Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salgótarján

- - - - -

• Please log in to reply
10143 replies to this topic

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts

Nekem van egy ilyen jól bevált téli cipõm.
Northwave Adventure 2001 a márkája. Fûzõs, nagyon kényelmes, jól lehet benne gyalogolni is. Direkt másfél számmal nagyobbat vettem és így dupla polár zoknival tudom használni.

Úgy látom, hogy az nem magasszárú. Nem megy bele a hó? Nekem elsõsorban a hó miatt kellene, egyébként jó lenne kamásni is, csak az a hóban gyalogláskor szétszakad...

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Nekem van egy ilyen jól bevált téli cipõm.
Northwave Adventure 2001 a márkája. Fûzõs, nagyon kényelmes, jól lehet benne gyalogolni is. Direkt másfél számmal nagyobbat vettem és így dupla polár zoknival tudom használni.

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts
Shimano SH-MW02 ?
Shimano SH-W101 ?
Láttam itt egy boltban valami Diadorát. Az jó?
Valami Adidas ?

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts
Azt szeretném, ha a Jézuska (Mikulás/Télapó/Pumukli, bárki) téli cipõt hozna nekem Karácsonyra. Olyat amire nem kell kamásnit húzni és mondjuk -5 fokban 2-3 óráig melegen tart.

Tud valaki segíteni, melyik jó, melyik nem jó? Nándi, van nálatok valami?

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 posts

Mi lehet az élvezet egy szuper fulltelósnál, ha mindent kisimít? Talán, mint egy guminõ?

A guminõ tényleg mindent kisimít? Hát akkor veszek anyámnak ne dolgozzon annyit a vasalóval... :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Bálnusnak mondtam anno, hogy a berényi út inkább montira való. Erre azt felelte, hogy cyclocross-sal is jó lesz. Igaz, néhány éve még merev villással nyomtam én is a somlyói köveset lefelé, meg az Ágasvár felé vezetõ köveset, a múltkor meg telósasal is szétrázott, de hát komfortosodunk. Lehet, hogy öregszek? Igaz, vesekövem még mindig nincs. Mi lehet az élvezet egy szuper fulltelósnál, ha mindent kisimít? Talán, mint egy guminõ? (Ezt se próbáltam, se a fulltelóst).

Nem volt gond, tökéletes volt a cyclocross, igazából teló sem szükséges... Csak Szabiu értette félre a dolgot valahogy... Cyclocrossra kifejezetten jó volt...

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Bálnusnak mondtam anno, hogy a berényi út inkább montira való. Erre azt felelte, hogy cyclocross-sal is jó lesz. Igaz, néhány éve még merev villással nyomtam én is a somlyói köveset lefelé, meg az Ágasvár felé vezetõ köveset, a múltkor meg telósasal is szétrázott, de hát komfortosodunk. Lehet, hogy öregszek? Igaz, vesekövem még mindig nincs. Mi lehet az élvezet egy szuper fulltelósnál, ha mindent kisimít? Talán, mint egy guminõ? (Ezt se próbáltam, se a fulltelóst).

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Jelentem, tegnap három SHKE tag teljesítõje lett a "Partizán út" mozgalomnak.
(Borsodnádasd - Ökör-hegy - Palina - Hangonyi-tó
Szupi az útvonal, igyekszem majd megszervezni bicajjal is.
Jelvény a díjazás!!!

Ilyen volt a naplemente.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Annyit a dologhoz, hogy Szabi az itteni megfogalmazásnál kb a tekerés közbeni vérmérsékletének 10%-át adta... Ugyhogy ez azért nem ennyi volt, mint amit én kaptam... :D Na jó, nem is volt vészes... Én kinéztem egy utvonalat, hogy akkor arra kell majd mennünk, oszt köze nem volt semminek a tervemhez... :) van ez így, dehát milyen unalmas is lenne az élet, ha nem tekerhetnénk néha majdnem teljesen sötétben, ráadásul még Szlovákia területén... :peace:

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
PappZolibácsi barátom meg úgy van a bunkó autóssal, hogy eccer megállt a körforgalom közepén, odalépett a gecómánóhoz, oszt úgy beletépett a szakállába, hogy az arcszõrzet fele a kezébe maradt...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Bálnával kapcsolatban úgy vagyok, h nagyon nem lehet tudni mikor viccel és mikor mond igazat...de remélem kinövi :D amúgy rendes gyerek ,csípem a buráját:)

Robespierre!Boldog szülinapot :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 posts
Jaja, fasza volt, sikerült sötétben hazaérni. De ez most így alakult. Szarul defektekkel kezdõdött, aztán a terepezés már idõ elõtt megindult Karancsaljánál egy kocsibaleset miatt (vigyázzatok, most is a vétlen trabantos maradt ott letakarva). Aztán Birínke végétõl totál földút, avarral meg szép kilátással, 1 collos slickkel...
A lényeg hogy Bálnának azt se higgyétek el amit kérdez, mert csõbe húzza az embert. :)

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Íme a Bálnáék által letekert "berényi kör".

