Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2017. July 23. - 12:59
Egy Lector-ba fog kerülni a villa reményeim szerint.
0 km-es szervizt igényel egyébként a DT?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2017. July 23. - 00:14
me'g a vegen kiprobalod a 2,4-es trail kingemet, odaadjam? :PP
...
nem talaltam errol jobb videot, nehol elegge fura dolgokat muvel:
hehe, még ki se bontottad?
flip-flop papucs zoknival? kemény a srác.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2017. July 22. - 23:02
me'g a vegen kiprobalod a 2,4-es trail kingemet, odaadjam? :PPÖsszességében egyszerűbb/olcsóbb, ha veszek előre egy 2,4-es külsőt, bár a 2,2-es X-Kingbe sem igazán tudok belekötni...
par napja szedtem szet a me'g zsiruj manitou minute prot, marmint csak a labakat huztam le, szepen tele volt olajjal, es nem volt annyira nagy macera, bar jo lenne suritett levego, azzal konnyebb lenne a tisztitas. A labak leszedese nekem jobban tetszett, mint a fox teloknal, nem kellett utogetni a belsoresz csavarjait, mert a ket also csavar kozul a 8-as imbuszos behajtja a belsejet (vagyis jobbra kell forgatni), a masik csavart siman csak ki kell csavarni.
nem talaltam errol jobb videot, nehol elegge fura dolgokat muvel:
anugy sokaig nezegettem azt a 211 euroa dt villat is, de nem tetszett, hog csak open-lock rendszeru, arrol meg semmit sem talaltam, hogy a lock fokozatot at lehet-e buheralni nem teljesen lezartra. Megszoktam a fox-fele ctd-t, vagyis annak a trail es a descent allasat, a teljesen zart climbot sohasem hasznaltam.
Edited by blash, 2017. July 22. - 23:10.
Posted 2017. July 22. - 22:39
Haha, köszi, én rendeltem 1et. Ennyiért vétek lett volna kihagyni
Na, akkor már volt értelme linkelnem. Egyébként nem engem illet a köszönet, blashtól kaptam a tippet.
Én szerintem (egyelőre) megjöttem a teló-vásárlásból. Nézelődtem, számolgattam és abban maradtam magammal, hogy:
- vagy max kb 85mm út + tapered nyak, vagy 100mm+ 1 1/8 nyak, különben megborítaná a geometriát;
- igazából nincs szükségem sem az időnkénti olajcsere/pucolás szertartásra, sem a plusz kényelemre, mert ritkán jutok el "igazi" terepre.
Összességében egyszerűbb/olcsóbb, ha veszek előre egy 2,4-es külsőt, bár a 2,2-es X-Kingbe sem igazán tudok belekötni...
Posted 2017. July 21. - 18:36
Volt idehaza a DT forgalmazónak valahol elfekvő, hamarosan megjön, ha minden igaz.
A fenébe, akkor erről lekéstem... A Doctorbike-ból lesz?
-=B.B.B.=-
Posted 2017. July 21. - 13:17
Üdv!
Ha esetleg rendelnél egy kart, szívesen társulnék. Vettem én is egy ilyen villát.
Volt idehaza a DT forgalmazónak valahol elfekvő, hamarosan megjön, ha minden igaz.
Posted 2017. July 21. - 11:24
Apró infó. Ahogy az oldalon nem szerepel a leírásban sem, lockout kar nem jár a teleszkóphoz ( https://www.rosebike...2015/aid:734215 ). A lockout része az nem a kézzel, hanem remote lockouttal kapcsolható verzió, szóval ha valaki használná ezt a funkciót, külön kell vásárolnia egy DT lockout kart. Ezek elvileg mind jók, az OL-es biztosan (Open/Lock), de állítólag megy az ODL-esekkel is (Open/Drive/Lock): https://www.dtswiss....ever-suspension
Adták a villához viszont a QR15 tengelyt és a lockout karhoz való kis "kifli" alakú bowdenházat, ami a villa vállán lévő kis lyukban rögzíthető. Ez egy fontos alkatrész: így elvileg nem kell teljes remote lockout kitet vásárolni bowdenestől, elég lehet maga valamelyik kar és sejtésem szerint váltóbowdennel és bowdenházzal is installálható akár. (De javítsatok ki, ha tévednék!)
A villa vajpuhán mozog annak ellenére, hogy még a régi 2015-ös DT porlehúzó van benne és nem az újabb, 2016-os, jóval alacsonyabb súrlódású SKF.
Üdv!
Ha esetleg rendelnél egy kart, szívesen társulnék. Vettem én is egy ilyen villát.
-=B.B.B.=-
Posted 2017. July 20. - 17:11
az szerintem ugy elo van mar keszitve - foxnal is csak kell egy konverzio a topcaphez, utana mar csak a tav.
ez a haromallasu tav erdekes dolog, mert az elejen baromira nem szimpatizaltam vele (egy xc bringanal konnyu elerni a sima kapcsolot is - nehezebb, plusz alkatresz), de mostanra egeszen megszerettem, es gyakran nyomkodom a korulmenyeknek megfeleloen. viszont egy hibaja van, ha lelockolom, es feloldom, terheles alatt vmikor beakad. akkor old csak le, ha felrantom a bringa elejet (vagy az elso bukkanoknal), es hasonlo allasban van, mint terheletlenul. addig a kar, mivel laza a bovden, csak lifeg. terheles nelkul hibatlanul mukodik.
2017es stepcast fit4 foxrol van szo.
