Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Írta 2012. június 28. - 18:59
Otthonról egészen B.gyarmatig
Írta 2012. június 28. - 15:28
Írta 2012. június 28. - 13:11
Salgótarján 04:29 személy (Somoskõújfalu - Hatvan)
Hatvan 05:51
Hatvan 06:00 személy (Eger - Budapest-Keleti)
Hatvan - Budapest-Keleti
Aszód 06:17
Aszód 07:54 személy ( - Balassagyarmat)
Balassagyarmat 09:26
Írta 2012. június 28. - 10:28
Írta 2012. június 26. - 18:04
Írta 2012. június 25. - 20:33
Írta 2012. június 25. - 09:07
Sajnos elméreteztem. Nem jött össze a négy Kékes, mivel beterveztem Mátrakeresztes felõl is. Ez maga 60 km volt, meg 3 óra.
Így kimaradt Parádsasvár felõli mászás. Elsõ mászás itthonról 47 km 2 óra 40 perc. Második mászás (adatok Kékesen értendõk) 106 km 5 óra 50 perc, harmadik mászás (Gyöngyösrõl) 137 km 7 óra 42, összesen 185 km 9 óra 32 perc. Nem versenytempó volt, hogy maradjon a végére is erõ. A fél SHKE meg a Mátrában tréningezett, jó sok klubtárssal találkoztam. A szintet csak becsülni tudom, hogy 3000 m körül lehetett.
Gyuri bá, ez se semmi, Te is nagyon unatkozhatsz otthon
Írta 2012. június 25. - 09:05
És a jobbváll-balláb sztorinak mi lett a vége?
Írta 2012. június 24. - 21:13
Ide tartozik, hogy Járvás Tamás a RAAM-on végül 5-ik lett.
Írta 2012. június 24. - 21:05
Így kimaradt Parádsasvár felõli mászás. Elsõ mászás itthonról 47 km 2 óra 40 perc. Második mászás (adatok Kékesen értendõk) 106 km 5 óra 50 perc, harmadik mászás (Gyöngyösrõl) 137 km 7 óra 42, összesen 185 km 9 óra 32 perc. Nem versenytempó volt, hogy maradjon a végére is erõ. A fél SHKE meg a Mátrában tréningezett, jó sok klubtárssal találkoztam. A szintet csak becsülni tudom, hogy 3000 m körül lehetett.
Írta 2012. június 24. - 11:29
Írta 2012. június 24. - 09:48
Írta 2012. június 24. - 09:48
Írta 2012. június 24. - 08:57
na!- milessz a folytatással? már 8.29 van !!De ne téveszd össze mással !!
Szépen jöttem fölfelé a bringázás közben. Én tényleg élveztem azt a 9 km-es emelkedõt! A 30 km-es pályán két itató volt, ahol a sótablettától kezdve a banánon keresztül az izotóniás italig minden volt! A 3. kör után a 39. helyig kúsztam föl. Gyorsan be a depópa, itt elvették a segítõk a bringámat, és a sisakomat, még ezzel se kelljen foglalkoznunk! Gyorsan átöltöztem a futó cuccba, ez már csak 3 percet vett igénybe! A 2. depóban volt egy hûtõszekrény, tele minden földi jóval! Mivel a Coca-Cola is a fõszponzorok közé tartozott, így a termékpaletta minden aspektusából tudtál választani! Gyorsan kivettem egy PowerRade italt, ittam pár koreszt, aztán irány a futás! A futópálya elején Henikétõl még elragadtam a féltve õrzött kóláját, amit sikeresen felráztam, és így próbáltam meginni, aminek az lett az eredménye, hogy újra bizonyítást nyert, a hátsó garatfal tényleg közlekedik az orrüreggel! A futópálya már sík volt, teljes hosszában! 2600m hosszú volt egy kör. A félironman-eseknek 8 kört kellett menni, plusz a pályáról vissza a versenyközpontba, így jött ki a 21450 m-es futás adag. Az elsõ 3 kör nagyon jól ment, tartottam a pozíciót. Majd a 4. körben jött a a kalapácsos emberke, és úgy tarkón vágott, hogy csak na! Ráadásul megtapasztaltam azt is, hogy a hosszú távú triatlonosok miért tartják olyan fontosnak, hogy a futás megkezdése elõtt legyen valami szilárd kaja is a gyomrodban! Az 5. körben olyan fosást mutattam be!!! Az addig elfogyasztott zselék és energia löttyök olyan jól összekavarodtak a pocakomban, hogy azt már a külsõ körkörös anus záró izmocskáim nem tudták tartani, a belsõ záró szimeringekrõl már nem is beszélve! Valamit sejtettek a szervezõk, ugyanis a futó körön nem csupán 2 itató-etetõ pontról gondoskodtak, hanem 4 db, logisztikailag is jól elhelyezett Toi-Toi wc-rõl! Berongyoltam az egyikbe! Ekkor elszálltak azon aggodalmaim is, hogy vajon mi a franccal fogom kitörölni a lukamat! 