Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

az r7 egy ritka kolbász darab ,kb annyira nem jó ötlet rá 180-as társcsát (sõt tán egyáltalán tárcsát) rakni mint egy gyorszárasra 200-ast :)

Tedd hozzá azt is, hogy kolbász darab száz kiló körüli vagy e fölötti embereknek. Nyilván nem nekik készítettek olyan telót, amelynél az elsõdleges három szempont egyike az alacsony tömeg volt. Százhatvanas tárcsával és hetven kilóval nem érzem, hogy csavarodna.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

itt
Rock Shox Pike 426 U-Turn (2008) Lockout

s még mielõtt vki rámkiabál hogy hüjeséget terjesztek fentebb , 2010 ben valóban volt aftermarket vanilla RL, viszont R nem volt.

Köszi a segítséget. A 100e nekem jelenleg sok egy kicsit sajna. De még átgondolom,esetleg hogy tudnék még pénzt szerezni rá.
Jó éjt!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

ne vedd alapul. az r7 egy ritka kolbász darab ,kb annyira nem jó ötlet rá 180-as társcsát (sõt tán egyáltalán tárcsát) rakni mint egy gyorszárasra 200-ast :)
.

A német Bike-Magazin laborban, gépekkel teszteli, méri a telókat és ott nem ez az eredmény jött ki. Vagy te mást mértél, olvastál ? Vagy mi alapján állapítottad ezt meg ?
Nekem azok a tesztek vannak meg, mikor a Sid, Reba, Fox, ..., R7 is van mérve és árnyalatnyi különbségeke vannak az csavarodási, fékmerevségi értékekben. Sõt ! Néha az R7 a merevebb !
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

:) na most ezzel megfogtál!
Igazán nem akarok "bukni" azon,hogy veszek 180as tárcsát,és kiderül hogy mégiscsak a 200as kellett volna,mert a 180as kevés. Nos,az a helyzet,hogy veszek most telót,azzal qrvára kiköltekezem magam,és nagyon nem lesz jópár hónapig lovettám arra,hogy új tárcsákat vegyek. Remélem érted,amit szeretnék ezzel mondani!

Új Pike-t hol láttál 99ért?

itt
Rock Shox Pike 426 U-Turn (2008) Lockout

s még mielõtt vki rámkiabál hogy hüjeséget terjesztek fentebb , 2010 ben valóban volt aftermarket vanilla RL, viszont R nem volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

ne ragaszkodj a 200-as tárcsához :)

:) na most ezzel megfogtál!
Igazán nem akarok "bukni" azon,hogy veszek 180as tárcsát,és kiderül hogy mégiscsak a 200as kellett volna,mert a 180as kevés. Nos,az a helyzet,hogy veszek most telót,azzal qrvára kiköltekezem magam,és nagyon nem lesz jópár hónapig lovettám arra,hogy új tárcsákat vegyek. Remélem érted,amit szeretnék ezzel mondani!

Új Pike-t hol láttál 99ért?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor mit javasolsz? Hagyjam ezt a fox.ot,és keressek másik hasonló de átütõs villát a 203as tárcsához?

ne ragaszkodj a 200-as tárcsához :)

vagy ha még belefér a keretbe (már nem emléxem) akkor új pike van 99 ért

vagy kérdezd meg Kisherceg kollégát megvan e/eladó e még az átütõs rebája.

amúgy jó teló az a vanilla, nyilván remélhetõen korrekt állapotú is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Akkor mit javasolsz? Hagyjam ezt a fox.ot,és keressek másik hasonló de átütõs villát a 203as tárcsához?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ettõl tartok pontosan. De a 125kilóhoz szerintem nem elég egy 2 dugattyús xt fék 180as tárcsával. Egy nagyon jó barátomnak manitou r7 villája van,slx tárcsafékkel,ott a 180as tárcsák elég érdekesen fogtak alattam. Voltunk anno a nyáron túrázni,és egy hegyrõl mentem le vele,csak egy próbára. Szegény r7 csavarodott is,ült is alattam,s a fékek hogy is mondjam,nyúlósak voltak,és eléggé tépnem kellett hogy megtudjak álni vele. Vissza is adtam gyorsan havernak a gépet,és húztam a számat,mert én többet vártam a féktõl.

