Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Ez egy amnéziás ország. Itt sokan elfelejtik, amikor gyalogosan vagy bicajjal közlekednek, hogy õk is autósok is más alkalommal és fordítva. Meg van egy óriási intolerancia, agresszívitás, türelemetlenség. Ezen csak egyenként mi magunk segíthetünk. Nem könnyû, de talán azzal kellene kezdenünk, hogy nem viszonozzuk a másik bunkóságát, elõbb utóbb talán észreveszi magát.

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Éjszakai túrán voltál, Bálna?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Hozzáállás. Kint közlekedek az út közepén, így az autósok lassitanak, vagyis eddig mindig lassitottak. Leszidjuk egymás annyát, de én is meg az SL is boldog... A kamionokkal néha gond akad, de azok is inkább a hátszelet s nem a baj kavarják.

Idén kéccer estem betonon, mind a kéccer másik bicajos miatt.

Jajajaaa, még annyit, hogy Irországban össz vissz kéccer dudáltak, mert az éjszaka közepén bringáztam, természetesen pilaf nélkül. Olyan szinten türelmesek, hogy néha szar meg kellemetlen, hogy MÉR NEM MÉSZ MÁR EL, DOZY BASTAR'yer. Beállnak szélárnyékba, oszt jönnek hátul 35tel... hihetetlen... 7es BMW meg RangeRover

Hát itt nem! Most is jöttünk hazafelé az elõbb, ketten, mentünk az út közepén, dudáltak meg minden de egysem volt türelme3s... :D:D

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Hozzáállás. Kint közlekedek az út közepén, így az autósok lassitanak, vagyis eddig mindig lassitottak. Leszidjuk egymás annyát, de én is meg az SL is boldog... A kamionokkal néha gond akad, de azok is inkább a hátszelet s nem a baj kavarják.

Idén kéccer estem betonon, mind a kéccer másik bicajos miatt.

Jajajaaa, még annyit, hogy Irországban össz vissz kéccer dudáltak, mert az éjszaka közepén bringáztam, természetesen pilaf nélkül. Olyan szinten türelmesek, hogy néha szar meg kellemetlen, hogy MÉR NEM MÉSZ MÁR EL, DOZY BASTAR'yer. Beállnak szélárnyékba, oszt jönnek hátul 35tel... hihetetlen... 7es BMW meg RangeRover

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Arról nem is beszélve, hogy az életed erdõben csak rajtad múlik, országúton meg a sok többi barmon is.

Hát ezaz... Elindulok biciklizni, míg kiérek a terepig, háromszor minimum majdnem elütnek... Aztán az erdõ idillétõl megnyugszok. Majd hazafelé menet újra országúton felidegesítem magam, és ott tartok ahol elindultam... :(:)

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
Amúgy szerintem is sokkal veszélyesebb az országúti bringázás. Én MTB-vel szinte mindig esek, ha megyek, de leporolom megam, oszt jóvan. Országúton 10 évente egyszer, de az nagyot szól. (Sajnos pont esedékes, bár lehet, hogy az aktuális nagy esésemet átvállalta az Asszony a koponyatörésével. Szerencsére lábon kihordta.)

Arról nem is beszélve, hogy az életed erdõben csak rajtad múlik, országúton meg a sok többi barmon is.

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
Amíg nincs meg a lista (mármint az extrém sportok listája), ne rúgózzunk rajta...

Merthát ugye aki lepottyan siklóernyõvel, nagyfesz.villanyvezetékbe gabalyodik a motoros sárkánnyal stb. azt igen sokba kerül meggyógyítani a közösbõl. Azokra meg nemigazán mondható, hogy húde egészséges életmódot folytatnak. Mondjuk én ezeket a f@sságokat nem is nevezném sportnak... de egyelõre van rá esély, hogy ezek lesznek a listán.

Inkább az a baj, hogy az a lista akármikor bõvíthetõ lesz...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
A "Hírek a nagyvilágból #4" topikba már mennek a vélemények a dologról pár napja... Nem kell mondanom, milyen oldalon állnak a vélemények... :) -az ésszerû oldalon...

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Gyuri bá: errõl nekem is egy régi morbid "vicc" poénja jut az eszembe: ... na most ment el a kedvem az egésztõl ...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Gyuri bá,a tökeit szaggatnám le a törvényhozóknak!!
elegem van ebbõl az országból teljesen,hát hol élünk??:(

