Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
srácok?!
van egy manitou villám,30mm-es becsúszóval,szépen mozog szeretem is,de a becsúszón nagyon enyhe kopásnak indult meg a színe...kivitelezhetõ egy olyan pl,hogy egy másik teló becsúszóit rakom át vállastól és a manitoum szárát és belsejét meghagyom,vagy ez halva született ötlet?
vagy legalább márkán belül megoldható ez a becsúszó/v.váll cserélése?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ki akarom cserélni a RST gila t7 plus telómat egy 2009-es Axonra.
Az RST-t kiszedtem a vázból, és a telóról lehúztam a két rajta lévõ alkatrészt, a csapágyat, meg egy mûanyag kúpot. Több dolog nem jön le róla, ugye csak ennek a kettõnek kell lejönnie? Viszont amikor ezt raknám rá az Axonra, nem jó, mert annak a kúp alatti része jóval keskenyebb, és így nagy rá. A csapágy jónak tûnik. Képet nem tudok csinálni, mert elromlott a fényképezõ -.-". Ilyen alkatrészt lehet rá venni, vagy mit csináljak? A két villanyak ugyan olyan széles. Mondjuk az Axon egy kicsit hosszabb, szóval gondolom kell hézagoló.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts

Kszletek, Menetjavtk
Nekem ilyen van pofon egyszerû és tartós ellenben meg kell fizetni az árát, de még kemény mûanyagban és karbonban is mûködik, ha a blokkból kiszakad a menet ilyennel javítják ennyit a megbízhatóságáról:)

ezek is faszák, vagyy ha van elég anyag és valsz van a lyuknál, akkor 8as bal menetes persely benne 6os jobbos menettel és kész
menetjavítóból van spirálos (nem lesz terhes:)), meg trutyi is elvileg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Kszletek, Menetjavtk
Nekem ilyen van pofon egyszerû és tartós ellenben meg kell fizetni az árát, de még kemény mûanyagban és karbonban is mûködik, ha a blokkból kiszakad a menet ilyennel javítják ennyit a megbízhatóságáról:)

M4-m5 is van?

nem jársz véletlen déli pu felé? :D
nemis
tudok jobbat

holnap felmegyek hozzátok érte, van pájinka?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A Pm felfogatásban ha tönkremegy a menet, az javítható valahogyan? Egyelõre nincsen baj, de ha mégis bekövetkezne...
Én olyanra gondoltam, hogy (aki nem bírja a kókányolást forduljon el) megfúrni oldalról/alulról, hogy legyen benne egy lyuk. Ebbe a lyukba tenni egy tömör kis hengert, amibe elõzõleg csináltak menetet. Így kb. olyan megoldás lenne, mint egy nyeregcsõbilincsben.
BikePositive Sport imbuszos bilincs (Nyereg | Nyeregcsõ bilincs) | Kerékpár Webshop
BBB BSP-83 Boltfix (Nyereg | Nyeregcsõ bilincs) | Kerékpár Webshop
Ezekben is egy hengerbe megy a csavar.

Létezik kevésbé barbár mód is (láb cseréjén kívül)?

Kszletek, Menetjavtk
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani, majd ha arra kerül sor, mesélhetnél a módszerrõl...

Aske,
Ja, nagy a különbség... de ami elromolhat, az el is romlik (legalábbis nálam:)). Már volt szerencsém tönkrement Pm menethez, jó lenne tudni lehet-e javítani.

Persze, nem titkos. :)
De inkább szólok neki, hogy õ írja be.

A sebesség mindent megold.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
MJani, majd ha arra kerül sor, mesélhetnél a módszerrõl...

Aske,
Ja, nagy a különbség... de ami elromolhat, az el is romlik (legalábbis nálam:)). Már volt szerencsém tönkrement Pm menethez, jó lenne tudni lehet-e javítani.

Izomtéridõninja-geológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem értem miért menne tönkre a menet, nem kell azt állandóan csavargatni. És nem vagyok debil, egy váz direkt pm konzolját (http://www.mtbr.com/...89/prodimg7.jpg) meg tudom különböztetni egy villáétól (http://mountain.bike...post-mounts.jpg). Szerintem látszik a különbség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Beszéltem már errõl mérnökkel, aki ilyen területen dolgozik. Szerinte egy pm konzolban is javítható a menet, de nem a hengeres megoldással.

A sebesség mindent megold.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Aske,
Ha megszakad a menet, szerintem tehetek rá bármit, nem fog használni...:)

Feltöltött kép

Ezért volt olyan ismerõs, amit "kitaláltam". Már láttam ilyet, csak vázakon.:)
Azt hiszem, ez egy Turner vázon van.

Feltöltött kép
Egy ilyen hengerre gondoltam.

Szóval a módszer létezik szerencsére, más kérdés, hogy házilag mûködik-e. Nem mernék rá fogadni éppen.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pedig a módszert már pár éve feltalálták nálunk boldogabb országokban. és nem az otthon gányoló kartársak...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
adapter+nagyobb tárcsa

sima pm konzol húsa olyan vékony, hogy abba nem dugsz semmit

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
A Pm felfogatásban ha tönkremegy a menet, az javítható valahogyan? Egyelõre nincsen baj, de ha mégis bekövetkezne...
Én olyanra gondoltam, hogy (aki nem bírja a kókányolást forduljon el) megfúrni oldalról/alulról, hogy legyen benne egy lyuk. Ebbe a lyukba tenni egy tömör kis hengert, amibe elõzõleg csináltak menetet. Így kb. olyan megoldás lenne, mint egy nyeregcsõbilincsben.
BikePositive Sport imbuszos bilincs (Nyereg | Nyeregcsõ bilincs) | Kerékpár Webshop
BBB BSP-83 Boltfix (Nyereg | Nyeregcsõ bilincs) | Kerékpár Webshop
Ezekben is egy hengerbe megy a csavar.

Létezik kevésbé barbár mód is (láb cseréjén kívül)?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Sziasztok!

Manoitou Super Drake Air 80-as telóm van, ezzel lenne egy problémám:
a LockOut funkció nem mindig mûködik. Hiába "zárom" le a mozgást, néha nem reagál rá, viszont van, amikor mûködik. Mi lehet az oka? Otthon javítható, vagy szervízbe vele?

kevés az olaj szerintem

Skillberto

Skillberto

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
van egy srác aki forgalmaz endurot, én is tõle vettem,korrekt árban:
Gyurinak hívják, itt a száma:+36709457206
legalábbis remélem még él a szám.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
vagy crazy biker BP. http://crazybiker.hu/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Gyári szimmering szettet lehet rendelni külföldrõl, az Enduro-t meg magától a cégtõl (ENDURO FORK SEALS AND BEARINGS: YOUR ONLINE SOURCE).

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
A segítségeteket kérném, keresnék Rock Shox Psylo-hoz szimeringet, de sehol sem találok. Olvastam errõl az enduro tuning szimeringrõl , hogy nekik is van de azt meg nem tudom kinél lehet be szerezni. Tudnátok rajtam segíteni?!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Olaj mikor volt cserélve benne?

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Manoitou Super Drake Air 80-as telóm van, ezzel lenne egy problémám:
a LockOut funkció nem mindig mûködik. Hiába "zárom" le a mozgást, néha nem reagál rá, viszont van, amikor mûködik. Mi lehet az oka? Otthon javítható, vagy szervízbe vele?