ezer forintot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 20. - 13:54
keress meg személyesen, és megnézzük mit tudunk tenni! olajat cseréltél már? vagy ez másik villa?
Posted 2009. April 20. - 01:54
keress meg személyesen, és megnézzük mit tudunk tenni! olajat cseréltél már? vagy ez másik villa?Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a teleszkópomat mivel kellene kenni, hogy jobban csússzon, eléggé szorul. Valami speckó teleszkópolaj kell hozzá? Én még szilikonspray-re gondoltam esetleg. Minden ötletet szívesen várok.
Köszi!
A problémám a következõ lenne: Az alany egy RS Boxxer WC ('08). Szezon elõtt szétvolt szedve, olajcsere, tisztogatás. Multhétvégén 1 nap kerózás után kezdõdött az a probléma, hogy az út elején van kb. 1-1.5cm (max) mozgás ahol nincs csillapítás és "kattog" a villa.
Ma szétszedtem megint, átnéztem, újraösszerak de továbbra is csinálja. Magyarul azon az elsõ 1-1.5 centin üt a villa.
Mi lehet ennek a szerencsétlennek a baja?
valószínûleg kevés benne az olaj
Posted 2009. April 18. - 14:26
Ma szétszedtem megint, átnéztem, újraösszerak de továbbra is csinálja. Magyarul azon az elsõ 1-1.5 centin üt a villa.
Mi lehet ennek a szerencsétlennek a baja?
Posted 2009. April 17. - 14:21
Fõleg ha tényleg nem szétütésre kell