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Ahhoz mit szóltok, hogy a tervek szerint jövõre a hegyikerékpárosnak nem jár sérülés esetén TB ellátás, mive extrém sportnak minõsítik? Viszont jár a sielõknek, korcsolyázóknak, futbalistáknak stb. Egyrészt a hegyikerékpározásnak sok fajtája van, nem azonos a sérülsés veszély, másrészt én országúton jobbna tartok attól, hogy elüt valami barom. Nagyobb a balaseti kockázat, mint terepen. A sportos életmód miatt alig voltam beteg, egy csomó pénzt spóroltam már eddig is a TB-nek, alig voltam életemben táppénzen, viszont már milliós összeget tetem be a munkáltatóimmal együtt a TB kaszába. Aki szív napi 2 doboz cigit, megiszik fél liter vegykot, meg rokkant nyudíjba megy 30 évesen, annak fog járni a TB ellátás (meg a drogosoknak is.) Ehhez csak gratulálni lehet. Szerintem meg kell ragadni minden fórumot, hogy ez ellen tiltakozzunk. Mitõl meddig extrém egy sport. Ha túrázgatok hegyikerékpárral, az is extrém, vagy csak a verseny, annak minden szakága? Részegen hazafelé biciklini vagy akár gyalogolni az út szélén a kocsmából, az nem extrém sport?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Én is jártam a kazári úton a tetõig, de Forgács felõl. Lehet, hogy nem lesz szuper az út, de azért sokkal jobb lesz a korábbinál, és a régi, leromlott utaknál. A hibákat meg majd csak észreveszi a beruházó is, és nem veszi át, amíg nem javítják ki. Vagy tévedek? Ez itt még nem Európa?
Közútkezelõk figyelem!

Persze, jobb lesz, pár évig... Nem tévedsz, csak jóhiszemû, és józan gondolkodású vagy, mint (majdnem) mindenki ebben az országban...
-Csak sajnos a majdnem-be azok az emberek tartoznak, azaz pont azok a kivételek akik egy-egy ilyen útépítési tender "mézesbödönje" körül ülnek...
És persze jó lesz az út meg minden, de mivel se szegély, se nincs normálisan megcsinálva... Ez még nem is lenne gond, de elfogadott és bejelentett dolog, hogy mihelyst elkészül az út a kazári busz arra például fog járni...

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Én is jártam a kazári úton a tetõig, de Forgács felõl. Lehet, hogy nem lesz szuper az út, de azért sokkal jobb lesz a korábbinál, és a régi, leromlott utaknál. A hibákat meg majd csak észreveszi a beruházó is, és nem veszi át, amíg nem javítják ki. Vagy tévedek? Ez itt még nem Európa?
Közútkezelõk figyelem!

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Itt meg 18!!!:)

Ragyogó napsütés (aki teheti nyomás biciklizni)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
1. Hitler jól nyomta

2. Akkor nem arra megy majd a verseny, ahogy Zolibá tervezte

3. 13fok van:bananadan

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Természetesen az igazolófüzeteket viszaadom a megérdemelt díjak és egy kézfogás kiséretében. A tapsvihart a közgyûlés szolgáltatja majd. :-)

Igyekszem összerakni a következõ mozgalmat is.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
vajon a németeknél miért tudsz még most is olyan utakon közlekedni ,amin anno esetleg Hitler is járhatott?:chin:

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Tegnap délután voltam tekerni, megint szembesültem a nagy magyar valósággal... Fölmentem Pécskõre, aztán az erdészetin le Inászónak, majd onnan becsatlakoztam a 30as körbe, gondolván átjövök Kazár-Forgách felé, megnézem hogy áll az út... Hát ha Kazár felõl nézed, akkor a nagy S kanyar elõttig nincs semmi, onnantól Forgáchig viszont kész van... Ha lehet ilyet mondani... Szegélyt nem raktak, ezért rengeteg helyen már most le vannak repedve nagyobb darabok az út szélébõl... A kisebb nyomvájúkat biztos felmarták az aszfaltozás elõtt, viszont a több méteres megsüllyedésekkel nem nagyon kezdtek semmit... Így van olyan rész, hogy mivel ugye az aszfaltozó gép sík felületet csinál, tehát egy-két helyen egyszerûen kilátszik az alatta levõ beton az ilyen megsüllyedések szélénél, és csak ilyen kavicsos, porhanyós valami van foltokban, amit az elsõ esõ levisz. Arról már nem is beszélve, hogy kb 2-3 helyen van olyan repedés a friss aszfalton, ami a szélétõl beér az út közepéig... Szóval... Tavasszal érdekes lesz megnézni, mit csinál vele a tél...

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Gabi !
Majd gondolom a végén visszaadod az igazolófüzeteket. Vagyis én szeretném visszakapni. Nálam is jelezték többen, hogy jó lenne jövõre is. Nekem is tetszett,bár én csak akörnyéken gyûjtögettem, nem mentem messzire.

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
"15 éves a Salgótarjáni HKE" mozgalom hírei.

Eddig 12 igazolólapot kaptam meg. A szükséges mellékleteket, kódokat, pecséteket elfogadtam. A résztvevõk átvehetik majd méltó elismeréseiket. (Most nincs nálam a lista, de késõbb beírom ide is.)
Az oklevelek és a kitûzõk NEM egyeznek majd meg a Jubileumi teljeseítménytúrán szerezhetõekkel. Ezek másképp néznek majd ki.

A visszahangokból úgy vettem ki, hogy több embernek is tetszett ez a "játék", így jövõre is lesz egy hasonló mozgalom.
Végül nem lövöldözõs lesz Szabi, de remélem nem baj. :-))))
A kiírást/feltételeket/igazolófüzetet majd a januári közgyûlésre készítem el. Hasonló (pontgyûjtõ) mozgalom lesz, de egyrészt lesznek komolyabb messzeségben is lévõ helyek (Börzsöny, Cserhátalja...) másrészt nem csak helyek, hanem útvonalak szerepelnek benne.

Jó felkészülést!!!