Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Gratula a 24-ezõknek! Elit IV. csoport 1. hely, hobby vegyes 6. ,ha jól néztem.
Emtébé Saltarján móóóre!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

A srác, aki kb. tíz éve még így nyomta, holnap megnyeri a Tourt-t!

Feltöltött kép

Jó idegenvezetõ volt a hegyekben...felhúzta a touristákat :D

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
A srác, aki kb. tíz éve még így nyomta, holnap megnyeri a Tourt-t!

Feltöltött kép
Emtébé Saltarján móóóre!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Izgalmas a beszámoló Taki!

A szállás szituáción azonban nagyon meglepõdtem. (Gondolom Ti is.) Egy normál osztrák/olasz szálláson is meg lehet beszélni a korábbi reggelizés lehetõségét, még ha nincs is maraton a közelben. Nem voltam túl sok maratonon, de olyankor alapból reggel 5-tõl volt reggeli és megoldották a friss pékárut.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
A verseny napja.
Reggel nem meglepõ módon deréktól lefelé romokban heverek, nagyjából össze rakom magam és elindulok balasztolni, nem túl jó elégé hasmenésesen indul a nap. Megreggelizünk a szobában az elõzõ este bevásároltakból mert a Gasthofban csak nyolctól van reggeli és hiába kértük korábbi idõpontra csak 3/4 8 lehetett volna mert akkor hozza a pék zsemléket ez nekünk nagyon késõi mert kilenckor rajt van.
Lecsoszogok a másodikról plusz még mínusz egy szint a pincében levõ sítárolóba a bicajokért, felcuccolok a kocsira és irány Bad Goisern (közben 7kor megérkezik a pékáru :-( nem jó pont a szállásnak). Az úton egyre több bicajt szállító kocsi kanyarodnak mindenfelõl a fõ útra, megérkezés bicajok összerakása közben újabb hasmars, becsörtetek a cserjésbe, letudva. Bicajok kész indulunk a rajthelyre bekapcsolom a Polárt és semmi, se kép se hang, némi pára a kijelzõ plexije alatt, beázott. Most volt szervizben valamit elcsesztek összerakáskor, megpróbáltam életet lehelni belé de sem a resetelés, sem az elem kivétel nem hatotta meg, levetettem a mellkaspántot erre sem lesz szükség már ma. Elrajtolunk laza tempóban és megkezdjük az elsõ mászást még aszfalton, már itt is van kistányér-nagytányéros mászás emelkednek az elsõ kerekek is finoman közben. Mondanom sem kell a helyiek kint állnak és biztatnak, tapsolnak, mellényben indultam el gondolva jól jöhet ez még lefelékben, de a tegnapi naphoz képest már ragyogó napsütés és emelkedik a hõmérséklet. Menet közben leveszem egy síkabb részen és bedobom egy kocsibeállóba a család mellé majd vissza jövök érte vasárnap. Megkezdõdik a terepes mászás köves sáros egy nyomos kocsiút, odaérünk a tavalyi kis gyaloghídhoz és dezsavú érzésem támad, egyemberes a hidacska, mellette a gázló az autóknak amibe ismételten nincs víz az osztrákok meg szépen leszállnak és beállnak a híd elõtt várakozó sorba, tüchtig kis nép ez, intek a mellettem állónak átlépnék elõtte és mikor átenged becsattogok a gázló térbe és megelõzök vagy 50 embert aki rendületlenül áll sorban, közben hallom követnek néhányan, biztos megvan a sorban állóknak a véleménye...
Mászás tovább 1350 méterre fel a Raschbergre, (a lábaim vacak állapotban a Gólem hozzám képest príma balerina, a jobb vádlim állandóan ráng be akar görcsölni és erõnek nyomát sem érzem) onnan le 900-ra majd ismét fel 1200-ra Hüttenecke alm itt berreg a helikopáter hozza fel a faluból a sétarepülõket. Kiss schotteres száguldás után be az erdõbe kis csiszi- csuszikálásra majd ismételten schotter nagyjából szintben megyünk balra látszik a Dachstein gleccser. Megint be egy ösvényre ami sáros és köves igazi gonosz lefelé, dobálja a bicajt és veszettül csúszik, már alig várom az Ewige wand-ot az legalább száraz, vakító napsütés, fotósok, vakuk majd az alagút aminek pont a közepén nem ég néhány lámpa, furcsa érzés nem lát az ember maga körül semmit csak az alagút vége világít és olyan mintha távolodna. Megint ösvények a mutató ujjaim már elfáradtak a fékezésektõl gyors ujj váltás középsõre és nemsokára beérünk a faluba, ott a második frissítõpont ahol is Anikó frissít, gyors Redbull, magvas kekszek a zsebbe az asztalról egy kis szenyó és gyerünk. Keresztül a falun majd a Hallstatti tó, nem bírok a bolyra felérni, nem pörögnek a lábaim, hátranézek jön egy 4 fõs lassítok bevárom õket be állok , de alig bírom a tempót hátul tartani, maxi gáz, csak potyázok hátul és semmit nem segítek be, ég a bõr a képemen... Újabb frissítõ a tó végénél vagyunk már megyünk be Hallstat felé, lehet nem lesz Salzberg mert a szint térképen ott van, de a pálya térképen a 2008-as útvonal amiben nincs bent, nem tudom bánom e ha kimarad annyira nincs jó élményem róla... Befordulunk balra az útról fel egy dombra keresztül egy épületen és ott a kápolna, na meg a szpiker aki mondja a neveket és a nemzetiséget ez tavaly a sóhegyen volt, lehet tényleg kimarad... Aztán nem, csak ráfordítottak, mez szétcipzároz, sisak kicsatol, fejméret állító nagyobbra, kistányér-nagytányér, megint nagyon meleg van, az elején aszfalt majd jön a 11 fordítós gyalogút...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Taki, hiányzik az élménybeszámoló foytatása, eddig csak az elõétel volt meg.
A Salzkammergut maraton tényleg nagy élmény, kár, hogy nem mindig tud eljutni az ember.
Isten éltesse Kotroczó Nándit!

