Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Le szeretném cserélni a 2009-es Magellan Polaris-omon a gyári Dart 2 telót egy kicsit komolyabbra.75 kg vagyok.A Rock Shox-okat nézegetem.Ti mit ajánlanátok erre a bicajra?Mást nem szeretnék egyenlõre rajta fejleszteni,tehát valami olyan kellene ami nem túlzás egy ilyen felszereltségû gépre.Elõre is kösz a segítségeteket.

Pl Recon

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Le szeretném cserélni a 2009-es Magellan Polaris-omon a gyári Dart 2 telót egy kicsit komolyabbra.75 kg vagyok.A Rock Shox-okat nézegetem.Ti mit ajánlanátok erre a bicajra?Mást nem szeretnék egyenlõre rajta fejleszteni,tehát valami olyan kellene ami nem túlzás egy ilyen felszereltségû gépre.Elõre is kösz a segítségeteket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na ha már Csillának is jó telója van akkor már csak kicsit kell erõsödnie és már le is nyom a maratonokon:p
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A barátnõm bicaját Dart3-al szerelték, s kb az egyméteres letörésen mozgott 3 centit. Abba is beraktunk egy régi SID-et, s probléma megoldva. Igaz az csak 68 mm-t mozog gyárilag, de azt teljesen ki is használja, s a Dart-hoz képest ég és föld. Sajnos a távtartó izét, amivel 80-ra át lehetne állítani, már régesrégen elhagytam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Eszerint a dart2 kiesik, bár a párom "picit" többet nyom.

Kérdés, mi a helyzet a 3-mal? Azért jó lenne egy szépen mozgó darab, de nem szeretném, ha "lekoppanna".

annyira negy különbség nincs a 2 között

az a baj a dart-tal hogy az én mázsám alatt mozog, csak alattam már hajlik is :)

szal az lehet vele a probléma hogy nem fog igazán szépen mozogni.

esetleg tudsz még szerezni bele puhább rugót, de úgy meg annyiban lesz mint egy jól vett levegõs tora pl

(és az apróban vannak újak is , bringából bontott stb. a recon is az volt amit mondtam)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

suntour raidon? tud annyit mint egy dart

Felhasználás: all-mountain, túra,
maraton
Külsõ szár: magnézium
Becsúszószárak: cro-mo
Váll: kovácsolt alumínium
Nyak: cro-mo
Nyak méretek: 1-1/8" A-head
Papucs: gyorszáras
Fékkonzol: IS 6" + V fék
Rugóút: 100 mm
Rugózás: spirálrugó
Csillapítás: olajpatron
Állíthatóság: elõfeszítés, visszaút-
csillapítás, lockout
Tömeg: 2050 g

Cikkszám: 1819220-100mm fekete

Ajánlott fogyasztói ár: 34.500-Ft

A Raidon szeritnem már egész jó villa, kb partiban lehet egy rugós torával... nézz át a suntour topicba, és olvass kicsit vissza, savanyugabi kolléga írt róla!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Hátha az asszony vékony akkor nem igen fog alatta mozogni az enyém 55kg max rugóút 3-4 cm. Mig vettem (tudom-tudom hogy használt) 35 ért egy sidet a másik bringájába és az álomszépen mozog, kirugózza az egész útját mivel a kívánt nyomás állítgatható be rajta . A kedvesem azóta örül, a Dart 2-öt utálja mondjuk az csak a városi rohangálón van rajta

Eszerint a dart2 kiesik, bár a párom "picit" többet nyom.

Kérdés, mi a helyzet a 3-mal? Azért jó lenne egy szépen mozgó darab, de nem szeretném, ha "lekoppanna".

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hátha az asszony vékony akkor nem igen fog alatta mozogni az enyém 55kg max rugóút 3-4 cm. Mig vettem (tudom-tudom hogy használt) 35 ért egy sidet a másik bringájába és az álomszépen mozog, kirugózza az egész útját mivel a kívánt nyomás állítgatható be rajta . A kedvesem azóta örül, a Dart 2-öt utálja mondjuk az csak a városi rohangálón van rajta

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
No, még1x, mert elbeszélünk egymás mellett: elsõdlegesen az érdekelne, hogy Dart2-3 esetében milyen negatívumokkal kell számolni? (azon túl, hogy nehéz - biztosan nem nehezebb, mint a jelenlegi :) )

A mi egyebet csak akkor érdekes, ha van valami, ami miatt ezeket jobb, ha kerülöm.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor tora

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
suntour raidon? tud annyit mint egy dart

Felhasználás: all-mountain, túra,
maraton
Külsõ szár: magnézium
Becsúszószárak: cro-mo
Váll: kovácsolt alumínium
Nyak: cro-mo
Nyak méretek: 1-1/8" A-head
Papucs: gyorszáras
Fékkonzol: IS 6" + V fék
Rugóút: 100 mm
Rugózás: spirálrugó
Csillapítás: olajpatron
Állíthatóság: elõfeszítés, visszaút-
csillapítás, lockout
Tömeg: 2050 g

Cikkszám: 1819220-100mm fekete

Ajánlott fogyasztói ár: 34.500-Ft

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

40-ért van az apróban recon. igaz csak tárcsás. de azlegalább mozog. meg amúgy is egy jó darab.

Köszi, de használt cucc kizárva, másrészt mindenképpen V-fékes kell.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

tudom h nem illik de párod súlya?

kb. 80, plusz fémcsomagtartó, plusz alumíniumnak látszó kosárka, plusz amit még szállít épp... :)
(és hiába pofázok, hogy inkább hátizsák és lehetõleg minél kevesebb cucc a bringán, mert azzal jó 6-8kilót megspórolna... :( )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mondjátok, egy RS Dart2 v. Dart3 beszerzése esetén milyen negatívumokra számíthatok? Párom biciklijére szeretnék valami olcsó, de mégis mûködõ elsõ villát a jelenlegi telónak látszó tárgy helyére - szóval ha a két említett nem, akkor ugye ott a kérdés, hogy mit igen? :)
(max. 40e-ig mennék el, de ez már nagyon a felsõ határ)

40-ért van az apróban recon. igaz csak tárcsás. de azlegalább mozog. meg amúgy is egy jó darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tudom h nem illik de párod súlya?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Mondjátok, egy RS Dart2 v. Dart3 beszerzése esetén milyen negatívumokra számíthatok? Párom biciklijére szeretnék valami olcsó, de mégis mûködõ elsõ villát a jelenlegi telónak látszó tárgy helyére - szóval ha a két említett nem, akkor ugye ott a kérdés, hogy mit igen? :)
(max. 40e-ig mennék el, de ez már nagyon a felsõ határ)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Csak azért kérdezem, mert láttam olyan képeket amiken benne volt a dobozban, egy kis zsacskóban(F100).

2008 novemberében vásároltam egy 2009es évjáratú vanilla rlc-t, abban már benne volt a rózsa. hogy mikortól csomagolják hozzá, azt nmtudom.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Csak azért kérdezem, mert láttam olyan képeket amiken benne volt a dobozban, egy kis zsacskóban(F100).
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

vanillámhoz a dobozban egy kis zacsiban, csavarral együtt mellékelték.

hm
akkor ez új módi
volt egy pár dobozos a kezeim között. nem volt ilesmi a dobozban.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

hol ?

vanillámhoz a dobozban egy kis zacsiban, csavarral együtt mellékelték.