Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

az epicon 120mm, az axon csak 100. nem egeszen ugyanaz a kategoria

Mivel most 80 mm-est használok, (majdnem) mindegy hogy 80 vagy 100 mm-es legyen, csak szépen, puhán mozogja ki.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az epicon 120mm, az axon csak 100. nem egeszen ugyanaz a kategoria
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
És Suntour Axon esetleg Epicon helyett, ha már itthon nem forgalmazzák az Epicont? Súlya csak 1650 gramm, bár árban már erõs... :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy ugyanennyit tudo RS mennyibe kerul? mondjuk egy reba? vagy egy fox float?

nema hogy a suntour draga legyen mert tarkonharapom magam :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
meg annyira azért nem olcsó

250 euro a fritzeknél a listaára (igaz ez a 15-ös tengelyes távszabályzos fullos idei változat)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ez fura, pedig mintha lett volna nekik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ahogy elnezem a hazai forgalmazo nem hozza az epicon szeriat. kar

http://www.neuzer.hu...?CategoryID=154

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Köszi a segítséget. Ez az Epicon teló kiesett a látókörömbõl, nem is csoda, nem nagyon találom a neten, esetleg új bringába beépítve igen... Esetleg van ötleted külön hol vásárolható meg?

Stinkyhun03

Stinkyhun03

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!
A jelenlegi telóm keveset csillapít a súlyom alatt (70 kg), a telóútnak kb. a felét mozogja ki. Nem durvulok vele túlságosan, éppen ezért nekem finomabb mozgású teló kellene. Ez egyébként egy Suntour XCM V2 lockoutos. Elõtte egy XCP lockout-os telót használtam, az jóval puhábban mozgott, igaz az elõfeszítést is tágabb tartományban tudtam állítani. Legalábbis ha a tekerések számát veszem. :)
Szóval felmerült a csere, abban kérnék segítséget, hogy egy puhább mozgású teló, többnyire normál használatra, ahol a kisebb egyenetlenségeket szépen kimozogja, de ha terepre megyek ott sem vallana szégyent.
A keret így bringavásárlás után gyér, az anyagi lehetõségeimet figyelembevéve õk jönnének szóba:
Rock Shox Dart 2 vagy Dart 3
Suntour Rux DJ
Esetleg Tora 302
Úgy tudom a Dart telók hidegbe beállnak... Le is akarnak róla beszélni, mivel a mostani telómhoz képest azt mondják nem fogok elõrelépni. Ti mit javasolnátok? Köszi elõre is a tanácsokat.

Hát én azt tudom mondani hogy rux dj-t semmiképpen ne válaszd erre a posztra, nekem is az van, nem jellemzõ rá a "hiperaktivitás", fõleg a korlátolt állíthatósága miatt, az inkább ugrálásra való. Viszont az agyon állítható 130 mm-es E szériás rux már bevállalhatja ezt a szerepet, amit használtan kb ugyan annyiért szerezhetsz be mint újonnan egy dj-t.Ha a gyártónál maradunk az xc kategóriába lépve, azt mondom egy pár ezerrel költsél rá többet, egy suntour epiconra.Ez nagy tartományban állítható, levegõráfújásos, vajpuha mindent kimozgó xc villa, meggyõzõ teljesítménnyel.Ára 30 egynéhány mátyás újonnan, nem sokkal több mint egy fapados ruxé.Sajnos az rs-ekrõl nem tudok sokat mondani, a dart meg a tora 2 különbözõ kategória, a kettõ közül biztos a torát választanám.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
A jelenlegi telóm keveset csillapít a súlyom alatt (70 kg), a telóútnak kb. a felét mozogja ki. Nem durvulok vele túlságosan, éppen ezért nekem finomabb mozgású teló kellene. Ez egyébként egy Suntour XCM V2 lockoutos. Elõtte egy XCP lockout-os telót használtam, az jóval puhábban mozgott, igaz az elõfeszítést is tágabb tartományban tudtam állítani. Legalábbis ha a tekerések számát veszem. :)
Szóval felmerült a csere, abban kérnék segítséget, hogy egy puhább mozgású teló, többnyire normál használatra, ahol a kisebb egyenetlenségeket szépen kimozogja, de ha terepre megyek ott sem vallana szégyent.
A keret így bringavásárlás után gyér, az anyagi lehetõségeimet figyelembevéve õk jönnének szóba:
Rock Shox Dart 2 vagy Dart 3
Suntour Rux DJ
Esetleg Tora 302
Úgy tudom a Dart telók hidegbe beállnak... Le is akarnak róla beszélni, mivel a mostani telómhoz képest azt mondják nem fogok elõrelépni. Ti mit javasolnátok? Köszi elõre is a tanácsokat.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Sziasztok!
Segítség kellene bringa vásárláshoz. Két modellt néztem ki.
- Merida Trans Mission 900 D
- Merida Mission 900 D
Mindkét vát össztelós, az utóbbi LRS felfüggesztésû. Nekem ez jön be jobban, de a haverok lebeszélnek róla, mondván, hogy szar ez a konstrukció. neten meg azt olvasom, hogy igen jó! Jelenleg Kellys Cross Axis bicajom van, ami lágyabb terepre jó, de sajnálom kínozni szegényt. Kirpóltam ma egy KTM Dh bringát, és nem nagyon jött be a pogozása és a lágy rugó sem. Igaz a Merida és a KTM vázgeo-ja eléggé eltér egymástól, és a merida nem is DH-s gép.
A kérdés az volna, hogy melyiket a kettõ közül? nem durvulok, nem DH-zom, csak járom az erdõket élvezem a hegyeket le és felfelé egyaránt.

