Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Posted 2010. July 21. - 14:11
. … A hegy, ami ott várt ránk az elmondhatatlan számomra….
Azért megpróbálom:
Többen mondták, hogy a Salzkammergut Trophy- t érdemes legalább egyszer élvezni. Idén tavasz elején elterveztem, hogy elmegyek oda. Sokat gondolkodtam milyen távon is kellene indulnom.
Az 54 km (1539m szint) valamint a 71,9 km (2533m szint) szemeltem ki magamnak. Nevezésemet sok gondolkodást követõen a 71,9 km-re adtam le.
Rajtot követõen az elsõ 9 km különösebb gond nélkül jókedvûen ment 12:53 másodperc hátrányt szedtem össze.
Na de ami ezután jött…..
11 km-nél már 39:19 másodperc hátrányom volt. Maga a hátrány nem is lett volna vészes, de éreztem magamban, hogy kezdek bepánikolni. Az elsõ nagy mászás (600m-3km szakaszon) és tudtam, még 60km van hátra és én szinte csak támolyogtam, nem tudtam tolni a biciklit, annyi erõm nem volt, a hegy közepénél a cipõmet olyan erõvel nyomjam a talajra, hogy az ne csússzon el. Itt ért be a ’B’ táv elsõ helyezettje. Ez az egyébként is nyomott kedvemet tovább rontotta, hiszen a srác menetszele amit felfelé hagyott maga után az teljesen letaglózott. A velem együtt vánszorgó ’C’ távosokról hasonló kép áradt. Sikerült végül felérnem a hegy tetejére ahol egy frissítõ állomást követõen kicsit megpihenve továbbindultam.
Második mászás (10km szakasz 800m szinttel) eleje és igazából a teljes hegy szerintem is tekerhetõ. De én bírtam. Állni is fájt. Lassan, nagyon lassan haladtam felfelé volt rész mikor tekertem de többet kellett toltam. Ekkor értek be a ’B’ távról magyarok akikkel kicsit sikerült mennem néhány szerpentint. Majd megint jött egy mélypont, pedig azt hittem ha sikerül a holtponton átesnem akkor már nem lesz baj. Órám szerint 34,9 fok volt és még 40 km hátra másfél mászással. A bicóra támaszkodva pihentem és láttam, ahogy az izadság nem csepeg rólam hanem a két kezemrõl folyik folyamatosan mintha tusolnák. Beért egy idõsebb magyar látta, hogy bajban vagyok bekísért az árnyékba és mondta, hogy kicsit pihenjek, igyak és szerinte ne folyatassam. Ez volt az eddig nap legrosszabb eseménye számomra. Ekkor elborult az agyam és nagyon mérges lettem. Nem akartam feladni – végig akartam csinálni minden áron- Majd az öreg elment adott valamit, szõlõcukrot talán, az finom volt.
Itt ültem le elõször kicsit pihenni szerintem olyan 20 perc körül pihenhettem. (gyönyörû volt a táj) Tudom, hogy a hegy közepén nem szabad megállni. Ezért kicsit összeszedtem magam és azon gondolkodtam, hogy úgy fogok menni, hogy csak mindig a következõ árnyékos területig ott szusszantás és gyerünk tovább Robi. ez nem látszott rossznak 2-3 szerpentinig ment. Majd beért az ’A’ táv elsõje (Nos Õ sem tolta). Teljesen összetörtem lelkileg éreztem meghalni sem lenne erõm. Ekkor már a mászás vége felé jártam. Toltam- húztam- szenvedtem majd sikerült elérnem a tetõt és onnan már lefelé vitt a bicaj. A frissítõ állomáshoz érve inni nem volt erõm. Azt ittam, amit a kezembe adtak a fejemet sem emeltem, amíg bele bírtam a folyadékot önteni a számba addig ittam majd jött a következõ pohár, de ha nem adták volna a kezembe szerintem nem tudtam volna az asztalról elvenni. itt 8-10 percet pihenhettem. Majd indultam tovább. Megtettem 15-20 métert mikor hallom, hogy nagyon ordítanak mögöttem. Ekkor hátranéztem és hát nekem ordítottak - ez bizony nem gyalog túra a bringát is vinni kéne-. Visszasétáltam a bringához kicsit nézegettem majd egy segítõ odajött valamit mondott kivette a kulacsomat megtöltötte és visszaadta. Kicsit mosolygott kedves volt tõle jól esett (bár sosem ismerném meg arra sem emlékszem, hogy lány vagy fiú volt). 38 km nél 2:59:48 másodperc hátrányom volt. Itt a végkimerülés határán voltam. Befeküdtem egy a sziklafalról lezúduló patakba fürödtem egy jót, majd megtöltöttem a kulacsokat. A’B’ távosok látván hogy ez egy jó helyen lévõ a szintrajzon nem szereplõ frissítõ állomás megrohamoztak kb olyan 20-30 kulacsot megtöltöttem majd mondtam, hogy már mennék, mert én másik távon vagyok.
