Jelentkezz be Regisztrálj

János hegyi pályák #2
Írta 2008. december 26. - 21:31

én nem tapasztaltam ilyet, egyszer még kb 2-3 éve megtámadott egy kutya ien közepes méretû egy turistaösvényen ami lejtett egy kicsit én akkor még full kezdõ voltam szal egyáltalán nemmentem vmi gyorsan és egy ideig szorosan üldözött a kuya de aztán lemaradt.
egyedül síkon para sztem h utolér
Írta 2008. december 26. - 15:39

Talán annyi a különbség, ha falkában vannak akkor vagy haverkodni lehet kezdeni
ha még békések, viszont ha támadnak akkor erõsebbnek kell mutatnod magad.
A kutyák elõször fõleg erõt demonstrálnak.
Ki tud jobban morogni ill. fenyegetõbben viselkedni. Aki vesztett meghátrál, elfut.
Esetleg elteker.

Ezzel is volt már tapasztalatom.
Poros utca két oldalán vegyes kutyafalka (sokan) és jönnek ugatva.
Félkörben morogva ugatva ordibálva futok pár lépést egyik oldal felé,
de mivel a másikról már jönnek ezért arra is ugyanezt eljátszom.
A bringa mögöttem, ha nagyon jön legfeljebb akkor elõttem.
Lényeg, hogy hangosan dühösen mély hangon morogva orditva, feléjük lépve
lesz hatásos.
A végére már azt keresik merre lehet elmenekülni.
Elég vicces ha valaki végig csinálja ..a végén még a kutyák menekülnek.
Ilyenkor az állat reakcióját kell figyelni.
Õ megmutatja milyen mozdulattól v. hangtól ijedt meg legjobban.
Az is bevált már, ha odaparancsoltam magamhoz az acsarkodó ebet.
Ettõl teli lett félelemmel (még én hívom? ..ki lehetek akkor) csak távolból ugatott.
Az erre nevelt v. támadó harci kutya már neccesebb.
Tudom ez itt off, de ha már felhoztuk akkor érdemes átgondolni.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. december 26. - 02:42

a rugdosas viszont tenyleg csak a vegso megoldas kell legyen, azert addig meg van mivel probalkozni.
ha meg vki nem tudna:
- eloszor is, ne menekulj, tuti utoler.
- a legtobbszor segit, ha szembefordulsz vele (akar gyalog vagy, akar bringaval), felemeled a karjaid es orditasz teli torokbol (k**vaanyadtakaroggyahelyedrrevazzeg), esetleg par lepest teszel fele.
- ha meg mindig jon, lehajolsz, es ugy csinalsz, mintha felvennel vmit a foldrol, ezt a mozdulatot a legtobb (fel)kobor kutya ismeri, es elfut, sulyosabb esetben csinalj ugy is, mintha hozzavagnad, amit felvettel, vagy kisebb(!!) kovel meg is dobhatod.
- ha ez mind nem hasznal, akkor is eloszor - ha van gazdaja - a bringa moge allva szolni a gazdinak, h. allitsa le a kutyat, mert nem szeretned bantani.
- a kis-, ill. kozeptermetu kutyaknal ezek bevalnak, meg ha csapatban vannak is. nagyobb testu, esetleg kepzett kutyat meg ugyis hiaba probalsz megrugni...
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. december 25. - 22:59

Ha másképp nem lehet elkergetni akkor én is..Amúgy ha az erdészek vagy vadászok látnak ilyen vadállat keverék korcsot az erdõben mászkálni ki szokták lõni.
Igaz, csak olyannal amitõl elmegy a kedve az embervadászattól egy idõre.
A Rómaiparton jártam már így. Azután meg sem mert moccanni.. vagy nem tudott.
A rugdosással vigyázni kell. Apámnak gyerek korában hasonló esete volt.
Kutya kergette, õ meg oldalra rúgott és akkorát esett, hogy eltörött a kulccsontja.
Írta 2008. december 25. - 16:54

csak nehogy az az erdész mellélõjön
Nekem tuti fájna
Akkor legalább benne leszel a híradóba

RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. december 25. - 12:36

Írta 2008. december 25. - 11:46

Lehet ha arrajárok acélbetétesbe fogok menni

Amúgy ha az erdészek vagy vadászok látnak ilyen vadállat keverék korcsot az erdõben mászkálni ki szokták lõni.
RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. december 23. - 17:34

Írta 2008. december 23. - 16:12

Na, ma regisztráltam ide , mert ma valami nagyon érdekes dolog történt velem ,amit azthiszem jobb ha elmondok.... Tehát kb fél 10-kor mentem a Sípályán ,ami amúgy elég sáros...na de amikor kiértem a betonútra (ami visz a libegõ aljához), megálltam egy fullosan lerobbant sárga ház(??) elõtt,hogy kicsit lerázzam a bringáról a sarat,ekkor az ajtó kinyilt és egy hajléktalan stírõlt egész végig ,közben valamit mondott maga elé de,nem értettem, meg nem is figyeltem rá igazán..bentrõl valami kutya elkezdett ugatni... le se sz***** csak szép lassan elindultam ,majd egy 20m után kutyaugatást hallottam közvetlen magam mögül ,hátrfordultam és egy b***** nagy farkas/X keverék kutya vágtatott utánam ,de úgy kurva mérgesen, kicsit be***tam és elkezdtem tekerni 1000relkb 30m-t sprinteltem ,de a kutyus még mindig üldözött és frankón fél méterre a lábamtól vicsorgott ,meg ugatott....sajnos muszáLy volt odarugnom mer, leszedett olna a bringáról ezután még 10m -t üldözött, aztán visszafordult... én meg szép magyarosan kifejeztem érzéseim.... Félre ne értsétek, a kutya nem játékból futott utánam, mint ahogy szoktak, és nem kis tacskó volt, télleg be***tam. ,sajnáltam a kutyát,de a lábam mégjobban féltettem ezért kellett odarugnom. Csak óvatosan arrafelé, és ha valakivel ez megtörténik még1szer azonnal hivja a rendõröket!!!!!!
Írta 2008. november 19. - 20:18

Csak a használat nyomai kezdenek erõsen látszani...
Írta 2008. november 19. - 20:16

Ez az új hárshegyi pálya ami leis van videózva az honnan is indul?!
Köszi
Írta 2008. november 17. - 11:31

pénteken voltam ott utoljára és minden okés volt eltekintve a portól meg a falevelektõl.
Írta 2008. november 17. - 05:50

Írta 2008. november 16. - 09:09

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2008. november 13. - 20:30

Írta 2008. október 30. - 17:33

de holnap majd beugrom én is..(remélem)
Írta 2008. október 26. - 23:39

Írta 2008. október 25. - 00:37

amugy az ugrató csak félkész volt még, lehet arrébb viszik vagy vmi, mert ha 1-2 méterrel közelebb lenne az tök jó lenne már.
Írta 2008. október 24. - 23:36