Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

ezért elöl jó eséllyel 180-ra kell váltanod, olyan van.

Azt sejtettem hogy nincs egy ami mindent visz kialakításu átalakító.
Szerencse hogy 180/160-as kombóju a fékem így tehát létezik hozzá.

Kössz az infókat! ;) Így nyugodtan tudok majd nézegelõdni.

Ui.: PM felfogatás az csak egy méretü van? Értem itt úgy mint az IS-nél,
hogy van közvetlen 180-as meg 203-as felfogatás, adapterezgetés nélkül.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Létezik PM-IS átalakító? Fordítva létezik és az az elterjedt.
Csak azért kérdezem ha veszek másik telót az már valószinüleg, PM
felfogatásu lesz de én a fékemet emiatt nem akarom lecserélni.
Ami IS felfogatásu Hope Mini Mono.

egyetlen átalakító nem létezik az összes elképzelhetõ kombinációból, a PM villára 160-as IS féktárcsához nincs adapter. fizikai képtelenség. ezért elöl jó eséllyel 180-ra kell váltanod, olyan van. illetve ebbõl következõen 203-ra is van.

Zoomstag: a Shimano mindig "maga felõl" adja a megnevezést. mivel villát nem gyártanak ezért az õ PM-IS átalakítójuk PM féket alakít át IS villára.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Shimano Mount Adaptor Front Post to IS 160mm | Buy Online | ChainReactionCycles.com

http://www.chainreac...x?ModelID=17390

Ha jól olvasok angolul, akkor létezik.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Létezik PM-IS átalakító? Fordítva létezik és az az elterjedt.
Csak azért kérdezem ha veszek másik telót az már valószinüleg, PM
felfogatásu lesz de én a fékemet emiatt nem akarom lecserélni.
Ami IS felfogatásu Hope Mini Mono.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Sziasztok!

Tanácsot kérnék egy régebbi típusú teleszkóppal kapcsolatban. Egy Shock Works Joy teleszkópom van. Sajnos a Shock Works megszûnése miatt,már nincs alkatrészutánpótlás,s nagyon - állítólag - nincs is más amivel helyettesíteni lehetne. Igazán még nem volt szétszerelve soha,és már jópár éves szegényke,s most kezdett el a villaszárban "kopogni",illetve már nem úgy mozog ahogy kéne.
Tud valaki esetleg megmaradt alkatrészeket/alkatrészekrõl?

Megköszönném a segítséget.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

valaki szedett már szét manitou skareb teleszkópot?
Igazából nem a szétszedés lenne a baj, hanem az, hogy 80mm-es és ezt szeretném 100mm-re kihúzni.
szerintetek hogy lehetséges ez? Mivel olaj-levegõs, ezért nem tudom, sosem csináltam még ilyet:
dibeby@gmail.com
Ádám

Nekem néhány éve azt mondták, hogy nem lehet kihúzni de valami szakember ezt majd megerõsíti vagy cáfolja. Az enyém mondjuk a comp volt, ami nem levegõs, hanem rugós. De azt hiszem, akkoriban még nem változtatható hosszúságúra tervezték a telót.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
bármit is vegyél +10rugó nagygenerál pénzt számolj rá... olajcsere, tisztítás, o-gyûrûk, esetleg szimmering.

ha meg olyan rossz állapotban van, hogy a megfelelõ használatot befolyásolja azt egy megfelelõen kitöltött (eladó adatai sz.ig.ról) adás-vételi bebiztosítja.
ha az eladó állítja, hogy semmi baja és a vétel után kiderül hogy majdnem kuka a belseje akkor elég jó eséllyel indulsz vissza a pénzedért. ha kell egy nyers, jogilag megfelelõ adásvételi minta akkor írj priváT.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
a 888R a 2004es csúcsmodell volt, tud mindent amit a késõbbi RC-k (csill, kompresszió, elõfeszít belülrõl stb) és 3050gramm. A tulaj azt mondta a telefonba
többször is hogy "új", ami nemtudom mit takar, hogy õ az elsõ tulaj vagy nem 6éve vette hanem késõbb, de a képek alapján nagyon megkímélt.
A leharcolt VA-tól tartok és jóval többe is kerül. Hétvégén megnézem élõben a 888R-t és ha tényleg tiptop akkor azt választom. Rossz esetben kell bele 1 pár szimering ami még mindíg bõven kijön az árkülönbözetbõl. Ha meg elromlik a belselye, van itthon VF komplett belsõrészem :)
Köszönöm az eddigi tanácsokat!
Jani

szimat

szimat

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

valaki szedett már szét manitou skareb teleszkópot?
Igazából nem a szétszedés lenne a baj, hanem az, hogy 80mm-es és ezt szeretném 100mm-re kihúzni.
szerintetek hogy lehetséges ez? Mivel olaj-levegõs, ezért nem tudom, sosem csináltam még ilyet:S

köszi

email-be is jó, ha írtok, esetleg képet ha tudna valaki küldeni megköszönném.
dibeby@gmail.com

Ádám

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Komolyabbat akarok mint: VF, VF2, RV?, RCV...
De köszönöm az ajánlatot!

