Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ezt az agyalást... A nagyobb kerék miatt kb. 10%-kal nagyobb az áttétel. Ha ugyanolyat akartok, mint 26osnál, akkor pl. 10%-kal kisebb tányérok kellenek vagy 10%-kal nagyobb fogak a soron, vagy x-y%. De ha fáj a pedálcsapás megszámolása, vagy gondot okoz egy adott áttétel esetén az optimális pedálcsapásszámotokhoz tartozó sebesség kiszámolása, akkor felesleges bármirõl is beszélni.

Az adott rövidkanalas oúti hátsóváltót pedig azért hoztam fel, mert az is mocsokrövidkanalas.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nekem a 36/22 jott be, hatul 11-36.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Azt mondod? Hiszek neked,mert nekem semmi tapasztalatom nincs. Bár bevallom,h a pedálcsapásomat sose mértem,szóval nem tudom,h ezt a 100-ast soknak vegyem-e. De a puding próbája az evés. Szóval kipróbálom a 32-essel,aztán,ha nem jön be,akkor csere.
A rövidkanalastól én se félnék,de ez ultrarövid kanalas. :S De lehet.h kipróbálom. Még az is lehet,h viszi.
Hátul,akkor nem annyira lényeges a 34 vagy 36 erõltetése? A nagyon durva emelkedõkön eddig,mindig toltam a korábbi gépem rugóútjából,geometriájából és súlyából adódóan is. :D
Köszi a segítséget. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Milyen áttételt érdemes rakni egy 29er-re? Elöl ideiglenesen csak 1 tányérom lesz,de 2-nél többet nem akarok. Hátra mekkorát érdemes?
Úgy látom az általános elöl 24/36. Jelenleg van egy 32-es vagy egy 40-es tányérom. A 40-es 26-osnál ideális nekem szóval gondolom itt már sok lenne,de a 32-õt kicsinek tartom. :S
Hátra meg ötletem sincs,h mekkora sor kerüljön. Egyenlõre mivel a padláson talált cókmókkal építem,kap egy 8-as váltókart egy 11-26-os sorral,de úgy sejtem,h egy 36-26 párosítással nem sok emelkedõt tudnék megmászni. Viszont a váltóm extra rövidkanalas szóval csak 28-ig bírja elvileg. Ejj de bonyolult ez. :S :D

Van itthon régi rövidkanalas RSX és viszi a 32est remegés nélkül. 32-22 is bõven jó lesz 2tálasnak. A 32×11 100as pedálcsapászon 2,29m-es kerékkerülettel számolva 40km/h-t jelent, nem hiszem, hogy ez kevés lenne.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Milyen áttételt érdemes rakni egy 29er-re? Elöl ideiglenesen csak 1 tányérom lesz,de 2-nél többet nem akarok. Hátra mekkorát érdemes?
Úgy látom az általános elöl 24/36. Jelenleg van egy 32-es vagy egy 40-es tányérom. A 40-es 26-osnál ideális nekem szóval gondolom itt már sok lenne,de a 32-õt kicsinek tartom. :S
Hátra meg ötletem sincs,h mekkora sor kerüljön. Egyenlõre mivel a padláson talált cókmókkal építem,kap egy 8-as váltókart egy 11-26-os sorral,de úgy sejtem,h egy 36-26 párosítással nem sok emelkedõt tudnék megmászni. Viszont a váltóm extra rövidkanalas szóval csak 28-ig bírja elvileg. Ejj de bonyolult ez. :S :D

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszi. Kár. Nagyon tetszik ez a kis villa. :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nézd meg itt a képeket és döntsd el (amúgy szvsz kizárt)

Suntour Swing Shock villateszt

http://revomag.hu/wp..._09-600x911.jpg

s kb egyik krossztrekkingvillába sem mén bele....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Szerintetek egy ilyen villába belemegy egy 29-es kerék normálisan?
VILLA TEL. SWD-P 700C 1-1/8 MATT FEKETE A-HEAD SUNTOUR (18190672) - Termék adatlap - Online Shop

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Várnám 29er guruk javaslatait a milyen gépet vegyek topicban! Köszi és bocs az offért!
http://forum.bikemag...tml#post1186285

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kihuzol egy meroszalagot :) amellett is lehet mericskelni...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Közben lemértem ragasztószalaggal.

kb 2295mm-t mértem nem teljesen pontosan.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Kör - Wikipédia

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Halihó!
Tudnátok súgni,h melyikek az itthon kapható legjobb ár/érték arányú 29er-ek? Most egy GT karakoram 3.0-al szemezek. Vajon Berguson-éknál lehet olyat,h hajtómû,pedál és fék nélkül kérem? Természetesen,így még olcsóbban? :P
GT Karakoram 3.0 2012 | GT Kerékpár Webáruház
Vagy van ettõl jobb ebben az árfekvésben? kb 150 a limit. A fekete gépet preferálnám,de az tuti,h a fehér kizárt! :D
Elõre is köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
van ottho szig szalag, tesa szalag, vagy spárga meg mérõszalag?

pontosabb is lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egyelõre megpróbázom online, mert szakad az esõ kint, így nem tudok jelölgetni a betonon.
Rapid Rob gumikról van szó egyébként.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mért nem méred meg ?

de a 42-es smart sam 223 szal biztos karcolgatja a 230-at

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egy 29-es keréknek 2.25-ös gumikkal mekkora lehet kb. a kerülete?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja igen. köszönöm a pontosítást :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

47-esnél erõsebb nem nagyon fog belemenni. pl schwable smart sam. persze lehet próbálkozni erõsebb terepen is, csak nem biztos hogy élvezetes lesz. s nem krosszbicóból nem lesz 29-er monti.

Krosszbicóból nem lesz trekking, ezt akartad írni, nem? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
47-esnél erõsebb nem nagyon fog belemenni. pl schwable smart sam. persze lehet próbálkozni erõsebb terepen is, csak nem biztos hogy élvezetes lesz. s nem, krosszbicóból nem lesz 29-er monti.