Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

180/160. de nekem eleg lenne a 160/160 is, ha nem verne bele a fektest a kullobe kisebb tarcsaval.

Nekem is belevert, azért cseréltem elsõ agyat.

Merida CX500

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
180/160. de nekem eleg lenne a 160/160 is, ha nem verne bele a fektest a kullobe kisebb tarcsaval.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
2x180mm,mert azzal jott gyarilag,a jovo evre tervezett gephez is ilyen tarcsak vannak mar a polcon+adapterek,bar ha pm-es lesz a vaz,akkor elvileg ha kiveszem az adaptert,es kapok havertol ingyen 160-as tarcsat,akkor hatul az lesz:)
vagy elol is,meg nem tudom:D

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Kinek mekkora féktárcsa van fent 29-es gépen?

Merida CX500

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem nem, de vigyáznék vele, tekintve, hogy a gyantát (meg a lakkot) kb. a csapvíz is oldja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Én rá szoktam szigetelõszalagozni egy PET-palac darabkát, perfekt. Ha zavarja a design-t, tedd fel öntapadó fóliával. A pillanatragasztós megoldást (ugye Zoli? :) ) nem ajánlom.

Mi a baj a ragasztással? Megoldotta az anyagot? :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A láncvilla alsó részen volt egy fém védõ lemezke, ami csak egy papír rögzítõvel volt oda fogatva. Az gondolom a láncfelkapásból adódó vázsérülésektõl védene, de hogy kell azt rögzíteni?

Én rá szoktam szigetelõszalagozni egy PET-palac darabkát, perfekt. Ha zavarja a design-t, tedd fel öntapadó fóliával. A pillanatragasztós megoldást (ugye Zoli? :) ) nem ajánlom.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

A 38-as tányér elég közel van a vázhoz. sztem talán 3 mm-re. A láncvilla alsó részen volt egy fém védõ lemezke, ami csak egy papír rögzítõvel volt oda fogatva. Az gondolom a láncfelkapásból adódó vázsérülésektõl védene, de hogy kell azt rögzíteni?

Azon gondolkozom, ha erre a hajtókarra feltenném a nagytányért, sztem alig lehetne pár fokozatot használni hátul :)

Csinálhatnál egy fotót róla, ha tudsz. Nem normális, hogy ennyire nem jó a láncvonal.

Merida CX500

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Azt hogy kell?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A 38-as tányér elég közel van a vázhoz. sztem talán 3 mm-re. A láncvilla alsó részen volt egy fém védõ lemezke, ami csak egy papír rögzítõvel volt oda fogatva. Az gondolom a láncfelkapásból adódó vázsérülésektõl védene, de hogy kell azt rögzíteni?

Azon gondolkozom, ha erre a hajtókarra feltenném a nagytányért, sztem alig lehetne pár fokozatot használni hátul :)

Elmélkedés helyett szerintem mérd meg a láncvonalad, lehet csak benézed.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Még próbálkozhatsz azzal, hogy alátétezed a lánctányérokat, egy 1 mm-est simán elbír, s nyomd annyira be mindkettõt, amennyit a láncvilla elbír (2 mm elég, azt már nem taposod be). Ha rövid a csavar, s nem elég az 1 mm, használj hosszabbat, például 3x9-eshez valót (az elvileg hosszabb).

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szép lett!
Én viszont örülök a Konának :)

Merida CX500

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mindennek ugyanott kell lennie a két bringán, maximum a váz lehet pontatlan, de azt nem hiszem.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Viszont van egy kis gondom vele. 9-es XT hajtás van fent (38-as nagytényérral), két tányéros verzióban. Ez volt a konán is, és elég jól tudtam használni az össze fokozatot. (az már tuti, hogy a láncfeszítés sem elég, mert középkanalas a hátsó váltó) Itt viszont elöl hátul nagy keréken már irtózatosan keresztben fut a lánc, rossz rá nézni hogy fut a lánc a váltógörgõn. Gyárilag ezt 10-es rendszerrel, 3 tányérossal szerelik: FC-M670 vagy FC-M780. a Kérdésem az, hogy ezekkel javulna a helyzet. Lehet azoknak más a középcsapágyhoz mért helyzetük?

Nem is értem, az átalakított hajtókarok láncvonala még jobb is elvileg, mint a gyárilag 2x10 vagy 2x9-es karoké. Mivel Press Fit, nem nagyon tudsz még alátétekkel sem variálni. A tengelyhossz a karon ugyanakkora minden esetben, ezért nagy variációs lehetõség itt sincs. A középcsapágyház hossza azonos, mint HT-2 esetében, máskülönben nem menne bele a HT-2-es kar. (nem feküdne fel eléggé a tengelyen) Kizártnak tartom, hogy a váz tervezésénél nem vették figyelembe a 2x10-es rendszereket.

Még próbálkozhatsz azzal, hogy alátétezed a lánctányérokat, egy 1 mm-est simán elbír, s nyomd annyira be mindkettõt, amennyit a láncvilla elbír (2 mm elég, azt már nem taposod be). Ha rövid a csavar, s nem elég az 1 mm, használj hosszabbat, például 3x9-eshez valót (az elvileg hosszabb).

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Nagyon jó lett! Innen van? Cube Cube Reaction GTC 29 2012 carbon 'n white 'n green
Több mint korrekt volt az ára szerintem, jó vétel volt!
Tetszik! :)

Igen, innen! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nagyon jó lett! Innen van? Cube Cube Reaction GTC 29 2012 carbon 'n white 'n green
Több mint korrekt volt az ára szerintem, jó vétel volt!
Tetszik! :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

No elkészült és tesztelve is lett a kocka 29er :)
https://picasaweb.go...402/CubeEpites#

Viszont van egy kis gondom vele. 9-es XT hajtás van fent (38-as nagytényérral), két tányéros verzióban. Ez volt a konán is, és elég jól tudtam használni az össze fokozatot. (az már tuti, hogy a láncfeszítés sem elég, mert középkanalas a hátsó váltó) Itt viszont elöl hátul nagy keréken már irtózatosan keresztben fut a lánc, rossz rá nézni hogy fut a lánc a váltógörgõn. Gyárilag ezt 10-es rendszerrel, 3 tányérossal szerelik: FC-M670 vagy FC-M780. a Kérdésem az, hogy ezekkel javulna a helyzet. Lehet azoknak más a középcsapágyhoz mért helyzetük?
No meg hogy ez elvinne 9es rendszert?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kojak 622x35

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
sportcontact vagy schwalbe cx comp

orybarnabas

orybarnabas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
29eshez montimhoz szeretnék országúti gumit venni. mit ajánlanátok?