Estére jön a második rész a Gólem napja címmel!:)

Huszi a tartó 60mm széles.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Taki, hiányzik az élménybeszámoló foytatása, eddig csak az elõétel volt meg.
A Salzkammergut maraton tényleg nagy élmény, kár, hogy nem mindig tud eljutni az ember.
Isten éltesse Kotroczó Nándit!
Hívnak a hegyek! :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Remélem nem S-Works SL4-es bõl, mert akkor felvágom az ereim :D

Azt azért nem, csak gondolta feldobja kicsit a Merida cuccokat. :)

Specialized Bicycle Components : Men's Leg Warmers

Specialized Bicycle Components : Men's Arm Warmers

Specialized Bicycle Components : BG Gel Glove

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Remélem nem S-Works SL4-es bõl, mert akkor felvágom az ereim :D

KONZI

KONZI

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Gratulálok minden Salzkammergut teljesitõnek! :)
Az élménybeszámolók is nagyon jók lettek! Ja, és gratula Ais-nak is!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Specikultusz odabasz :)

Kérdezd meg Jánost mibõl vásárolt be Gmundenben...:D

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
Salz !!! Talán onnét folytatnám ahol Taki abbahagyta , de remélem a saját élményeit azért még megosztja veletek is !!
Ismét a C távon indultam mint tavaly . A hideg és a rossz idõjárás miatti kedvtelenség szombaton reggel elmúlt mivel csodálatos reggelre viradtunk.
A mi rajtunk a többiektõl eltérõen Obertraunból volt . 10km " bemelegítõ "kör után Ismét nekimentünk a Halstadti tótól a sóbánya felé vezetõ szerpentínnek.
A tavalyihoz képest lényegesen jobb erõnlét lett rajtam úrrá és gyakorlatilag sikerült végig nyeregben maradva feljutni a lift tetejéig vezetõ szerpentínen .
Innét a bányabejárat utáni horor emelkedõ lejtõ a vízesésig majd jött a második mászás 8km- en 800m rrõl 1520 ra Ezt is sikerül gyakorlatilag végig nyeregben tekerni és a tavalyihoz képest 10 percel jobb részidõt menni .
Ezután döngtés lafalé Gosauba majd jótt a 3 mászás 5km en 800m rrõl 1250 m-re itt a tavalyihoz képest üjabb 10 percet javultam .
Innen már csak ami kiöhet belõle mindent bele a célig .
Végülis 5óra 42 percalatt sikerült teljesítenem a 73.9km 2300m szintkülönbdségû távot . ez a AK5 ben 4 helyet jelentte. A tavalyihoz képest 1 évet öregedtem és 23 percet javultam .