Volt a hátamon egy hátizsák tele cuccal ekkor nyúltam hozzá elõször ettem belõle valamit és indultam. Ekkor jött a harmadik mászás Nem volt meredek és annyira hosszú sem. 6 km-en 400 méter. Ez jól indult tekertem és lám haladtam is azonban ez sem tartott örökké egy idõ után kezdtem érezni, hogy rosszul vagyok. Szédültem majd megcéloztam egy árnyékos részt televolt csalánnal meg szúrós gallyakkal, de nem zavart. Ép be akartam magam oda fészkelni mikor valaki megszólított „NE BÚJ, CIGÁNY LÁTLAK!” Ez Taki volt a ’B’távról. Utolért-majd elhagyott valamit mondtam neki de nem emlékszem mit. Ezt követõen már csak arra emlékszem, hogy a lehunyt szemem elõtt a napszemüvegemen keresztül hirtelen besötétül. Az az érzés mintha a napot sötét felhõ takarná. Kinyitom a szemem és egy férfi ál felettem. Majd jön egy fél-kulacs víz a fejemre meg egy ébresztõ pofon. Ekkor feltápászkodtam és mondtam neki, hogy jól vagyok csak néha alszok bringázás közben. Na ezzel beszélgettem valamit Lengyel volt de picit tudott magyarul. És mondta hogy jön velem kicsit. Sajnos a harmadik mászás tetejétõl kb 150 méternyire dõltem ki. itt szerintem olyan 40 per cörül biztos feküdhettem Ha a faszi nem jön még mindig ott aludnék. Ekkor megláttam egy táblát 25 km a célig. Ez felvillanyozott teljesen hatalmas erõt adott. Majd elkezdett esni az esõ.
Az esõrõl csupán annyit, hogy kinyitottam a számat és olyan 2-3 másodperc alatt tele lett esõ vízzel. 53km nél 4:15:24 hátrányom volt. Esõtõl teljesen jó lettem az utolsó itatópontnál nem is álltam meg folyamatosan tekertem. Ömlött az esõ, de nagyon kellett már. Gyakorlatilag a célig nem is álltam meg. utolsó 15 km-en arra gondoltam, hogy a célba érkezés elõtt van egy apró emelkedõ kb 30 méter és 4% -egy rövid balos kanyar- vajon ki fogok-e tudni ott tekerni. Ekkor találkoztam Takival aki a szállás felé ment. Azt mondta maradjak a célba majd bejön értem kocsival. Ha jól emlékszem nem is válaszoltam csak indultam tovább. Emlékszem azon ügyeskedtem ezalatt hogy a bringát valahogy járdán tudjam tartani mert majd ki esett a kezembõl. Késõbb meg mintha Janibát láttam volna de nem vagyok biztos. Majd beértem a célba. Örültem – Boldog voltam – hogy sikerült beérnem még értékelhetõ -148. ként 71,9km 7:55:13 másodperccel 4:41:37 másodperc hátránnyal - helyen.