Én nem szívesen vennék használtat, fõleg ilyen kategóriában, volt idõ amikor naivan magamból indultam ki. Nem néztem utána de 888 R-t írtál, gondolom az a sima RV, amit megkapsz 90.000-ért (2009-es). Sok sikert!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
07es 888rc2x va-m van, álom egy villa,ami az aproban van,az az enyémhez képest erösen leharcolt kategória...ok hogy használta,meg nem vitrinbe való,de én azért vigyázok a cuccaimra

alul hiányzik a kis piros alu tekerõ
a láb az erõsen kopott,karcos
az olajcserét meg ilyeneket ugysem tudod ellenörizni,csak ha szétszeded
6éves villáért én nem adnék ki többet 50-60 K-nál

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Komolyabbat akarok mint: VF, VF2, RV, RCV...
De köszönöm az ajánlatot!
Jani

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Sziasztok!
Segítség kéne hogy melyiket vegyem, kérem hogy tapasztalt és hozzáértõk írjanak okosságot hogy mit tegyek =)
Szóval, kizárólag 888at akarok venni, és kinéztem 2-t bikemagon.
Az elsõ jelölt: 2007 888 RC2X VA - kb. 90,000Ft.
Második: 2004 888R - 75,000-80,000Ft.
A 2007es lába erõsen karcos, láccik hogy használva volt, de az eladó állítja hogy belül hibátlan, olaj szimi új benne stb.
A 2004es karctalannak tûnik, és az eladó szerint sincs semmi baja, de ettõl félek mert egy kicsit régi.
Nemtudom eldönteni hogy melyiket vegyem, a régi de megkíméltebbet, vagy a 3évvel újabb és kicsit jobb, de használtabbat drágábban!

A segítségetnyújtó hozzászólásaitokat elõre is köszönöm
Üdv

A sima RV 90e újonnan, garanciával.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Sziasztok!
Segítség kéne hogy melyiket vegyem, kérem hogy tapasztalt és hozzáértõk írjanak okosságot hogy mit tegyek =)
Szóval, kizárólag 888at akarok venni, és kinéztem 2-t bikemagon.
Az elsõ jelölt: 2007 888 RC2X VA - kb. 90,000Ft.
Második: 2004 888R - 75,000-80,000Ft.
A 2007es lába erõsen karcos, láccik hogy használva volt, de az eladó állítja hogy belül hibátlan, olaj szimi új benne stb.
A 2004es karctalannak tûnik, és az eladó szerint sincs semmi baja, de ettõl félek mert egy kicsit régi.
Nemtudom eldönteni hogy melyiket vegyem, a régi de megkíméltebbet, vagy a 3évvel újabb és kicsit jobb, de használtabbat drágábban!

A segítségetnyújtó hozzászólásaitokat elõre is köszönöm
Üdv
Jani

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hajrá!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
majd még ma megpróbálom otthon... de a villás része majdnem elforgott rajta... akkor álltam le. :) Keresek valami igényes krovát majd hozzá...nagyobb erõkar és igényesebb fej...
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nemá. Egy minõségi csillag/villás nem gyilkolja meg...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Majd hallgatok a sokakra ha lesznek sokak :D Egyébként az a probléma hogy nem akarom szétgyilkolni az anyát. Rendes kulccsal próbálkoztam de nem bírtam megmozdítani se :D géppel húzták rá...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hallgass a sokakra. ;)

Amúgy alján csavarokat kitekered vagy 1 centire, majd beütöd õket. A láb elengedi a rudakat, most már kiveheted a csavarokat és széthúzhatod.

Kend be valamivel, de amilyen a szimmeringje lehet úgysem tart sokáig.

Hallgass a sokakra. ;)

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Sziasztok..lehet van már ilyen téma akkor irányítsatok oda Egy CUBE 2009.es Analog bringám van és huu fejbõl nem megy de talán egy suntour xcm tag van benne. Sokan mondták hogy majd cseréljem le, de most nem is ez érdekel. Nyáron volt egy komolyabb túrám és sok napot áztunk esõbe. A villa azóta nyekeg igen nyekeg...nyikorog. Bevittem egy szervízbe mondták most nem érnek rá mondom otthon szétszedem de meg bírtam lazítani az alján az anyákat Ötlet? Zsír? Olaj? Csak beken? Mit tegyek? Esetleg valami szétszerelési tanács? Rajz?