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Specikultusz odabasz :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Salzkammergut Trophy 2011

Csütörtökön reggel indultunk kifelé Szlovákián keresztül mert kilométerben is kevesebb nekünk arrafelé és ki tudjuk kerülni Büdipestet is. Nyitrán megálltunk egy kis idõre mert van ott egy Specit forgalmazó bolt és kíváncsi voltam a választékra és egy bizonyos típusú bicis nadrágra, ami sajnos nem volt, de a bolt kínálata így is lenyûgözõ a magyarországi kínálathoz szokott szememnek. Komplett ülés paletta, kesztyûk, Tarmac SL3 tesztbicaj és még jó pár egyéb modell. Közben hívott János csapattársam hol tartunk, mondtam épp Nyitrán boltolunk és még megállunk majd Gmundenban mert az is útba esik és ott is van Speci forgalmazó, nosza elkérte õ is a címet ha már útba esik. Gmundenig eseménytelenül telt az út, ott majdnem sikerült meg koccolni a bicók homlokát egy magasság korlátozónál, de navigátorom éberségének köszönhetõen megúsztuk, köszi Anikó! A boltba belépve elénk perdült az eladó és már kezdtük magyarázni jövetelünk okát mikor elénk toppantak Jánosék, õk már nagyban boltoltak. Nagyon jó kis üzlet, volt ott minden mi szem-szájnak ingere csak az általam keresett gatyó nem, volt az alap és a legjobb nadrágjuk és bár ez nagyon-nagyon profi kidolgozású és anyagú volt ( Specialized Bicycle Components : BG RBX Short )bõségesen a pszihikai határom felett volt a 100 € árával, az eladók nagyon készségesek voltak megkínáltak kávéval míg nézelõdtünk, mert volt mit Specialized Bicycle Components : S-Works Epic Carbon Frameset egy ilyen váz csak úgy lazán a földön falhoz támasztva...
Megérkezve Bad Goisernbe barátságos kis esõ és 16 fok fogadott, ezen már meg sem lepõdtünk, meg sem ijedtünk egy átlag magyar kerékpárbolt ruha kínálatának többszöröse volt kettõnknél! :-)Át autóztunk a 25 km-re levõ szállásunkra Ruschbachba és lecuccoltunk.
Másnap délelõtt elmentünk a Gosaui tóhoz túrázni egy lazát, terv szerint fel sétálunk az alsótól (650m t.sz.f.) a felsõ tóhoz (1164m t.sz.f). Ezt meg is cselekedtük nagyon szép a kilátás, ez egy zsák völgy aminek a végében fekszik a felsõ tó körben magas sziklák zárják körbe. Innen indul egy ösvény fel az Adamek hüttéhez ami 2196 méteren a Dachstein gleccser lábánál épült.Olyan volt a sziklafal, hogy nem láttuk merre megy fel az ösvény és elképzelni sem tudtuk hogyan.
Na itt jött a kisördög és a fülembe susogta:-csak meg kellene nézni legalább egy darabon... Én meg hallgattam rá és rávettem a többieket nézzük meg egy részét, volt egy pont ahonnan Anikó már nem volt hajlandó tovább jönni neki már túl ijesztõ volt. Jánossal még tovább mentünk majd elhagytam õt is és csak csörtettem felfelé, k.b 1900 m-ig mehettem fel pedig tudtam nagyon nem kellene a verseny elõtt ilyesmit csinálni, de szerettem volna legalább megpillantani a hüttét. Még lett volna minimum 300 méter szint és már majdnem két óra volt, vissza kellett fordulni mert kifutottam az idõbõl és a völgy felõl jöttek a felhõk felfelé nem lett volna jó ha botorkálnom kellett volna lefelé. Amennyire biztonságosan lehetett csapattam le, a csajok közben leértek és szedtek egy marék vad szamócát mire leértünk, mert János is visszafordult közben.
Lent a hüttében kajáltunk mert a reggeli már nagyon távolinak tûnt és közel voltam az eléhezéshez, ami verseny elõtt nem túl jó. A hüttétõl lefelé elkezdett szakadni az esõ és esett is kitartóan míg le nem értünk a kocsihoz. Bementünk Bad Goisernbe felvenni a rajtszámokat ami nálam 20 másodpercig tartott, kaptam egy sms-t elõtte a szervezõktõl a nevemmel és rajtszámommal azt oda toltam a telefonon a srác orra alá kezembe nyomta csomagot, osztjónapot. Aki volt az idén a Duna maratonon az tudja értékelni ezt a gyorsaságot! Elsétáltunk a Powerbár standhoz ott kuppont átadtuk eldönthettük az alap termékeken kívül a kettõ közül melyiket válaszuk csomagunkba, bedobták kézbe adták, osztjónapot, megint 20 másodperc.
Szétnéztünk az expón beszélgettünk ismerõsökkel bevásároltam a hátralevõ versenyekre Powerbarból, majd elmentünk vacsizni a kedvenc olasz éttermünkbe. Vacsi után már tudtam baj lesz a versenyen olyan izomlázam volt a túrázástól alig bírtam felállni az asztaltól...Volt egy laza 400 méter szintes séta fel és le a tóhoz, az Adamekhoz meg olyan 800 méter durva szintemelkedés, csodálkozni nem csodálkoztam, nagyon élveztem a felfelét és fizetem az árát...