Én nem a helyezésért mentem. Boldog vagyok, hogy azok közé tartozhatom, akik büszkén viselhetik a Salzkammergut-Trophy pólót.
Így utólag azt mondom nem az erõlettemmel volt a baj. Lelkileg nem erre számítottam és ez nagyon megterhelt. 60 km izzasztó vánszorgás ezt jövõre is szeretném átérezni.
Iszonyatosan jó volt. Jövõre is szeretnék kijutni és talán a 119,1 km megpróbálni. Erre a Maratonra egyszer mindenki menjen el. Életre szóló élményt ad annak, aki szereti ezt a sportot legyen az profi, amatõr vagy csak egyszerû hobby biciklis.
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Posted 2010. July 21. - 08:35
Posted 2010. July 21. - 07:43
Íme a Maraton - általam választott távjának - utolsó hágója, a Passo di Gardena.
http://farm5.static....a0efc2fdd_o.jpg
http://farm5.static....8a957d9ba_o.jpg
http://farm5.static....70a4d3a94_o.jpg
Látom, itt nagyon képben van mindenki születésnapok tekintetében. Gondolom ebben nagy segítség az IWIW és egyebek. (Ilyen oldalakat nem használok.) Én "csak" a túra szakág oszlopos tagjainak a születésnapját ismerem. Közülük azonban csak Gyuribá írogat ide.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NÁNDI!!!
Posted 2010. July 20. - 22:11
2. Szintén gratulálok Kohásznak a Dolomitok maraton teljesítéséhez.
3. És végül, de nem utolsó sorban Boldog Szülinapot Nándi!!!
Posted 2010. July 20. - 11:00
Lassan "szivárogtatok" még belõlük.
Ezek most a Passo di Sella hágón készültek - valamennyi a Maraton közben.
http://farm5.static....1ac0af5e0_o.jpg
http://farm5.static....65045d633_o.jpg
http://farm5.static....a73974797_o.jpg
http://farm5.static....0dc3d435d_o.jpg
Posted 2010. July 19. - 22:35
Posted 2010. July 19. - 19:59
Örülök, hogy ilyen jó eredményeket értetek el!
Én is sikeresen teljesítettem - még július 4-én - a Dolomitok Maratont. Már készül a beszámoló és - ha a fórumozók igénylik - szívesen beillesztem ide is.
Addig is pár kép.
Passo Pordoi a maraton közben...
http://farm5.static....3dbb0f6ca_o.jpg
http://farm5.static....9de323eb6_o.jpg
...és utána.
http://farm5.static....9d1034fb1_o.jpg
http://farm5.static....6bd8bb2ed_o.jpg
Posted 2010. July 19. - 19:28
Posted 2010. July 19. - 19:12
Posted 2010. July 18. - 22:43
Posted 2010. July 18. - 22:27
Posted 2010. July 18. - 22:24
Rövidre fogva, részt vevõk: 110 km Takács Gábor, 72 km Galcsik Róbert , Sejben Anita, Melihercsik János, 54 km: Domonkos György
Mindenki teljesítette a távot, 3 bukás, szerencsére kisebb horzsolások, Anitáé kicsit komolyabb seb. Legjobb eredmény Jani bá, korosztályának 1. helye. A többiek közül Taki korosztály 132., abszolút 449 (1500 nevezõ), Galcsik Robi helyezését nem néztem, de nagyon elfáradt, meghagyom neki a beszámolót, voltak történések. Anita korosztály 8., abszolút nem néztem. Én abszolút 902., korosztály 64 (81-bõl), 1500 nevezõ, kb. 1200 célba érkezõ. Itt jegyzem meg, hogy aki egy pontig nem ér el limit idõben, az nem fejezheti be a maratont, nem tudom hányan voltak ilyenek, így azt sem, hogy az 1500 nevezõbõl esetleg hányan nem indultak. Tapasztalatok: