Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ilyen gyorsan futna egy kutya h utolérne bringával lefele?

én nem tapasztaltam ilyet, egyszer még kb 2-3 éve megtámadott egy kutya ien közepes méretû egy turistaösvényen ami lejtett egy kicsit én akkor még full kezdõ voltam szal egyáltalán nemmentem vmi gyorsan és egy ideig szorosan üldözött a kuya de aztán lemaradt.
egyedül síkon para sztem h utolér

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezt pontosan így tapasztaltam én is!
Talán annyi a különbség, ha falkában vannak akkor vagy haverkodni lehet kezdeni
ha még békések, viszont ha támadnak akkor erõsebbnek kell mutatnod magad.
A kutyák elõször fõleg erõt demonstrálnak.
Ki tud jobban morogni ill. fenyegetõbben viselkedni. Aki vesztett meghátrál, elfut.
Esetleg elteker. :D

Ezzel is volt már tapasztalatom.
Poros utca két oldalán vegyes kutyafalka (sokan) és jönnek ugatva.
Félkörben morogva ugatva ordibálva futok pár lépést egyik oldal felé,
de mivel a másikról már jönnek ezért arra is ugyanezt eljátszom.
A bringa mögöttem, ha nagyon jön legfeljebb akkor elõttem.
Lényeg, hogy hangosan dühösen mély hangon morogva orditva, feléjük lépve
lesz hatásos.
A végére már azt keresik merre lehet elmenekülni.
Elég vicces ha valaki végig csinálja ..a végén még a kutyák menekülnek.
Ilyenkor az állat reakcióját kell figyelni.
Õ megmutatja milyen mozdulattól v. hangtól ijedt meg legjobban.
Az is bevált már, ha odaparancsoltam magamhoz az acsarkodó ebet.
Ettõl teli lett félelemmel (még én hívom? ..ki lehetek akkor) csak távolból ugatott.
Az erre nevelt v. támadó harci kutya már neccesebb.

Tudom ez itt off, de ha már felhoztuk akkor érdemes átgondolni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
egy kozep-, vagy nagytermetu kutyat sztem idofutam bicoval egy profi bringas sem teker le szvsz.

a rugdosas viszont tenyleg csak a vegso megoldas kell legyen, azert addig meg van mivel probalkozni.

ha meg vki nem tudna:
- eloszor is, ne menekulj, tuti utoler.
- a legtobbszor segit, ha szembefordulsz vele (akar gyalog vagy, akar bringaval), felemeled a karjaid es orditasz teli torokbol (k**vaanyadtakaroggyahelyedrrevazzeg), esetleg par lepest teszel fele.
- ha meg mindig jon, lehajolsz, es ugy csinalsz, mintha felvennel vmit a foldrol, ezt a mozdulatot a legtobb (fel)kobor kutya ismeri, es elfut, sulyosabb esetben csinalj ugy is, mintha hozzavagnad, amit felvettel, vagy kisebb(!!) kovel meg is dobhatod.
- ha ez mind nem hasznal, akkor is eloszor - ha van gazdaja - a bringa moge allva szolni a gazdinak, h. allitsa le a kutyat, mert nem szeretned bantani.
- a kis-, ill. kozeptermetu kutyaknal ezek bevalnak, meg ha csapatban vannak is. nagyobb testu, esetleg kepzett kutyat meg ugyis hiaba probalsz megrugni...
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Amúgy ha az erdészek vagy vadászok látnak ilyen vadállat keverék korcsot az erdõben mászkálni ki szokták lõni.

Ha másképp nem lehet elkergetni akkor én is..
Igaz, csak olyannal amitõl elmegy a kedve az embervadászattól egy idõre.
A Rómaiparton jártam már így. Azután meg sem mert moccanni.. vagy nem tudott.

A rugdosással vigyázni kell. Apámnak gyerek korában hasonló esete volt.
Kutya kergette, õ meg oldalra rúgott és akkorát esett, hogy eltörött a kulccsontja.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

csak nehogy az az erdész mellélõjön :)

Nekem tuti fájna :)

Akkor legalább benne leszel a híradóba ;):P

RIDE OR DIE! :scared:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csak nehogy az az erdész mellélõjön :)

Nekem tuti fájna :)

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Ne aggódj bárki odarúgott volna szerintem.. Nagy mákod van, hogy idejében el tudtál sprintelni egy ilyen kutya tényleg nem "játszásiból" sprintel az ember után..
Lehet ha arrajárok acélbetétesbe fogok menni :D
Amúgy ha az erdészek vagy vadászok látnak ilyen vadállat keverék korcsot az erdõben mászkálni ki szokták lõni.

RIDE OR DIE! :scared:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az volt a hajléktalan betanított rablósegédje biztosan!

Bighitrider

Bighitrider

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Chao!

