Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
"if it aint broke dont fix it"

nincs az a villa amiert megerne leszedni egy vaz fejcsovet es ujrahegeszteni. ha van x penzed villara, akkor az az extra 30ezer amibe ez a mutet kerulne helyett az x+30ezer mar talan eleg lesz egy megfelelo meretu villahoz. legalabbis kiszelesiti az elerheto villak valasztekat.

plusz probald meg eladni utana azt a vazat amire uj fejcso lett hegesztve. soha senki nem fogja elhinni hogy nem volt torve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

hihetetlen. nincs az a pénz amiért így belebarmolnék egy vázba :D még Máriusz kifogástalan munkáit ismerve se.
akinek 1,5" vagy tapered kell az vegyen hozzávaló vázat.

Nem te "barmolsz" bele, hanem a szakember, aki kivitelezi. Szakember meg nem barmol bele, hanem profi munkát végez. Innentõl fogva minden szívfájdalom nélkül bele mernék "barmoltatni". Különösen, hogy 1 jó váz újan, ami ilyen fejel rendelkezik közel van a fél millához. Pénzügyiek is gondolom számítanak ilyen "csodás" béka hátsó fertája alatt lévõ Magyarországi éhbér (200-250euró) átlag fizetések és brutális mértékû munkanélküliség mellett. ;)
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

akkor már keressen egy nyakban megfelelõ Totemet..:)

Ja, az jobb megoldás, csak nem ez volt a kérdés. :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hihetetlen. nincs az a pénz amiért így belebarmolnék egy vázba :D még Máriusz kifogástalan munkáit ismerve se.
akinek 1,5" vagy tapered kell az vegyen hozzávaló vázat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor már keressen egy nyakban megfelelõ Totemet..:)

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

hali!
Kérnék egy ki segítséget
meg lehet azt oldani hogy egy tapered villát belerakjunk egy 1 1/8-os vázba?
Konkrétan egy totem-et egy régi giant faith-be?

Csak úgy, ha keresel 1 aluváz hegesztõs (pl.: Silvesán Máriusz) és õ leszedi a gyári 1 1/8"-os fejcsövet és csinál és behegeszt 1 új 1.5"-ost, amibe berakható a traped fejcsövû teló (természetesen fejcsapágyat kell venni) és azért 1.5"-ost érdemes csináltatni már, mert akkor bármilyen teló belerakható és csak a megfelelõ fejcsapágy kell hozzá. Viszont akkor már érdemes teljesen megerõsítetni Máriusszal a vázat és utána elvinni festetni valahová, ahol nem csak lepingálják. A szinterezés olcsó és tartós, csak szétt kell hozzá szedni a vázat, mert a vázat homokfújják jobb helyeken (leszedik a régi festéket), majd lefestik és utána megy kemencébe kb. 180 celsius fok körüli hõmérsékletre, hogy ráégjen a festék és utána össze kell rakni és lehet élvezni a gépet. Ez kb. így erõsítés nélkül minimum kb. 30ezer Ft körüli kiadás. A megerõsítés kb. +30ezer Ft, de szerintem úgy van értelme, fõleg, hogy festetni 2x nincs értelme a vázat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor az ilyen félintegrált témákba már belevarázsolható?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez a fejcsapagy nem olcso es nem tudom otthon hol lehet szerezni.

de ahogy nezem a Faith-be normal ahead fejcsapagy megy szal felejtos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
Giant ezt a rendszert(zeroStack) használja?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

hali!
Kérnék egy ki segítséget

Nem lehet sajnos....

VV által korábban a kormánycsapágy topikban felvázolt Cane Creek variáció lenne a megoldás, szerintem.

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Singletrack | Cane Creek's Simple Tapered Headset
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nem lehet sajnos....

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
hali!
Kérnék egy ki segítséget

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

volt pike-od 110 kilóhoz ?
mert nekem spec pont jó volt a gyári.
de az említet felhasználáshoz azért nem a legjobb. állandóan 100-ra összeültetve használni.

én amúgy simán nézelõdnék még, reba, recon, qr15-ös fox (csak az drága)

persze 10 méter zuhanás után. meg valószínû mások a fogalmaink a finom mozgásról. bár egy régi szutyok vascsõ merev villához képest, lehet tényleg finoman mozog.
ráadásul a 2008-2009-esek, nem jó érteleben véve igénytelnek. igazi fos kiani , amiben a suontor csili a legigényesebb alkatrész.