én az elõzõ napi kemény túra ellenére jól mentem, kicsit jobb idõt gondoltam, olyan 4.30-at céloztam meg, lett belõle 5.00.40. Két kemény mászás volt, ami azt jelenti, hogy 6-7 km hosszan kellett úgy 600 m szintet leküzdeni, helyenként rövid 25 %-os emelkedõkkel. Meglepett, hogy az emelkedõkön viszonylag sokat elõztem engem kevesen. A lejtõn viszont páran megelõztek, egy helyen azért mert elestem. Egy viszonylag könnyû lejtmenet volt, de az úton keresztbe lévõ ág elvezette az elsõ kerekemet, aztán csukafejes elõre. Nagy baj nem történt, folytattam két perc után. Amúgy jól hajtható volt a pálya, tolni felfelé alig kellett, lefelé két durva helyen toltam, de ott mindenki tolta, aki körülöttem volt. Nagyon szép tájakon mentünk, a sziklafalban lévõ alagutas rész, meg a szikla peremén lévõ ösvény az csodálatos. Ez van a maraton honlapjának címlapján is (:: Salzkammergut Mountainbike Trophy ). Végül azt hiszem jól szerepeltünk, fõ, hogy senki nem adta fel. A végén óriási zápor kerekedett, Taki meg Robi áztak még meg a pályán, mi már akkor célba értünk. Taki azt mondta, neki nagyon jó volt a hûsítõ esõ a nagy meleg után. Egy biztos, a frissítõ helyeken nem sokat ne ettem, de annál inkább ittam, meg persze a befutó után is jó volt a hideg pohár sör. Amúgy az ellátás szuper, kaptunk egy csomó promóciós cuccot, egy marék Power Bar terméket, meg persze a végén a pólót. Másnap láttam, hogy a pólót 10 euróért meg lehet venni, de jobb érzéssel viseli az ember, ha megküzdött érte. Ja, aki a történetet nem ismeri, a múlt évben egy játékon nyertem a nevezést., de ez évre átkértem, mert a múlt évben nem tudtam elmenni. Sajnos a tombolán nem volt szerencsénk, pedig Robi nagyon bízott bennem. Életre szóló élmény, nem olcsó mulatság, de egyszer érdemes kipróbálni. Így 2 nap alatt összesen úgy 3300 m szintet tettem meg 115 km-en ( a városban való szaladgálást nem beleértve).
Posted 2010. July 18. - 22:00
Posted 2010. July 17. - 20:01
Posted 2010. July 17. - 18:58
Posted 2010. July 16. - 21:56
Posted 2010. July 16. - 19:36
Posted 2010. July 15. - 23:25
Én ma is voltam délelõtt! Gyöngyös-Sástó-sárga kereszt- Mátraháza- kék-Kékes-kék-Saskõ-Pisztrángos tó-piros- Vörösmarty túristaház-vissza Kékes-kék kereszt- Mátrafüred- Abasár- Gyöngyös.
Naggyon tuti volt, csak kb 15 liter vizet kiizzadtam! Ha érdekelnek még jó helyek, tudunk neked mesélni!
gecó!!!!!ezt megismételhetnéd velem is!!
Posted 2010. July 15. - 21:15
Tibi és Csonti!
Néztétek a szerencsi verseny útleírását? Nekem tetszik. Hosszra olyan, mint a mi Tarján kupás körünk. Szintben pedig annyi, hogy a kör elején van a "komolyabb" emelkedõ, nem úgy mint nálunk a kazári. Talán szint sincs benne annyi, mint a Tarján kupás távban! Jól gondolom?
T
Tamás!
Én eddig valahányszor csak kerestem valamifél útvonalat, nem találtam. Ezek szerint már van. Megkeresem.
Posted 2010. July 15. - 20:37
Majd valamikor egy közös tekerést kellene megejteni a Mátrába jó sok bicajossal.
A hétvégi Ob-hoz sok sikert, bajnoki mezben menjél haza.
Meg a többiek is !