Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salgótarján

- - - - -

• Please log in to reply
10143 replies to this topic

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Tervezem, hogy az egyesület új (nézd meg itt)honlapjára a Városi Bajnokságok részre valamint a Tarján kupa oldalra az egyes pályákról feltöltök rövid videókat.

Városi Bajnokság 4 helyszín (ahol több kör van oda csak egy kört töltenék fel)
Tarján Kupa 1 kör - itt országútiakkal külön megbeszéljük a részleteket,

A lényeg az, hogy keresek partnereket ehhez.
Látványosabb lenne, ha minél többen lennénk a videón.
Elsõ idõpont: Elsõ városi bajnokság pályája (SBTC pálya- Gedõc oldal) most vasárnap 11:00 a SBTC parkolója
Egyesületi mezben kellene majd megjelenni.
ha valakit érdekel akkor jelezzen vissza, de elég ha kijön.

Ha rossz idõ lesz - esik, havazik - akkor nem megyek :(

A többi idõpontot majd késõbb kitaláljuk.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 posts
Robi ! alapos vagy !
Más ! eladó 1db XT hátsó sor originál csomagolásban sértetelen !
Más ! 5 kétágyas szoba van foglalva Salz- ra 8 nappal az érkezés elött kell fizetni a teljes összeget 35 eur/fõ/nap reggelivel !
Ha még valakit érdekel az keressen lehet hogy van még szoba ott ahol már foglalva vagyunk !

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 posts
A fogorvos úr kasztingol :D

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

1. § A rendelet Magyarország területén levõ közutakon és közforgalom elõl el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

IV. RÉSZ
A jármûközlekedésre vonatkozó szabályok

I. fejezet
A jármûközlekedés általános szabályai

Sebesség

26. § (1) Az egyes jármûvekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következõ sebességgel szabad közlekedni:

d)188 teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott jármûvet vontató gépjármûvel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra,
da)189 lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,
db)190 lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot nem visel 40 km/óra,
d/2.192 a kerékpárúton közlekedõ jármûvel 30 km/óra,

IV. fejezet
Egyes jármûfajták közlekedésére vonatkozó külön szabályok

Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok

54. § (1)325 Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetõleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetõvé teszik - a lakott területen kívüli úton, a fõútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.
(2)326 Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
(3)327 Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.
(4)328 Kerékpárral
a) lakott területen kívül a fõútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
B) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.
(5)329 A kétkerekû kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idõsebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettõnél több kerekû kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast.
(6)330 A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie.
(7) Tilos
a) fõútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;
B) elengedett kormánnyal kerékpározni;
c)331 kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;
d) kerékpárt más jármûvel, illetõleg állattal vontatni;
e) kerékpáron oldalra kinyúló, elõre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetõt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztetõ tárgyat szállítani;
f) kerékpárral állatot vezetni.
(8)332 Az (1) és a (3) bekezdésben, a (4) bekezdés B) pontjában, valamint a (7) bekezdés B)-f) pontjában foglalt rendelkezéseket a segédmotoros kerékpárok - a quad és a mopedautó kivételével - közlekedésére is alkalmazni kell azzal, hogy
a) lakott területen a kerékpársávon segédmotoros kerékpárral közlekedni,
B) kétkerekû segédmotoros kerékpáron utast szállítani,
c) segédmotoros kerékpárhoz utánfutót kapcsolni
nem szabad.
(9)333 A három- vagy négykerekû segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármû vezetõje a 17. életévét betöltötte.
(10)334 A gyalog- és kerékpárúton a kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.
(11)335 Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

I. Az úttal kapcsolatos fogalmak

c) Úttest: az útnak a közúti jármûvek közlekedésére szolgáló része.
f/1.Kerékpársáv: az úttesten útburkolati jellel kijelölt - kerékpárosok egyirányú közlekedésére szolgáló - különleges forgalmi sáv.
h) Kerékpárút: jelzõtáblával kerékpárútként megjelölt út.
h/1. Gyalog- és kerékpárút: jelzõtáblával gyalog- és kerékpárútként megjelölt út, amelyen a gyalogos és a kerékpáros forgalom részére fenntartott útfelületet burkolati jellel és eltérõ színû burkolattal is kijelölhetõ.
h/2.Kerékpáros nyom: az úttesten kerékpárt és nyilat mutató sárga színû burkolati jellel kijelölt útfelület.
h/3.Nyitott kerékpársáv: az úttesten útburkolati jellel kijelölt - kerékpár és különleges esetekben (az egymás mellett történõ elhaladáshoz szükséges hely biztosítása érdekében) jármû egyirányú közlekedésére szolgáló - különleges forgalmi sáv.