Pike SL telóm is van (meg 66-om) és a kolléga nem éppen pehely súlycsoportjába tartozok. :D
kb. 15 telóm volt már eddig az elmúlt lassan 2 évtized alatt. Némi tapasztalatom talán már van. :D
2003-mas Dirt Jumper pl. baromi jó teló volt, leszámítva a QR20 rögzítést.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Akkor vedd meg, de én szóltam.
http://ebike.hu/term...ike uturn rugó/
Nem 2 napig volt Djm, és nem egyfélét próbáltam ki.
Egyszer csak tekerésztünk spanommal a városban, tekertünk kb 30as tempóval. Jött szemközt egy 50 körüli "hölgy" (kicsit nagyobb darab volt) és a fia. Mögötte egy pali. Én a barátom mellett/mögött tekertem. Így elfértünk volna 4en, nem lassítottam, mert iszonyat szembeszél volt és épp lejtõn mentem lefele. A pali nekiállta elõzni a nõt. Nekem csak annyi látszott, hogy nem bírja megelõzni, húzza rá a kormányt, a nõ is húzza el, de ott a fia, aztán húzza vissza. Nagy burulás én meg keresztül mentem a nõn. Pontosabban mentem volna, ha nem DJ villa van a bicómban. A nõ hónaljába ütköztem, villa tövig bement én meg elõreburultam. Olyan a mozgása, hogy egy vállon nem bírtam keresztülmenni. Valszeg egy tora/pike esetleg mégkomolyabb teló boldogan keresztülment volna rajta, én meg nem esek orra. Még sorolhatném az ilyeneket. Ott a nevében a dirt jumper. Ez nem túrázásra való. Nekitekersz az ugratónak, csinálsz egy 360 nohand backflip duplaszaltó akármit és leérkezésnél szépen csillapít, iszonyat jól felkeményedik, még ha az érkezést elrontod azt is kibírja. De másra nem való; ha ezt akarod, akkor vedd meg.

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Hello Mindenkinek!

Szeretnék egy kis tanácsot,tapasztalati véleményt kérni.Gondolkozom egy 4x world cup RC3 -as teló vásárlásán.Errõl kéne egy kis infó,hogy milyen minõségû,megéri-e a pénzét?Valamint az újonnan vásárolt Marzo telóból spórolnak-e az olajjal.Mert már jártam úgy RS-el hogy gyárilag spóroltak. Itt van a teló: http://www.mali.hu/h...hi-4x-world-cup Elõre is köszi a segítséget. Üdv!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Pike-nál kapásból rugó csere és a legerõsebb rugót kérdés be lehet-e szerezni és mennyi idõn belûl, na meg persze milyen áron.

volt pike-od 110 kilóhoz ?
mert nekem spec pont jó volt a gyári.
de az említet felhasználáshoz azért nem a legjobb. állandóan 100-ra összeültetve használni.

én amúgy simán nézelõdnék még, reba, recon, qr15-ös fox (csak az drága)

Be lehet azt állítani nagyon finom mozgásra is. ;)

persze 10 méter zuhanás után. meg valószínû mások a fogalmaink a finom mozgásról. bár egy régi szutyok vascsõ merev villához képest, lehet tényleg finoman mozog.
ráadásul a 2008-2009-esek, nem jó érteleben véve igénytelnek. igazi fos kiani , amiben a suontor csili a legigényesebb alkatrész.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

Dj lassú, de fájdalmas módon. Szépen mozog, nem darabos, masszív, tartós, tényleg igénytelen, legalábbis a régebbiek, de tényleg olyan lassúak, hogy egyszer majdnem fejreálltam vele (mint lejjebb írtam). Dirtelésre való, másra nem.

Be lehet azt állítani nagyon finom mozgásra is. ;)

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

fox vagy a pike (vanila (ha csak nem régebbi) sokat mozog) pike-ot meg össz lehet ültetni 100-ra. nem írtad hogy új vagy használt, meg mennyi a keret.

Pike-nál kapásból rugó csere és a legerõsebb rugót kérdés be lehet-e szerezni és mennyi idõn belûl, na meg persze milyen áron.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi a leírást! Tárcsafékhez lenne,merev vázba. Tervben van egy dh gép is,s abba majd azért más menne. Ehhez a telóhoz egy merida vázam van,abba keresném!
Jah és 120+ a súlyom,szóval erõs kellene!

fox vagy a pike (vanila (ha csak nem régebbi) sokat mozog) pike-ot meg össz lehet ültetni 100-ra. nem írtad hogy új vagy használt, meg mennyi a keret.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Dj lassú, de fájdalmas módon. Szépen mozog, nem darabos, masszív, tartós, tényleg igénytelen, legalábbis a régebbiek, de tényleg olyan lassúak, hogy egyszer majdnem fejreálltam vele (mint lejjebb írtam). Dirtelésre való, másra nem.