off
venni akarsz vagy eladni ?
on
off
segíteni nekik, m találtam 1 formát aki szvsz lopott bringákat árul.
off
venni akarsz vagy eladni ?
on
That's all folks!
(mint már írtam..)De abból KELL kiindulni.
A Hárs-hegy tövében van a Pilisi Parkerdõ központja, ami tömve van erdészekkel akik a környéken dolgoznak, így nem véletlen hogy összefutottál egyel. Mivel abban a házban éltem le 5 évet, a parkerdõnél dolgozó emberekell nap-mint nap összefutottam. Csak alátámasztani tudom amit mondtál, hogy nem aljanép, el lehet velük értelemesen is beszélgetni és nem az a céljuk hogy megszivassanak hanem az hogy védjék a védeni valót. Sõt, azon vannak hogy megoldást találjanak a dhsoknak, de ahhoz rengeteg pénz kéne, ami nincs. Mivel Apukám ilyen területen dolgozik, Õ is nagy intenzítással próbálja felhívni a figyelmet a kerékpárosok igényeinek kielégítésére, valamiféle kompromisszumra, bringás útvonalak kijelölésére stb. A parkerdõ garázsába tároltuk hosszú éveken át a nagy dh bringákat, traktor gumikkal és egy rossz szót nem szóltak..sõt mosolyogtak és segítõkészek voltak.Akkor azért leírom. Múltkor elkapott minket egy erdõõr vagy mifene a Hárs-hegyen, de kulturáltan megdumáltuk a dologot.
offOFF
jah még1!
nem tudjátok hol van nagyobb lopott bringás topic? critical massen néztem, de az gagyinak tûnt...
That's all folks!
Akkor azért leírom. Múltkor elkapott minket egy erdõõr vagy mifene a Hárs-hegyen, de kulturáltan megdumáltuk a dologot. Azt mondta, hogy most virágzik a hóvirág a barlang körüli részen, úgyhogy, ha arra megyünk, akkor elveheti a bringánkat is, mert törvényt sértünk, illetve, hogy emiatt csatárláncos razziákat is terveznek oda a downhillesek (ezt a szót használta) miatt, akik azon a részen azt a sok ösvényt, pályát ásták. Mondta még, hogy a túrázókat/xcseket eltûrik a hegyen, de a dhsokat már nem. Szóval inkább a Sziklakerten mentünk le, és mostanában inkább ezt javaslom ott mindenkinek.
Kicsit bosszantott a dolog, úgyhogy megkértem a barátnõmet, aki jogász egy nagy irodánál, hogy nézzen utána ennek a tilos a bringázás, meg elvesszük a bringát dolognak. Megnézett minden jogszabályt, minden kerületi rendelkezést, felhívta az illetékes erdõgazdaságot, ahol ugyanezeket mondták, illetve találta, mindenféle jogi kiskapu nélkül, tehát az erdész csak felszólíthat az elhúzásra, de az erdõõr vagy valami ilyesmi az el is kobozhatja a bringát. Legalábbis a jog az õ oldalán ál.
Szóval a hegyen tökéletesen tilos bringázni (kivéve a HHH kijelölt részei), és a jogsértõ magatartást egyelõre úgy, ahogy eltûrik, tehát nagyon a mi stílusunktól függ, hogy mennyire szállnak ránk komolyabban. Ez akkor fog megtörténni, ha a turistákat gyakran le akarja tarolni valami kis öntudatos tökösökbõl álló kretén csapat. Úgyhogy ha el akarjuk kerülni a sok panaszt akkor lassítani, udvariasan köszönni, elnézést kérni és megköszönni, ha elengednek.
Szerintem ennyit nem nehéz megtenni azért, hogy kedvenc sportunkat továbbra is itt a környéken ûzhessük.
That's all folks!
leginkább természetvédelmi õr, és a gumibot használatot kivéve ugyanolyan kényszerítõeszközöket használhat mint egy közrendvédelmis rendõr.Akkor azért leírom. Múltkor elkapott minket egy erdõõr vagy mifene a Hárs-hegyen, de kulturáltan megdumáltuk a dologot. Azt mondta, hogy most virágzik a hóvirág a barlang körüli részen, úgyhogy, ha arra megyünk, akkor elveheti a bringánkat is, mert törvényt sértünk, illetve, hogy emiatt csatárláncos razziákat is terveznek oda a downhillesek (ezt a szót használta) miatt, akik azon a részen azt a sok ösvényt, pályát ásták. Mondta még, hogy a túrázókat/xcseket eltûrik a hegyen, de a dhsokat már nem. Szóval inkább a Sziklakerten mentünk le, és mostanában inkább ezt javaslom ott mindenkinek.
Kicsit bosszantott a dolog, úgyhogy megkértem a barátnõmet, aki jogász egy nagy irodánál, hogy nézzen utána ennek a tilos a bringázás, meg elvesszük a bringát dolognak. Megnézett minden jogszabályt, minden kerületi rendelkezést, felhívta az illetékes erdõgazdaságot, ahol ugyanezeket mondták, illetve találta, mindenféle jogi kiskapu nélkül, tehát az erdész csak felszólíthat az elhúzásra, de az erdõõr vagy valami ilyesmi az el is kobozhatja a bringát. Legalábbis a jog az õ oldalán ál.
Szóval a hegyen tökéletesen tilos bringázni (kivéve a HHH kijelölt részei), és a jogsértõ magatartást egyelõre úgy, ahogy eltûrik, tehát nagyon a mi stílusunktól függ, hogy mennyire szállnak ránk komolyabban. Ez akkor fog megtörténni, ha a turistákat gyakran le akarja tarolni valami kis öntudatos tökösökbõl álló kretén csapat. Úgyhogy ha el akarjuk kerülni a sok panaszt akkor lassítani, udvariasan köszönni, elnézést kérni és megköszönni, ha elengednek.
Szerintem ennyit nem nehéz megtenni azért, hogy kedvenc sportunkat továbbra is itt a környéken ûzhessük.
én csak néhány alkalommal tekertem arrafelé( Budai-hegység , HHH), de sohasem volt ilyen problémám, igaz idõben szoltam, ha mentem arrafelé ill. köszöntem és némi mosolyt is elengedtem..