Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Fityisz, ez miben más, mint az On-One? Alu váz? Mennyiben más a geometria?
(Vagyis: mire jó ez azontúl, hogy csak egy van belõle? :-))

Aluuu???? naneeeem! :-) CroMo természetesen.
Az OnOne-hoz képest rövidebb, viszont a homlokcsöve magasabb... kb. ennyi :) meg azért persze pár számomra fontos megoldás ...

Rave, naná, hogy sznob! Giga sznob! 29, SS, CroMo :D

lor, mikor ez készült 160e Ft-volt az ára...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Annyira sznob:D
Jah és tiszt is;)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Fityisz, ez miben más, mint az On-One? Alu váz? Mennyiben más a geometria?
(Vagyis: mire jó ez azontúl, hogy csak egy van belõle? :-))

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
dönyörû

mi penz es ido egy yasec vas?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
na végre kerekeken:
Feltöltött kép

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

A trekking szó leírása az fõbenjáró bûn errefelé ;-)

:)
én mindezt értem, csak ha Cross-t írok, azt meg hátha félreértik.

a 25 rugó még azt mondom, belefér, a 80 fontot már drágállom, de még mindig szívesebben kifizetném egy _JÓ_ merevvillára, mint egy gyenge közepes teleszkópra. A Rebát néztem, na telóért annyi pénzt részemrõl még terepre se! :))
pedig biztos fincsi lehet...

Oké, köszönöm a válaszokat, ha valakinek eladósorba kerül egy hasonló merevvillája, szóljon...
Egyelõre meglátom, meddig húzza a jelenlegi teló, aztán ha nagyon zavar már a kotyogása, akkor fogom a zsíroldót és kétkomponensû mûgyantát :P

tiszta hülyék ezek a gyártók, ezekbe a tr*kking villákba olyan közel teszik egymáshoz a perselyeket, a 25-ös becsúszókra, hogy nem csoda, hogy gyárilag majd szétesnek... ):

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Trekking?
Feltöltött kép

Neeeeeeeeeem! 29es! :matrix:

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Nincs "/" és nincs "vagy"! A trekking szó leírása az fõbenjáró bûn errefelé ;-)

Surly: Angliából (kb 25000,- forint)
On One: 80 font
Pike helyett REBA RACE, és kapható itthon is.

Azt hiszem nem fogok tudni alkalmasat javasolni, amely minden paraméternek megfelel. Pl. biztos, hogy drága lesz.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
Zolkow,

Eseleg On-One merev villát beszerezni?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Nincs kioktatás, Te írtad a címben: 29"/trekking villa. Most melyik?

azért "/", mert vagy-vagy. tehát bármelyik érdekel, a lányeg, hogy belemenjen az említett kerék, és a magassága 48 centi körül legyen (a gyári adat szerint ilyen magas a mostani RST teló, de nem mértem meg)

Szerintem a trekking (tehát nem 29"-es) P2-be nem fog belemenni a 47/622-es külsõ, vagy legalábbis szûken. Esetleg a 42-es, de meg kell próbálni.
Másrészt nem helyettesíti a 75mm-es telót. (Talán egyik trekking sem.)

azt nemtom, nekem most inkább a hátsó villa a szûk keresztmetszet, de elvileg a gumi legszélesebb pontján 55 mm körül van a legkisebb hely -csak így a V-fékek miatt leengedett gumival lehet csak berakni, szóval 42-est mertem egyelõre bevállalni. elöl több hely van most is.

a 47 centi magasság ideális lenne, és egyelõre nem akarok másik villát venni, de a rozogasága alapján lehet hogy szükség lesz rá.
Akkor viszont körülnéznék a merevvillák terén is, fõleg, ha az új gummák bejönnek és úgyérzem, elleszek teleszkóp nélkül (90% aszfalt, bár néha igen gödrös)
Trekking telóban nem találtam még komolyabbat az itthoni boltok kínálatában, de lehet hogy csak én vagyok béna. illetve inkább költenék merevvillára, mert egy normális teló úgyis nagyon drága.

A te villád beszerezhetõ itthon? ára mennyi? jöhet priviben is.
vagy tudsz javasolni bármit, ami alkalmas?
Pike-okat is láttam itt, de úgy rémlik, szintén külföldrõl rendelõsek.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Surly Karate Monkey Fork. (És 29x2.3"-os WTB külsõ!) Ennek 47cm a magassága.

Nincs kioktatás, Te írtad a címben: 29"/trekking villa. Most melyik? Meg nem is 29"-es kerék menne bele..........

Szerintem a trekking (tehát nem 29"-es) P2-be nem fog belemenni a 47/622-es külsõ, vagy legalábbis szûken. Esetleg a 42-es, de meg kell próbálni.
Másrészt nem helyettesíti a 75mm-es telót. (Talán egyik trekking sem.)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Feltöltött kép

ebben a gépben milyen villa van?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ugyanúgy 41cm, mint a 26-osnak, ugyanis ugyanaz.
Csak magasabban vannak a fékkonzolok. 29"-es kerék NEM megy bele!
Le kellene állni errõl a trekkingbõl 29"-est témáról. Úgyse fog menni...

Jövõre lesz 29"-es P2. Kötve hiszem, hogy itthon is.

Köszönöm a kioktatást, de amúgy nem trekkingbõl akarok 29-est, hanem a meglévõ teló helyett akarnék lehetõleg azonos magasságú merevvillát. Ha jó árban kapok.
A hagyományos íves merevvilla felejtõs, mert túl alacsony.

nem 29-es kerék menne bele, hanem 42-622-es, max 47-622-es. (ez még elfér hátul is) Gondolom ezek elférnek, ha trekking villának hirdetik, de ha csak olyan magas, mint a monti villák, akkor tényleg nem jó, ez információ volt, köszi.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Ugyanúgy 41cm, mint a 26-osnak, ugyanis ugyanaz.
Csak magasabban vannak a fékkonzolok. 29"-es kerék NEM megy bele!
Le kellene állni errõl a trekkingbõl 29"-est témáról. Úgyse fog menni...

Jövõre lesz 29"-es P2. Kötve hiszem, hogy itthon is.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
Ide írom, mert itt láttam embereket, akiknek van...
szóval valaki meg tudná mondani nekem a Kona "nagy" merevvillájának (27/28/29/akárhány coll, tehát ami trekking bicóba belemegy) beépítési magasságát?
egy 75millis teló helyett gondolkodom rajta.
Vagy valami hasonlón.. V-fékesben..
esetleg tárcsás is érdekel, ha annyira szuper és olcsó :) , ja és beszerezhetõ itthon.

köszi szépen.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Fityisz urfi!

Emailomat megkaptad???
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
mivel montenbájk=hegyibringa, hegyre meg mondhatjuk, hogy széles gumi kell, ezért elismerem, hogy kendnek van igaza.

mindegy is, azért figyeltem fel a topicra, mert mostanság ismerkedem a nagyobb kerék nyújtotta nagyobb élvezettel, és eddig nem tudtam róla, hogy kifejezetten MTB is létezik ebben a kategóriában.
már teszteltem párszor hegyen is a sajátomat, és száraz talajon (40mm-es "mindenes" gumi) nagyon jól viselkedett. Ha csak egy biciklim lehetne, ezzel a mérettel választanám.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

oké, Neked 29es montid van! ha meg fekete napszemüveget veszel te leszel a Mátrix fõhõse....

:D
...juteszembe... merre is van a napszemüveges topic?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Értem, tehát a 29-es bájk, ha vékonyabb gummát teszel rá, "visszaminõsül" trekkingnek! :D

oké, Neked 29es montid van! ha meg fekete napszemüveget veszel te leszel a Mátrix fõhõse....

(végigolvastam, és váz geóban úgy látom annyi eltérés van a kettõ között, mint monti és monti között.)

oda is sok okos ember ír, olvasd öket sokat...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

szóval...

Treking meg nem 29es monti. elõbbi egyrészt nem képes olyan ballonos külsõt fogadni ami a montiknál szokás, másrészt geometriában is vannak eltérések.

Értem, tehát a 29-es bájk, ha vékonyabb gummát teszel rá, "visszaminõsül" trekkingnek! :D
(végigolvastam, és váz geóban úgy látom annyi eltérés van a kettõ között, mint monti és monti között.)

"Érdekes a bicók evolúciója, monti -> citybájk -> trekking -> cross -> 29" monti"

no ez meg ugye csak vicc?

A divatra értettem, igazából nem a bicókra.. mondjuk úgy is sántít, szóval.. na nem baj ;)