II. A közúti jármûvekkel kapcsolatos fogalmak

r/1.Kerékpár: olyan, legalább kétkerekû jármû, amelyet emberi erõ hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményû motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhetõ el.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
http://bikemag.hu/ma...n-versenykiiras

ajánlom mindenki figyelmébe!
csak az idõfutamon, vagy csak a critkon is lehet indulni, persze jobb ha mindkettõn :))

Pista neked kötelezõ!!!
Mennyüüüüünkmááááááááá:D

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

ok, érdekel, csak most olvasom, pedig láttalak, vagyis megelõztelek ma 4 körül karancsaljafelõl a károlyivagymi hegyen sprinteltél le valakinemtudomkit

rendben! elõkerítem és leviszem a veloba.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Egyre inkább a péntek lesz a bringás napom.
A tavaszi egynapos klasszikusok jegyében mentem én is egy ilyet.
Bagyasalja-Kálvária (a kockaköves pave-n)-Kercseglapos-Somoskõújfalu-alagút-Eresztvény-Petõfi sétány-Medves-puszta-Medves fennsík (kitérõ Domonkos tetõre)-Salgóbánya-Eresztvény-Somoskõújfalu (erdei bringás úton)-majd aszfalton haza. 3 óra, 45 km, ebbõl terep 30 km. Jól esett a kaja.
Hívnak a hegyek! :D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
szombat - 15.00 - körforgalom - mtb - lazán

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

viccet félre téve lehet h. van egy a pincébe isises truvativ mtb-s ...

ok, érdekel, csak most olvasom, pedig láttalak, vagyis megelõztelek ma 4 körül karancsaljafelõl a károlyivagymi hegyen sprinteltél le valakinemtudomkit

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Valakinek bal oldali 175 mm-es ISIS-es hajtókar a fiók mélyén?

viccet félre téve lehet h. van egy a pincébe isises truvativ mtb-s ...

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

valakinek bal oldali 175 mm-es isis-es hajtókar a fiók mélyén?

1500 :D

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts
Valakinek bal oldali 175 mm-es ISIS-es hajtókar a fiók mélyén?

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Janibá mi biztosan megyünk - két fõ.
Természetesen július még azért odébb van, ha bármi közbejönne mindenképp szólok. De nem fog :).
Ha tudok segíteni a szervezkedésben akkor szólj.

Holnap megy valaki bringázni valamerre - MTB érdekel.

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 posts

Janibá! Március 31-ig biztosan nem látok elõre nyárig. Én csak késõbb tudnám megmondani mi a szitu...

Bálna ! Korábbi években ilyenkor már tudtuk mit akarunk és foglaltunk szállást ! Számolj ! 4500 körüli induló van különféle távokon ez legalább 9-10000 ember ! ennyi szállás Bad goisernben és környékén 10km távolságon belül nincs ! Tavaly kicsit késõn ébredtünk 25 km -re keptunk szállást !
A korábbi szálláshelyünkön ahol szállás elött 50 m re megy el a 100 és a 200 km es táv pályálya és elfogadható az ára ( 35 euró reggelivel ) 4km re van a rajthelytõl ! itt most még van szállás !
3db 2 ágyas szobát már elõzetesben foglaltam ! Akit érdekel most jelentkezzen ha itt akarja a szállást ! Természetesen lehet késõbb is jelentkezni de egyáltalán nem biztos hogy sikerül egy helyen sok embernek szállást szerezni ! Továbbá a versenyr legkeresetteb távjira is limltált létszámok van ! A C távra pl 400 fõ a D távra 1500 fõ a B távra is van limit de azt nem tudom mennyi ! Ezt is figyelembe kell venni a mikor nevezzek kérdésben !!
Természetesen a szállásfoglalásnál azzal is kell számolni hogy kell foglalót fizetni . A szállás akkor biztos ha a foglalót kifizetted !

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Janibá! Március 31-ig biztosan nem látok elõre nyárig. Én csak késõbb tudnám megmondani mi a szitu...

Mindig a szállás a szûk keresztmetszet, azt mi sem tudjuk mi lesz majd nyáron, azt tudjuk akarunk menni és a szállást korán kell intézni ha nem akar az ember messze lenni a központól, ha ez nem szempont akkor lehet késõbb is keresni.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Mivel az elmult pár évben eddig is én szerveztem igy most sem gondoltam másképp! Ahhoz hogy ez jól sikerüljön a szállás miatt idõben kérem e jelentkezést ! Ez úgy gondolom március 31 ig kell hogy jelezzétek ki az aki jön és már nevezett is !
Vagy itt a fórumon vagy telefonon kérek jelzést ! Kösz !!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Mai túra: St.-Litke-Ráróspuszta (Madách híd)-szlovák oldalon Petõig (Katalin híd)-Pösténypuszta-Szécsény-Nógrádmegyer-St.
81 km, 2 óra 52 perc, 28 km/h átlag.
Hívnak a hegyek! :D

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
2 fõ innen is meglátogatja Osztrák hont. Remélem sikerül a kiszemelt távot teljesíteni. és titokba még egy BIG csúcsra is felkúszni.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Mivel az elmult pár évben eddig is én szerveztem igy most sem gondoltam másképp! Ahhoz hogy ez jól sikerüljön a szállás miatt idõben kérem e jelentkezést ! Ez úgy gondolom március 31 ig kell hogy jelezzétek ki az aki jön és már nevezett is !
Vagy itt a fórumon vagy telefonon kérek jelzést ! Kösz !!

Nem kívánom én el a szervezést Tõled, de mivel tavaly nagyon bealudósra sikerült az egész ezért merészeltem felvetni. Részemrõl két fõ, nevezve vagyok, a régi szállásunk megfelel.

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts

A turistatérképeken általában jelölve vannak a kerékpáros túrautak. A Cartographia-son egész biztosan. Meg itt is:
turistautak.hu

De ha erre jársz és nem szólsz, akkor ráduszítom a bükki jetit!

Köszönöm szépen! elvileg vasárnap tolnám oda a verdát! Majd csörgök! De finomat fõzzél ám ebédre!