Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salgótarján

- - - - -

• Please log in to reply
10143 replies to this topic

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 posts
Ha esetleg valaki élõ közvetítésben szeretné nézni:
Belgisch Voetbal Live Streams: 29 & 30/01 Cyclocross world championship Sankt Wendel

Csonti grat! Többiek?

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Csonti!
2. vagy!
Gratula!!!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

kabbe az edzetlen kialvatlan cerbonámat csonti;)

szerk: ja és még görcsöl is

edzetlent... a futás miatt értettem...40km/ hónap azt nem mondanám edzésnek :D...Keró az volt.

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts
kabbe az edzetlen kialvatlan cerbonámat csonti;)

szerk: ja és még görcsöl is

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Téli Mátra
Szerzõ: roadsport1 - 2011. január 29.

Idén 3x vágtam Neki a Téli Mátra XL távjának, ahol 40.5km megtételével 1599m szintkülönbséget is le kell küzdeni és rendszerint rajtvonal mögé szokott állni 1-2 hosszútávú, terepfutó nagy hal. Idén sem volt másképp. Lõrincz Olivér, Németh Csaba, meg számos tájfutó megjelent és jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát.

Az idõjárás kifogástalan volt, verõfényes napsütés, szélcsend, és dél környékén szerintem még 0 fok felettii hõmérséklet is volt. A pálya végig havas volt 5-15 cm között változott a hóvastagság. Néhol egész jól letaposva…néhol alig.

Én 07:55 kor rajtoltam. Lajosházán 31 perc alatt értem. Ez 6.4 kmt jelentett és 346m szintet. Jónak éreztem a tempót, a tavalyihoz képest 4 percel voltam gyorsabb 6.4km-nél, (de messzemenõ következtetéseket nem vontam le belõle, mivel Tavaly térdig érõ hóban, rengeteg futóedzés után volt. Idén egyáltalán 1 m-ert se készültem rá, csak a kerós edzéseket toltam.)Aztán Mátraszentimre következett, 14.5 km-nél, 01óra 19 nél járt az óra és 712 szint…Ezen a részen eléggé szenvedõsnek éreztem a tempót…+fordult a fejemben h innentõl séta…de tudtam h. Galya után lessz pihi a lejtõben és az már csak 4 km-re volt. Mátraszentimrén bedobtam 2 dl teát(Mivel a fölfelében nem érzem annyira mint a lefelében)Galyán(18.8km) 01 óra 49 percnél jártam…az tõlem nagyon combos mivel ott már 979 szint volt a hátam mögött. Onnan jött egy 5.4 km-es hullámvasutas szakasz, Csór- hegyoldalon egy ellenõrzõponttal. Csór-hegy elõtt az eggyk nagy tisztásnál agész szép kilátás fogadott kb 600m alatt voltam és lejtõn haladtam szemben meg megpilantottam magam elõtt kékesre vezetõ dombot még a távolból. Háát a látványtól lesavasodtam :D erõt vettem magamon ki a meredek dombon át a 24-esen és jöhetett Csór – hegy 24.2km-nél 02óra 18 percnél jártam. Ott már kezdtem agyalni h. ez nem is olyan rossz részidõ , de tudtam h. innen jön még csak a neheze…Többféle gondolatok forogtak a fejemben :D …1részt h. mit akarok Én 40.5 kmt futni terepen Mátrában…futóedzés nélkül. Másrészt h. mi az nekem hisz állóképesség kerótól megvan és itt is csak az kell. Mátrában ilyen távon nem a gyors, hanem az állóképes ember halad :) Csór-hegyoldalról lefelé felértem egy egész jó tempóban haladó Miskolci gyerekre…Együtt mentünk v 5 km-t. Beszélgettünk, addig sem unatkoztam :) 1-2x majdnem le is szakított. Rákérdeztem mikor indult…háát 27 perccel elõttem… igy nem volt ellenfél. Úgy gondoltam annyit már nem szedek üössze a 4-5 km emelkedõn + 8 lejtõn. Pisztrángos tóhoz(29.2km és 1247m szint) még egész jó erõben értem 02 óra 48 perc alatt. Erre a számomra legnehezebb részre 30 percet szántam sétálva. Mivel a 2.8 km-en 342 m szintet kell abszolválni. +álltam benne nyújtani mert amikor lábújhegyen futottam akkor a vádlim görcsölt, amikor telitalppal próbáltam akkor + a sarkam környékén. Háát végül jobb lett a vártnál 26 perces lett. Séta nem volt benne , csak nagyon lassú 6-7 km-h-s futás az átlag 10 % fölötti meredekségü kövekkel gyökerekkel, na meg 15 cm hóval tüzdelt terepen. Nagyon jól éreztem magam a meredek emelkedõkön is fittebbnek éreztem magam mint tavalya sok futás után. De ennek meg is lett az ára, az ” edzetlenségnek” Kékesi ellenõrzõpont elõtt…nem kicsit begörcsölt a lábam karom mindenem. szinte kisbaba méretüre mentem össze mindenem görcsölt. Aztán felálltam és nyújtottam vagy 2 percet és iszonyatosan lassu tempóban elkezdtem futni az EP. felé. Ott 4 dl teát bevágtam a lejtõzés elõtt :) Kékesen végülis 32 km volt a lábamban 03 óra 9 perc alatt 1589 m szinttel. Tudtam ha más nem a görcs berángat már utolsó 8 km lejtõn. Az elsõ 4.2 km lejtõn eléggé óvatosan mentem. nagyon sok kõ gyökér , vizmosás, + jegesedés miatt…persze ezekbõl semmit nem lehetett látni a hó miatt. Volt 1-2 perec is :D … De egyben vagyok. Gyökeresnél 36.2 km-nél már mindenem fájt mindenem görcsölt + szúrt a szívem :D :D aztán nagy nehezen beértem a célba. A 40.5 km-ert, 1599 szinttel 03óra 54 perc alatt sikerült abszolválni.

