Sziasztok!
Rövid élménybeszámoló a hétvégérõl.
20006. április 29. Karancs-Medves 50
Az éjszakai esõ után azt gondoltam, hogy már nem fog esni, de tévedtem. Pistivel láttunk neki a távnak. Eléggé nehézkesek voltak a körülmények (sok sár). Karancstól elkezdett esni. Sajnos Pistinek annyira megfájdult a dereka, hogy innen õ hazaindult. Egyedül tekertem tovább. Salgóról lefelé találkoztam egy bringással. Aztán a Medves-fennsíktól már én voltam legelõl, mivel elõtte nem sokkal értem utol az elõl haladó gyalogost. Ehhez képest meglepõdtem, hogy Szilváskõnél két bringás tûnt el a horizonton. A célban kiderült, hogy Nagy Petiék voltak. Lefelé Bárnának estem egy jókorát, ami rám nem túl jellemzõ, lévén eléggé öreguras vagyok már a lejtõkön. A pályamódosítás jót tett a túrának és ez kifejezetten tetszett is. Jól lehett haladni. Jelenleg a táv: 48,8 km és 1670 m a szint. Így nekem 5.10' kellett a teljesítéshez.
2006. május 1. Kohász-kék
Eléggé ramaty idõt mondtak, de mi töretlenül álltunk ott ismét a Herman Ottó parkban, hogy hatodszor is végigjárjuk a Kohászok útját. A túrába most beleraktam az Ómassa - Szentlélek közötti köves felfelét, ami nagy sikert aratott. Innen aszfalton a Lázbérci-víztározó mellett el, majd Ózd és Arló. Következett a csodálatos Gyepes-völgy egy keskeny erdészeti úton. Az õrnek bediktáltuk, magunkat (SHKE). Itt csak szemergett az esõ, de szétnézve kicsit látszott, hogy elõttünk nem sokkal iszonyatos esõ lehetett. Rövid tolás, majd a nagy ötszázas csúcsok (Ökör-hegy, Vajdavár) alatt, egy köves úton tekertünk el a Bükk-tetõig. Innen aszfalt végig. Ceredtõl lett igazán komoly az esõ, de akkor már nem zavart. Bálna tényleg nagytányéron ment fel! Így volt csak esélyem felzárkózni.
)
Köszönöm minden teljesítõnek, hogy részvételükkel emelték a túra szépségét. Szerintem most volt a legegységesebb a teljesítõk tempója és hozzáállása az egészhez.
A táv 140 km, a szint 1900 m lett.
Hû. de jól esett a forró fürdõ!!!
Hátszelet mindenkinek!