De szerintem ha egy rs recont vagy reba-t vennék,ott mégjobban tekerné a 203as tárcsa a villát,nem?

ne vedd alapul. az r7 egy ritka kolbász darab ,kb annyira nem jó ötlet rá 180-as társcsát (sõt tán egyáltalán tárcsát) rakni mint egy gyorszárasra 200-ast :)
szvsz messze nem lesz akkora a különbség a 7"-os a 8"-os tárcsa közt mint a 6-os és 7-es közt. ha átütös lenne akkor persze.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

mag ilyen a használt piac
nem nagyon tudná drágábban eladni

elég masszív teló, de elég lenne rá a 180-as tárcsa, a 200-as , súllyal terhelve azért jó eséllyel fogja tekergetni kicsit.

Ettõl tartok pontosan. De a 125kilóhoz szerintem nem elég egy 2 dugattyús xt fék 180as tárcsával. Egy nagyon jó barátomnak manitou r7 villája van,slx tárcsafékkel,ott a 180as tárcsák elég érdekesen fogtak alattam. Voltunk anno a nyáron túrázni,és egy hegyrõl mentem le vele,csak egy próbára. Szegény r7 csavarodott is,ült is alattam,s a fékek hogy is mondjam,nyúlósak voltak,és eléggé tépnem kellett hogy megtudjak álni vele. Vissza is adtam gyorsan havernak a gépet,és húztam a számat,mert én többet vártam a féktõl.

De szerintem ha egy rs recont vagy reba-t vennék,ott mégjobban tekerné a 203as tárcsa a villát,nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azt írta a srác,hogy ez lenne az a teló,és szinte félárban kínálja.

FOX 32 VANILLA 140 RLC FIT Disc

Gyanús volt kicsit nekem is,mert egy 150ezres telót,miért akarnak eladni 3hónaposan szinte félárban,de a srác azt mondja,hogy vesz egy orsz.utit,lecseréli a montiját,és a telón kívûl már alig maradt eladó cucca a biciklijébõl. Ezért kezdtem el igazán érdeklõdni.
203as tárcsa menne rá,remélem azt is fogja majd bírni,nem fogja csavarni. Egytõl tartok kicsit,hogy itt sokan átütõs telót javasoltak a súlyomhoz,és ez nem az sajnos.

mag ilyen a használt piac
nem nagyon tudná drágábban eladni

elég masszív teló, de elég lenne rá a 180-as tárcsa, a 200-as , súllyal terhelve azért jó eséllyel fogja tekergetni kicsit.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Azt írta a srác,hogy ez lenne az a teló,és szinte félárban kínálja.

FOX 32 VANILLA 140 RLC FIT Disc

Gyanús volt kicsit nekem is,mert egy 150ezres telót,miért akarnak eladni 3hónaposan szinte félárban,de a srác azt mondja,hogy vesz egy orsz.utit,lecseréli a montiját,és a telón kívûl már alig maradt eladó cucca a biciklijébõl. Ezért kezdtem el igazán érdeklõdni.
203as tárcsa menne rá,remélem azt is fogja majd bírni,nem fogja csavarni. Egytõl tartok kicsit,hogy itt sokan átütõs telót javasoltak a súlyomhoz,és ez nem az sajnos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Elolvastam a tesztet amit linkeltél. Remélem,hogy a keménységgel nem lesz gondom,de majd kiderül. Látom ezt az RLC.s dolgot nem is lesz olyan könnyû beállítani. (?) Így már azt is látom,miért írtad,hogy egy egyszerû felhasználónak felesleges az RLC.
Köszi mégegyszer.
Ha jól vettem ki a szavaidból,az RL az egy sima lock,az RLC meg valami olyasmi lehet mint a rock shoxon a floodgate?

igen, a végeredmény hasonló , belûl a "lelkivilága" más. + itt van még a low speed comression

eltérõ évadokban és tipusoknál azért más lehet a "gombok és tekerentyûk" elhelyezése.

de a fox oldalon elég sok tech doku,meg leírás fent van

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

az R-en csak a csillapítást tudod állítani , meg a rugó elõfeszítést , meg rugót cserélni hanem jó a keménysge a testsúlyhoz . jelen esetben ez ugye nem játszik.
RL- ezeken felûl még zárható, de kemény moccanatlan lock
RLC- itt lockolva is mozog picit (persze ez hivatalosan nem igy van definiálva de gyakorlatban ez a lényeg. no azt tudod állítani hogy ez a lockolt mozgás mennyi legyen (mekkora erõhatásra oldjon etc etc.). meg az alacsony sebességú kompresszió ....hát azt inkább innen a cikkbõl :)

Teszt: FOX 32 Talas FIT RLC ? kiemelt, tech ? Bikemag

ja ps. hát ha faktorban csinálták, és amúgy tényleg csili vili :) akkor jó lehet. annyi ha nem elég kemény a rugó akkor lehet nehézkes lesz szerezni.

Elolvastam a tesztet amit linkeltél. Remélem,hogy a keménységgel nem lesz gondom,de majd kiderül. Látom ezt az RLC.s dolgot nem is lesz olyan könnyû beállítani. (?) Így már azt is látom,miért írtad,hogy egy egyszerû felhasználónak felesleges az RLC.
Köszi mégegyszer.
Ha jól vettem ki a szavaidból,az RL az egy sima lock,az RLC meg valami olyasmi lehet mint a rock shoxon a floodgate?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi szépen az infókat. Rákérdeztem a srácnál most,x-faktorban lett benne cserélve rugó. Õ dobozosan vette meg,de a többi 140es rugót már eladta.
Bocs,leírnád részletesebben hogy mit takar pontosan az R az RL és az RLC közötti különbség?

az R-en csak a csillapítást tudod állítani , meg a rugó elõfeszítést , meg rugót cserélni hanem jó a keménysge a testsúlyhoz . jelen esetben ez ugye nem játszik.
RL- ezeken felûl még zárható, de kemény moccanatlan lock
RLC- itt lockolva is mozog picit (persze ez hivatalosan nem igy van definiálva de gyakorlatban ez a lényeg. no azt tudod állítani hogy ez a lockolt mozgás mennyi legyen (mekkora erõhatásra oldjon etc etc.). meg az alacsony sebességú kompresszió ....hát azt inkább innen a cikkbõl :)

Teszt: FOX 32 Talas FIT RLC ? kiemelt, tech ? Bikemag

ja ps. hát ha faktorban csinálták, és amúgy tényleg csili vili :) akkor jó lehet. annyi ha nem elég kemény a rugó akkor lehet nehézkes lesz szerezni.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

untig elég az rl (az rlc több állítási lehetõséget biztosít, de átlagbringásnak bõven elég a kisebb tudású is)
nekem volt rlc foxom, egyszer beállítottam soha többet nem nyúltam hozzá . lockot se használok.
viszont az rl elvileg csak bringából bontva lehet forgalomban (mondom elvileg :))

a rugóút rövidités meg nem tudom mennyire lehet neki egészséges, azt majd valami szaki (Sala pl) megmondja ha erre jár.
én nem biztos hogy megvenném.

Köszi szépen az infókat. Rákérdeztem a srácnál most,x-faktorban lett benne cserélve rugó. Õ dobozosan vette meg,de a többi 140es rugót már eladta.
Bocs,leírnád részletesebben hogy mit takar pontosan az R az RL és az RLC közötti különbség?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Bocsánat,csak nem aludtam már majd egy napja - meló miatt. 140es volt,nem 120as bocsánat,félreírtam! Most 100ra lett rövidítve,rugócserével,valamelyik bicajüzlet szervízében.
Most akkor az RL vagy az RLC a jobb? (nagyon este van már nekem,hogy megértsem,mi a különbség a kettõ között.)

untig elég az rl (az rlc több állítási lehetõséget biztosít, de átlagbringásnak bõven elég a kisebb tudású is)
nekem volt rlc foxom, egyszer beállítottam soha többet nem nyúltam hozzá . lockot se használok.
viszont az rl elvileg csak bringából bontva lehet forgalomban (mondom elvileg :))

a rugóút rövidités meg nem tudom mennyire lehet neki egészséges, azt majd valami szaki (Sala pl) megmondja ha erre jár.
én nem biztos hogy megvenném.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Bocsánat,csak nem aludtam már majd egy napja - meló miatt. 140es volt,nem 120as bocsánat,félreírtam! Most 100ra lett rövidítve,rugócserével,valamelyik bicajüzlet szervízében.
Most akkor az RL vagy az RLC a jobb? (nagyon este van már nekem,hogy megértsem,mi a különbség a kettõ között.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szevasztok! Ismét kérdésem lenne,és a segítségetekre lenne szükségem. Lenne egy 2-3hónapos Fox32 Vanilla 100 RLC,igen jó áron. Betonon használták csak,hibátlan becsúszókkal,és 1-2 kis karccal a száron. Nem átütõs,és asszem még garis is. 120as volt a gyári útja,de kissebb rugóval lett 100as útra alakítva. Érdemes lenne ezt megvenni szerintetek a 125 kilómhoz? Annyit tudok csak,hogy egy kemény rugó lett beletéve. Mivel "vidéken" van a teló,így nemtudok hirtelen lemenni hogy kipróbáljam,s csak akkor derül ki,ha lemegyek,de attól tartok kicsit hogy nem-e lesz túl puha a nagy súlyomhoz. 80kg a srác aki használta.
Az RLC verzió miben különbözik az RL verziótól? Ha jól tudom az RLC a kormányról vezérelhetõ lock-ot jelenti? Thx a segítséget!

nekem gázosnak tûnik
sztem 120-as vanilla nem volt, 100-as volt majd utána 130 , 1-2 évig utána 140 tavalyig, idén már nincs vanilla32. és vmikor 2007-ben lehetett utoljára 100-as.szóval kicsit barkácsoltnak tûnik a dolog.

RLC nem távos. RL (rebound lockout) szóval csak csilit tudsz állítani + lockolni, az rlc ennyi + kis sebességü komprersszió, és lock oldási küszöb

amúgy nagyon jó választás lenne. elõnye még hogy ha gyári dobozos lenne akkor a benne lévõ közepesen kívûl kaphsz hozzá egy puhábbat meg egy keményebbet.

rl amúgy csak oem volt, kereskedekmi forgalomb csak r, rlc

szerk. 2006-os volt 130as. 05-ösök 100-asok, 07-tõl 10-ig meg 140.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Szevasztok! Ismét kérdésem lenne,és a segítségetekre lenne szükségem. Lenne egy 2-3hónapos Fox32 Vanilla 100 RLC,igen jó áron. Betonon használták csak,hibátlan becsúszókkal,és 1-2 kis karccal a száron. Nem átütõs,és asszem még garis is. 120as volt a gyári útja,de kissebb rugóval lett 100as útra alakítva. Érdemes lenne ezt megvenni szerintetek a 125 kilómhoz? Annyit tudok csak,hogy egy kemény rugó lett beletéve. Mivel "vidéken" van a teló,így nemtudok hirtelen lemenni hogy kipróbáljam,s csak akkor derül ki,ha lemegyek,de attól tartok kicsit hogy nem-e lesz túl puha a nagy súlyomhoz. 80kg a srác aki használta.
Az RLC verzió miben különbözik az RL verziótól? Ha jól tudom az RLC a kormányról vezérelhetõ lock-ot jelenti? Thx a segítséget!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Értem, köszi.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers