Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Használtat nem merek venni,mert nem értek hozzá,tehát marad az új.
Hatvan-hetvenet szánnék rá.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mennyit szánsz rá új vagy lehet használt is?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok

A segítségeteket kérném.
Jelenleg Rock Shox Judy teló van a bringámon(Giant Rincon '06 V-fékes).
Az eredeti SR Suntour volt,azt nagyon szerettem,sokáig bírta.A Judy-t tavaly rakattam be,de nagyon gyász.
Már cseréltek rajta szimeringet is,de megint kezdi ereszteni az olajat.
CC-re,maratonra,hegyen mászkálásra milyen telót tudnátok ajánlani?

Elõre is köszi.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Hát a márkája SWK Spinner. Gyárilag van rajta. Nem nagyon hallottam még se róla. Az elején még úgy ahogy mûködött, most sincs nagy gáz vele, de azért szeretném kihozni belõle a lehetõségekhez képest a legjobbat. Szóval mivel kéne kennem?
http://www.pedalpowe...spension/Detail

Hát én sajna debreceni vagyok... Még nem volt benne semmi olajcsere.

akkor bocs, összekevertelek egy másik lallerral

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Szeretném megtudni véleményeteket Marzocchi 33 lo telloról ez a kategória
fér a keretbe 50 e.
100 kiló+ maratonokal terhelném

azt a telót én pont nem terhelném 100 kiló- val
inkább egy rs recon bár 50-ért abból inkább csak használt...
vagy tora
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Testrace

Testrace

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Szeretném megtudni véleményeteket Marzocchi 33 lo telloról ez a kategória
fér a keretbe 50 e.
100 kiló+ maratonokal terhelném

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Az ugye nem normális "jelenség" hogy a Tora 302-ben nincs szivacs gyûrû ?
Mert én nem látok benne.
Gondolom fontos cucc.....csak javít valamit a mozgáson! Vagy csak simán a jobb kenésrõl gondoskodik és nincs sok köze a mozgáshoz.
Lehet kapni valahol, vagy csak szimeringel együtt?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha ingyen adja akkor orulj neki es hasznald. ha penzet ker erte akkor attol fugg mennyit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

120as black nem. csak talalj olyat ami meg nincs szetutve es nem recseg. es nem comp, mert az hulladek.

miert nem tora?

mert a Kokkkknak ez van otthon :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát a márkája SWK Spinner. Gyárilag van rajta. Nem nagyon hallottam még se róla. Az elején még úgy ahogy mûködött, most sincs nagy gáz vele, de azért szeretném kihozni belõle a lehetõségekhez képest a legjobbat. Szóval mivel kéne kennem?

el kell keseritselek, ez egy low-end villa.
alapos kipucolás és ujrazsirzás segithet rajta, de ez a max amit tenni tudsz vele. zsirból valami olyat, ami nem tapadós.
legjobban a cserével jársz, olcsón tûrhetõ minõséget a suntour és az rst gyárt. azok sem SOKKAL jobbak mint ez, de a következõ két évet kibirják karbantartás mellett. normális, olyan villához ami rendesen mozog, van csillapítása ahhoz 35-40 ezret el kell költened pl tora vagy olcsóbb manitou-k (sliver, slate, axel)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
120as black nem. csak talalj olyat ami meg nincs szetutve es nem recseg. es nem comp, mert az hulladek.

miert nem tora?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
kisbringába (tomac vagy a ruckus) kevés lenne egy blekk alám?!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

úgy tudom az rs van a háttérben (vagy csak volt)
amúgy ahogy látom a telót nem lesz nagy feladat szétkapni és összerakni...
szerintem :D

a spinner mogott nem nagyon van senki. eleg nagy ceg, kb mint a suntour, csak a termeles nagy reszet also kategorias OEM villak teszik ki

RAUH-Welt
B E G R I F F

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts

valószínûleg kevés benne az olaj

Nem ez lehet a probléma mert pont benne van a csillapitás szárba a 150ml. És mondom most volt összerakva 1x voltam vele hegyen és utána kezdõdött ez a szarság vele. Olajat nem köpte el, mert leöntésnél meg volt a mennyiség amennyit beletettem.

Másnak vmi ötlet?

Azért gondolom h független az csillapitás oldali olajtól mivel akkor is meg van ez a jelenség mikor összerakom, de az olajat még nem töltöm rá és nem fújtam még a rugó oldalba. Tehát nem az a fõ gondom h ott nincs csillapitás azon az 1 centin, csak így próbáltam magyarázni (ez csak egy mellék gond). Csattog meg üt azon a kis úton :S
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
úgy tudom az rs van a háttérben (vagy csak volt)
amúgy ahogy látom a telót nem lesz nagy feladat szétkapni és összerakni...
szerintem :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valoszinuleg egy szetszedes-zsirozas-osszerakas segitene rajta, de

ha boltban csinalod, akkor ez a muvelet tobbe fog kerulni mint maga a villa
ha otthon csinalod akkor pedig fennall a veszely hogy valamit elrontasz. ettol fuggetlenul nekiugorhatsz, de mivel nem egy elterjedt villa [en meg eletemben nem lattam ilyet kozelrol, pedig par gyarto kinalatat ismerem] sok tanacsott itt nem fogsz kapni.

azt igy ranezesre meg lehet mondani, hogy egy alap kategorias villarol van szo, es azok altalaban vagy sz@rul, vagy sehogy nem szoktak mozogni. sajnos. szoval ha igazi allithato-kontrollalhato mozgasra vagysz ami tartos, es a villa nem ko nehez es meg nez is valahogy ki, akkor el kell koltened ugy 30ezer forintot.

RAUH-Welt
B E G R I F F

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

keress meg személyesen, és megnézzük mit tudunk tenni! olajat cseréltél már? vagy ez másik villa?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a teleszkópomat mivel kellene kenni, hogy jobban csússzon, eléggé szorul. Valami speckó teleszkópolaj kell hozzá? Én még szilikonspray-re gondoltam esetleg. Minden ötletet szívesen várok.
Köszi!

keress meg személyesen, és megnézzük mit tudunk tenni! olajat cseréltél már? vagy ez másik villa?

A problémám a következõ lenne: Az alany egy RS Boxxer WC ('08). Szezon elõtt szétvolt szedve, olajcsere, tisztogatás. Multhétvégén 1 nap kerózás után kezdõdött az a probléma, hogy az út elején van kb. 1-1.5cm (max) mozgás ahol nincs csillapítás és "kattog" a villa.
Ma szétszedtem megint, átnéztem, újraösszerak de továbbra is csinálja. Magyarul azon az elsõ 1-1.5 centin üt a villa.

Mi lehet ennek a szerencsétlennek a baja?

valószínûleg kevés benne az olaj

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts
A problémám a következõ lenne: Az alany egy RS Boxxer WC ('08). Szezon elõtt szétvolt szedve, olajcsere, tisztogatás. Multhétvégén 1 nap kerózás után kezdõdött az a probléma, hogy az út elején van kb. 1-1.5cm (max) mozgás ahol nincs csillapítás és "kattog" a villa.
Ma szétszedtem megint, átnéztem, újraösszerak de továbbra is csinálja. Magyarul azon az elsõ 1-1.5 centin üt a villa.

Mi lehet ennek a szerencsétlennek a baja?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát én minden más esetben azt mondanám, hogy Marzo, de most asszem inkább ezt a Manitou-t venném...
Fõleg ha tényleg nem szétütésre kell ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök