Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Bizony, a Radon gépek elég verhetetlenek ár/értékben. Haver is most vett egyet. Azt azért ne feledd, hogy úgy tudom, nem küldik Magyarországra, Bécs mellett lehet átvenni.

Ezt hogy érted? Közvetlenül a Radon-tól? A bike-discount.de is árulja, tõlük rendszeresen rendelünk alkatrészeket és elhozzák.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Én is merev 29er-t szeretnék, de SS változatban. Azt mennyibõl lehet kihozni?
Itthon kompletten csak a Cannondale Trail SL3-at láttam 200-ért. Az a gondom, hogy vázon, villán kívül szinte mindenem megvan...

Merida CX500

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hali!

Egy ilyen merev 29er-t mennyibe lehet kihozni? Pl inbred + cro-moto párossal? Számolgattam, de normális fékkel, kerékkel 2*10-es hajtással karcolja a 300-at. Ennyiért lehet találni jobbat is Rebaval kompletten külföldrõl....
Gondolok itt erre pl: Radon Bikes
Bejönnek ezek a merev 29er-ek, csakhát ár értékben nem a legjobbak? Vagy ha rosszul számoltam akkor kérek segítséget majd az építésben :)

Bizony, a Radon gépek elég verhetetlenek ár/értékben. Haver is most vett egyet. Azt azért ne feledd, hogy úgy tudom, nem küldik Magyarországra, Bécs mellett lehet átvenni.
Viszont azt el kéne döntened, hogy acél merev vázat akarsz merev villával vagy alu vázas + teleszkópos bringát. Mert azért ez nem mindegy.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
epiteni mindig dragabb... kozepes (slx/xt) szinten 300-400. plusz a telo, ha kell.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Hali!

Egy ilyen merev 29er-t mennyibe lehet kihozni? Pl inbred + cro-moto párossal? Számolgattam, de normális fékkel, kerékkel 2*10-es hajtással karcolja a 300-at. Ennyiért lehet találni jobbat is Rebaval kompletten külföldrõl....
Gondolok itt erre pl: Radon Bikes
Bejönnek ezek a merev 29er-ek, csakhát ár értékben nem a legjobbak? Vagy ha rosszul számoltam akkor kérek segítséget majd az építésben :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
a csõszögekrõl: a handjob fejcsõszöge/nyeregvázcsõszöge 68,5/71,5 fok a cove honlapja szerint, 100as telóval. ebbõl a salsával lesz (1fok/2cm) 70,5/73,5 fok, ami kb ugyanaz, mint az inbred 71/73 fok szögei. elvileg így a 18-as a jó, lesz kb 16cm nyeregcsõ a vázban (a bilincstõl lefelé mérve).

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
mindkettõtöknek köszi! :)

a középcsapágy tengely-nyereg ülõfelület távolság 75-75,5cm, 20,5cm van kinn a csõbõl, a bilincstõl 7cm a felsõcsõ tetejéig. utóbbi mennyi az inbreden?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Az õs-Crux horpadós, 3-ból kettõt már úgy vettem, hogy elég sok kis horpadás volt rajta. Én a 622-es felsõcsõ - 110es stucnihoz voltam hozzászokva, ebbõl lett 640 - 90 és nekem jobban tetszik. Persze a felsõcsõhöz nem szabad elfelejteni a nyeregvázcsõ szögét, mert ha meredekebb, akkor ugyanolyan vázhosszhoz rövidebb a felsõcsõ.

Középcsapágytengely - nyereg ülõfelület táv csõirányban mérve mennyi? El kell dönteni azt is, mennyi kilógó üléscsõre van szükséged a kényelemhez. A két méret között nagyjából 4cm van, ami azért számíthat, ha nem Thomsonról van szó. :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Az elõbb privátban rosszul írtam, 105-ös stucnim van.
Ezzel a nyeregcsõ és a kormány közti távolság 715 mm (csõközéptõl csõközépig, vízszintesen mérve).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
magellan crux, '98. könnyû, acél, manapság olcsó is. :)

a 'bundle' csomagokat nem néztem, de köszi a tippet.

egyébként villa ügyben (is) paranoid vagyok, nem bízok a karbonban. amit a p2/salsa/karbon sorrendrõl írsz, teljesen egybevág az én tapasztalataimmal is, persze 26-os méretben. volt pro 445, p2 és most van a salsa. mivel utóbbi bejön, ha lesz 29er, abba is ilyet szánok.

Feltöltött kép

az inbred szimpatikus egyébként a súlya ellenére is, viszont a 18/19,5 méretek között nagyon nem tudok dönteni. "kikérdeztem" két inbred tulajt is, mindketten kb olyan magasak mint én, 19,5-est választottak, nem bánták meg. nekem viszont nagyon hosszúnak tûnik a számok alapján, 595mm+100-as stucnihoz vagyok szokva. dilemma-dilemma...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az on-one villa csúnya és nehéz is. :)

Meki, váz ügyben nincs tipped?

Mondj egy olcsó és könnyû acélvázat. :D Ami könnyû, az könnyebben is horpad. A "remek" Pace-em is 2,7kg volt a méretemben. Ha találsz esetleg új Unitot, az 20"as méretben 2,5kg körül mozog.
Nem véletlen lett Inbred, zsírkirály a geo, jó hosszú a felsõcsõ. Nekem a hosszú felsõcsõ - rövid stucni felállás nagyon bejött, ha majd a Unit helyett gyártatok egy vázat a Rohloff/Lefty pároshoz, az is 642-es vízszintes felsõcsõvel készül majd.

Ezeket is nézted?
On-One Inbred 29er Frame Bundle

On-One Scandal 29er Frame Bundle

Volt itt egy 21es inbred cromotoval publikálva amit sokan "triál trekkingnek" néztek, mentem kicsit azzal is. Az On-One karbonvilla kb. dupla akkorát hajlong elõre-hátra fékezésre, mint a Cromoto, persze drágább is. A Kona P2 29er és az On-One karbon között helyezkedik el kb. félúton kényelemben a Salsa villa.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

salsa cro moto
(ha lesz építés egyáltalán...)

Nekem is inbred - cro moto páros van.
Az tény, hogy nem könnyû a váz, ha jól emlékszem, kormánycsapággyal kb. 2700 g (19,5" méretben).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
az on-one villa csúnya és nehéz is. :)

Meki, váz ügyben nincs tipped?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
29esben már nem gyártják az acél villájukat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ahhoz inkabb acel vazat vennek :) vagy kinai full karbon vaz+villa.

inbredhez nincs sajat acel villa?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
salsa cro moto
(ha lesz építés egyáltalán...)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
milyen villa lesz bele?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
29er vázak közül, melyik lehet, ami tudja ezeket?

- szép, csõ alakú csövekbõl áll
- 470mm-es merev villával oké a geometria
- hagyományos 1 1/8 kormánycsapágyat fogad
- ss és váltós megoldást is tudjon
- acél vagy alu is jó
- maradjon lóvé a gyerek egyetemére is :)

eddig az on-one scandal és inbred amit találtam, elõbbibõl az elsõ generációs tetszene, a jelenlegi nem annyira (ráadásul tapered), utóbbi elég nehéz viszont olcsó...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
csináltam helyet.

arn

arn