Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
hát akkor marad marad így, totem lett volna a tapered, de így marad egy Domain RC coil errõl a villáról mi a vélemény?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha nem cserelheto a nyak a villaban, akkor nem cserelheto. Ha ki is birod szedni belole a mostanit anelkul hogy seruljon a vall, ujat belefaragni ugy hogy biztonsagos legyen hosszu tavon, extrem felhasznalas mellett... felejtsd el.

Xian: ezeket a tapered villakat a webboltok brutal modon szoktak akciozni, szal gondolom soktizezer forinttal olcsobb mint a vegig 1.1/8 verzio.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
lehet maszekolni, fõleg ha bízol benne hogy megcsinálják jól. nem lenne vicces ha a kormány fordulna a kerék meg nem. de miért is ragaszkodsz ahhoz a villához ami nem jó a vázadba..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
pár nappal ezelõtt feltettem egy kérdést miszerint lehet e tapered villát berakni 1.1/8-ba a válasz nem lett, de most felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy mi van akkor hogyha kiütjük belõle a tapered nyakat és esztergáltatunk bele egy olyan nyakat ahol csak a "crown" rész 1/5-s utána rögtön végig 1.1/8?

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Pár oldalt visszaolvasol kiveséztük a dolgot alaposan... Kishercegnek van egy átütõs Rebája, a kritériumoknak az felel meg a legjobban (hitel részétõl eltekintve)
sektor többet mozog, pike-ok javarészt legyilkoltak, recon rugós, de az apróban találsz egyet, már linkeltem!

Úgyhogy ugyanaz a felállás amit neked mondtunk...

Szia Dávid!

Nagyon köszi a választ,de amint írtam is,hogy áruhitelre szeretne venni,vagyis újat,mert használt telókra nem szoktak adni hitelt! Arra volt kíváncsi,hogy újban mit ajánlotok 100e.ig. De ha tudtok más típust,más márkát is ajánlani,az is érdekelheti,lényeg hogy a max hitel összeg 100-105e lehet. Arra is kíváncsi volt,hogy a három felsorolt és kinézett villa közül,újban (!!) melyiket ajánljátok,egyértelmûen tartósság illeve karbantartás figyelembe vételével! Bocsánat,ha éjjel nem éppen a "leghelyesebben" fogalmaztunk,de dolgoztunk. :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Szép estét!

Egy nagyon jó barátom részletre (áruhitel - sajnos csak így tudja megvenni) szeretne venni teleszkópot.Lenne a telóra max 100e. Rock Shoxot szeretne,mert azt még nem próbálta. (RST volt eddig neki!) Felhasználásban erdei utak és hasonlókra kellene (magellan merev váza van,100mm max rugóutas telót lehet belerakni) s a barátom súlyban valahol kb. 115-120kg között van.
Amit õ kinézett magának,az az rs sektor rl ,a pike 426,és a recon 351. Mit tudtok ajánlani neki illetve melyiket ajánljátok?
Köszönöm az õ nevében is!

Pár oldalt visszaolvasol kiveséztük a dolgot alaposan... Kishercegnek van egy átütõs Rebája, a kritériumoknak az felel meg a legjobban (hitel részétõl eltekintve)
sektor többet mozog, pike-ok javarészt legyilkoltak, recon rugós, de az apróban találsz egyet, már linkeltem!

Úgyhogy ugyanaz a felállás amit neked mondtunk...

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Szép estét!

Egy nagyon jó barátom részletre (áruhitel - sajnos csak így tudja megvenni) szeretne venni teleszkópot.Lenne a telóra max 100e. Rock Shoxot szeretne,mert azt még nem próbálta. (RST volt eddig neki!) Felhasználásban erdei utak és hasonlókra kellene (magellan merev váza van,100mm max rugóutas telót lehet belerakni) s a barátom súlyban valahol kb. 115-120kg között van.
Amit õ kinézett magának,az az rs sektor rl ,a pike 426,és a recon 351. Mit tudtok ajánlani neki illetve melyiket ajánljátok?
Köszönöm az õ nevében is!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ez ilyen sajnos....télen nem nagyon mozognak.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Fáradt vagyok már
Neha osszeszavakat a keverem

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

Évente egyszer nem árt.

Értem de ezt mondom hogy féléves sincs:)

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Évente egyszer nem árt.

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
hát nem tudom,nem hiszem tavaly nyáron vettem nincs fél éves és nem is voltam vele nagyon saras,poros latyakba

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

Hát értem köszi szépen,majd ha lesz pénzem ami nem most lesz :), akkor beruházok egy komolyabra.

Egy takarítás biztos hogy segítene rajta.

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hát értem köszi szépen,majd ha lesz pénzem ami nem most lesz :), akkor beruházok egy komolyabra.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nemsoksemmit. Valójában az a teleszkóp meg sem felel igazán a "lengéscsillapító" definíciójának, mivel - ha jól tudom - nincs benne csillapítás.

Én a cserét javaslom.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
köszi szépen a választ és lehet ellene mit tenni?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Megdermed a kenõanyag benne. Olajkenésûekre nem annyira jellemzõ a belassulás, szóval abban valószínûleg zsír van.

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Szevasztok!Lenne egy olyan kérdésem (nem nagyon értek a cangákhoz),hogy mi az oka annak hogy télen "befagy" a elsõ teleszkópom.Pontossan egy ilyen telóról beszélek:RST Gila T 80mm.Nem vagyok benne biztos de gondolom hogy olajos,talán rossz minõségû olaj van benne vagy valami más baja lehet?
Elõre is köszi a segítséget!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Úhh hát kicsit fáradt vagyok már így vizsgaidõszak végén. Nem nyakat akartam írni, hanem vállat (az elõzõ hszben írtam is, kormánycsapágy alsó kúp), és igen onnan vettem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Igazából nem onnan mértem, de idézem a manyualt:

Use a tape measure or “dip stick” to measure from the top of
the fork crown
down to where the oil sits.

Nem vagyok túl jó angolból, de szerintem ez a villanyak tetejét jelenti.

igen, az látszik. :)
ezek szerint, a nyak hosszától függ az olajszint is? :)

én onnan mérném, ahol a becsúszó csatlakozik a vállba, a menetes rész tetejétõl kb. :)
ez a villát Pécsrõl vetted?

kis segítség:
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"