az epicon 120mm, az axon csak 100. nem egeszen ugyanaz a kategoria
Mivel most 80 mm-est használok, (majdnem) mindegy hogy 80 vagy 100 mm-es legyen, csak szépen, puhán mozogja ki.
az epicon 120mm, az axon csak 100. nem egeszen ugyanaz a kategoria
RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
Sziasztok!
A jelenlegi telóm keveset csillapít a súlyom alatt (70 kg), a telóútnak kb. a felét mozogja ki. Nem durvulok vele túlságosan, éppen ezért nekem finomabb mozgású teló kellene. Ez egyébként egy Suntour XCM V2 lockoutos. Elõtte egy XCP lockout-os telót használtam, az jóval puhábban mozgott, igaz az elõfeszítést is tágabb tartományban tudtam állítani. Legalábbis ha a tekerések számát veszem.
Szóval felmerült a csere, abban kérnék segítséget, hogy egy puhább mozgású teló, többnyire normál használatra, ahol a kisebb egyenetlenségeket szépen kimozogja, de ha terepre megyek ott sem vallana szégyent.
A keret így bringavásárlás után gyér, az anyagi lehetõségeimet figyelembevéve õk jönnének szóba:
Rock Shox Dart 2 vagy Dart 3
Suntour Rux DJ
Esetleg Tora 302
Úgy tudom a Dart telók hidegbe beállnak... Le is akarnak róla beszélni, mivel a mostani telómhoz képest azt mondják nem fogok elõrelépni. Ti mit javasolnátok? Köszi elõre is a tanácsokat.
Sziasztok!
Segítség kellene bringa vásárláshoz. Két modellt néztem ki.
- Merida Trans Mission 900 D
- Merida Mission 900 D
Mindkét vát össztelós, az utóbbi LRS felfüggesztésû. Nekem ez jön be jobban, de a haverok lebeszélnek róla, mondván, hogy szar ez a konstrukció. neten meg azt olvasom, hogy igen jó! Jelenleg Kellys Cross Axis bicajom van, ami lágyabb terepre jó, de sajnálom kínozni szegényt. Kirpóltam ma egy KTM Dh bringát, és nem nagyon jött be a pogozása és a lágy rugó sem. Igaz a Merida és a KTM vázgeo-ja eléggé eltér egymástól, és a merida nem is DH-s gép.
A kérdés az volna, hogy melyiket a kettõ közül? nem durvulok, nem DH-zom, csak járom az erdõket élvezem a hegyeket le és felfelé egyaránt.
THX
folytatás következikA héten használtam a fox teleszkópomat efs szimeringgel 13,5 órát, ebbõl 8 órát terepen. Az elsõ öt órában iszonyatosan fájtak az ujjaim, annyira gyengén mozgott (mondjuk ez természetes, mert még nem kopott be), aztán 5 óra után már javult a mozgása, kb. úgy mozgott, mint egy gyári szimeringes reba, most 13,5 óra után egész jól mozog, de a gyári szimeringes mozgástól (még) elmarad. Furcsa, hogy csak az elsõ 2 használat közben jelent, meg az olajgyûrû a becsúszón, ami a gyári fox szimeringnél megszokott. Majd meglátjuk milyen lesz késõbb. Jövõ hétvégén is írok ha változott valami.
A sebesség mindent megold.
mennyit szeretnél rákölteni ?sziasztok
szeretnék egy telót a kellys visage bringámba (trekking, 28")
nyakcsõ átmérõt nem tudok
mit ajánlotok?
RAUH-Welt
B E G R I F F