Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

http://www.bbbparts....parts_bhp20.php

Egy ilyen alatt hol állna meg a mérleg nyelve?

Illetve... néztem egy telót, 160-as, vagy 165-ös a nyaka... de vannak hozzá ilyen toldó gyûrûk. Ezek hogy néznek ki? Tudnátok linkelni valami ilyesmit?
Nekem elég lenne 175 mm-re(vagy 180-ra) hosszabbítani. Ez tömegben mennyit jelenthet?

én ilyen hosszabítóval sohasem nyomulnék..

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
A DT Swiss EXM és EXC modellek között a súly és a karbon alapanyag kivételével milyen különbség van?

http://www.dtswiss.c.../EXM-Forks.aspx
http://www.dtswiss.c.../EXC-Forks.aspx

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
1 különbség van
a dt mozog, a pace meg nem ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
pace villákról mit lehet tudni? olyasmi dereng, h. a dt az õ gyártósorukat vásárolta fel. ebbõl arra következtetek, h. nem gyártottak rossz minõséget.

http://piacter.bikem...=275461&cat=all
partiban van egy 2009es vanilla rlc-vel?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
http://www.bbbparts....parts_bhp20.php

Egy ilyen alatt hol állna meg a mérleg nyelve?

Illetve... néztem egy telót, 160-as, vagy 165-ös a nyaka... de vannak hozzá ilyen toldó gyûrûk. Ezek hogy néznek ki? Tudnátok linkelni valami ilyesmit?
Nekem elég lenne 175 mm-re(vagy 180-ra) hosszabbítani. Ez tömegben mennyit jelenthet?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

Üdv.
Ahogy nézem a 2004es Dirt Umper III ban nincs csillapitás állitási lehetõség.
Ezért arra gondoltam a 7.5 ös olaj helyett 2.5 vagy 5öset tennék bele.
Ugye ezek is megfelelõen ellátják a kenési feladatokat?

Másik, hogy ha kb 3 éve nem cseréltek a villában olajat az okozhatja ezt a belassulást?

régen haveromék tuningolták ezeket a dirt jumpereket, hogy finomabban mozogjanak, nagy sikerrel.a csillin a lyukat nagyobbra fúrták és 5 ös olaj ment bele, álomszépen mozogtak a villák!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
olajcsere mindenképpen kell, nagy mértékben szerintem ikább a mozgás minõségét mint a sebességét befolyásolja.....talán 5w-s olaj segít....kenést ellátja

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Üdv.
Ahogy nézem a 2004es Dirt Umper III ban nincs csillapitás állitási lehetõség.
Ezért arra gondoltam a 7.5 ös olaj helyett 2.5 vagy 5öset tennék bele.
Ugye ezek is megfelelõen ellátják a kenési feladatokat?

Másik, hogy ha kb 3 éve nem cseréltek a villában olajat az okozhatja ezt a belassulást?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ha már 28.6
hogy szuperál a 120ra huzott dart, koma?

á, még mindig csak terv szinten van a project

financiális háttere még hibádzik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

erre vki?

Kisherceg!
én a nyílt fürdõs marzomba motorex után töltöttem valvoline-t és nem tetszik a végeredmény, nem csillapít megfelelõen, menet közben is érzem és a bicajeleje leejtõs próbánál is.persze amit te linkeltél az nem valvoline, tudom, de lehet nem sokban különbözik.
remélem valamennyit tudtam segíteni...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Megszervizeltem tegnap a Rebát....tiszta volt belúl mint a patyolat....kapott uj olajat, szivacsgyûrû kapott olajt, szimi meg zsirt....meseszépen mozog, jóval jobban mint a gyári....meg ki lett huzva 120-ra nekem is...jobban passzol a váz 130-as útjához

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ha már 28.6
hogy szuperál a 120ra huzott dart, koma?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

. 30-as becsúszóval szerintem már nem lehet komolyan flexi villát csinálni.
.

de lehet
marzónak simán megy
pl maraton xc kolbászabb volt mint a pilot xc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

És a Suntour Epicon az mennyivel másabb szerinted?
Olvastam szinte az összes hozzászólást mindkét telóról az mtb fórumokon,német teszteket stb, de még mindig nem tudom eldönteni.
Láttam Suntour Epicon-t a bikemag aprón,de olyat hogy a külsõ száron, a fékhíd tövében ,mindkét oldalon meg van repedve a teló.
Amúgy mindkét telóról jókat írnak,talán a z Epiconról annyit,hogy egy kicsit merev?(az elinduláskor?),az RST-rõl meg hogy flexi,az meg talán a 30mm-es becsúszók miatt lehet?
Írtam a nagy Sala mesternek,de õ naggyon röviden csak annyit írt hogy Õ a Suntour-t venné,de hogy miért az rejtély.....