Úgy tünik nem sikerült rosszul az alapozás elsõ fázisa. 38 percet javítottam a tavalyi idõn,kerós + kondícionáló edzésekkel , naaah meg elõzõ napi szük 3 óra alvással :D bár tavaly nagyobb volt a hó + szél, + még esett is.

Helyezést nem tudok. Talán dobogó…de csak az elsõt díjjazták :( Jó volt még edzetlenül is nem bántam meg a részvételt.

Master79

Master79

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

http://www.youtube.com/watch?v=BSS3fPN3dvs&feature=player_embedded

De komoly!!!! egyszerû és hatásos

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Ahogy látom, népes SHKE különítmény lesz holnap a Mátrában. Ezúttal nem két keréken, hanem két lábon.
Hívnak a hegyek! :D

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Sziasztok!
Holnap a Téli Mátra helyszínére van szabad hely az autóban: Maconkától ( Bátony) - Mátrafüred és vissza.
Jelentkezni: 20/3102267

Tamás

toom

toom

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

mi kéne érte???

47.000ft :-)

email-be küldök képet

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 posts

Most olvasom a mai Nógrádot, s gratulálok a futóversenyen indult tagoknak ! 6,7 km :Rena 2., de legjobban a felnõtt dobogó tetszik : 1. Bajnóczi Misi, 2. Hasznosi Márk, 3. Forgó Tibi. Mindannyian az egyesület tagjai ! Plusz sok TTT/SHKE közös tag, mégegyszer grat. minkenkinek !

Köszi Nándi, még 1x!

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Ez tényleg tök jól meg van csinálva! Nekem még könnyeket is csalt a szemembe!

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Volt már valaki ilyenen, vagy hasonlón: Vakond Futam Kõbánya - vakond_futam
Mert arra gondoltam indíthatnánk egy- két csapatot. Szóval ha lennének jelentkezõk akkor elmehetnénk. Regisztráció korlátozottan és rövid határidõvel van, igyekezni kell ha menni akarunk.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 posts
Most olvasom a mai Nógrádot, s gratulálok a futóversenyen indult tagoknak ! 6,7 km :Rena 2., de legjobban a felnõtt dobogó tetszik : 1. Bajnóczi Misi, 2. Hasznosi Márk, 3. Forgó Tibi. Mindannyian az egyesület tagjai ! Plusz sok TTT/SHKE közös tag, mégegyszer grat. minkenkinek !

husyx

husyx

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

Üdvözlet!
Elite super watt mérõs görgõm van ELADÓ ha valakit érdekel irjon!
Mindent mér! 14funkciós.

TISZTA ÓCSÓSÁG!

mi kéne érte???

toom

toom

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Üdvözlet!
Elite super watt mérõs görgõm van ELADÓ ha valakit érdekel irjon!
Mindent mér! 14funkciós.

TISZTA ÓCSÓSÁG!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Nagy játékos a fazon. Bõ két perc alatt lényegében semmit sem mond, csak mellébeszél. Válasszuk meg!
Hívnak a hegyek! :D

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Hááááát... hmmmm..... most mit mondjak magának....
YouTube - Hardcore választópolgár! Párt Vader

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Tudni valamit a Téli Mátráról? Hányan? Milyen távokon?

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 posts

Csajok és Skacok!
Az mi??? Ez: most, hogy nézegetem a TDU beszámolóit, egészen felment a pulzusom. Vágyom már egy jó outi tekerésre!!!
Holnapra tervezek egy karikát ( nem outival): kb 10.00 kor indulok, Szorospatak, Beckút, onnan a Sárgán Szentistván- Szentlászló, és valami más útvonalon ( lehet, hogy Galya felõl ) vissza.
Jön valaki?

ó, de jó lehet...
Emtébé Saltarján móóóre!