THX

Szerintem,ha van rá pénzed akkor inkább Trans Mission.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Szia RST NEOn TnL Lock out-t NE, nálam a második megy tönkre! A többihez nem tudok hozzá szólni!
Ciao

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!
Segítség kellene bringa vásárláshoz. Két modellt néztem ki.
- Merida Trans Mission 900 D
- Merida Mission 900 D
Mindkét vát össztelós, az utóbbi LRS felfüggesztésû. Nekem ez jön be jobban, de a haverok lebeszélnek róla, mondván, hogy szar ez a konstrukció. neten meg azt olvasom, hogy igen jó! Jelenleg Kellys Cross Axis bicajom van, ami lágyabb terepre jó, de sajnálom kínozni szegényt. Kirpóltam ma egy KTM Dh bringát, és nem nagyon jött be a pogozása és a lágy rugó sem. Igaz a Merida és a KTM vázgeo-ja eléggé eltér egymástól, és a merida nem is DH-s gép.
A kérdés az volna, hogy melyiket a kettõ közül? nem durvulok, nem DH-zom, csak járom az erdõket élvezem a hegyeket le és felfelé egyaránt.

THX

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A héten használtam a fox teleszkópomat efs szimeringgel 13,5 órát, ebbõl 8 órát terepen. Az elsõ öt órában iszonyatosan fájtak az ujjaim, annyira gyengén mozgott (mondjuk ez természetes, mert még nem kopott be), aztán 5 óra után már javult a mozgása, kb. úgy mozgott, mint egy gyári szimeringes reba, most 13,5 óra után egész jól mozog, de a gyári szimeringes mozgástól (még) elmarad. Furcsa, hogy csak az elsõ 2 használat közben jelent, meg az olajgyûrû a becsúszón, ami a gyári fox szimeringnél megszokott. Majd meglátjuk milyen lesz késõbb. Jövõ hétvégén is írok ha változott valami.

folytatás következik
+700km, 32óra, fele terep, fele aszfalt. Most már nem tudnék különbséget tenni bringázás közben a gyári és az efs között. Nyomkodás közben még lehet, mert az efs-sel nem ül be úgy a bringa súlya alatt, mint a gyárival. Mondjuk azt, hogy 98%os :) .

A sebesség mindent megold.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Üdv mindenkinek!
Lenne egy problémám a telómmal (drop off IV szerû, de OEM Bomber QR20-ról van szó).
2 oldalt levegõs és olajos, jobb szárban van a csillapítás. A jobb szárnál a szimering elkezdte engedni az olajat, így kicseéltem az olaj és porlehúzó szieringet, de végülis rájöttem, nem az volt a baj. A levegõvel lehet a baj. Elszökik a nyomás és a telóba sztem, mert akkor nyomja ki az olajat, ha van benne nyomás. Ez hogyan javítható, mitõl lehet, otthon megoldahtó-e, vagy inkább boltba vigyem?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

annyiert mar rockshox recont kapsz

vagy ha olyan célra kell akkor R7

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
:S
azért köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

sziasztok

szeretnék egy telót a kellys visage bringámba (trekking, 28")
nyakcsõ átmérõt nem tudok
mit ajánlotok?

mennyit szeretnél rákölteni ?

azért jó lenne tudni hogy 1" vagy 1/1,8"

ha elõbbi akkor kb nincs más választásod mint vmi hulladék alap rst vagy suntuor

Ed : +néztem. elõbbi. sajna.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
sziasztok

szeretnék egy telót a kellys visage bringámba (trekking, 28")
nyakcsõ átmérõt nem tudok
mit ajánlotok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
annyiert mar rockshox recont kapsz

RAUH-Welt
B E G R I F F