Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salgótarján

- - - - -

• Please log in to reply
10143 replies to this topic

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Tudom, tudom, kifofgással tele a padlás. Sajnos nekem is anyósom kertjében kellett szombaton ültetni, mert tropára ment a térde, de nem tudjuk meggyõzni, hiogy hagyja ott a szarba azt a kertet, anyámnál dettó, csak ott még nem ültettünk el. Majd a sok meló, meg két gyors túra között. Restellem, hogy nem tudtam menni szemétszedésre, de resteljék jobban azok, akik szemetelnek. Egyszer össze szedhetnék õk is a mocskukat, én már így is négy ember helyett melózok meg adózok. Már csak a bicajozás vigasztal.
A férfiak korán halnak, ugyan miért?
Épp most végeztem a mai adagommal, no már indulok haza (még jó hogy otthon nem nõ a fû, ha szerencsém van kiszárad magától).
Hívnak a hegyek! :D

K.Gyuri

K.Gyuri

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Bocs, hogy beleszólok. Mentségemre, ritkán teszem...
Én nem vagyok klubtag, ahogy ez kinéz, nem is igen leszek...
De szeretek bringázni, bár aberrált, tudathasadt figura vagyok,
egyik évben inkább terepen nyomom, másik évben szinte csak országúton.
Szóval, igazában, sem ide, sem oda nem tartozom.
Ja, és szigorúan amatõr szinten, ott is szenior kategóriában (46 év nem kevés...), de nekem sem mindegy, milyen a bringások megitélése a nagyközönség részérõl.

Mind Bálna, mind Nandi kiakadását teljesen megértem.
...Rendesen megszakadtak az értelmetlem "jópofizó" beszólások...
Nekem ugyan elvben nem volt közöm a klub szemétgyûjtõ akciójához, de
fontolgattam a dolgot...
Az én kifogásom az volt, hogy már elõtte elterveztem szombatra egy
Kékestetõ szívást. Meg is csináltam... Jól esett...

Építõ javaslatként talán annyit: meg kell ismételi a dolgot.
Aki nem volt elég pozitív, annak lehetõséget kell adni a javításra.

Tûzzetek ki egy másik idõpontot!
Ha lehet, ne vasárnapra, mert ilyenkor a kétgyermekes
elvált apukák a saját fõztjükkel próbálják
halálra mérgezni a csemetéiket... Minden más nap érdekel.
Ha egy mód van rá, ott leszek!

Üdv.! Gyuri

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 posts
Én is elég nagyot csalódtam magunkban... Az idõpont megvolt, interneten, körSMS. Néhányan nekem jeleztek, hogy miért nem tudnak jönni, én is elfogadom hogy van család, munka, templom, ünnep, edzés, stb. Elvileg nekem is. 13.50-kor mentem haza az üzletbõl egy megerõltetõ nap után kajálni, 14.10-re vissza, ki Rónabányára a terepjáróért, (Szabó Sanyi ezzel támogatott, mivel õ nem tudott családi prg. miatt jönni). Mi 3-an (Csohány Robi, a barátnõje, Kriszti, aki a Bükki Nemzeti Parknál dolgozik, s õ intézi az engedélyeket ha versenyt szeretnénk) indultunk gyûjteni Rónafaluról a Medves szélén lévõ tó felé. Találtam szaros papírzsebkendõt, Wartburg ajtót, vödröt, pelenkát, meg minden szart. De összeszedtem, bemásztam a bokrok közé, tiszta csikarás a karom. Még a hátamban is volt tüske. de ez mind egyéni szoc. probléma, magamnak kerestem. A tónál voltak többen, horgásztak, nyársaltak, megjelenetem a kocsival, kipattantam, szedtem a szemetet. Utána odajöttek fiatalok, hogy õk is segíthetnek-e, s segítettek. Önként !!! Adtam kesztyût, zsákot, s csinálták. Ekkor tudtam meg, hogy alig jöttek a klubtagok, a Medvesi bányatóhoz nincs aki kimenjen. Szomorú. Aztán felpakoltunk, de alig fért a kocsira a szemét. Aztán beszakadt alattunk az út, Robiék az ablakon másztak ki, még a kilincs is a föld alatt volt. Jött vagy 20 kiránduló, 20 perces munkával tudtak csak kiszedni, köszönet nekik !
A Medves Hotelnél vártak Bálnáék, akkor jelent meg Gyurián Tibi, aki a Nógrád Megyie Hírlap fotósa, s nem mellesleg Salgóbánya önkormányzati képviselõje.
Meglepõdött, mennyi szemetet összeszedtünk, tehát nála szereztünk jópontokat, s ezt meg fogja említeni a közgyûlésben is.
Én személy szerint legalább 50 fõre számítottam (75 zsákot kértem a VGÜ-tõl), intéztem ingyen üdítõt is, köszönet érte drexler Szilárdnak. Megfogalmazódott bennem, mit csináltam (csináltunk) rosszul, de úgy érzem én (+Bálna) mindent megtettünk. Sajnos kicsit "elszállt" az egyesület, rossz irányba. Mindenki csak kapni akar az egyesülettõl, de tenni egyre kevesebben akarnak érte. Mi lenne, ha mi vezetõk (Bálna és a saját nevemben írom) csak hasznot húzni szeretnénk az egészbõl? Kérjek pénzt az egyesületi honlap karbantartásért, jutalékot a pályázati pénzekbõl ? Elvégre én csinálom, ha én nem, akkor nem lesz. Nekem jó üzlet lenne. Havi 2 rugó a honlap, pályázati jutalék 20%. Az éves szinten legalább 150.000 ft-ot hozna nekem. Nem is lenne rossz. Csak még nem vagyok ezen a szinten. Egyenlõre. De lassan lehet hogy elérem. Ennyi.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Szerintem az idei évadnyitó tekerés nagyon jó sikerült, én személyesen nagyon jól éreztem magam. Lehettünk volna annyian a szemétszedéskor is szombaton.

Számomra igen elkeserítõ volt a dolog megmondom õszintén... Persze tudom én, hogy valakinek edzenie kellett, valakinek családlátogatás volt, valakinek ez, valakinek az, mindenkinek igggen fontos dolga volt, nem baj, hogy a közgyûlésen már fix volt az idõpont, meg ilyenek...
Azé a matematikusok nagy emberek voltak, kitalálták a százalékot meg ilyeneket... Namost voltunk az egyesület tagjai közül ha jól számolom kb 14-en maximum, összesen pedig olyan 20-22en... Az azért fasza, hogy 150 emberbõl 14-15 ér rá másfél órára egyszer egy évben... Hát legyen 10% és akkor jók vagyunk... Nem is tudtam, hogy ennyire elfogalt itt mindenki...
Gratulálok...
Kicsit nyers vagyok, evvan...
És ezt most nem azért írtam, hogy jöjjenek a hozzászólások, hogy én ezért, én meg azért nem tudtam jönni... Hanem azért írtam, mert ez ELKESERÍTÕ volt! És nem arról van szó, hogy mindenkinek ott kellett volna lennie, bár az lett volna a legfelemelõbb, de realista vagyok, ilyen ugysem lesz soha, de ez nem is baj... De 14-15 tag azért... Minimum dupla ennyi ember, de az 50 már szimpatikus...
Amellett az is elkeserítõ, hogy egyes tagok azt mondják (országútis tag) hogy az erdõ a montisoké szedjék azok a szemetet... Aztán volt olyan tagunk, aki egy egyszerû "szevasztok"-kal gurult el tevékenykedõk mellett, megállás vagy pár jólesõ szó nélkül.
Asszem errõl ennyit, csalódtam...

A megjelenteknek pedig NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A RÉSZVÉTELT, ÖRÜLÖK, HOGY AZÉRT VAN EGY PÁR FELELÕS GONDOLKODÁSUNK TAGUNK!

Nagymedve

Nagymedve

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Már régóta nem jelentkeztem be,csak elolvasom amit irogattok egymásnak. Egy dolgot azért most szeretnék megjegyezni.

Van ebben az egyesületben egy-két szorgalmas ember aki a munka és tanulás mellett szervezi az egyesület életét. Elindultak jó kezdeményezések - kör sms a tekerésekrõl, melyen aki akar részt vehet -, melyeket folytatni kell.

Azt nem értem, hogy segíteni nem sokan hajlandóak ebben, annál többen kritizálják ezen emberek munkáját. Nézzen már egy kicsit mindenki magába. A jó ötleteket meg kell írni el lehet juttatni a megfelelõ helyre, de állandóan ne a másik munkájának kritizálása menjen. Segítsük a másik munkáját, vegyük ki részünket a munkából is.

Más. Én egy egyszerû hobby kerékpáros vagyok és az évben két alkalom van amikor tudok találkozni ennyi emberrel és tudunk egymással egy pár szót váltani.Az évadnyitó és évadzáro tekerésen. Én nem tudok annyit tekerni, hogy terepen tudjak azokkal az emberekkel menni, akik régemm óta tekernek- az már nem az én tempóm lásd vasárnap - , de egyszer-egyszer szeretnék én is ezekkel az emberekkel kerekezni. Nem biztos, hogy el kellene venni ezt a lehetõséget.Szeretek erdõben tekerni,de aszfalton sem rossz.

Hogy ez mennyire vet rossz fényt az egyesület nevére. Semennyire, mert az egyesület neve mellé nincs ráirva, hogy csak erdõben és csak fiataloknak. Ennek a társaságnakn vannak fiatalabb és vannak idõsebb tagjai - ami szerintem nem baj - egy kicsit mindenkire figyelemmel kell lenni. Szerintem az idei évadnyitó tekerés nagyon jó sikerült, én személyesen nagyon jól éreztem magam. Lehettünk volna annyian a szemétszedéskor is szombaton.

MIndenkinek tisztelettel kívánok kellemes húsvéti ünnepeket igy az esti órákban is.

Des-ca

Des-ca

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Háromkerekû a bringád ? Suttyót meg Bakos doktort csókoltatom .:jogging:

Fakukac

Fakukac

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
HÉJÓJÓJÓ

Na a szemétszedésrõl csak annyit, hogy minek kell történnie egy ember fejében ahhoz, hogy 50 és 100 db közötti mennyiségû (tehát kb 73) gyógyszeres üveget beöntsön (két zsákot töltött meg) egy Eresztvény szintû erdõbe? De volt buszgumi, dísztárcsa (több is), na mindegy...

Ma meg volt Karancs-Medves fõpróba. Elindultunk naon sokan, Karancs után már nem voltunk olyan naon sokan, Salgó és Somoskõ után meg már elég kevesen. Aztán Bárnában, mikor egyszerre hárman kaptunk defektet (abból én egyhelyben hármat, úgy hogy az egyiknél hat tüskét szedtem ki a gumiból) megalázó döntést kellett hoznunk: haza kellett gyönni aszfalton.

Ui: le a kalappal a jó öreg Suttyó elõtt (bár hangoztatta, hogy tele van a f...a az egésszel), végigjött velünk.

Sok locsolót mindegykinek!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
mi meg Rárós felé jártunk(nemrég értem haza) a vikendházaknál sorompót kaptunk.onnan megindul 2 kutya,Márk meg mondja a bakternak , hogy hívja vissza a kutyáakat,az meg azt mondja,hogy nem tud nekik parancsolni a jókurv@élet...Márk mondta Neki, szerencséje , hogy Húsvét van :D azok a kutyák nem semmik ...:s

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Des-ca

Des-ca

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Róna aljában utolsó házba bemenet aszondja azzöregparasz meg fõlleg azzaszonya LEGKOZALEBB FOLLOKLAK Yaris-ból száltak ki és nemnagyon fértek el mellettem hozzáteszem a rázatón mentem és nem értem minek elõz mikor 20-méter után leáll oldarra , mostanában sokat készülök arra következõt nem ússzák meg ennyivel a rendszáma is megvan engem ne fenyegessen egy vén sza......,ja tegnap meg egy ló jött kicsit feljebb kb félúton róna felé a gazdi gondolom a kocsmában lazított , no de a ló szép állat de a maijak nem akarom lejáratni velük szegény lovat.:jogging:Nefeledjétek sok folyadékot fõlleg holnap 18-év felett kellemes ünnepeket.

