Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2010. április 09. - 00:08
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 09. - 00:07
Nem, egy erõs villát akarok, amit én megtuningolok, és választhatom a harmadikat istehat egy olyan villat akarsz, ami konnyu, eros es olcso. Keith Bontrager jut hirtelen eszembe...
Ride everywhere.
.
Írta 2010. április 09. - 00:06
Fogd meg vízpumpafogóval, van hozzá ugyan szpesöl szerszám, de azzal ugyanannyira nyalódik el. A tetején azt az "s" alakú kiálló bizbaszt is megfoghatod, a kupak vele együtt kitekeredik, nem kell tõle félni, hogy csak az jön ki.Ezeket az alap rst-ket meg lehet bontani?
A láb alján kicsavarva az buszt, ki tudom húzni a becsúszókat, de a rugókhoz nem tudok hozzáférni, mert felül a vállon normál csavar helyett valami mûanyag szar van, amit nem lehet megfogatni semmivel, mert elnyalódik.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. április 09. - 00:06
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 09. - 00:03
vegyel egy rendes dirt villat es kesz
Van itt egy kis képzavar, sajnos szinte mindenkinél...
Ez a montis ugrálós dolog ugye erõteljesen a bmx-es ágakból jött át, igaz pont a dirt az egyetlen kivétel, mert az elõször montis volt.
DE: van ugye dirt =mikor egy/két ugrató van pl földbõl;
Van ugye a street, amikor különbözõ elemeken trükközöl, és van ->ez a fontos különbség-> a park!!
A park nagyon közel áll a dirt-höz, kizárólag épített elemeket tartalmaz, ami lehet olyan mit pl Woodward vagy itthon a Görzenál meg mondjuk a Factory aréna. Igaz, a monti miatt már hozzájuk tartozik az összes bringapark, és már csak ezeket hívják parknak. (pl Schladming)
És van ugye a street, amit manapság really streetnek hívnak, ekkor kizárólag már meglévõ akadályok és "elemek"-et használnak a delikvensek, mindig könnyebb gépük van, és nincs fix helyük ahol gyakorolnak.
Ez az elnevezés, hogy dirt-street pont emiatt hibás! A kereskedõknek egyszerûbb volt valamikor így definiálni a dolgot és sajna elterjedt. A dirt nagyon nem egyenlõ a streettel. számít a súly, és a könnyen mozgatható geometria...
Mindig gondban vagyok vele amikor ezt ki kell magyaráznom, mert egy nem ugrálós ember nem tudja a különbséget.
Én ugye a really streetet mûvelem, nem szeretem az épített elemeket, dirt ugratóra sohasem vágytam, és volt már 11 kilós ugrálós gépem telóval, váltóval stb amit elég durván használtam is jó ideig (még itt van az avataromban )
És jól tudom mi mire való, több mint tizenöt éve ugrálgatok kerékpárral, megfordultam már pár helyen szerelõként is, a kérdésem meg az volt, hogy melyiket alakítsam át-- vagy alternatívák. Utóbbi ezek szerint nincs. Mivel a really street speciális eset, közelebb van az enduróhoz vagy az extrém cc-hez (vagy a light freeride-hoz ) ezért nem kell dirt villa! +4kg azért sok lenne ahhoz, hogy naponta kb 150x megemeljem. Hacsaknem ki tudom könnyíteni valahogy, de eddig drop off lesz amit leültetek 100-ra.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. április 08. - 23:51
A láb alján kicsavarva az buszt, ki tudom húzni a becsúszókat, de a rugókhoz nem tudok hozzáférni, mert felül a vállon normál csavar helyett valami mûanyag szar van, amit nem lehet megfogatni semmivel, mert elnyalódik.
Írta 2010. április 08. - 22:57
Két teleszkóp között nem tudok dönteni.
Az egyik egy 2010-es RockShox Domain 318-as. 1.5"-os fejcsõhöz, 180at mozog.
A másik egy 2003 Manitou Sherman Flick Double Breakout Plus, Ez is 1.5"-os fejcsõhöz van, 170et mozog.
Nagyjából hasonló áron tudnám megvenni õket. ( a Domain kicsivel drágább).
Mi a véleményetek? Melyik lenne a jobb választás?
A Shermanról sok jót hallottam ,de attól félek, hogy már kicsit elavult.
Köszi, Boti
Írta 2010. április 08. - 19:05
Írta 2010. április 08. - 19:01
az nem hazai forrásból lenne ennyiért...
arra rájöttem a pénznembõl is
úgy általában jegyeztem meg az egyébként tényleg jó szápportra...
átütõs amúhy még esélyes nálam is. lehet be kell fizetnem egy minute-os teszt meridára
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 08. - 18:49
csak teló nem nagyon ....
az nem hazai forrásból lenne ennyiért...
Írta 2010. április 08. - 18:48
Érdemes. Mióta a Hayes Group kezében van a cég, megint jó villákat csinálnak, és van hozzá jóféle hazai support is.
csak teló nem nagyon ....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 08. - 18:22
arra nekem szerencsére nincs szükségem tehát mit gondoltok, jó vétel, érdemes foglalkozni vele?
Érdemes. Mióta a Hayes Group kezében van a cég, megint jó villákat csinálnak, és van hozzá jóféle hazai support is.
Írta 2010. április 08. - 18:16
arra nekem szerencsére nincs szükségem tehát mit gondoltok, jó vétel, érdemes foglalkozni vele?
Én eddig csak egy meridában lévõ minute-et nyomogattam. Az álomszépen mozgott.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. április 08. - 18:14
Infinite Travel - kormányról, fokozatmentesen állítható rugóút
Írta 2010. április 08. - 18:09
Írta 2010. április 08. - 18:04
az IT mit jelent benne? találtam egy elég jó ajánlatot: 244€ egy vadiúj fehér 120mm-es, gyorszáras...
Írta 2010. április 08. - 17:51
Sztem már érdemes átütõtengelyest venni
Írta 2010. április 08. - 17:23
Manitou Minute Super Absolute 120mm weiss
Errõl mi a vélemény? érdemes iylet vásárolni, minõségi probléma, vagy valami negatívum?
Írta 2010. április 08. - 09:28
vegyel egy rendes dirt villat es kesz
Írta 2010. április 08. - 00:36
Zoom: rst-vel ne röhögtess!! Ha kilincset vagy küszöböt gyártana azt sem venném meg. kb 10% talán még pontos is, de hagyjuk már, ha valaki akinek már több villája volt és jót tud mondani ezekról a sza*rokról azt meghívom egy sörre!
Ja és most is normál tengelyes 30-as becsúszós marzóm van..
trigger: én is
Ride everywhere.
.