nem ismerem az epicont egyáltalán.
az, hogy "flexi" szerintem nincs olyan villa a 28,6-os becsúszós sidet kivéve, ahol jelentõs lenne. 30-as becsúszóval szerintem már nem lehet komolyan flexi villát csinálni.
suntour-ból csak alatta levõkkel volt tapasztalatom (specikben oem sf9-xclo2 vagymi a neve) és az szépen mozog, régi marzokra emlékeztetõ puhasággal és szörcsögéssel, kicsit túlcsillapítottan de finoman.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jocek: Köszi a segítséget, de a 15-ös tengely nem épp maraton kategória. Nekem gyorszáras kéne 100-110mm úttal.

dehogynem csal legyen hozzá elég súlyod :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Jocek: Köszi a segítséget, de a 15-ös tengely nem épp maraton kategória. Nekem gyorszáras kéne 100-110mm úttal.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

sajnos az RST-hez is karcos az utánpótlás, bár most, hogy a német Paul Lange lett az RST Európa, kicsit talán javul a helyzet.

fura, de független ember (nem tesztelõ) is szereti: mtbr.com review
németül 2 újság tesztelte
lényeg: sok levegõ kell bele, ami miatt kicsit nehezen indul meg. ha könnyû megindulást akarsz, le kell ereszteni, de akkor meg "beül" és nem sok marad a 100mm-bõl.
tipikus cc verseny villa, a súlya is (1450g) ezt mutatja

És a Suntour Epicon az mennyivel másabb szerinted?
Olvastam szinte az összes hozzászólást mindkét telóról az mtb fórumokon,német teszteket stb, de még mindig nem tudom eldönteni.
Láttam Suntour Epicon-t a bikemag aprón,de olyat hogy a külsõ száron, a fékhíd tövében ,mindkét oldalon meg van repedve a teló.
Amúgy mindkét telóról jókat írnak,talán a z Epiconról annyit,hogy egy kicsit merev?(az elinduláskor?),az RST-rõl meg hogy flexi,az meg talán a 30mm-es becsúszók miatt lehet?
Írtam a nagy Sala mesternek,de õ naggyon röviden csak annyit írt hogy Õ a Suntour-t venné,de hogy miért az rejtély.....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
amberök:

vki követett már el becsúszó krómoztatást?
acél csövekrõl lenne szó, rendesen alárezeztetve.
Ismerõsnek csináltatnám, max. 3 rugó költséggel, kb.
Érdekelne, mennyit bírnak az ilyen utángyártott felületek.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

fox 32-es szériából is létezik
talas,float,vanilla,831
mindegyik 15ös tengely,plusz FIT

http://www.foxracing....com/bike/forks

Csak kiegészítés: 831 nem maratonos villa, teljesen más a karakterisztikája és máshogy indul meg, mint egy "normál" villa. Talán a Pinkbike-on (?) láttam egy videó egyszer errõl, ahol valamelyik mérnök nyilatkozott róla.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Magyarországon ?Alkatrész utánpótlás?pl az RS-hez a Bikertõl?Bikernél a SIDI cipõmhöz 2! azaz kettõ évet vártam cseretalpra...
Nevetséges.Hónapokat kell várni mindenre, kivétel a Fox de vegyen bárki 100mm-es telót 170e ft-ért.Majd hülye leszek.
Ha meg már nincs garanciális ill. alkatrész háttér akkor meg nem mindegy hogy mit vesz az ember?
Netrõl meg bármihez tud rendelni vagy beszerezni alkatrészt,esetleg egy kis utánajárás kell...

sajnos az RST-hez is karcos az utánpótlás, bár most, hogy a német Paul Lange lett az RST Európa, kicsit talán javul a helyzet.

fura, de független ember (nem tesztelõ) is szereti: mtbr.com review
németül 2 újság tesztelte
lényeg: sok levegõ kell bele, ami miatt kicsit nehezen indul meg. ha könnyû megindulást akarsz, le kell ereszteni, de akkor meg "beül" és nem sok marad a 100mm-bõl.
tipikus cc verseny villa, a súlya is (1450g) ezt mutatja