Na, hol is kezdjem, talán az elején.
Már az év elején elterveztem, hogy ezen a napon valami extra bicajozás lesz. Elsõ gondolat egy egész napos bringázás volt, pirkadattól sötétedésig, aztán megyek, amennyit tudok.
Még tegnap este sem voltam biztos a programban, aztán, mivel ez évben 25 x akarom megmászni Galyatetõt, végül a döntés az lett, hogy megyek a Mátrába, aztán megmászom 4 x Galyatetõt, 4 irányból.
Részben terepen, illetve erdei utakon akartam menni, így a monti jöhetett csak szóba.
Korai kelés, kb. fél 6-kor indulás. Irány Nemti felé, aztán Szuha-Mátraalmás. Mivel már sokat mentem aszfalton, a Rudolftanyai keresztezõdés elõtti kanyarban bementem az erdei útra, egészen a piros turista jelzésig, ott fel Galyatetõre. Kicsit tolni is kellett a meredek ösvényen, de ez tényleg nem volt sok. Ez az etap 37 km és 2 és fél óra volt.
Egy szendvics be, aztán lejtõzés a Bagolyirtás utáni erdei útig, ami Károly-táró felé vezet. Ezen lezúgtam Gyöngyösoroszi határáig, innen megint jött a hegymenet. Ekkor 54 km-nél és 3 óra 6 percnél jártam.
Gyakorlatilag 2 km kivételével végig emelkedõn kellett hajtani, összesen kb. 17 km-t. Galyára felérve már 71 km-nél és 4 óra 35 percnél jártam. Azonnal indulás Mátraszentlászló felé, ahol frissíteni akartam, de a sarki háznál nem volt hûtött sör (azért rizikóztam, mivel gondoltam, hogy az erdõben nem lesz rendõr), ezért úgy gondoltam, hogy majd veszek magamhoz a Bec-kútnál hideg forrásvizet. Így is lett, két kulacsot is megtöltöttem, gondolva a visszaútra. Lefelé Szorospatak felé mentem, majd Alsó-Katalinnál az Ágasvár alatt vezetõ úton jöttem. Itt már 92 km-nél és 5 óra 25 percnél jártam. Bec-kútnál megint kulacstöltés, aztán nyomás keményen felfelé, megint Mátraszentlászló irányába. Onnan tovább az országúton Galyára, ahová 114 km-t megtéve és 7 óra 24 percet bicajozva érkeztem meg. Ekkor eléggé kezdett beborulni, meg még 40 km várt rám hazáig, ezért a negyedik mászásról lemondtam (ami Parádsasvárról lett volna.) Így irány Mátraalmás felé, itt már aszfalton, aztán haza. Végül 153 km és 8 óra 58 bringázás jött össze. Mivel eleve eldöntöttem, hogy nem hajtom ki magam, óvatosan mentem, nem is ment fel a pulzusom 160 fölé, az elégetett kcal meg 4683 lett a végére. Végül jól sikerül ez a nap, esõ sem volt, meg a Mátrában nagy hõség sem.
Hívnak a hegyek!