Na, ma regisztráltam ide , mert ma valami nagyon érdekes dolog történt velem ,amit azthiszem jobb ha elmondok.... Tehát kb fél 10-kor mentem a Sípályán ,ami amúgy elég sáros...na de amikor kiértem a betonútra (ami visz a libegõ aljához), megálltam egy fullosan lerobbant sárga ház(??) elõtt,hogy kicsit lerázzam a bringáról a sarat,ekkor az ajtó kinyilt és egy hajléktalan stírõlt egész végig ,közben valamit mondott maga elé de,nem értettem, meg nem is figyeltem rá igazán..bentrõl valami kutya elkezdett ugatni... le se sz***** csak szép lassan elindultam ,majd egy 20m után kutyaugatást hallottam közvetlen magam mögül ,hátrfordultam és egy b***** nagy farkas/X keverék kutya vágtatott utánam ,de úgy kurva mérgesen, kicsit be***tam és elkezdtem tekerni 1000relkb 30m-t sprinteltem ,de a kutyus még mindig üldözött és frankón fél méterre a lábamtól vicsorgott ,meg ugatott....sajnos muszáLy volt odarugnom mer, leszedett olna a bringáról ezután még 10m -t üldözött, aztán visszafordult... én meg szép magyarosan kifejeztem érzéseim.... Félre ne értsétek, a kutya nem játékból futott utánam, mint ahogy szoktak, és nem kis tacskó volt, télleg be***tam. ,sajnáltam a kutyát,de a lábam mégjobban féltettem ezért kellett odarugnom. Csak óvatosan arrafelé, és ha valakivel ez megtörténik még1szer azonnal hivja a rendõröket!!!!!!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Semmit.
Csak a használat nyomai kezdenek erõsen látszani...

-Rider's Soul Team- Sz.A.

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Mi a helyzet kommentel? Egy kicsit énis lemaradtam... :/
Ez az új hárshegyi pálya ami leis van videózva az honnan is indul?!
Köszi
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
lemaradtam mit csináltak a kommenten?
pénteken voltam ott utoljára és minden okés volt eltekintve a portól meg a falevelektõl.

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Gazdagék odaepitkeznek? mivan itt már, pízér mindent lehet.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Tegnap voltunk fenn,de tényleg szörnyû amit a no comment-tel csináltak!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Üdv! Hétvégén megy ki vki hegyre? Szokott ienkor még mozgás lenni ott?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mikor utoljára láttam akkor jóval többnek tünt 4 méternél.
de holnap majd beugrom én is..(remélem)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Annyira azért nem lehetetlen, sõt nemis olyan nagy szám mint aminek látszik, megállással sincs gond.
Leis videóztuk: Jump
Lehet hogy nagyobb volt de most biztos nincs 5-6 méter max 4. Az elõzõ is ugyan itt volt és az se volt több 1.5-2m-nél

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
visszavonom amit mondtam az ugratóról, igaz h jó nagyra sikerült d esztem nem lehetetlen beadni, csak vállalni kell meg tudás kell. mondjuk én még nem mertem, de voltak akik betudták ugrani, igaz a nyomvonalat megváltoztatták elõtte és így jobban rálehet gyorsulni, meg ha vkinek nem teccik akkor is kihuppanhatja balra ugorva.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ebbe van vmi, bár lehet hogy csak meg kell szokni és be lehet ugrani, de eddig nekem is irreálisnakk tünt
amugy az ugrató csak félkész volt még, lehet arrébb viszik vagy vmi, mert ha 1-2 méterrel közelebb lenne az tök jó lenne már.

KetchUP

KetchUP

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Én is voltam ott épp hétfõn... elég nagy elme lehet aki azt kitalálta... még a régit se mertem beugrani érkezõbe épp azért mert elõtte és utánais kanyar van. Lehet h azi építette az olyan profi, hogy õ simán meugorja de elég nagy önzõ ***** ha ez így van, ráadásul majdnem beleszálltam mivel én mitsem tudtam róla h átépítették, ugyh grat az építõnek mer sztem minden 2. bringás aki ismeri a pályát de már egy ideje nem volt ott az igen necces helyzetben talájja magát mikor 20-25 el kijõve a kanyarból egy olyan kidobón találja magát amit minumum 30-35 el kéne beugrani. De amúgy sejtem, hogy ki volt az mert multkor találkoztunk ott egy sráccal aki azért sírt merhogy milyen kicsi.. monnyuk lehet h nem õ volt de igy sikerült egy olyan pályát csinálniuk egy viszonylag biztosnágos de jó pályából ami mosmár még a profikra nézve is veszélyes lehet fõleg h ha ugy megy rá ahogy fentebb irtam, hogy azt hiszei h a kanyar után a régi dolgok vannak ehelyett meg tök készületlenül még a kanyar kijövöjén rámegy egy olyan kidobóra ami még ugyis igencsak necces ha megfelelõ sebességgel mész rá és monnyuk nem is kanyarba lenne...
Fly High, Ride Hard