Des-ca

Des-ca

vendég

• fórumtag
  • 152 posts

Öccsssém!
Ma meghúztam az egyik legjobb magyar montis stücnijén a csavart:-) Jól sikerült, megszakítottam a menetet:-) De nehogy elmondjátok neki:-)

A meghúzást hogy értsük egyépként gratulálok :jogging::sex:

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Öccsssém!
Ma meghúztam az egyik legjobb magyar montis stücnijén a csavart:-) Jól sikerült, megszakítottam a menetet:-) De nehogy elmondjátok neki:-)

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 posts
Holnap szemétszedés 14 órától Eresztvényben !

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Mire elküldtem, rendbe jött az óra, vagy még nem ébredtem fel az elõbb.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Né má!
Most veszem észre, hogy a szerveren nincs nyári idõszámítás. 6.55-kor még nem voltam gép közelben, mégis akkor küldtem az üzenetet. Vagy a klónom volt?

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Figylem! Bikemag áprilisi számában Salgótúra2 leírás. Nem szokványos úvonalon. Aki hallja, adja át.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Itt az alkalom, hogy újra a túrázást népszerûsítsem. Aki nem versenyorientált, vagy nem érzi magát olyan erõnlétben, tökéletes a túrázás. Meg lehet állni kicsit, meg lehet várni az esetleg lemaradót, de attól még kemény próbát lehet teljesíteni (pl. Kohászkék túra, de a Karancs-Medves se kutya). Jó lehet egyedül és közösen, minden formában van pozitívuma. Errõl jut eszembe, pénteken délután a Kisterenye bányatelep feletti erdõs részen egy szép szarvas csapatot láttam, olyan helyen jártam, ahol még sose (el is tévedtem), de ez se baj, visszafordultam, és mentem tovább.
Csatlakozzatok a túra szekcióhoz. Programot lásd klubhonlapon.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Hali srácok!

Köszi, hogy meghallgattatok, és a hozzászólásaitokat is! Azért azt meg kell, hogy mondjam, hogy nem feltétlenül értek egyet az összes comment-el, de hát különbözõek vagyunk, és ez így van jól!

A lényeg: see you in the DIRT!!! (Remélem minél elõbb... :) Még akkor is ha sokat kell majd már rám várni a hegy tetején! Üdv Bálnus ;) )

Hirka Zoli

Nem rád céloztam, jelenleg nem sokkal érnék fel elõbb mint te az tuti... :D

ZaskarLe

ZaskarLe

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Hali srácok!

Köszi, hogy meghallgattatok, és a hozzászólásaitokat is! Azért azt meg kell, hogy mondjam, hogy nem feltétlenül értek egyet az összes comment-el, de hát különbözõek vagyunk, és ez így van jól!

A lényeg: see you in the DIRT!!! (Remélem minél elõbb... :) Még akkor is ha sokat kell majd már rám várni a hegy tetején! Üdv Bálnus ;) )

Hirka Zoli

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Szeva Skacok!

Na, hazaértem az évadnyitó tekerésrõl... SZOMORÚ VAGYOK!!
Tök jól indult, meg minden, tök fajin ez az sms-értesítésítés is, tényleg ott van. Ha nem kapok sms-t, akkor nem megyek ma bomlasztani a társaságot :)

Szóval az a gáz, hogy ez a Salgótarjáni HEGYIKERÉKPÁROS Klub évednyitó tekerése, oszt aszfalton kellett volna menni. ÁÁÁÁÁÁÁ. Kicsit elveszett az egésznek a lényege. A halál sem akar kamionok és õrült autósok között hadoválni, inkább ki a szabadba, be az erdõbe, meg természetbe vagy mi, oszt hagy szóljon. Ezért alapították Sanyiék az ország elsõ ilyen egyesületét...Mi voltunk az úttörõk :)

Ma úgy éreztem, hogy elveszett az egésznek a fílingje. Sajnos keserû nosztalgiával kell visszagondolnom a régi idõkre, a klubot alapító tagokra, akikkel a tekerés sosem az aszfaltot jelentette, hanem egy nagy szórakozást a terepen, sok röhögéssel, és baromkodással, mindig állat volt (szerintem vannak olyanok is, akik emlékeznek még ezekre az idõkre...:).

