Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

XMC 130 a kiszemelt. az osszes bajom hogy ugye a yeti hatul 140et mozog, de szerintem ez meg belefer. igy is picit nehezebb lesz a gep mint a manitouval volt.

viszont amugy minden kivanalom teljesul, PM fek, "lenyomom es ottmarad" fajta lockout, 15mm tengely, 1800gramm alatti suly. plusz eleg techno ahogy kinez :) es minden yetiben amit latok fox van, legalabb kicsit kilognek a sorbol :)

Ne nézd a lábakat menet közben mert szemmel láthatóan hajladoznak elõre hátra. :D Joban mint az elõzõ nem átütõs RS-em.... Viszont jbban fog rajta a fék. És szebben is mozog pedig ez levegõs
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
gyárilag az van a Bergában, a manitou meg 510 lesz asszem....szal jó leszek akkor geó ügyileg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

egy 130-as recon vagy revalation beépítési magassága mekkora?

ruki: Argyle...egyértelmûen

recon 509, átütõs 508
revelation szintén 509
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egy 130-as recon vagy revalation beépítési magassága mekkora?

ruki: Argyle...egyértelmûen

ruki

ruki

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali!
Egy dirt-street bringát rakok össze és lenne egy olyan kérdésem,hogy melyik teló a jobb szerintetek?
Ugyanannyért tudom megvenni mindkettõt.
Az egyik egy rox shox argyle 302es a másik egy marzó dj2 qr20.
Szerintetek melyik a jobb vétel?
Elõre is köszi üdv

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nos, ha nem látsz a villa rugós oldalának tetején egy "preload" felirattal ellátott "kart," akkor nincs rajra elõfeszítés. A gyári rugó a leírtak szerint túl puha neked, így az optimálisabb mûködés érdekében keményebbre kéne cserélni, de azt nem tudnám megmondani séróból, hogy ez az alkatrész elérhetõ a hazai forgalmazónál. Javasolnám, hogy ez ügyben látogass el a kedvenc bringaboltodba, ahol meg tudják érdeklõdni, hogy elérhetõ e ez a nagykereskedõnél. Az utolsó 4cm "ki nem mozgása" viszont progresszivitási hibára utal, melynek okát vélhetõen csak a villa szétszedése után lehet lokalizálni. Ha nem vagy otthon a villák világában, ezt javasolt szervizben elvégeztetni,

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
hali
hogyan lehet egy Suntour XCR, 120 mm (2006 évjárat), Remote Lockout telonak a keménységén és a mozgásán javitani?Mert ha ráülök akkor olyan 4-5 cm-t nagyon könnyen alapbol benyomodik és a felsö 4 cm-en már nem mozog igy a 120as utbol marad 4-5cm középtájon ahol meg már nem olyan puha a mozgása.Menet közben nem nagyon mozdul el az alap benyomodáson felül max csak ha befékezek.80kilora kéne belöni a mozgását hogy a teljes uton jol mozogjon .A telon nem találtam sehol sem rugoelöfeszités állitást.A jobb szárban csak a lokout van és a rugo, a bal oldaliban meg a visszautcsillapitás.Az egyik boltban azt mondták hogy amelyik telon van lockout ott lennie kell rugoelöfeszités állitásnak is , de nem tudom hol.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
köszi, holnap nekiesek akkó'
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Meg. Simán jó mindenhová az 5-s (ami RS villám volt/van - Reba és Pike, mind így használtam és tökéletes).

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Szétszedném a Rebámat, meg lehet ezt úszni egyféle olajjal? (tudom, a leírás szerint 5w-15w kombó kell)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

USD szimplavallas villa, ergo merevsege konvergal egy jol szitualt langolt kolbaszehoz. es mivel tekeredik ossze-vissza a belsosegek extra sztressznek vannak kiteve, igy a megbizhatosaga sem legendasan hires. [kopi az olajat]

raadasul mar nem is mai darab lehet, ki tudja milyen multja van. en maradnek az Z1-nel.

kerdesem

DT Swiss villakrol valakinek valami erdemi tapasztalata van? az nem szamit hogy draga, tudnek egyet brutal olcson. mtbr-en nem talaltam semmit

Köszi.

Külföldiek túl fõtt spagetti tésztához hasonlították.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Nos szerintem egy ilyen villához mondjuk egy duncon váz illik, vagy egy evil. Mert kb ezek rendelkeznek olyan fejcsõ erõsséggel és szöggel ami elbírja az ilyen úttal rendelkezõ villát. Persze lehetne sorolni még párat én a teljesség igénye nélkül írtam, nem tudva mennyi pénzed van erre.
Szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

foglalkozok suntourokkal, igen, de a 700c villakrol gyakorlatilag semmit nem tudok :)

van egy millio kulonbozo fajta, es a kodozas neha semmifele rendszert nem tart, szal lehet hogy ugyanaz a villa, de lehet hogy teljesen mas. sajna passzolok

kösz
akkor majd méricskélek vhol (f.sz fejemmel az expon ott volt a zsebmben a mérõszalag,,)

de azért remélem csak sajtóhiba a merida site-on.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
:D Hát DHra, de másra is használnám. Bevallom õszintén viszonylag olcsón jutnék a villához, ezért gondolkodom ebbe. Az oké hogy egy hátsó telós vázhoz menne igazándiból, de arra nem feltétlenül ruháznék be így hirtelen, viszont ha nem találok a villához merev vázet akkor marad ez a váz és ehez veszek villát. nema villához vázat :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
mire akarod használni? :D
egy akkora villához egy hasonló hátsóúttal bíró DH váz dukál...

a karaton meg mondjuk dirt váz.

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
köszi!!! esetleg egy váz tipp a telóhoz?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
mondjuk 10cm-t mozgót. ha nagyobb kell, akkor cserélj vázat, ezt erre tervezték.

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
jólvan nah. azért megölni nem kell!!!! akkor szerintetek mekkora telót vegyek bele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Semennyire. Egyáltalán honnan szedted ezt a képtelen ötletet?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
semennyire. ha szerencséd van, csak a vázat tépi szét. ha nincs, viszi a fél arcod is.
akkora telót vegyél bele amekkora ajánlott!