Edited by arn, 2017. July 20. - 17:16.
Posted 2017. July 20. - 12:52
Igen, vágatlan nyakkal ennyi.
A hídon már végig ott a fekete szigetelőszalag, első dolgom volt leragasztani.
Apró infó. Ahogy az oldalon nem szerepel a leírásban sem, lockout kar nem jár a teleszkóphoz ( https://www.rosebike...2015/aid:734215 ). A lockout része az nem a kézzel, hanem remote lockouttal kapcsolható verzió, szóval ha valaki használná ezt a funkciót, külön kell vásárolnia egy DT lockout kart. Ezek elvileg mind jók, az OL-es biztosan (Open/Lock), de állítólag megy az ODL-esekkel is (Open/Drive/Lock): https://www.dtswiss....ever-suspension
Adták a villához viszont a QR15 tengelyt és a lockout karhoz való kis "kifli" alakú bowdenházat, ami a villa vállán lévő kis lyukban rögzíthető. Ez egy fontos alkatrész: így elvileg nem kell teljes remote lockout kitet vásárolni bowdenestől, elég lehet maga valamelyik kar és sejtésem szerint váltóbowdennel és bowdenházzal is installálható akár. (De javítsatok ki, ha tévednék!)
A villa vajpuhán mozog annak ellenére, hogy még a régi 2015-ös DT porlehúzó van benne és nem az újabb, 2016-os, jóval alacsonyabb súrlódású SKF.
Posted 2017. July 16. - 23:33
Posted 2017. July 16. - 21:19
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám egy 2013-as Domain-el, feltúrtam a netet de nem találtam megoldást.
Ereszti az olajat a visszaútállító tekrőnél lévő lyukas csavaron keresztül. Azaz a csillapítóolaj folyik ki a csillapítórúdon. Nem mindig, bizonyos csillapítás állásban ömlik, de van hogy nem folyik.
Ennyit találtam ami közelebb vitt egy kicsit a megoldáshoz:
http://forums.mtbr.c...fix-859849.html
Tehát van egy O-gyűrű a két cső között és valószínűleg az lett csereérett.
A kérdésem hogy a gyári csillapító egységet szét lehet-e szedni, mert nekem így első nekifutásra nem siekerült.
Mellékeltem a képet a csillapító egységről.
Köszi,
szét lehet szedni a csillapító egységet (MCD), legalábbis nekem sikerült pár éve. sőt, még összerakni is, azóta is működik. nem esküdnék meg rá, de úgy rémlik, hogy balmenetes. az alsó részt, azt a lyukacsos műanyag részt jól megmarkolod egy ronggyal, a felső kupakot (amit a lábból kicsavarásnál is fogott a kulcs) meg a kulccsal letekered. nekem a műanyagon belül vékonyabb a középen lévő acél (?) rúd (ez egy 2008 körüli Recon), így keresztben rá tudtam szorítani egy csavarhúzó szárát az egyik bemélyedésnél, így kényelmesebb és biztosabb volt a fogás rajta.
edit: nah, itt írja is valaki, hogy balmenetes:
http://singletrackwo...rip-and-rebuild
hajra!
Edited by Kisherceg, 2017. July 16. - 21:30.
Posted 2017. July 16. - 18:38
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám egy 2013-as Domain-el, feltúrtam a netet de nem találtam megoldást.
Ereszti az olajat a visszaútállító tekrőnél lévő lyukas csavaron keresztül. Azaz a csillapítóolaj folyik ki a csillapítórúdon. Nem mindig, bizonyos csillapítás állásban ömlik, de van hogy nem folyik.
Ennyit találtam ami közelebb vitt egy kicsit a megoldáshoz:
http://forums.mtbr.c...fix-859849.html
Tehát van egy O-gyűrű a két cső között és valószínűleg az lett csereérett.
A kérdésem hogy a gyári csillapító egységet szét lehet-e szedni, mert nekem így első nekifutásra nem siekerült.
Mellékeltem a képet a csillapító egységről.
Köszi,
Posted 2017. July 12. - 21:26
Nekem egyből ment fel a mush guard így előszór nem értettem a szigszalagot.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2017. July 12. - 21:25
Fox float DRCV 120, és a súlyom szerint 80psi kéne bele, most 70-re van fújva és 75-80mm a max út.
Most csináltam kisszervizt rajta, de nem javult.
A Fox CTD Trail és Descent módja között meg kb alig érzek különbséget, D-ben talán hamarabb indul, de ugyanott a vége.
Posted 2017. July 12. - 16:26
vagatlan nyakkal? a fekhid hatulja csak ugy kivanja a szigszalagot, me'g melyebb, mint a fox hidja, annal de utaltam, ha sar kerult oda, s utana meg nem birtam kipucolni, igy jobb rogton leragasztani.
Igen, vágatlan nyakkal ennyi.
A hídon már végig ott a fekete szigetelőszalag, első dolgom volt leragasztani.
Posted 2017. July 12. - 16:09
vagatlan nyakkal? a fekhid hatulja csak ugy kivanja a szigszalagot, me'g melyebb, mint a fox hidja, annal de utaltam, ha sar kerult oda, s utana meg nem birtam kipucolni, igy jobb rogton leragasztani.
Edited by blash, 2017. July 12. - 16:13.
Posted 2017. July 12. - 15:27
Posted 2017. July 04. - 16:59
Erről vélemény, tapasztalat esetleg valakinek?
https://www.rosebike...2015/aid:734215