Bízva ebben a mai napon erre számítottam, oszt nesze neked harmincas kör. Tök jó volt látni a régi arcokat, és talizni az újakkal is, de voltam olyan makacs és önfejû, hogy lekoccoltam a szeszfõzde felé. Csak Gepida csatlakozott, meg defektet kaptam a kövesen és utolért Casanova. Az erdõben csiripeltek a madarak, 10 féle színben virágoztak a fák, nagyon jó levegõ volt, a terep kiváló, beszarás milyen jó volt. Csak hát jó lett volna azt a nagy csapatot nem távolodni látni az új temetõ mellett...

Na aki sértve érzi magát a soraim miatt, annak bocsi, minden rendben van az országúttal, lehet ott erõsödni mint atom, de azért remélem, hogy átjött, hogy mit akartam mondani.

Üdv és csók mindenkinek.

Hirka Zoli voltam

csocsesz

Rendben van minden a mondandóddal.

Én is írnék akkor egy kicsit, én hogy látom.

Ez volt az 5. ilyen jellegû dolog, mert ugye az elõzõ két évben mindkét évben volt kettõ, évadnyitó és évadzáró.
Annyit tennék hozzá, hogy szerintem semmi nem veszett el, sõt... Én most kezdem újra látni valamilyen afféle összetartást mint ami akkor volt (1999) mikor ide kerültem.
És attól mert hegyikerékpárosok vagyunk, nem veszik el semminek a lényege ha aszfalton van az évadzáró, illetve az évadnyitó. Az 5 ilyen közös tekerés közül ez volt az elsõ olyan, amikor lehetõség lett volna terepre menni, eddig mindog nagy sár volt, emlékszem, mert "leestem" az utról és összefröcsköltem mindenkit... :)
Másrészt pedig mostanra 150 körüli tagszámnál tartunk. Igaz, most nem voltunk sokan, csak kb 40-en, de van jó pár olyan ember aki nem tudna eljönni egy ilyen közös tekerésre, mert mondjuk nincs olyan erõnlétben, vagy nincs is montija! (És itt nem az országútisokra gondolok).
Tudom hogy, elfoglalt vagy, eddig a suli meg minden, nem sokat tudtál itthon lenni, tekerni meg itthon fõleg nem ezáltal. De akinek lehetõsége van, hogy jobban benne legyen a dolgokban, az tudja hogy van nem egy összeverõdött társaság, erõnlét szerint... Lehet menni / csapódni többekhez, nem feltétlen megy mindenki fullon. Én is pl mentem tavaly Friciékkel terepen a Mátrába stb... Vannak akik országúton mennek, aki ott akar, az is több "csoporthoz" csatlakozhat már... Tehát lehetõség van, aki mondtizni akar csak és kizárólag, az megteheti, te is találtál társat egybõl! :)
Errõl van szó, és a lényeg, az a közösségformálás (nem ennyire komoly mint ahogy hangzik), de ez erre lett kitalálva... És a közösséget mind a 150 tag alkotja. És egy montis tud menni országúton, viszont egy országútis nem nagyon tud menni terepen, de hogy ne ezt az ellentétet használjam, pl nem akarom azt, hogy a gyengébb emberkék lemaradjanak. Ez országúton megoldható, míg montinál minden emelkedõ tetején, alján össze kellene szedni a társaságot, ha egyáltalán mindenki azon a lefelén indluna el ami meg lett beszélve... :)
Na kezdek belebonyolódni, az az egész lényeg, hogy én nem gondolom igy, pedig montisnak tartom magam a mai napig, de nagyon jó volt a klub közel egyharmadával menni egy igen lazát országúton!

(ja, és tényleg, a szombat délutáni kamionok az isten háta mögötti Mátraszele felé, meg a 21-es meletti szervízúton hál istennek nem jellemzõ, ellenkezõ esetben tényleg életképtelen lenne ez a közös tekerõsdi a nagy létszám miatt...)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Idén lesz Salgó Kupa hegyi idõfutam?

A tavalyi év volt az elsõ, hogy nincs köze hozzá a Salgótarjáni HKE-nek, igy csakis a St-i Triatlon klub felelõs a versenyért, de õtõlük nincs senki itt a fórumon tudomásom szerint, és mi sem kaptunk még semmi infót, hogy lesz, de arról sem, hogy nem lesz...