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Meg a Salzkammergut-ról sem ír senki, semmit!!! Pedig voltak egy-páran...
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Itt szeretném felhívni a figyelmet AIS kollága teljesítményére!!! Addig amíg volt egy Bakosgerink vagy Vertich-ünk esetleg egy Pista-mester akik általában hozták a KLUB eredményességét, addig mostanában odáig süllyedtünk, hogy lassan kikerülünk a tíz "legeredményesebb" mtb klub megnevezésbõl! Ami nem baj,de ha a hagyományokat nézzük, akkor elszomorító! Vajon miért lehet ez? (és itt senkit nem akarok megbántani vagy számonkérni, csak nem értem mi a gond?) Esetleg nem ért még be az utánpótlás? De, hát milyen utánpótlás, mert edzõ nincs és versenyzõ is alig, így az eredmények is elmaradnak! Dehát "régen" sem volt edzõ meg ilyesmi - mondhatják - és még is voltak eredmények, hát igen mert volt "emberi elhivatás", hogy csak azzal foglalkozok amit szeretek (mondjuk a tekerés) és nem hátráltatta más az edzésmunkát. Nem nagyon akarok itt okoskodni, csak arról jutott ez eszembe, hogy nézegettem a Facebook-on KotroczóNándi képeit és elég fura figurák vannak rajta... És ÕKET akkor még - gondolom én - nem az anyagiak hajhászása éltette, hanem a siker íze és simán beáldoztak dolgokat ennek érdekében! Persze lehet azt mondani, hogy akkor én miért nem teszek ennek érdekében, hát csak azért mert akkoriban kb. 110 kg voltam, mostanában meg már elég öregecske vagyok...
Tehát száz szónak is egy a vége: MÁTÉ: is KING !!!(én "nyalom a seggét" akárki akármit is mond) Vagyis gratula a hullának:

src="http://kepkezelo.com...pk6q3bu37cx.jpg" border="0" alt="0uc2j2q8pk6q3bu37cx.jpg" /></a>
Emtébé Saltarján móóóre!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Holnap 17.00 után Tarján Kupás kör 2x - lehet csatlakozni - természetesen kerékpárral :-)

Tibor elõbb még lessz egy idõfutam ... :D

AIS

AIS

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Köszönöm a gratulaciokat :) egy kicsivel lehetett volna jobb is az eredményem. De így is elégedett vagyok csak kicsit bosszantó a 14 másodperc. Na mindegy, van még egy futam. Üdv AIS :)

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Gratulálok a zalaegerszegi OB versenyen résztvevõknek.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Igen.

Csörögj majd rám és visszahívlak, köszi!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy