Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Igazából nem onnan mértem, de idézem a manyualt:

Use a tape measure or “dip stick” to measure from the top of
the fork crown
down to where the oil sits.

Nem vagyok túl jó angolból, de szerintem ez a villanyak tetejét jelenti.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
te sem gondolhatod komolyan, hogy a villanyaktól mérik...:D

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Kis menetfrissítés a lábon segített. Már csak egyet nem tudok. A manual szerint rakjak bele annyi olajat, hogy 85-90mmre legyen a villanyak tetejétõl. Ez azt jelenti, ahova a kormánycsapágy alsó kúp rámegy? Csak azért kérdezem, mert enduroforkos manualban a becsúszón lévõ menet tetejétõl mérik.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
TPC+ lockolható? Csak mert nem akarom beletölteni az olajat, amíg nem sikerülte megoldani a kérdéses részt, hátha megint szét kell szedni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
lockold igy nem tudod benyomni a nyomórudat

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Manitout vettem, mert csak. Elsõre jónak tûnt, szétkaptam, kipucoltam, tolnám össze, de nem bírom összecsavarni a lábat a visszautas pálcával. Agybajt kapok lassan. Beletekertem egy ugyanolyan menetes csavart, szépen belement. A pálcán jó a menet, bezsíroztam így sem jó. Másik irányból nekitámasztottam egy jó hosszú pálcát, így sem kapott rá a menetre, valami ötlet?:s

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szerintem amelyiket jobb áron megkapod....jó mind a kettõ...Recon-nak tudod állítani kívülrõl a rugóútját, a Rebának meg 3 lépcsõben szltszedéssel, és belül a távtartók ki-be rakásával...

Szerintem az a Recon 45-ért

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Recon 351

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Épp teló vásárlás elõtt állok és szeretnék segítséget kérni,hogy melyiket válasszam szerintetek.Két jelöltem van.Az egyik egy RS Sektor RL : Webáruház - Biker Kft. › Rugósvillák › Sektor › SEKTOR RL Coil U-Turn rugósvilla A másik jelölt pedig egy marzo 4x wold cup rc3: Marzocchi 4X-World-Cup Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.Ja, kb 95 kg vagyok, fõként erdei bringázásra lenne.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Ha választani kellene,akkor recon 351 vagy reba sl?

reba

fuck me, i'm famous!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

az a motion controllos telókban van
gyakorlatban annyit érzekl hogy a lezárt teló is mozog picit. (5-85% közt ha jók emlékeim) a (flood)gate állítisávakl tudod szabályozni a "bemozdulás " mértékét. van amelyiken kivûlröl, van amelyiken csak imbusszal. a hivatalos leírása persze másképp hangzik, de gyakorlatban ennyit érzel belõel. (mint ahogy Sala leírta :))

apróban meg ennyiért találsz reconokat, még tán rebát is újonnan. kb azokat éedemes nézegetni.

Ha választani kellene,akkor recon 351 vagy reba sl?

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

ha nem lenne benne, akkor ha beledörrentesz egy gödörbe lezárt villával , akkor jó eséllyel az alsó O gyürünél kifossa az olajat, mivel az olajat össze nem lehet ugye nyomni, egyfajta védelem

Ez teljesen érthetõ.Köszönöm! Ezt nem is tudom hirtelen,melyik RS villánál olvastam hogy van. Meg is van Pike 454 U-turn-nél láttam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nagyon nagyon köszönök minden segítséget,és a normális választ kedves sala és bikertigger,no és persze tamaska!Pláne itt a késõi órákban!
Ennek a floodgate-nek amúgy mi értelme van? Mikor szoktátok ezt használni,már akinek van ilyen a teleszkópjában?
Érdemes más márkát is használni,mint a rock shox? Mert valamiért a marzocchi teleszkópokat én úgy látom,hogy azok a downhill,a freeride és a hasonlókat ûzõknek van kitalálva.Vagy tévedek?

van a marzónak cc/túra/am telója is, csak normális forgalmazása nincs itthó. meg az útóbbi években a minõség sem olyan.

van még a manitu is, csak szintén hát nem annyira bõ itthon a választék. vélemények meg megoszlanak.

szal marad a rs meg a fox. rs-ok amúgy nagyon jók is, és lehet elég jó árban találni. szal ár/értékben momentám kb a legjobb.

fox meg szintén nagyon jó, csak drága.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha nem lenne benne, akkor ha beledörrentesz egy gödörbe lezárt villával , akkor jó eséllyel az alsó O gyürünél kifossa az olajat, mivel az olajat össze nem lehet ugye nyomni, egyfajta védelem

fuck me, i'm famous!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

gyakorlatban annyit érzekl hogy a lezárt teló is mozog picit. (5-85% közt ha jók emlékeim) a (flood)gate állítisávakl tudod szabályozni a "bemozdulás " mértékét. van amelyiken kivûlröl, van amelyiken csak imbusszal. a hivatalos leírása persze másképp hangzik, de gyakorlatban ennyit érzel belõel. (mint ahogy Tam leírta :))

apróban meg ennyiért találsz reconokat, még tán rebát is újonnan. kb azokat éedemes nézegetni.

Nagyon nagyon köszönök minden segítséget,és a normális választ kedves sala és bikertigger,no és persze tamaska!Pláne itt a késõi órákban!
Ennek a floodgate-nek amúgy mi értelme van? Mikor szoktátok ezt használni,már akinek van ilyen a teleszkópjában?
Érdemes más márkát is használni,mint a rock shox? Mert valamiért a marzocchi teleszkópokat én úgy látom,hogy azok a downhill,a freeride és a hasonlókat ûzõknek van kitalálva.Vagy tévedek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja, mc-s recont en is ajanlom nagyon fajin telo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tamaska köszi a gyorsaságod,és persze hogy leírtad a dolgokat. Igazán a floodgate nem tiszta még teljesen.
60-70000 körül szeretnék venni,és nagyon keveset használt vagy új érdekelne. Van egy biker katalógusom,ott láttam a teleszkópokat. Árban szimpatikus a recon 351 u-turn,tora 318.
Tárcsafékem van,és ahhoz kellene. Igazán csak "normális" felhasználásra,hegyekre erdõkbe is. Súlyban 110és egy kevés vagyok,már ha számít. Nem szeretnék puha érzetet,csak egy megbízható jó villát.

gyakorlatban annyit érzekl hogy a lezárt teló is mozog picit. (5-85% közt ha jók emlékeim) a (flood)gate állítisávakl tudod szabályozni a "bemozdulás " mértékét. van amelyiken kivûlröl, van amelyiken csak imbusszal. a hivatalos leírása persze másképp hangzik, de gyakorlatban ennyit érzel belõel. (mint ahogy Sala leírta :))

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
valaki hirdet recont, 85-130mm, pop lockal 45ért

floadgate: erõhatárolós szelep, villa lezárva, amig a rugóerõnél kisebb erõ éri nem mozog, de amint nagyobb azonnal megindul a mozgása, ennek mértéke a nullátol a teljes lezárásig változtatható

fuck me, i'm famous!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
tamaska köszi a gyorsaságod,és persze hogy leírtad a dolgokat. Igazán a floodgate nem tiszta még teljesen.
60-70000 körül szeretnék venni,és nagyon keveset használt vagy új érdekelne. Van egy biker katalógusom,ott láttam a teleszkópokat. Árban szimpatikus a recon 351 u-turn,tora 318.
Tárcsafékem van,és ahhoz kellene. Igazán csak "normális" felhasználásra,hegyekre erdõkbe is. Súlyban 110és egy kevés vagyok,már ha számít. Nem szeretnék puha érzetet,csak egy megbízható jó villát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
floodgate: ha lockolva van a telo (le van zarva a mozgas) akkor mekkora erore oldjon ki
mission control, motion control, turnkey, HC2: mind a csillapitas fajtaja lehet. vegervenyesen hogy mi van a villa belsejeben rugon vagy legkamran kivul. mission control a nagy utas freeride villakban van, az teged nem erint, a motion control a maradek kozul a legjobb, olyat keress amiben az van.
lock out: a rugozas lezarasa (konnyebb maszni a geppel ha nem himbalozik az eleje, vagy pl aszfaltos reszeken is jol johet)
poploc pedig egy kormanyra szerelheto kapcsolo amivel a csillapitast es/vagy a lock out-ot lehet allitani

mennyit szansz a dologra? csak uj, vagy hasznalt is johet? az uj Rock Shox-oknak eleg elszallt arai vannak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Szép estét!

Elõre is bocsánatot szeretnék kérni azért,mert nem ismerem még a dolgokat,és ha kicsit butaságot kérdeznék. Teleszkópot tennék egy merida matts merevvázba,amibe 100mm.es rugózásméretû teleszkóp mehet. Próbáltam utánanézni és olvasni a fogalmaknak,de nem volt tiszta egy-két dolog.
Kérdéseim lennének,és remélem hogy nem baj,ha itt kérdezem meg.
A rock shox teleszkópoknál,mit jelent az hogy floodgate,mission control csillapítás,motion control IS csillapítás,lock out,poploc,turnkey csillapítás,HC2 csillapítás. Bocsánat a sok szakszóért,de ezek a RS teleszkópok tulajdonságainál vannak leírva.
Örülnék minden segítségnek. Üdv.