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Bálna!
Remélem épségben hazaértetek?!
Én is éppen úton voltam (vezettem), így nem tudtam elég összeszedetten magyarázni.

Amúgy bárki, bármikor felhívhat az ügyben, hogy hol, merre, mi van, hány km, meg ilyesmi. Igyekszem segíteni. Azért "mi a manó" nem vagyok. :-))

A holnapi közös tekerés jó ötlet. Mennék is nagyon, de egy pesti csoportot túravezetek (gyalog) a Heves-Borsodi dombságban, a "partizán úton".

Hátszelet!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Persze, mindannyian tudunk sok rossz példát felhozni. Csak olyanra gondoltam, hogy amikor én is bemutattam az autósnak - mert kicsit leszorított - talán nem kellett volna. De nagyon nehéz ebben a kérdésben okosnak lenni. Az emberben tényleg felmerül, hogy mindig csak én szívjak? A népi mondás talán nem alaptalan: az okos enged, szamár szenved. Ha valakit meg az boldogít, hogy a bicajost ijesztgeti, csak sajnálni való, szerencsétlen flótás, az ész osztásról meg hiányzott. Lehet, hogy otthon meg õ csak papucs, valahol bizonyítania kell.

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
"dehogyis veszi észre,inkább legközelebb még jobban felbátorodik grr
mi szükség volt arra pl h az anyósülésrõl a hugyagi kanyarban az elõttem haladónak fél literes kólát öntsön a képébe? bgyarmati taxisokról ne is beszéljünk(Bgyarmat egyébként is katasztrófa közlekedési morál nagy nulla"

Két gyors sztori.
1. A szembõl jövõ autó vezetõje le akart köpni. (Vele szemben bringáztam.) Rámrántotta a kormányt és megszabadult a ..lájától. Bunkóság hanyas?
Egyébként a menetszél a nyitott hátsó ablakon vitte be az anyagot, úgy hogy végül családban maradt. :-)))

2. Összehúzódva száguldottam le a Bükk-tetõrõl (borsodnádasdi- hegy). A racsni és gumihangon kívül semmit sem hallottam. Nagy nyugalmamban mellém gurult egy autó (a motort kikapcsolták) és a négy utasa egyszerre ordított rám. Annyira váratlan volt a szitu és úgy megijedtem, hogy egy óriási kacsázás következett, majd végül megfogtam a bicajt.
Bunkóság hanyas?

Vigyázzatok magatokra!!!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Várom én is, hogy végül mi sül ki a dologból.

Mindenesetre elõzetes kutatást végeztem és találtam egy lehetõséget arra az esetre, ha tényleg extrém sportnak minõsítik a hegyikerékpározást.
Ha tagja vagy az Osztrák Alpin Klubnak, akkor bárhol Európában baleset ér, azt a klub rendezi. Ez nem biztosítás, hanem segítségnyújtás. Neked "csak" az éves tagdíjat kell befizetned elõzõ év decemberében és tiéd a kontinens. Tehát akár Magyarországon, akár Szlovákiában vagy Ausztriában történik veled baj, a klub állja a költségeidet.
14 000 Ft/év és az Excelsior intézi.
Én azért is filózok rajta, mert minden külföldi bringázásomhoz (nem a losonci átruccanásokra gondoltam) szoktam biztosítást is kötni. Így ezt már nem is váltanám meg.

Egyébként megjegyezném, hogy az adott illetõtõl is erõsen függ, hogy mennyire hegyikerékpározik "extrémül". Magyarul nem kell ahhoz verseny, hogy valaki "elengedje" magát. Le lehet jönni a Karancsról egy óra vagy akár nyolc perc alatt is. Mindkét ember hegyibringázott, de az egyik kényelmesen a másik pedig bevállalósan. Utóbbi - valljuk be õszintén - kicsit közelebb állt az extrémitáshoz.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Ez egy amnéziás ország. Itt sokan elfelejtik, amikor gyalogosan vagy bicajjal közlekednek, hogy õk is autósok is más alkalommal és fordítva. Meg van egy óriási intolerancia, agresszívitás, türelemetlenség. Ezen csak egyenként mi magunk segíthetünk. Nem könnyû, de talán azzal kellene kezdenünk, hogy nem viszonozzuk a másik bunkóságát, elõbb utóbb talán észreveszi magát.

dehogyis veszi észre,inkább legközelebb még jobban felbátorodik grr
mi szükség volt arra pl h az anyósülésrõl a hugyagi kanyarban az elõttem haladónak fél literes kólát öntsön a képébe? bgyarmati taxisokról ne is beszéljünk(Bgyarmat egyébként is katasztrófa közlekedési morál nagy nulla)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts

Nem könnyû, de talán azzal kellene kezdenünk, hogy nem viszonozzuk a másik bunkóságát, elõbb utóbb talán észreveszi magát.

Hát igen, legjobb észre sem venni a taplókat. Csak néha igen-igen nehéz megállni.

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts

Éjszakai túrán voltál, Bálna?

Ja, hajnal 3-kor az út közepén mennek egymás mellett ketten.
És csodálkozik, hogy az autós nem türelmes :)