Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a dropoffot hiaba tuningolod, sokkal konnyebb nem lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

tehat egy olyan villat akarsz, ami konnyu, eros es olcso. Keith Bontrager jut hirtelen eszembe...

Nem, egy erõs villát akarok, amit én megtuningolok, és választhatom a harmadikat is ;)

Ride everywhere.

.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Ezeket az alap rst-ket meg lehet bontani?
A láb alján kicsavarva az buszt, ki tudom húzni a becsúszókat, de a rugókhoz nem tudok hozzáférni, mert felül a vállon normál csavar helyett valami mûanyag szar van, amit nem lehet megfogatni semmivel, mert elnyalódik.

Fogd meg vízpumpafogóval, van hozzá ugyan szpesöl szerszám, de azzal ugyanannyira nyalódik el. A tetején azt az "s" alakú kiálló bizbaszt is megfoghatod, a kupak vele együtt kitekeredik, nem kell tõle félni, hogy csak az jön ki.

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tehat egy olyan villat akarsz, ami konnyu, eros es olcso. Keith Bontrager jut hirtelen eszembe...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

vegyel egy rendes dirt villat es kesz :)

Van itt egy kis képzavar, sajnos szinte mindenkinél...
Ez a montis ugrálós dolog ugye erõteljesen a bmx-es ágakból jött át, igaz pont a dirt az egyetlen kivétel, mert az elõször montis volt.
DE: van ugye dirt =mikor egy/két ugrató van pl földbõl;
Van ugye a street, amikor különbözõ elemeken trükközöl, és van ->ez a fontos különbség-> a park!!
A park nagyon közel áll a dirt-höz, kizárólag épített elemeket tartalmaz, ami lehet olyan mit pl Woodward vagy itthon a Görzenál meg mondjuk a Factory aréna. Igaz, a monti miatt már hozzájuk tartozik az összes bringapark, és már csak ezeket hívják parknak. (pl Schladming)

És van ugye a street, amit manapság really streetnek hívnak, ekkor kizárólag már meglévõ akadályok és "elemek"-et használnak a delikvensek, mindig könnyebb gépük van, és nincs fix helyük ahol gyakorolnak.

Ez az elnevezés, hogy dirt-street pont emiatt hibás! A kereskedõknek egyszerûbb volt valamikor így definiálni a dolgot és sajna elterjedt. A dirt nagyon nem egyenlõ a streettel. számít a súly, és a könnyen mozgatható geometria...

Mindig gondban vagyok vele amikor ezt ki kell magyaráznom, mert egy nem ugrálós ember nem tudja a különbséget.
Én ugye a really streetet mûvelem, nem szeretem az épített elemeket, dirt ugratóra sohasem vágytam, és volt már 11 kilós ugrálós gépem telóval, váltóval stb amit elég durván használtam is jó ideig (még itt van az avataromban ;) )

És jól tudom mi mire való, több mint tizenöt éve ugrálgatok kerékpárral, megfordultam már pár helyen szerelõként is, a kérdésem meg az volt, hogy melyiket alakítsam át-- vagy alternatívák. Utóbbi ezek szerint nincs. Mivel a really street speciális eset, közelebb van az enduróhoz vagy az extrém cc-hez (vagy a light freeride-hoz ;) ) ezért nem kell dirt villa! +4kg azért sok lenne ahhoz, hogy naponta kb 150x megemeljem. Hacsaknem ki tudom könnyíteni valahogy, de eddig drop off lesz amit leültetek 100-ra.

Ride everywhere.

.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ezeket az alap rst-ket meg lehet bontani?
A láb alján kicsavarva az buszt, ki tudom húzni a becsúszókat, de a rugókhoz nem tudok hozzáférni, mert felül a vállon normál csavar helyett valami mûanyag szar van, amit nem lehet megfogatni semmivel, mert elnyalódik.

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Sziasztok!

Két teleszkóp között nem tudok dönteni.