3db érintetlen tekercs pihent a budiban! Hát, ha a Forma-1-ben számít, hogy a versenyzõ mennyi idõt tölt a boxban, ez bizony itt is lényeges momentum volt! Ugyanis az egyik ellenfelemmel majdnem együtt rongyoltunk be a rötyire! Produkáltam egy kb. 1 perces fosást és kloákatörlést! És bizony mondom néktek, sikerült leelõzni a másik fosós versenyzõt a Toi-toi wc-ben!!! Ezen a végén egyébként kurva jót röhögtünk, mert a diplomaosztó ceremónián a srác ezt meg is jegyezte! Szóval folytattam a futást, ami már egyre kevésbé esett jól. Kaptam Katától és Anyukámtól a frissítést, Cegáéktól pedig a szurkolást, ami nagyon sokat segített! Az utolsó két kör már nagyon szenvedõsre sikeredett! Meg is lassultak a körideim, elég rendesen! Aztán ráfordultam a versenyközpontba visszavezetõ útra! Egy utolsó kanyar, a szpíker bemondja a nevemet, Kata fotózik, megölel, megcsókol, a Fõszervezõ a kezemet szorongatja, nyakamban az érem, rámadják a Saucony Finisher pólót, kapom a jeges üdítõ italokat! Keresek egy árnyékot, lefekszem, kifújom magam! Huhh! meg van!!! 6 óra 11 perc 02 másodperc. 52. hely!
Írta 2012. június 24. - 08:30
Írta 2012. június 24. - 07:54
Bakker, micsoda cliffhanger!
Most akkor jövõ szombatig rághatom a körmöm?
Nem kell már addig várni! Jön is a folytatás! :)
Szóval ott tartottam, hogy a jobb lába a bal vállamon volt, a bal lába a jobb vállamon, és csak toltam, és toltam... Ja, hogy ez nem az a sztori!
Na, szóval a bemelegítõ úszás után vártuk a startot! Mondták, hogy egy kicsit késni fog, mert az m1 élõben közvetíti a startot. Aztán egyszer csak a szpíker bemondta, hogy 1 perc a rajtig. Felhangzott a hangfalakból a Queen We will rock you címû száma, amire az egész mezõny elkezdett ütemesen tapsolni! Kuuuurvaaa jóó volt! Elkezdted érezni azt a masszív adrenalin löketet a testedben, ami leírhatatlan! A következõ pillanatban 350 ember átváltoztatta a Balaton ezen részét valami fehér, forrásban lévõ katyvasszá! A mezõny közepén kezdtem meg az úszást, az eleje nagggyon durva volt! Nem hiába hívták meg a VIP váltóba Balzsai Károlyt, kitûnõ boxolónkat, mert ekkor az egész még valami tömegverekedõs jelentre hasonlítot! A gyorsúszás tempója közben, hol én ütöttem, vagy rúgtam meg valakit, vagy engem ütöttek és rúgtak! Olyan 600-700m után kezdett egy kicsit széthúzni a mezõny, innentõl már elkezdtem a saját tempómat úszni. 40 perc alatt csináltam meg az 1,9 km,62. helyen jöttem ki, amivel tök elégedett vagyok, bár az uszodában jobb idõt tudok ilyen távon, de most úsztam életemben elõször nyílt vízen! Kifutottam a vízbõl, be a depóba. Itt sajnos 5 percet vesztegeltem, mert nem tudtam eldönteni, hogy maradjon rajtam a triatlonos ruha, vagy öltözzek át teljesen bringás cuccba. Inkább a bringás ruha mellett döntöttem, nálam tapasztaltabbak azt mondták, hogy hosszab távokon az kényelmesebb! Irány a bringás kör! 90 km teljesítése várt rám! 30 km-es körpályán kellett abszolválni az említett penzumot. Az elsõ 9 km elég kemény emelkedõ volt, ami nekem nagyon feküdt! A triatlonosok itt nagyon szidták a szervezõ anyukáját, mert általában az ilyen távokat sík terepen szokás kijelölni. De ahogy másnap a Fõszervezõ a záróbeszédében kijelentette: "Nem azért jöttetek ide, hogy egy könnyû versenyen legyetek túl, hanem azért, hogy elmondhassátok, hogy milyen kemény pályát teljesítettek! Ha könnyû versenyt szeretnétek, akkor ezt a sportot nem úgy hívnák, hogy triatlon, hanem úgy, hogy foci!" Megjegyzem, ezt egy óriási általános tapsvihar követte! Na, de vissza a versenyhez!
Írta 2012. június 23. - 20:53
Írta 2012. június 23. - 10:54
Na, akkor egy kis összefoglaló a triatlon területén történõ szárnybontogatásomról.
Folyt. köv.
Bakker, micsoda cliffhanger!
Most akkor jövõ szombatig rághatom a körmöm?
Írta 2012. június 23. - 08:27
Geri! Sikerült már nagyjából regenerálódni? Élménybeszámoló lesz?
Na, akkor egy kis összefoglaló a triatlon területén történõ szárnybontogatásomról.
Szóval 2012. I. Balatonman triatlon fesztivál. Pénteken, meló után indultunk le Balatonfüredre Katával és Édesanyámmal, Budapesten csatlakoztak hozzánk Cega és Heni. Így öten alkottuk az utazó különítményt! Este 18.30-tól volt technikai értekezlet, amíg Katáék elfoglalták a szállást, addig én beültem az értekezletre. Az utolsó kanyarig, az utolsó csipes idõmérõpontig, mindenrõl kiokosítottak minket! Aztán kaptunk egy wellcome drinket. Majd tésztaparti várta a versenyzõket. Megjegyzem, nem sajnálták tõlünk a tésztát, ráadásul még finom is volt! Kicsi eszmecsere Matyi barátommal, aki már többszörös ironman, aztán irány a 2. depó, ahol le kellett adnom a futó cuccomat. A verseny központja a SunCity létesítményben volt. Innen visszatértem a szállásra, gyors zuhany, majd elmentünk a csapattal vacsorázni. Vacsi közben a telefonomon folyton a balaton hõfokát nézegettem, eléggé be voltam szarva, hogy hideg lesz a víz, és nekem még nincs neoprén uszó ruhám, ami megvédene a hideg víz hatásaitól, és ráadásul nem keveset kellene másnap a vízben úszkálnom! Vacsi után bekészítettem a cuccomat, izotóniás italok, zselék, energia szeletek, Kata kiokosítása, hol kell majd itatni, etetni. Aztán megpróbáltam álomra hajtani a fejem. Sajnos nem sokat pihentem, nagyon izgultam, folyamatosan zakatolt az agyam. Reggel 5-kor ébresztõ, reggeli, amit már alig tudtam leküzdeni, akkora gombóc volt amúgy is a gyomromban! Majd irány a füredi kemping, ahol az 1. depó és a rajt is volt. Bedepóztam, fölvettem a triatlonos mezt, majd elkezdtem bemelegíteni. Még beszéltem pár szót Matyival, megnyugtató volt látni, hogy õ is izgul Bemerészkedtem a vízbe, hogy úszok pár métert. Ekkor tapasztaltam, hogy a víz hõmérséklete tökéletes!!! 22,9 fok!!! Kijöttem a vízbõl, odamentem Katához, aki szintén lerágta a körmét izgalmában. Elmosolyodtam, és mondtam neki, hogy most már okés, minden a legnagyobb rendben!!!
Folyt. köv.
Írta 2012. június 21. - 06:38
Geri! Sikerült már nagyjából regenerálódni? Élménybeszámoló lesz?
Szia! Köszi a kérdést! Majd írok valami összefoglalót! Regenerálódni??? Vasárnap délután már wakeboardozni tanultam a Balcsin Igaz többet voltam a vízben, mint a deszkán. Meg még a testem legkisebb izmát is éreztem, hogy fáj!
Elõljáróban annyit, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt!!!