Az egyik egy 2010-es RockShox Domain 318-as. 1.5"-os fejcsõhöz, 180at mozog.
A másik egy 2003 Manitou Sherman Flick Double Breakout Plus, Ez is 1.5"-os fejcsõhöz van, 170et mozog.

Nagyjából hasonló áron tudnám megvenni õket. ( a Domain kicsivel drágább).

Mi a véleményetek? Melyik lenne a jobb választás?
A Shermanról sok jót hallottam ,de attól félek, hogy már kicsit elavult.

Köszi, Boti

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
nálam már csak a pénz hiányzik :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az nem hazai forrásból lenne ennyiért...

arra rájöttem a pénznembõl is :)

úgy általában jegyeztem meg az egyébként tényleg jó szápportra...

átütõs amúhy még esélyes nálam is. lehet be kell fizetnem egy minute-os teszt meridára :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

csak teló nem nagyon ....

az nem hazai forrásból lenne ennyiért...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Érdemes. Mióta a Hayes Group kezében van a cég, megint jó villákat csinálnak, és van hozzá jóféle hazai support is.:)

csak teló nem nagyon ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

arra nekem szerencsére nincs szükségem :) tehát mit gondoltok, jó vétel, érdemes foglalkozni vele?

Érdemes. Mióta a Hayes Group kezében van a cég, megint jó villákat csinálnak, és van hozzá jóféle hazai support is.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

arra nekem szerencsére nincs szükségem :) tehát mit gondoltok, jó vétel, érdemes foglalkozni vele?

Én eddig csak egy meridában lévõ minute-et nyomogattam. Az álomszépen mozgott.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Infinite Travel - kormányról, fokozatmentesen állítható rugóút

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Infinite Travel - kormányról, fokozatmentesen állítható rugóút

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Nekem sima xc-re kell 100-120 mm úttal, erre szvsz elég a gyorszár, eddigi 100as villáim is elmûködtek vele, ez sem hiszem, hogy kivétel lesz...

az IT mit jelent benne? találtam egy elég jó ajánlatot: 244€ egy vadiúj fehér 120mm-es, gyorszáras...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Tamaskatol ilyesmit veszek átütõsben 140mm-est IT-set, dícsérte....Sala is azt mondta hogy jó villák....neki talan lehet hinni :P

Sztem már érdemes átütõtengelyest venni

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Manitou Minute super absolut:

Manitou Minute Super Absolute 120mm weiss

Errõl mi a vélemény? érdemes iylet vásárolni, minõségi probléma, vagy valami negatívum?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem azt mondtam, hogy mint fogalom marhaság....hanem pl a Tora is, nem ugrálásra valo.....jo nyilvan nem fogja egy ugyesebb bringas letolni az egymeteres letoresen, hanem beugrolja....de nem arra van, hogy x lepcsofokot 16 fordulattal leugraljanak....kell egy atutos dirt jumper vagy argyle....oszt az nem fog eltorni egy darabig.....nem hulyesegbol lettek a dirt villak kitalalva....aki meg egy tura/xc villaval ugral, az kalkulalja bele, hogy lehet arcal veszi le a betont egy esetleges tores miatt :)

vegyel egy rendes dirt villat es kesz :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Igen maggi ezeket láttam már korábban, a stresszpontos dolog rohadtul nem marhaság, a legtöbbje ebben az árkategóriában (nem az arglyéban) bizony repedezget rendesen, én meg nem kímélem a villát. jah igge, nem olvastam, hanem volt a kezemben (nem egy) repedt hidas darab...

Zoom: rst-vel ne röhögtess!! Ha kilincset vagy küszöböt gyártana azt sem venném meg. kb 10% talán még pontos is, de hagyjuk már, ha valaki akinek már több villája volt és jót tud mondani ezekról a sza*rokról azt meghívom egy sörre!
Ja és most is normál tengelyes 30-as becsúszós marzóm van..

trigger: én is

Ride everywhere.

.